63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    erdkes hogy arra a kepemre ahol feher oszlopszeru cuccok voltak nem szolt senki. Egy kicsit jobbkedvre is derultem tole mert eppen baromira nem volt az, es csak ugy kijott belolem az a cucc, ezek szerint mindenki melyen aterezte? ;)
  • HellBurner
    3dsmax 7-hez van működő vray. Ha igen tudnátok adni egy linket. Lehetőleg teljes verziót ne demo-t. Köszi!
  • piktor
    Komoly kellene, mert fejet csinálok és közelről fog látszani (porté lesz). Úgyhogy lehet, hogy akkor az Ornatrix-szal próbálkzom! Köszi!
  • nenad
    mermint mint dinamikus geometria? Az jo lenne, mert regen szetzabalta a memoriat egy kis fuves terulet miatt.
  • nenad
    hehe ;)
    nemtom mennyire komoly kell egy kicsit huzigalod a vertexeket, (a hordozo test hideolva van) meg allitasz a gravitin es egesz jo kis cuccokat lehet csinalni.
    Egyebkent ha komoly frizura kell akkor ornatix jobb sztem, ugy lattam ott meg valami fesu is van...

bilifrizura.max
  • Malakai
    Az Ornatrix szálait is tudja renderelni a vray.
  • piktor
    A kérdéseim szőrözésre hajaznak? :-)
  • petesilver
    Maga mit szőrözik itten? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • piktor
    Kösz, Nenad! Hajhoz kellene. A Shag Furnak van elérhető Max7-es verziója? És a VRay fur használatához hol lehet fellelni valami segédletet? Mennyi kérdés...
  • nenad
    vrayfur! :)
    azt hiszem ez mar egyuttmukodik shag furral is.
    amit erdemes meg csinalni a furban kikapcsolni azt hogy vacakoljon a normalokkal, igy csak csekony csikokat fog renderelni ami kicsit tavolabbrol sem latszik mar viszont jelentosen gyorsabb!
  • piktor
    Szalmai = szakmai, bocs... :-)
  • piktor
    Szalmai kérdés: Max7-hez melyik szőrözős plugint ajánljátok? Ornatrix? Vagy Shag Hair? Melyik jobb valyon?
  • nenad
    azt en is neztem, es csodalkoztam is miert tettek azt ki??
  • petesilver
    Ez inkább rajzfilmes.
  • HellBurner
    3dsmax 7-hez van működő vray. Ha igen tudnátok adni egy linket. Lehetőleg teljes verziót ne demo-t. Köszi!
  • nenad
    egyebkent egy terem
  • nenad
    nem, csak az aranyozott lecek modellezve vannak mert a gravirozas bennuk 0.16 cm (de az is lehet hogy 0.016) szeles igy texturaval kicsit tavolabbrol problemas.
  • Aldaryn
    Akkor a nagy jelnetek lehet a kulcs. :) mert azokból mostanában nem sok akadt a gépemen. Amúgy 700MB-os scene? Wow... mit renderelsz, várost?
  • Aldaryn
    Belebotlottam link> ebbe a tutorialba már egy-két hete, és most láttam, hogy kikerült a Vray.info-ra is. Valaki erősítsen meg, vagy nagyon cáfoljon, de szerintem ez nem nagyon photoreal. :) vagy csak én vagyok iylen beképzelt? :D
  • nenad
    :) ilyenkor ket dolog van, vagy ugy rendereli hogy nincsen gi, sot meg normal vilagitas sem, vagy rosszabb esetben hatalmas kek foltok.
    mivel eppen sikerult kijavitanom hosszas vivodas utan keresek egy regebbit, csak eppen nincs most nagy kedvem hozza, mivel a scene betoltve 6-700 mega. kb1 perc, aztan mielott elindul a szoras megint majdnem 1 perc, aztan a szoras vagy par perc, es a render megint par perc :) De megigerem lokok ilyet. Amugy nyilvanvalo, csak bazinagy sceneken jon elo, es megmondom oszinten nemtom miert de arra gyanakszom hogy rosszul szamolja ki a bounding boxot, (a rayracernek) vagy rosszul mukodik ilyen korulmenyek kozott.
  • fle go
    hat desztviznek nem valami ok az ize:))))

Sliders: a konyhat nem en modelleztem, ugyan lehetett volna,de nem volt kedvem, a konyhas kepen a vilagitassal kiserletezgetek, es gyujtom az infokat, hogy minel elethubben meg tudjam csinalni.
  • Aldaryn
    Itt próbálkozok minden furmányos csavarral, de nekem csak nem akar a képet is befolyásoló Invalid color előjönni. :) Szakmai kváncsiságtól vezérelve hadd kérjelek már meg, dobj át nekem valamit, ahol iylen bugok színesítik a rendert! :D

Na jó, azért sikerült valami szösszenetet összeszednem: Interpolált refractionnál, pl. SSS esetében egy-egy minta fényértéke úgy meglódul, hogy öröm nézni. :) Errort vagy warningot ugyan nem kapok, de a render eredményen szépen látszik, kis fényes pöttyök jelennek meg a felületen. Ez minden bizonnyal bug, mert 50 subdivvel azért már ki kellene esnie a véletlen rosszhelyre ment sugaraknak. Vagy lehet, hogy maga a QMC sugárágyúban van a bug? lehet nem épp kvázi mintázatot produkál minden esetben?
  • nenad
    eleg razosak a cuccok, sokkal inkabb latvanytervre jok semmint preciz dologra, egyebkent is sokkal jobb ha fogod a fenykepet es eloszor boxokkal felepited az egeszet, es lemodellezed, esetleg szerzel modelleket. Amiben szivesen segitenek ha lenne..

fasza ez a kep, meg latszik a regebbi vray szeleken-sotet uveges beutese :) Regi szep idok :)

No most sikerult nemi infot szervalnom, tiszta feher materialok, vagy tiszta kek, voros, zold illetve opacity mappos vraymattal meg gondja van az ujabb vraynek.Jelentosen lelassul tole.
  • Aldaryn
    Egyre több 3D-s scannerrel találkozni. Házilag összerakhatót még nem láttam. Olyan szoftvert viszont már láttam, ami 2D-s képekből képez le egy 3D-s objektumot, gondolom ugyan arról az objektumról bizonyos szögekből készült képek alapján.

• Aldaryn
    Hmm, nem is rossz ötlet. :) Sokat kísérletezgettem már vele, hogy ne fagyasztott levegőt csináljak, hanem jeget. Desztvízre még nem gondoltam. Egyszer ásványvíz helyett a desztvizes flakont húztam meg, hát, rossz élmény volt. :D

Pete: egy *closeup* a csikkekről. Modellezett hamuval. :D

• Sliders
    Sziasztok!

Én amugy nagyon kezdő vagyok, de láttam lejebb azt a konyhát. Nos a kérdésem az lenne hogy fénykép alapján lett a konyha modellszerűvé alakítva, vagy egyenként, elemenként lett az egész megcsinálva?

Illetve mégegy érdekes kérdés. Van esély arra hogy tárgyakat 3D-be scannereljek be? Tudtok olyan oldlat ahol házilag összerakható 3d scannert mutatnak be?
  • fle go
    Ha desztillalt vizbol csinalsz jeget az lesz szep atlatszo, es buborekmentes.
  • petesilver
    Az első korrekt cigicsikk szett, és első korrekt cigifüst, amit eddig láttam egybe, beleértve a dobozt is. Klassz nagyon!
  • KisQbi
    Nenad! Tényleg jó a jégkocka... csak a renderidőt kérdeztem, de elfelejtettem mondani hogy tényleg fasza lett...

Aldaryn.. szép ezaz "anno" kép is...
  • Posterm
    Üdv mindenkinek!Max 5.0 alá keresek vray plugint.(asszem az 1.45.20 jó hozzá).El tudja valaki küldeni?
  • Aldaryn
    Tök jó lett ez a jégkocka. Bár, ahogy nézegetem azokat, amik itthon vannak, ahány jégkocka, annyi variáció. *ez* pl szinte teljesen átlátszó, és nagyon sima a felülete, nincsenek benne buborékok. Persze, iylet én itthon a csudának se tudok készíteni. :) Valahogy sosem sikerül.
    Nekem anno *ilyen* jégkockákat sikerült alkotnom. De ezek nem többek pár lekerekített doboznál, és egy glossy shadernél. megvilágítás kitchen.hdr :)
  • petesilver
    Úgy szokták, hogy megcsinálják a mintát egy sornyit, alignal sokszorosítják, Xformot dobnak rá, és utána bendel behajlítják, hogy körben bezáródhon. Vagy minta ps-ben megcsinál fekete fehérre, és ahogy nenad írta displacement.
  • nenad
    csinald displacementel.. ;)

asszem magvan a bug. de csinalok egy proba scenet is meg csak hogy 100 legyen. tehat adott a terem, (jo nagy) es kivul nagy sotetseg vala.
    vray mindig visszatert egy ido utanm invalid lightsample val, na gondoltam jobban megnezem es az ertek nem nagy mint ahogy gondoltam hanem eppen nagyon kicsi, pl ilyen -1.72724e+019

no minek lehet ilyen erteke, hat a baromi nagy setitsegnek :)
    szoval a lenyeg a planet szethuztam a vilag minden iranyab vagy 20 metert, es lass csodat, barhonnan szamoltatom nem rinyal...
  • ThomasGins
    Max tutor cdjén mintha lenne...
  • Evogordon
    Most egy kocsi futóművén dolgozok, de a gumi recéit 3ds-en akarom megcsinálni. Valaki tudna adni egy linket ahol tutorial van róla??
  • ThomasGins
    Pár érdekes vray tutor...
  • ThomasGins
    nálam tökéletesek a scenjeid...
  • nenad
    akkor csak van valami, lehet ujrarakom maxot hatha...
  • nenad
    feltettem a 1.0903r-t de az nem birta lerenderelni (sokkal tobb memoriat zabalt) igy hat mit tehettem volna, dupla csoves oboa, visszatettem a 46.10 et.
    ugy gondolom nehany napon belul kijon a 11, addig meg elleszek vele vhogy.
  • 4D
    Nenand! Végül is akkor melyik Véréjt hagytad fent magadnál?