63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Free
    igen az is :c))))
  • ThomasGins
    Ez is a szobád része?:)
  • Free
    Hát nekem ez most nem megy pedig csináltam egy tök tuti whiskis poharat
  • ThomasGins
    Van egy kitchendraw nevő progi is,de csak 30 napos,az is elég jó.
    Bár exortálni nem sok okos formátumba lehet:)
  • LDC
    Köszönöm mindenkinek...

Találtam egy Floorplan 3D progit eléggé jónak tűnik

• petesilver
    Subobject módban pl kijelölöd az összes poligont, legörgetsz a smoothig, és clear all. Akkor minden smooth megszűnik. Utána kijelölöd a poligonokat amit smootholni akarsz, ráböksz mondjuk az egyesre, smootholod ahogy akarod, és máris csak a kijelölt poligonok smootholtak
  • Free
    Hogyan kell megadni poly modellezésnél hogy egy plygon ne smoth legyen hanem síma ???
  • bencsab
    Viccet félretéve vannak ingyenes progik, amik könnyen, gyorsan rossz látványképeket csinálnak. Ezekre a startlap.hu valamelyik testvérlapján rátalálsz. Ha laikus vagy, ezeket ajánlanám, egyébként meg feledhetőek.
  • bencsab
    Én igen!

3dsmax
  • LDC
    Sziasztok !

Nem tudtok egy jó kis lakberendező programot?
  • nenad
    na ennyi volt a pihi, kesobb megnezem neked
  • nenad
    nem banom, eccakaztam mosma pihennek is valamit.

nemtom, majd megnezem valamikor.
  • 4D
    Ez ilyen felső nézetes scrollozós gamma lehet, nem FPS, olyan nézem a hangyabolyt, mi történik stílus.
  • GixEr
    Tenyleg, a rhinohoz telepitettem PDF nyomtatot. A vonalvastagsagokat nem lehet allitani valahogy, mert neha alig latszik??
  • petesilver
    Ha van itt valaki aki használja, akkor megkérdem. Leszedtem vagy 2 cd-t anno, ami mechanikai cuccok Cad-hez. Na gondoltam milyen jó lesz, abban lesz fogaskerék, meg minden, csak át kell raknom maxba. Aztán addig jutottam, hogy felraktam a cd-t, és semmit nem értettem belőle, hogyan kell használni:) Pedig elképzelésnek jó volt.
  • GixEr
    Koszi a gyors reagalast!! (Bencsab nezz privit)
    Nenad "meguszta" te nyertel ;)
  • nenad
    jaja, nekem az elso dolgom amikor megkapom a terveket dwgbe konvertalom es atviszem rhinoba :)
    Biztosan jo ez az archicad annak aki epitesz, en meg nem lattam semmi elonyet egy rhinohoz, kepest, fokepp latva hogyan dolgoznak vele...
    Rhino rajzolo funkcioi eddig minden ilyen vagy egyeb jellegu programet sarba tipor. A 4ben van egy uj kiegeszites a snap systemben, nemtom lattad e a sketchupot... Ugyanaz nagyjabol, egy kicsit okosabban megcsinalva, plusz ami volt. Hehe. a kiszerkesztes fogalma lasan homalyba vesz :)

Ha rhinoba epitenenek valami jo kis nyomtatorutint siman kivalthatna hiszen annyi modul van hozza.
  • bencsab
    Tényleg van sok átka, hogy azzal dolgozom nap mint nap. Például amikor 3dsmax-ban kell csinálnom egy nyamvadr 2d-s szerkesztést, ami ac-ben 3 katt, azzal ott a hajamat tépem. A kordinátabevitelek és a relatív szerkesztések csapnivalóak. Ilyen (cad) szempontból nekem eddig a rhino tetszett leginkább. Az kicsit olyan, mint az autocad.
  • nenad
    en csak hasznalom (szerencsere :)
  • bencsab
    nekem jöhet
    én azzal dolgozom
  • nenad
    tedd fel valahova
  • GixEr
    Sziasztok, hasznal valaki ArchiCad-et(mondjuk 9est)? Kis segitseg kene, bele kene nezni egy file-ba.(X.PLN - ha ez egyaltalan az)
  • nenad
    hat, nalam nem lesz jo, meg csak meg sem kozliti a jot, egyebkent tudom vannak kisebb hibak amik belefernek egy interpolacioba, de amikor elindul es scrollbar merete rohamosan csokken... annyi hibat general. Loller, nem egy leanyalom.
  • Aldaryn
    Én még hozzáte4nék annyit, hogy SSS-nél elszállt beállítások, és a fog color egyes pozíciókban is szokott nálam ilyen hibaüzenetet generálni. De, nem tudom, nekem kirakja a hibaüzenetetet, a renderelt kép mégis jó lesz.
  • formatuq
    nem hulye kerdes, elfelejtettem odairniSoldiers

• nenad
    na talaltam egy ket bugot, az overbright, invalid color stb hibauzenet okai, 1 tenyelg baromi eros fenyereju lampar hasznalsz :)) hehe
    2, a maerialnal a mapban az apply crop -on be kell ikszelni, mert max7 ben megint benne van a bitmap bug.
    3 a cucc vastagsagan poziciojan kell allitani figyelembeveve ha valamelyik masik testel egymaban vannak akkor legyenek meg jobban, vagy egyeltalan nem. (sample sizetol fuggo)

Persze ezek mindig akkor jonnek elo amikor leadas elott vagyok es csak kb a felet tudom megcsinalni a hatralevo idoben.
    Big fuck!
    :)
  • Vegas
    pff??
  • Myster
    bocsi a hulye krdésért, de milyen játék?
  • formatuq
    Sziasztok,

Regebben mar jartam erre, egy jatekkal kapcsolatban kerdeztem par dolgot (ply, mdl). Most ugy nez ki sikerult megoldani a problemat, es tudunk a jatekba uj egysegeket letrehozni. Ehhez kene a 3dmax tudas, ami nekem nincs. Talaltam egy oldalt (gunpoint) ahol nagyon szep egysegek vannak, jok is lennenek a jatekhoz, de sajnos fizetos... Egy egy model ara akar 40-50$ is lenne, amit nem tudunk megengedni magunknak sajnos.
    Ha esetleg akadna koztetek olyan, aki szivesen segitene nekunk, a keszulo uj mod-unkhoz tudna 1-2 tankot csinalni, igen halasak lennenk.

Elore is koszonom.
    Format
    ui: ezek lennenk a legsurgetobbek, de akar egy is kozulok beven megtenne:
    http://gunpoint-3d.com/model-Maus.html
    http://gunpoint-3d.com/model-lowe.html
    http://gunpoint-3d.com/model-E50.html
    http://gunpoint-3d.com/model-Jagdtiger.html
    http://gunpoint-3d.com/model-Stiger.html
    meg egyszer koszi, ha valaki tudna segiteni
  • 4D
    Nem értem, de ez nekem nem sose megy, szal az album utolsó képeAlbum
  • nenad
    erre egy nagy semmi jelenik meg nekem :)
    rossz a link.
  • 4D
    Tudom, most a V-ray-el küzdünk sokan, de én néha az Insight renderert is szeretem használni, hisz az eredmény a lényeg
    Íme
    Műterem
  • nenad
    beloketem a 3GB switchet, hehe lightmap szamolas kozben tullepet 2GB on. (ennyit enged alapbol windows lefoglalni egy tasknak)
    no kivancsi vagyok viszi e.
  • nenad
    tegyel neki keretet. sokkal jobban fog kinezni.
  • youth #15238
    Dekúrvajó!!!
  • Aldaryn
    Sematikus material edittor már jó régóta van, extrém béta verzióban. :D Viszont így is működéképes. És tök fun.

Itten ahol lehet töltögetni a buildeket egyelőre inygenesen. Aztán, ha elkészül, gondolom ez is fizetős lesz, mint az Ornatrix.
    http://www.ibmr.net/sme/

(Ha erről tudtál, akkor sorry. )

(...)

Összeségében jó próbálkozás, és sok potenciál van benne. De még nagyon, nagyon bugos, és hajlamos a lefagyásra. De jó elvacakolni vele. Valójában semmi plusz "fícsört" nem ad a jelenlegi linkelgethetőséghez, kötögethetőséghez, sőt, az expressionös linkelést még nem támogatja (holott *ebben* lenne az igazi erő...), csak egy kényelmes, sokkal átláthatóbb felületet biztosít a shader szerkesztésre.
  • Aldaryn
    Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszik. :) Valójában nem sokkal töb egy teapot renderelgetésnél. A modell azért egy kicsit komplexebb, de még így sem oylan anyg eresztés. Twistelve van, meg noise-ok, meg minden... :)
    A shader se különleges. Ha vaalkit érdekesl, itt a beállítások. Viszont ebből a nézetből túlontúl sötét. Ezen a képen van még mit dolgozni.
    Dolgozok is éppenséggel. Ha kész lesz, akkor nyomok belőle 2K-s rendert, mert amúgy is kell referenciaanyagnak a galériámba. :)

Amúgy a kép úgy lett "kompozitálva". A caustics map szinte egyáltalán nem ezzel a fényelrendezéssel lett kiszámolva, mondjuk most se enne más, de így mérföldekkel gyorsabb. Állókép. Belefér. A scene-t ezért nem is tudom nagyon megosztani. Sorry. ha valakinek a tálka mesh kell, szóljon. :D Tutorialt erről írni pedig pláne hülyeség. Ilyennel Nenadot nyagatni. :P Én úgyis csak feleslegesen rizsázok.

• petesilver
    Kéne ide több is! tuti van furfang a vray optionseiben is!:)
  • KisQbi
    Aldadyn!
    Annyian könyörögnek:D (én is!)
    csak egy pici screent a mateditorrol:D (üveg beállítás)
  • petesilver
    Mi is ennek a versenynek a honlapja? Kiváncsi lennék, hogy ott miket írnak róla.