63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #14872 nincs valakinek egy jo TV modellje :)
valami modernebb cucc, mert ahhoz most mar semmi hangulatom, meg eleg sok melom van maig bezarolag -
megtaláltam: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1056166509
-
#14859 kérdésre a VÁLASZ ENGEM IS ÉRDEKELNE. -
Ezt csak ugy érdekességnek...
ehun -
nenad #14868 tennek ra uj materialt, elmentenem kilepnek, ujra belep es render, ha nem megy akkor passz.
-
GixEr #14867 Ezek mar mind megvoltak. Nincsenek hidden cuccok sem.
A diffuse szines kockaja mellett talalsz egy szurke kis kockat, erre kattintva kapsz egy uj ablakot, ahol valaszthatsz, hogy a szin helyett mit akarsz rarakni. Neked a bitmap kell mert kepet akarsz beilleszteni. -
De a metarial editorba hogyan kell beilleszteni a textúrát?? -
Sztem állitsd vissza default scanline renderre,aztán ujra vrayre.
De csak egy ötlet. Vagy próbáld meg a pirosakat befesteni barnára és fogd rá hogy rozsda:) -
GixEr #14864 Teljesen mindegy, hogy hova teszed, de a Max legkozelebb ugyanott keresi majd. A merete attol fugg (pixelben) hogy a kepen mennyire latszik. De a vegso felbontas hozviszonyitasz akkok kb ketszerese legyen mint a renderelt kepen. (de ez is valtozhat!) -
Ha be akarok tenni a progiba textúrát akkor hova kell tenni meg mekkora legyen a kép? -
GixEr #14862 A minap elovettem egy regebbi scene-t Vray volt a render, igy minden beallitas oroklodott az uj maxban es a v-ray ban egyarant, A kepet viszont ilyen piros foltok tarkitjak pedig minden anyag egyszinu diffuse colorral es egy kis bump-al van. Barmilyen anyagot adok ra ez az eredmeny. (MAX6+Vray 1.45.70) Nenad vagy valaki?
-
Koszi -
ALdaryn, hogy csináltad ezt a materialt?:) -
nem tudjátok véletlenül, hogy hol találom a "programok beszerzése" topicot?
Bocs hogy itt kérdezem, de Nenad szokott oda írogatni... -
nenad tutor
Lol,nagyon ez a feketelyuk filing.
vray
nekem -50000 az intenzitás:)
és omni
Eszembe nem jutott volna vmiért negativba tenni tenni a multiplert.
-
Kossszzz:)
Nenad? -
Vidd csak a lámpa intensity értékét negatív tarományba. Máris megkaptad a negatív fényű teret. :) ezt talán még Vray lighttal is meg lehet játsazni. (...) tesztelés... s igen, lehet is bizony, nagyon érdekes speciális effekteket lehet negatív lámpákkal előállítani. Olyan területeket, amik elszívják a fényt a környezetükből. :D Haha... Mondjuk Vray light esetében elég nagy negatív értéket kell adni. Még nem tudom miért. Nekem oylan -300-400 körül érvényesült. -
Azok a beállítások amolyan trükköző dolgok. Egyetlen fényt sem lehetne úgy jelelmezni, mennyire sötét, avgy milyen színű az árnyéka. Speciális effektek hez talán jóljöhet, vagy nagyon speciális tweakelésekhez, de összeségében egy fake jelenség. Sokkal élethűbb képet kapsz, ha a valóságot a lehető legközelebbről másolva építed fel a jelenetet. -
Igy van,de ha nem vrayben akarod az árnyékot akkor meg lehet oldani.
Viszont a feketén világitó lámpát nemtom mikor találják már fel:) -
Aldaryn egyebkent arra gondoltam mint pl a Target Direct Lightnal van olyan beallitasi lehetoseg hogy shadow parameters.
Ilyesmi a vraylightnal nincs. Legalabb is en nem talaltam -
Aldaryn koszi!
Nenad bedobnad a linket arrol a tutorodrol amiben a szoba bevilagitasrol van szo?
KOszi -
A valóságban sem tudod egy lámpa árnyékának színét befolyásolni a lámpa állítgatásával. :P Az árnyék az a fény hiánya, iylen egyszerű. Ha azt akarod, hogy "világosabb" legyen, akkor világítsad meg egy másik lámpával, vagy intézd úgy, hogy jusson oda elég indirekt fény. Ha azt akarod, hogy színes legyen, akkor világítsad meg színes fénnyel. -
Erre van valakinek otlete?
Azt aruljatok el, a vraylightnal lehet valahol szabalyozni az arnyek szinet, erosseget, ilyesmi? -
Ja, amugy szép:) Olyan mintha 2cm-es lenne. -
Kéne egy ilyen értelmetlenségi versenyt csinálni,több tonnát csináltam már én is:)
(megjegyzem a mosogatás az az értelmetlen)
:) -
Napi értelmetlen render. Mert valami csinálnia kellett a gépnek, amíg mosogattam. -
4D #14846 Hehe, ez jó. A Nenand képéről, ami nagyon rendben van, nekem is csak a bullet holes, meg a good old Max Payne hiányzik már csak -
Max7ben sztem nincs, de az 5ösben megleltem,gondolom 6osban is van.
wip = work in progress, azaz Nenad szerint ez még nem szép:) -
aham ... és mit jelent a wip? :D -
nenad #14843 sztem ehhez nem sok hozzafuzni valo, van egyebkent majdnem ugyanez a script van beepitve maxba is, regebben irtam is rola hogyan lehet megtweakelni a cuccot.
a script valamelyik scripts konyvtarban van es, csak at kell masolni a pluginsbe.
render-effect_specular bloom vagy valami ilyesmi a neve. -
Aldaryn jaja, hol max, hol maya:))
Azt aruljatok el, a vraylightnal lehet valahol szabalyozni az arnyek szinet, erosseget, ilyesmi? -
A MAX Blur filtere tényleg szép eredményeket produkál azonban egyes helyeken nagyon csúnyál eltorzítja a képet. Mondjuk igaz, egyszerűbb esetekben a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás. -
Közben ráleltem erre a bloom scriptre. Ha vkinek kell kirakom... -
Az szép és jó, hogy specular bloomot használsz, de nem írtad le, hogy hogyan! :) Tutorialt de nyomban. :D
Amúgy amit én használok erre: Lens Effects Glow, Unclamped color értékekhez rendelve. 1.0 feletti fényértékeknél (általában lineáris color mappolással dolgozok, szóval 1.0 átlépése már biza fényes) rendereljen glowt-t a képre. Viszont a MAX Glow-jával nem vagyok megelégedve. Hol a csudába lehet bekapcsolni, hogy a glow erőssége exponenciálisan csökkenjen a középpontjától? Mert ahogy nézegettem, az ennek állítására szolgáló görbék, mint a color görbe szintén, nem akarnak működni. O_o?
Egyébként, ha épp nem 7-es MAX-em lenne, akkor a CEBAS által készített ProOpticSuite-ot használom ilyen effektekhez. Nagyon szép végeredményt ad. :)Tényleg, nincs valakinek esetleg 6-os, 7-es MAX-hoz?
Flego: Back from Maya? :) Kis VRay próbálgatás? -
unatkoztam, meg kiserletezgettem kicsit
-
Wipnek is nagyon jó,nekem olyan max paynes:)
Ha jól látom azért még van pár titoklámpa is elrejtve:)
Ez a bloom pluginféleség? -
A nap jó lett kössz ThomasGins -
Igen csak ennyit,csak a pick light bekapcsolása után kattints a napra,h kijelölje. De ez csak egy olyan mintha photoshoppal csináltad volna.:) -
ez kurva jó! valami bank belső? -
Honnan vannak ilyen textúráid? Vagy magadnak csinálod?