63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    Hey Boba! :) utananeztem es kepzeld mik vannak mar benne, olyan uber funkciok mint apply mesh to nurbs surface, tehat ami nurbsben seconds elkesziteni az megvan polyban is villanas alatt. No persze nem valami gagyi 3szogletu polygon, hanem szep topologiaju quad poly! :)
    lokok egy kepet
    azonkivul vannak primitivek.. ami nyilvanvalo teszi hogy komolyan gondoljak a dolgot, illetve nehany command meg:

mesh from surface/polysurface , unify/flip normals/ weld/ mesh from closed polyline/ MESH SPLIT, MESH TRIM hehe mar benne is van!! ,
    mesh project, mesh pull, illetve nehany uj primitive.

kep
  • nenad
    a haz falanak a materialjanal allitsd be a material optionsnal a energy preservations modeot monochromra, illetve ha megnezed a GI menunel ahol bekapcsolod a git jobbra van olyan hogy post processing, satruration, contrast, es contrast base.. szoval saturacio, vedd le 0.8 korulre

illteve meg probalkozhatsz max color correctionnel.

• horvath
    A Camtasia Recorder (Studio)-hoz v2.1.1. -hez kellene keycode, mert nemsokára lejár a próbaidő!
    Előre is THX!
  • horvath
    Ha valaki tud please HELP!!
    A Vraynél egy olyan problémám van, hogy egy épületnél a fű színe erősen rávetődik a ház falára és a rajta lévő tetőre. Mi a teendő??
    (MAX6, VRay 1.46.10 DEMO amit hogyan kell nem demóra cserélni??!!)

• nenad
    nos ami mar letezi naluk az hogy project curve meshre...
    szoval innen nem nagy kaland elvagni.
    alapvetoen miden muvelet elvegezheto egy 1 polygonon is, kiveve persze bend es tarsai, de ugyanugy lehet vagni, tologatni, forgatni, exturadalni, sweepelni, revolvezni stb
    szoval nem lesz sztem itt problema. :)
    bar oszinten szolva sztem ezt megint inkabb mernoki megoldasokra fogjak optimalizalni, szoval a vertextologatos csavokaimat nem nagyon fogaj meghatni :) mert pl egy meshsmoothot elegge nehezen tudnek benne elkepzelni, de varjuk ki a veget :)

• oryon
    Szuper lesz.

Én a Waterfall-t akarom majd még megcsinálni :DDD
    Egy kis versenyt is rendezünk egy barátommal :P
  • petesilver
    Ez nem vígasztalt meg:( a modellek között rengeteg hobbihoz kellő, netről letöltött cucc volt, amit le lehet ugyan újra tölteni, de szép, kategorizált gyűjtemény volt.Azt már nem is említem, hogy amit eddig csináltam, az is elszállt. A Texturák és tutorok is fájó pont. szóval most van miért mérhelődnöm. Amúgy ajándékba kaptam anno.
  • DEx-
    Nakajima W.I.P. -3
    A render sample rate kicsit alacsony, néhány részlet a feledésbe merül... :-]
  • Boba
    Nenad: Trimmelés és fillet mesh objecteken? :EEK: Az dudva... Nemtudom melyik modellező progi tudja ezt. Maya csak nurbs-nél tudja, a kimenet lehet poligon, de poligon objectet magát nemlehet trimmelni sem filletezni pl.
  • nenad
    en IBM vinyot alapbol nem veszek, en is es sokan masok is megszivtak vele.
    Ha hosszu tavu vinyot akarsz a 20-40 gigas maxtor DX ek fele kacsintgass. Tom nem nagy a kapacitasa, de az evek soran annyi vinyom halt ki, es csak ez az ami meg mindig hibatlanul huzza, pedig hosszu utat jart mar meg a szo szoros ertelmeben is. Szoval Backupnak idealis. Ami a texturakat/modelleket illeti dvdre vele.
    Hehe, a texturak meg oke, de modellek... hehe, eddig 99,9 % mindent modellezenem kellett...
  • petesilver
    ide inkább új áramkör kéne. El sem indul.megállt, akkor lefagyott a win, és utána amíg rá volt dugva a gépre, az lefagyott miatta az ide detectionnél. Szerintem nem reménytelen, csak kéne valami szervíz, ahol értenek is hozzá:(
  • ThomasGins
    IBM vinyó,ezt te nem boltban vetted ugye?:)
    Ha fizikailag nem sérült akkor egy getdatback nevű progival vissza lehet hozni a halálbol,rajtam segitett egy particio hibánál.
    Ha kell a progi szolj...
  • petesilver
    Elszállta model-textures-tutorial 80G-s IBM vinyóm. Fülre meghallgatva, vagy egyáltalán nem indul, vagy mintha próbálna egy tizedmásodpercre elindulni, de meg is áll. Nehéz eldönteni, mert a szétszerelt gépben süvít minden. Járt már így valaki, tudtok pesten vinyó szervízt esetleg? remélem valahogy meg lehet menteni az adatokat, mert amúgy beleőrülök a veszteségbe, az tuti!
  • nenad
    olvasgattam a rhino fejlesztesi fazisarol szolo blablablat es megalltam ezen a ponton.

Better mesh support. We will be working toward making all editing tools work on mesh objects like they do on NURBS objects.

ha ez igaz akkor rhinobol nagyon erdekes kis program valik a jovoben :)
  • petesilver
    hm. Brazilnál volt ilyen anno, az assign rendernél ha brazil renderre váltottál, rögtön a renderer alatt van a választási lehetőség, hogy milyen legyen a materialeditor megjelenítője. Az új brazil azt élből lockolta, és ha feloldottad, akkor végre megjelentek a maerialok rendesen. Brazilnál ez azért volt szembetűnő, mert amíg a lockot nem oldottad fel, addig semmi nem volt látható a material editorban. hátha itt is ez a trükk
  • nenad
    itt valami mas gond lesz.
    nem a videokartya regi mert akar egy gf2mx is jol jeleniti meg.
    sztem reinstall max, ha nem megy akkor windows.
  • ThomasGins
    9800se-t meg lehet modolni xt-re...
  • marcee
    Kipróbáltam az összes driver konfigot (opengl 1.5.1, Dx8.1, Dx9, szoftver), a vray material-ok nem csak, hogy egyszerűen nem jelennek meg a viewport-ban, hanem az ezt engedélyező kapcsoló inaktív (letiltott) a material editor-ban. Standard és architectural material-okkal minden renben.
    Lehet, hogy túl régi hozzá a gf3? Jövő héten cserélek ati9550-re vagy 9800se-re, legkésőbb akkor kiderül. :)
  • GixEr
    www.zbrushcentral.com
  • nenad
    egyebkent baromi szep ez az epulet.
  • deko
    A Digital Reality külsős/belsős grafikust keres.
    Elsődleges feladatok: low poly modellezés, textúrázás.
    Kezdés azonnal!
    Jelentkezés, érdeklődés, próbamunka részleteinek kérése:
    [email protected], ICQ 4998585
  • horvath
    ZBrush-hoz tudtok videotutoriál helyeket???
  • Lewy_
    Én ennél egyszerűbb dologra , szememre hayatkoztam:)))Beraktam a háttérbe a képet és addig játszottam, amig elfogadható eredményt nem kaptam.Az a gond, hogy nem tudtam a méreteket és mindent szemre csináltam. Bár néhol azért vannak segítségek, mint pl. a korlátok, amik alapján már lehet arányokkal dolgozni.Azt a "projection cuccost" hogy gondoltad?
  • Lewy_
    Este csinálok majd, csak most melóhelyen vagyok.
  • 4D
    Nagy vagy, Lewi! Szép munka, a többi is menni fog.
    Mit művelne Escher a mai eszközökkel?
  • nenad
    egyebkent van meg egy hatranya a dolognak az hogy mig vraye kozvetlenul a mintavetelnel mar figyelembe veszi a color correctiont, ez csak utolagosan.. ami pl igen kellemetlen lehet ha nagyon vilagos teruletet akarunk szinkorrektalni... (jelentosen lasabb renderido)
    Ha ugy mukodne mint a vraye akkor lenne igazan hasznos :(
  • nenad
    nemtom jol latom e de mintha a logaritmikus szinkorrektalt renderereles legelabb 2x annyi ideig tartana ???
  • nenad
    hdrnek kell lennie, kapcsold ki a clamp outputot, illetve, ha elmented a nonclampedet hdrbe akkor jonak kene lennie, de mindjart megnezem megint.
  • ThomasGins
    Lewynek akart menni,sry.
  • ThomasGins
    Egy wire képet tényleg csinálhatnál:)
  • Aldaryn
    Alig észrevehetőek a megmaradt rések. :) Hogy csinálod meg őket egyébként? Én biztos megrajzolnám, és projection cuccokkal felvetíteném a térbe, hogy ahhoz igazítva pontosak legyenek a geometriák.

:) Van MAX-os Exposure. Jeee. :) Már csak a VP feedback miatt is nagyon jó, hogy megvan. Meg cseppet interaktívabb. Bár a VRay VFB-ben lévő exposure se rossz. Csak kár, hogy a tényleges kép output még mindig nem HDR.
  • ThomasGins
    Zsííír
  • bencsab
    Meg kell hogy jelenjen a map vray anyagnél is, dx8 alatt is.
    Amikor map szinten vagy, egyszerűen nyomd be azt a kék-fehér sakktáblás gombot balra fennt (Show Map is Viewport) a map típusa mellett, és akkor azt fogja megjeleníteni. Ez procedurális mapokkal is megy.
  • Lewy_
    CSináltam még egy Eschen-t a változatosság kedvéért.Kiváncsi voltam, hogy kivitelezhető-e.Hát nem 1szerű és nem is lett tökéletes,de még agyalok rajta egy sort.Lássátok!
  • nenad
    aldaryn, max exposure controll mosma 100% compatible vrayel :)
    mit mondjak, asszem ezt fogom mostmar hasznalni :)
  • nenad
    ? meg kene hogy jelenjen...
    nemtom a dx mode szamit e, nekem openglben megy.
    de megjelenik a textura normalisan.
  • marcee
    Meg lehet valahogy oldani, hogy a vray material-ok megjelenjenek a viewport-ban? Bebuktam egy többórás rendert, mert az néhány felületen rossz irányban állt a textúra, de ami rosszabb, hogy utána kijavítani is csak úgy sikerült, hogy létrehoztam azonos diffuse map-pal egy standard materialt, azt iránybaforgattam, majd azt a forgatást alkalmaztam a vray material-on. Kell lennie egyszerűbb megoldásnak(dx8 módban használom a max-ot, ha az számít)
  • Evogordon
    Jó lessz az
  • KisQbi
    Itt egy tengericsillag... sajnos nem az igazi se a modell se a textúra... de majd lassan kialakul..
  • Myster
    és hol kell letölteni?