63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
na oksa :c)))
Így már étem
Köszönöm -
Free! Megróbálom elmondani...
Szóval most konkrétan a billentyűzet textúrázása...
1) csinálj egy uv mapot neki az UnWrap seigítségével. Hogy lásd később hogy mi hol van eérdemes kiválasztani (edit Unwrap subobject módban) a gombok tetején levő poligonokat, az összeset egyszerre. Aztán nyomsz egy Make PLanar Map gombot az unwrap modifierben Ekkor meglátod hogy egy subsík szerintei planar vetítést csinál és ez megjelenik egyből az Unwrap Editorban. a többi poligonnal ne foglalkozz! Csak ebbe ne lógjanak bele.
2) Nagyítsd fel az ablakot és csinálj egy printscreent és Photoshopba töltsd be (PRTSCRN, Photoshopban : CTRL+N, CTRL+V)Ott irogasd rá a betűket. csinálj egy JPGt és Maxbe töltsd be egy diffuse mapre
Tedd láthatóvá Viewprtban és add rá az objectre... elvileg stimmel minden.... -
Ez hogy is van ? -
Hát nekem ez nagyon magas most. kerestem ezekre a dolgokra tutort de nem igazán jön össze.
De nem adom fel olvasgatok tovább :c)) -
nenad #15028 kegyetlen dolog amikor az ember az autobackupbol rendereli a melot, mer lejar az ido
Loller.
valos polys geometria, 2.5 milla, meg csomo textura, nemi displacement.
ennyi fert bele. -
nenad #15027 nem egyszerub ha a szamok ra vannak dobalva es az uvw editorban siman rehuzza a vertexeket. kb 8 perc alatt megvan az egesz. -
Erről tutort? ez egyszerű! -
következő kérdés mikor csinálsz egy tutort róla??? :c)))) -
aha... :c)))
Így most tényleg érthetőbb

-
huhh, ha még nem csináltad hosszú lesz. Az a lényeg, hogy a texporter egy külön kis plugin, ami tulajdon képen lementi kép formátumban az unwrap tartalmát. ha jól csinálod, akkor ez billentyűnként 1 kocka. az unwrapban meg kell adnod a textura méretét. Namost lehet ezt primitívebb módon csinálni, itt még elég is. Unwrap full képernyő, és print screen. Ebből kivágod a kék kocka, vagyis unwrap teületét, és a megadott méretre méretezed. Elkészíted a texturát a wire map segítségével, mejd utána a materialnál megadod texturának, és jónak kell lennie. -
CSak hogy jól értelmezem e. fogtam és összeattackoltam az összeset egy objektumba.
ezek után modifier List és unwrapUVW
majd azon lenyitottam a kis plusz jelet és ott van a select face és azzal kijelöltem azokat a facekat amiket egy szinre szeretnék majd nyomtam egy PlanarMap -ot
De hogyan exportálom ezt ???
L veszítettem a fonalat. le tudnád ezt írni részletesebben ? -
Most egy ilyet fogok készíteni. Ezt a képet egy pcguru újságból scennereltem, a codname:panzers játékot mutatták be. Mivel nem talkáltam más 2. világháborús radart ez is megteszi.
-
legegyszerűbb megoldás attacholni egy objectbe, planar mapolás, nyomsz egy unwrapot, megadod a textura méretét, texporterrel kiszeded a mapot, és akkor egyetlen egy taxturában kell csak megcsinálni a billentyűk feliratozását. -
Nem témához kapcsolodóan de hogyan feliratoznátok a billentyűket? materiállal ? vagy hogyan mert eggyenként nincs kedvem megcsinálni minden eggyes gombhoz a képet viszont ha group ba teszem és megcsinálom az egésszet akkor meg mindegyik billen külön rajta lesz ,mindegyik szóval ez lenne a mostani kérdés. hogyan lehetne szépen megcsinálni
-
Látom alakul az a teázás v. kávézás?! :D
De a színek valahogy olyan rajzfilmes feelingűek :(
Nem igazán valós :(((
Meg a teás/kávés "kanna" alá rakhatnál valamit, hisz forrón ott maradhat a lenyomata az asztalon.
Az elmaradhatatlan gőz, pára is nagyot dobna.
Remélem ez nem csak teszt, hanem be is fejezed, mert akár még nagyon feelinges is lehet :D -
marcee #15017 Építész belső látványhoz kellene nekem szálló port megjeleníteni a beszűrődő fénycsóvákban. Max7+vray 1.46.10. Részecske rendszerrel? Soha nem használtam még. Nem tud valaki egy jó tutort? -
a szitu erdekes mert nalam is jelentkezik a problema de teljesen mas sceneben. en se tudom mi az oka, hogy ilyen flekkes es foltos a kep.
Van valakinek otlete?
-
Valami fura módon a max 6 és az akkori V-ray nem ment nekem nenad tutorja alapján de most a max 7 el végigcsináltam a tutort és nagyon állat lett a dolog :c))) -
nened=Nenad sorry:D -
nem semmit.... áttállítottam az irradinace mappot lightmapre és úgy jó.. szerintem verzió nem stimmel.. (1.45.73) és szerintem nened 1.46.10zel csinálta... mást nemtok elképzelni... -
viszont ha lightmap/lightmappel renderelem. 1 perc 8 sec és tökjól néz ki...:D -
Nem lehet hogy ranyomtal valamilyen vraydisplacementetaz objectre? Nagyon ugy fest... -
ja ahhham... biztod vray verzió problem... -
Nenad! ilyet még nem láttam... a scene-éd:D
biztos bennem van a hiba... max7 Vray 1.45
nenad scene probléma -
Hogy nem tudsz felallni a geptol miert azt hibaztatod aki a polymodellezest favorizalta, szerintem egyaltalan semmi koze hozza!!
Mindig mindenbol tudni kell mi az eleg! Onkontroll haver. Szoval egyel mert meg ehen halsz:) -
Óóó, leszedtem a Panda Antivirust és én is kipróbáltam ezt a Antivir-t és egyből megy a VRay 1.46.10, kúl! :) -
egy biztos, nem nenad volt! :) -
Nem tudom kifavorizálta annyira a poly modellezést de nyalja ki.........
Annyira rákattantam hogy nem tudok felálni a géptől és már enni is kellene valamit. majd teszem be hogy miket művelek nem nagy szám a dolog sak időigényes viszont hatalmas hogy mennyi mindent lehet megcsinálni nem is gondoltam volna -
lehúzni csak installkor kell, hogy ne legyen választható bootképernyő, mert ha érzékeli a másik XP-t, akkor összedolgoznak.de mindegy akkor, ha jó. -
nah ez se rosz ötlet csak az a baj hogy nekem nem lenne energiám fö,l le huzogatni a cuccost. inkább kipróbáltam ezttr a másik vírusfogót. és lol jobb mint a nod32 mert eddig az volt fent most feltettem ezt és kapásból fogott két trjoant a gépen amit a nod32 észre sem vett. szóval érdekes. -
érdemes megcsinálni szerintem amit én.slave vinyóra felraktam külön egy sp1-es xp-t, és csak a max7-et az új vrayel. Fontos, hogy a master vinyó le legyen húzva, hogy a 2 Win még véletlenül se tudjon egymásról. utána master vissza, és ha csak a renderhez kell a másik max, akkor biosból a hdd0 helyett a hdd1-re állítom a bootot, és annyi. Így maradt az XP2es rendszerem a mindennapokra védelemmel, a másik rendszeren meg semmi nincs a maxon kívül, vagyis idővel nem lassul a sok felrakott cucctól sem, és nem fogyaszt erőforrást semmi az XP-n, és a maxon kívül. -
nincs rajta az ára de asszem 5700 körül van -
köszke kipróbálom milyen. remélem nem kell majd megint újraraknom az xp egy crack.am nézése után :c))))
-
oké, mennyibe kerül amúgy? -
Hmm. Megnéztem a tutko scene-t. Max7+vray1.09-el 8 percig számol, és a végén kapok egy fekete semmit a renderidővel az alján, max7+1.46.10vray, és 3 perc alatt megvan a jó kép. Elég nagy különbség lehet a 2 vray között ezek szerint! -
nenad #14997 egyebkent egy dual opteronon gondolkozom, most egy gaconagy scenen nyomatom es hat... a render inicializalas vagy 30-40 masodperc...
-
nenad #14996 ja brutal stabil csavokam :)
2800+ sempron eredetilg 2400+ os barton ha jol tudom.
de van valami mas csavar is benne, mert annal azert erzekelhetoen gyorsabb. -
GixEr #14995 eddig semmivel sem akadt ossze: Antivir/FreeAV -
Jó az alaplapod nenad! Bár gondolom ezt Te is tudod! :) Viszont milyen számolásban a sempron a bartonhoz képest? -
Kérek minden kezdőt, hogy fáradjon el a könyvesboltna, és vegye meg a magyar könyvet, aminek 3ds max 5 gyakorlatok a neve. Annál jobb magyarul nem létezik, sem pdf-ben, sem docban, sem más formában. Ha az megvan, utána már boldogul a tutorialokkal a netről. Minden egyéb magyar leírás sokkal régebbi, ami majdnem teljes, és található a neten.