63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Nenad: A te scenejeidre allergiás a gépem, megint bugzani kezdett a vray, amikor lerendereletm a jégkockát. :P -
Nekem windows install előtt volt ilyen:) -
nenad #15430 nekem meg nem volt ilyen -
Maxer #15429 Valaki nem vett észre egy olyan bug-ot a max 7-ben, hogy amikor egy már meglévő .max fájlt overwriteolok, akkor onnantól instabil lesz a max, percek kérdése, és hibaüzenettel leáll? Mert nekem ezt csinálja... -
Espona modellek között van egy rahedli ebből!
link: kohlerengines -
adca a linket megnézem én is.
MÁS:
Nincs valakinek elfekvőben pár gép modelje. kéne nekem egy szép sárga traktor egy targonca meg egy kamion :c)
kéne egy weblaphoz. munkagépeket lizingelő vég weblapja lesz :d)
nincs kedvem nekiálni lemodellezni ezeket a járműveket mert hétfőre kéne valami demót mutatni -
Köszi!
-
hát igazából egyszerű a dolog... megcsinálod a bipedet hogy teljesen takarja a mesht meg a fejet...aztán nyomsz rájuk egy physiquet... na azt nehéz jól belőni a weight-eket... a lényeg ha a csontozás megbízható elég csak a bipedet jól megmozgatni és jó lesz az eredmény... a jó csontozáshoz használd a biprd pose modját és aztán nézd meg mozgásban.. ha nemjó akkor vissza a POSE módba és ott változtass a csontozáson.. és így finomítsd... -
Ja, azt vágom, hogy 7-esben van biped, csak azt nem tudtam, hogy az megegyezik a character studio féle balhéval. És menni fog mesh alakkal is? Esetleg van tapasztalatod? Tudsz tanácsot adni mire kell odafigyelnem? -
7esben benne van a characterstudio (Biped Physique...stb.)Szóval Bipeddel csináld.. szerintem -
Azért milyen érdekes. Csinálnom kell pár kis teljesítményű motort, olyan Gokartmotor félét. Találtam egy cég honlapján jópár ilyet, és ott le lehet tölteni a service manualokat. Kurva jó, azóta azt nézegetem, már összetudnék szerelni egy ilyet, az tuti! Mikre rá nem bukkan a max révén az ember!:) -
7-esben. De van 5-ösöm is. Ahhoz van characterstudio, de azt írja, lejárt a licenszem. -
7es maxban van... korábbival csinálod? -
Nincs karakterstúdióm
-
A Characterstudio ezért van.. sztem azzal a legegyszerűbb -
Biped:D -
Valaki járatos errefelé karakteranimációban? Van (lesz :P) egy mesh testem, egy NURBS fejjel. És ezt a karaktert szeretném mozgatni. Nem kell beszélnie, meg semmi ilyesmit, csak sétálnia, a kezeit mozgatnia. Mivel csináljam? Bones? Biped? -
wow -
csak sana nem tudom hasznalni... :)
-
nekem ez van: 3ds max™ 5
-
külömben melyik ver. studio max-ot hasznaljatok?
-
nenad #15411 10essel van, kb 10 percet kerestem a neten mig talaltam egy kockat, annak tanulmanyoztam a feluletet, es megprobaltam a 3 kulonbozo elemet, a feluleti erdesseget, a glossynest es az atlatszosagot proceduralis mappal megoldani. Persze egy plusz 10-15 perces festegetes, rajzprogramban meg sokat dobhatna rajta. -
Nagyon szép lett!
És mennyi idő volt kitalálni ilyenre?:)Nekem ráment volna a hetem ezt kiagyalni. -
Mindenesetre az 1.09-es vray nem tudja számolni:) -
nenad #15408 4-5 perc, gi caustics van benne, nem akaram lampavals szenvedni. Amugy sztem 2-3ra lemegy. Majd kiprobalom poharban is. -
Lehet tudni renderidőt is?:D -
Big THX! 
-
Gyűlik a nenad képfolder! :)
-
nenad #15404 jegkocka.max
a kitchen.hdr-t pakoljatok bele ujra a tobbi proceduralis. -
Amúgy az én képemnél a fény sem stimmel az asztalon az eredetihez képest! Lehet azért mert 1.09-est használtam? Semmit nem állítottam ugyanis az eredetin. Vagy a berakott objektum miatt. -
nenad #15402 masik, de itt inkabb mar amolyan ""muvesziesebb"" a megjelenites
-
Scene-t pls! -
nenad #15400 elso proba :)
hehe majdnem beletrafaltam a materialba, kicsit desaturaltam a kepet mert tul szines a kitchen.hdr
-
nenad #15399 ha az fog color feher vray automatikusan nem szamolja az erteket, ez egy regi bug, meg mindig benne van. A lenyeg hogy ne 255,255,255 legyen hanem mas.
Pete fasza, itt mar csak a kornyezet az ami "rombol" azon javits es allat lesz. Asszem most nekiulok en is mindjart.
-
marcee #15398 Megint pongyolán fogalamztam :D Szóval vray material-lal, próbáltam megoldani az üveget, tudom, hogy az architectural-t nem viszi. Nem vagyok valami nagy shader zsonglőr a max standard material-jaival sem, általában meglévőket szoktam átalakítani. Ezesetben is egy szép vray glass-ból indultam ki, valami tutorból van, de nem mutat sehogysem jól, pedig a poháron szép volt :D Na ezért gonoltam, hogy valami, kifejezetten építész látványhoz kigyúrt jönne jól.
Fények rendben voltak eddig is, többit kipróbálom, köszi.
Azért továbbra is várom a nagylelkű felajánlásokat! :D
-
tetszik... ez az also kep eleg jo lett...
thnx
ilyesmit tudtok mint ez? :
-
bencsab #15396 Az architectural üveg material-t nem szereti a vray.
Használj vray material-t! Hidd el: a trenderidő meghálálja!
Az üvegnél a lényeg, hogy a fog color fehér legyen, és az affect shadow be legyen nyomva.
A lámpánál az árnyák vrayshadow legyen és ott be kell kapcsolni a transparent shadow-t.
A GI panelen pedig nyomd be refraction gi-t is (vagy valami hasonlót).
Aztán kísérletezhetsz. -
marcee #15395 VirtualDub(mod): open vedo file... type: image sequence (bmp, tga, png, jpg) -
marcee #15394 Csupaüveg irodaház külső (és részben belső) látványával szívok, konkrétan architectural üveg materialt nem vagyok képes kikeverni vray-ben (tökrözzön valami fake eget, csillanjon be, de azért látszon is át, egyszerűen nem megy), ill. egy antracit gránit lapburkolatot (ez utóbbi fakószürke lesz a renderen). Ha valakinek véletlenül lennének ilyen anyagai és hajlandó lenne megosztani azt nagyon megköszönném. -
Meg ugy lenne szebb ez ha a kék rész lenne extrudálva és az lenne jégből:)