63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Köszönöm!
Megvan a megoldás. a nod32 -őt nem volt elég lekapcsolni hanem fullba uninstalálni kell és akkor csont néálkül megy az egész. már csak azt nem tudom hogy a nod32 miért tiltja le szerencsétlent.
Ti milyen vírusfogót használtok ami jó is ? nekem eddig a nod32 vált be a legjobban. sajnálnám ha nem lehetne ezzel megoldani a problémát
-
nenad #14991 privat ment
-
sziasztok!
most szereztem meg a 7-es verziót viszont ennyi nem elég, mivel a tudásom 0, tehát most akarok majd belekezdeni a dolgokba.
honnan lehet jó leírást szerezni vagy kinek van jó, ami a 7-eshez is nagyjából jó?
segítségeteket előre is thx -
nenad #14989 2800+ sempron
de az fsb gyorsabb volt a 400as ramok miatt
gigabyte 7nnxp a mobo -
valahova feltehetnéd a Licens szervered filejait mint az exét meg az ini t lehet hogy azzal lesz a gáz. valahogy sehogyan sem akar összejönni -
marcee #14987 (nenad, megkérdezhetem, hogy ezt a render time-ot milyen procival érted el? nekem 2600+ tbredb-vel (2133MHz, 266-os fsb) 3m:57s) -
nenad #14986 nem jol irod, nem kell ketszer klikk az szerver fut es vray amikor kivalasztod a renderer plugint becsatlakozik hozza es lekerdezi a licenset.
hogy nalam mi volt az nemtom de en is regebbi license servert hasznalok, de nem az ip cimet hanem a szamitogep nevet adtam meg.
Probald meg a nevvel.
Flego, a cseszet sztem mindenkeppen fehernek/tort fehernek csinald as\djal neki fresnel reflectionst, az asztal texturaja mindenkeppen valamilyen textil legyen ne ilyen csikos valami, ugy ertem ez inkabb tunik proceduralis texturanak.
A csokipapir anayag nagyon jo.
-
-
Kb igy allok ezzel a dologgal...van ami nem stimmel, pl asszem az arnyekok, meg valamivel jobban ki kellene (egjenek) a vilagos reszek ahogy a reluxan bejon a feny. No meg a folyadek a csesyekbe es a kavefozobe sehogy nem jon ossze.
http://www.sg.hu/galeria/10511276031106441841.jpg -
Jah még annyi hogy visszaolvastam hogy nem csak én küzdök ezzel a probléámával és meg van minden file a programfiles/common/chaosbn a szerver meg a cliens is. leszedtem a Nod 32 -őt nincs tűzfalam az ip amire konnectálok az a localhost (127.0.0.1) de nem ment ki próbáltam a belső ip vel (192.168.1.50) azzal sem ment
nm vágom a dolgot -
Valaki nem tudna adni egy linket az 5-ös max-hoz?
-
Ezt kapom ha mindent úgy csinálok ahogy mondja a helpje meg mittomén valami a liszenszel nem jó. neketek is azzal megy ami a régi max os ftp volt fent??? az a VRFLServer.ini????
-
Ezekszerint max 7 install és a legújabb v-ray ami a te könyvtáradban volt. és az törve
szerver elindít és akkor jobra alullra leteszi magát kis ikonba de attol az még nem fut hanem arra kétszer klikk és akkor fog csak futni
jól írom ? -
nenad #14979 nem ebben fogod a ket renderer kozotti alapveto kulonbsegeket megtalalni..
hanem pl olyan amikor csak lightmappal renderelsz, eszmeletlen gyors preview.. sokszor meg akar melonak is elmeno qualtivel
baromira gyors mtd. AA sokkal gyorsabb mint FRe
-
nenad #14978 azt jelenti hogy nem latja a vrayservert, fut a server, a taskbarba beteszi az ikonjat, manulisan kell elinditani. -
Nenad!
Ez a belteres Vray világítás nagyon érdekes... 3 perc...
Bevallom inkább a FinalRendert favorizálom. De sajnos az eredményeid alapján lehet ,hogy jobban megnézem a Vrayt.
Letöltöttem a scenet... holnap megnézem jobban ,aztán meg megpróbálom FinalRenderrel ,hogy mennyi lesz a renderidő...
-
na most lehet sőt biztos hogy én vagyok a noob. DE feltettem a max 7 est. 1, nem találtam hozzá Power Booleant. de ez a legkevesebb. feltettem hozzá a V-ray t. betartottam minden instrukciót ami a leírásokban van tök jó minden de nem jelenít meg semmilyen képet. Fut a szerver ip alapján mutatja is hogy csatlakozom sajátmagamhoz mikor renderel de mégsem jelenik meg kép. bármit is rendereljek egy egyszerű kockát sem jelenít meg ha V ray el renderelek. a másik meg az hogy a Render panelon beállítom hogy a V-ray render legyen a renderelő program és be is veszi meg minden de nem jelenek meg ott a render beálítási lehetőségei mint régen.
mit cseszek el ?
-
ekzakt tudomány nekem ez a 3ds max, ezért szívesen várjuk a munkáitokat. -
Üdv!
Indítottunk egy oldalt, hogy a magyar profi és amatőr grafikusok, fotósok munkáját egybegyűjtsük. Egyenlőre még csak teszt üzemmódban, a wallpaper fő kategóriában.
Szeretném kiemelni, hogy kizárólag magyarok által készített és publikált ingyenes hátterekről, későbbiekben skin-ekről van szó.
ArtWall
-
Felraktam a másik vinyóra egy SP1-es XP-t, meg a Max7-et, és azon szó nélkül egyből elindult az új Vray. Szal az a max megmarad vrayezni. -
GixEr #14972 Ha ehez angol tudas kell akkor inkabb kapcsold ki a geped!! Csak a parametereket kell lelesni a kepekrol. -
nenad #14971 baromi jo a... az:)
nekem, csak mapot engedett. Lehet regi verzio, asszem valami 1.5x -
Pyocluster 3
pyrcluster test
-
Nenad!
Szerintem materialt is tehetsz Dirtbe... legalábbis én úgy emlékszem... megnézem.. vagy rosszul értelmezem a problémát!
-
Evogordon!
Ebben a tutorialban elég kevés a szöveg és a képek elég beszédesek.. szerintem azok alapján is végig lehet csinálni. Meg csak jó hogyha szívsz egy picit vele mert többet tanulsz...
És ha van kérédsed "tutorkalandjaid" során itt nyugodtan kérdezhetsz... -
Füvet akarok megtanúlni készíteni. Van egy olyan oldal ahol magyarúl levan írva hogy hogyan kell?? Ezen az oldalon angol az a baj http://67.15.36.49/team/Tutorials/grass_tut/grass_tut.asp -
nenad #14966 blend shader nem ismeri a felulet normalvektorait...
egyebkent jo lenne :)
hat ha minden igaz most megis szereznek hires bitmapokat
-
Despeckle, smart blur, gaussian blur, meg hasonló okosságokkal egész jól fel lehet javítani PS-ben a lowres képeket. :)
(...)
Amúgy Quickdirt-el mi a gond? egy blend shader nem teszi meg? Dirthreyest simerem még, de az tetű. :D
Az oszlopcsarnokos képre lesz még egy raklap apróság, az asztalok is más alakot kapnak majd, de elsőnek a világítást akartam jól belőni. Majd ezután jönnek a részletek. :) A textúra a falakon és a poadlón pedig még olyannyira nyers fotó, hogy nem is tileolható még. :) egyelőre csak egy kis tisztítást és színkorrekciót kapott PS-ben, meg elkezdtem belőle depthmapot gyártani. Az egész jelenet amúgy egy textúrázó ygakorlatnak készül. Úgy terveztem, hogy minden felülethez készítek egyedi texmapokat.
...amúgy egy futurisztikus épület egy szintje több száz emelet magassában a város felett, ahol a társadalom elitje dolgozik tökéletes hatékonyságot biztosító kockarendben. :) -
Evermotion-ról tud valaki valamit? nem jön be az oldal. Új cím esetleg? -
nenad #14963 te mivel rendereletel?
valtsal at vrayre... -
A házat nefojtatom tovább mert túl részletesre csináltam mindent és nagyon sok idő a renderezés. :( -
lehet volt már, akkor sorry:texturák -
GixEr #14960 En meg itthon 6-ost hasznalok a mh. pedig 4.29
-
nenad #14959 at,
van olyan koszolo plugin mint a quickdirt csak eppen materilat is tehetek a dirtbe, nemcsak mapot ? -
JAJA én ezzel a prigival kezdtem -
mindenki áttért a max 7 re?
De ezt már kérdeztem csak senki nem válaszolt
-
nenad #14956 ja, ez egy orok jatek a szinek eletenek visszanyereseert, a vegere megis azt mondom, lehet hsv vel is szep szines hangulatos kepet csinalni. -
nenad #14955 nyert :) -
Vágó úr rákérdeznék: plafonra régi típusú lámpastukkó? -
nenad #14953 hat ja, ma sikerult atlepnem azt a vonalat amiben hittem, pl azt hogy kibaszott rakos szar lores kepbol hogyan lehet -elfogadhato- minosegu displaced objektumot varazsolni (egy projekthez kell,az egesz cucc tele ornamentel mindennel, egyetlen elemet 1 nap lenne lemodellezni (tulzasok nelkul)) es TE'E'E'E'E' A JOISTEN ALDJA MEG A GAUSSIAN(BLUR) baratunkat. Regen egyszer mert kihuzott a bajbol de most megint :)
itt egy kis kep, egyebkent 15pixeles blur van rajta meg maxban is...
:)