63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Dögöljön meg, nem fut ezen semmi. egyszerűen nem megy. Már kikapcsolt tűzfallal is felraktam újra, úgysem találja a licenszet. Már mindent megnéztem, jó a tcp/ip, dhcp van, minden klappol, az iniben a gép mellé a licensz a 30303-as portot rendeli, azt külön engedélyeztem, és az istennek nem akar egyszerűen működni. Darabra átnéztem minden ip-hálózati beállítást, egyszerűen nem megy a fejembe, miért nem megy. De arra jó volt, hogy régen nem tapasztalt elementális dühöt érzek a pusztításra!!
Már olyan Microsoft bugra is ráleltem, hogy a hálókártya opciójában kikapcsolod a tűzfalat a helyi kapcsolatról, és onnantól kezdve megjelenik a kis ikon, hogy tűzfal ki van kapcsolva. De mivel nem a főkapcsolónál kapcsoltad ki, nem lehet visszakapcsolni, mert ott zölden virít, hogy be van kapcsolva. -
Az szépen eltűnik. De itt valami komunikációs gondnak kell lennie a VRay License server és a VRay renderer közt. A License servert nem is tudod indítani, ha nincsen érvényes license a gépeden. ha epdig fut, akkor a renderklienseknek már azt átadja.
Viszont a renderkliensed rendben meg is találja a license servert, hiszen kér tőle adatot, és a license server ezt loggolja is. Viszont az adat valamiért nem felel meg. Semmi vírusvédelem sem fut? -
a render ablakban ha beírtátok a számítógép nevét, vagy ip-t, akkor az authorize alatti rész továbbra is úgy kezdődik, hogy vray coluld not....., vagy az eltűnik, ha jó? -
Ez sehogy nem megy, és a C-n lévő logokból sem derül ki, hogy gond lenne:( valami embertelen mérges vagyok! ilyet, hogy semmi rohadt error, vagy error log, és mégsem működik, ez hihetetlen! -
SP2 firewall van csak, de azt kikapcsolva sem megy, és az iniben lévő portot már külön engedélyeztem. Amúgy a szerver logját nézve mindíg renderenként a gépen 1-esével halad felfelé a portokkal. Hát az összes portot csak a tűzfal kikapcsolásával tudom semlegesíteni, de akkor sem renderel. Téboly! -
Esetleg egy NOD32, vagy egy Firewall program? Mindkettő blokkolhatja a VRay renderer hozzáférését a licensz szerveredhez. Nekem legalábbis NOD32 blokkolás esetén hasonló züneteket produkált. Azaz a szerverre bejelentkezett, de onnan adatot nem kapott.
Tűzfal progi esetén konfigold, hogy a használt port nyitva legyen. (A portot be tudod állítani a VRay renderer alatt, asszem. :) ) NOD32-nél pedig nem kell lemondani a progiról, csak az IMON komponenst kell lelőni. Nem csak deaktiválni, hanem magát a processt is leállítani. -
hát átnéztem mindent, elvileg jó minden, mégsincs render:( a vrl server engedélyezve, az iniben jó a bejegyzés ip-je, a nem render után a servernél látni, hogy port megnyílik, majd abban a percben port bezár. Az első rendernél felugrik a process ablak, kis gondolkodás, és elszáll render nélkül, később már nincs process ablak, csak üzenet nélküli sikertelen render:( a plugin települt jól, a materialok okék, vraymaterial szerepel az editor slotban. tűzfal kikapcsolásakor sem renderel Nem vágom:(
-
ajjaj:( felraktam a max 7-hez a vrayt, követtem az utasításokat, és nem tudom mi van:( betöltöttem nenad bevilágít scene-jét, és render után beadja a képablakot egyből, és kész. Se üzenet, se kis ablakban process info, se hibaüzenet, se semmi. De még a proci sem melegszik, tehát nem kezd számolni. Ilyenkor mi van, illetve mi nincs? próbáltam még két scene-t, azzal helyzet detto. anno max 6-al simán renderelte a nenad scene-t -
Ja jó már rájöttem mi az a scatter -
A scatter-t holl lehet bekapcsolni??? -
Ezt a fű készítést megtanulom minden áron -
Köszönöm, már megyek is vadászni! -
KOszi!! ezt mar el is felejtettem...ritkan hasznalom. -
A legegyszerűbb megoldás, ha letöltöd a neten fellelhető, inygenesen letölthető MAX-ok egyikét, majd vadászol hozzá crack-et, amit minden sarkon találni. :) A MAX 7-ből a discreet.com -on, vagy a design21.hu-n fenn lévő verziók szinte teljesek. Ha csak nem kell SDK is, akkor felesleges külön pl. ISO-kat vadászni. -
vagy drag and drop -
Nagyon szeretném megszerezni ezt a programot, nem tudjátok, hogy honnan tudnám leszedni? Jó lenne egy free oldal, de lehet fizetös is. Én is grafikával foglalkozom, de egyelöre még csak 2D-ben. (Mert a munkahelyen nem kell több, csak én szeretném magam egy kicsit tovább fejleszteni) Köszi! -
File/Import/3DS -
Emberek a 3ds kiterjesztesu fileokat hogyan lehet maxba behivni?? -
Nenad... Pedig sokan úgy gondolják hogy pont ellenkezőleg fog ez a dolog megvalósulni... Mármint, hogy a nagy komplex szoftvereket felváltják a külön modellező (Silo, Zbrush...stb) Animáló és setupoló (MotionBuilder) és gondolom anyagozó meg renderelő cuccok.
-
Time will tell, time will... tell. :D
Részemről én is azon a véleményen vagyok, hogy a "fapados" megoldások szépen lassan eltűnnek majd. A fapadosság persze nem jelenti, azt, hogy valami rossz is, sőt. Általában pont ezek az eszközök remekelnek. Azonban azt hiszem, hogy épp elég példát látni a könynen kezelhető rendszerek letisztulására, kiforrására. Ahol a könnyű kezelhetőség mellett megmarad a nagyfokú testreszabhatóság, és az SDK-kon keresztül biztosított rugalmasság.
Az egyszerű kezelhetőség, a gyors beállítások után is szép, pontos - elvárt - eredmény pedig szintén nagy nyereség egy komolyabb munkánál, úgy hiszem.
De tényleg igaz, majd meglátjuk. Kváncsi vagyok rá, mit hoz a jövő. Én egyelőre nagyon jól megvagyok a kis windowsommal, és az alatt futó MAX-ommal. :D Bőven nem a programkönyezet határolja be a lehetőségeimet. -
Koszi a linkeket.
Pete en most 10 perces modellezesre vagyok kepes...lusta dog vagyok. -
GixEr #14891 Hogy egy kicsit okuljunk:
Fu keszites+poly, image+alpha -
4D #14890 Én csak közöltem amit hallottam! Nem kommentáltam. Amúgy meg, a vak is azt mondta,...meglátjuk. -
nenad #14889 kizart,
sztem ti nagyon felre latjatok ezt :)
nem mintha olyan nagy windoz parti lennek, de a biztonsagi hiabakat leszamitva azert messze jobb mint 1 linux. 3d re ertem. Linuxos ablakezeles, 3d, sehonnai bitang a windowsoshoz kepest es ez meg jo sokaig igy lesz.(<<a sebessegrol nem is beszelve)
Egyebkent a pixar legutobbi filmjeben sok hatteret, reszletet maxban csinaltak, mintegy probakepp es az osszvelemeny egy szoba fogalalva
"liberating..."
Sztem meg eppenhogy az van hogy a fapados megoldasok tunnek el.
Arrafele tendalodik az egesz hogy van egy pl maxod, meg 1 rendered ami command lineba is tud renderelni. De a command line mostmar nem azt jelenti hogy programokat,shadereket kell irni, hanem csak renderer -render -res -format egy ket plusz parameter es csok.
Sot akar az editor program alol is futtathato/indithato
Nem veletlen integraltak maxba mentalt, illetve mayaba a pixaros cuccot. Mindent ezekben a sozftverekben fognak csinalni. -
4D #14888 Ez jó. Én egy filmes havertól, még a max7 előtt azt hallottam, hogy az lesz az utolsó windows alatti darab. Ezek, meg a jelek szerint nem beszélt félre. -
4D #14887 Itt is vannak free modellek: http://www.3dcafe.com/asp/meshes.asp -
marcee #14886 Csésze, alátét és pohár (evermotion free stuff részlegéből)
(valamiért a közvetlen lineklést nem vitte, ezért a forumot linkelem, ahhoz meg reggelni kell.
közvetlen link hátha ti ügyesebbek vagytok.) -
Amúgy lathe+loft, és megvan max 10 perc alatt, de az már sok. -
Kár keresni. Tudod a megoldás, hogy nincs is kanál. Tehát kávéscsésze sincs. :) Ne felejtsd el, ha a mátrixban jársz! :))))) -
nezelodok de nincs semmi normalis:( -
Valahol fönt van az egész Utah teáskanna készlet (még a koordináta pontokkal együtt is :) , melynek egy darabja benne van a maxban is.
nagyobb free modell helyeket néztél már, hátha?! -
Nincs veletlenul valakinek egy kaves cseszeje alatettel egyutt? Nincs kedvem lemodellezni csak kiserletezgeteshez kellene. -
Meg ez meg egy jo oldal, van egy jo par model.
http://www.3dkingdom.org/index.php?module=My_eGallery&do=showgall&gid=3&POSTNUKESID=23c5f1cbd027b77293f44be88adc8e1b -
Ezt latta mar valaki?
http://www.mediagate.hu/studiomax/# -
Úgynéz ki a Discreet is rájött, hogy a komoly filmes piacra csak úgy törhet be, ha kilép a Windowsor körökből!
(Nem flamelni akarok még véletlenül se, nehogy az jöjjön ki! Leszögezem, hogy tökéletesen alkalmasnak tartom már a Maxot is filmes production munkára. Most, hogy van külső renderer, és már nem annyira fontos a nurbs.) -
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el 3ds Maxozni, de sajnos sok dolgot nem vágok benne (nem csoda) tudnátok mondani pár linket, ahol 5-ös 6-os vagy 7-es verziókhoz lehet találni PDF-es könyveket (lehetőleg magyarul), vagy magyar oldalakat, amikkel meg lehet "normálisan" tanulni a Maxot?
THX
U.I.: Bocsesz, de mindenki lámaként kezdi :) -
nenad #14876 van, de csak a program fejlesztoi csinaltak magukna ilyen verziot. egyenlore nem publikus, de sztem az lehet 1-2 even belul. -
Nos talán itt egy elveteműlt kérdés:
Van 3dsmax linux alá ? :)
-
Hmm, reflection mapping. :) Jó dolog. És nagyon jól használható. De én mindig elbukok a legelső és legfontosabb résznél: Szerezni egy megfelelő, viszonylag karcmentes és nagy krómozott gömböt, vagy tükörgömböt. :) -
nenad #14873 wow milyet talaltam
http://www.exchange3d.com/new3d/gallery-album_3d-model-electronics-tv-set-Daewoo.html