63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
és hogy kell kirenderelni, ha vmit csináltam? -
rájöttem (össze-vissza kattintgattam) -
hogy lehet beállítani azt a pontot amerre a kamera fordul, azt a kék négyzetet? -
Egyebkent lehet nem igazan kiveheto a dolog valoszinu nem sikerult jol eltalalnom a shadert de nem viz van a kaves (kannaba) hanem kave. -
Koszi az eszreveteleket, megprobalom majd belevinni mindazt amit irtal mert ugy gondolom igazad lehet, sokat fog meg alakulni ez a scene ugy gondolom, de egyszer elkeszul, csak lenne tobb idom foglalkozni vele. -
bencsab #15547 Flegos!
Én most nem is igazán technikai jelleggel szeretnék hozzászólni, hanem inkább a kompozíciót javítandó észrevételeimet írnám le.
-Én nem ezt a kávéfőző elemet tenném ki az asztalra. Már csak azért sem, mert én miután azt vízzel megtöltöm a csap alatt, utána közvetlenül a kávéfőzőbe teöltöm bele, tehát ilyen állapotában szerintem soha senki nem teszi az asztalra. Akkor már inkább kávé legyen benne.
-De hamár kávé, akkor egy szép kávékiöntőt tennék a kávéscsésze mellé, egy délutáni kévézáshoz.
-A kamerabeállítés nem jó. Próbáld megtalálni, hogyan tudod jobban kihangsúlyozni a kávéscsészéket (pl. lejjebb döntötd a kamerát, közelebb is viszed). Szerintem itt kevésbé van helye a háttérben lévő konyhaszekrénynek. Én azt mmegpróbálnám kicsi mélységélességgel eltüntetni, hogy ne terelje el az ember tekintetét a témáról. -
Meg par dolgot fogok javitani amitol remelem izgalmasabba valik majd a kep, csak most keves idom van:( -
htx, otthon letöltöm -
4D #15544 Sokkal jobb mint az előző, már nem "lebeg" a kanna. Az asztal rész szvsz. jó, a háttér fényein még változtatnék, vagy az élességet az asztalra húznám.Gratula -
nenad mertem remelni:) -
nenad #15542 sztem gradient ramp al radial es trukkosen kell rafesztiteni, vagy ha mashogyan nem megy akkor siman csinalj egy texture mapot neki, es azt feszitsd re mint refraction map. -
nenad #15541 ez sokkal jobban nez ki flegos komam. -
nenad #15540 miert ne lehetne? tutko meg lehet vhogy. -
Köszi!
Szép lett nagyon a jégkockád,az szerintded megoldható egy másik fajta jégnél,h belülről kifelé egyre átlátszóbb? Mert gömbnél falloffal meg lehet csinálni de kockánál nem. -
nenad #15538 0.1% vagy 0.01% scale boven eleg... -
kis modositas, mit szoltok hozza? gondoltam meg csinalok kiskanalakat meg, egy cukor tartot. Aztan abban a nezetben ahol az egesz konyha latszik majd meg megcsinalom a novenyek leveleinek rendes texturajat, es akkor majd meglatjuk mit lehetne meg. az ablakon mar valtoztattam ugyan az most nem latszik:)
-
Az ember elmegy 2 napra és mennyit összeirtok:)
Szoval ti hogy csináltok pohárt + folyadékot? mert 0 távolsággal tovább is számolja vray meg csunya is. Én pl nagyobbra veszem a folyadéknak látszó tárgyat,de üvegpohárban nem minig ok ez:)
-
nenad #15535 vilagos, no ezt is lehet parfelekkeppen...
na varj mielott tovabbmennenk, en fiu vagyok es gondolom te is.
Szoval ne puszilgas!!! :D
itt irogattam aztan 15 sor utan meguntam, kb 45 sec megcsinalni.
toltsd le megegyszer ugyanazt, felulirtam.
a vonal valtoztatasaval lehet a kamera mozgasat valtoztatni, a sebessget pedig ha a kamera klikklesz alul a timelinon(idovanl)megjeleneik ket teglalap, egy szines (kezdopont) es egy feher, (vegpont) a kezdot hagyd ott es a vegpontot jobbra huzva tudsz hosszabb animot csinalni.
PALban van 25 frame/sec.
-
meg ezzel lehet olyan videót csinálni, amelyikben mozog a kamera? szóval, így végigpásztázza a lángot. -

isten vagy. majd meghívlak egy sörre cserébe. -
nenad #15532 http://www.birsalma.hu/images/langok.max
Ha betuket akarsz akkor a Create/shapes-nel talalsz olyat hogy text..
ha azt akarod hogy a betuk mogott is, vagy barmi mas mogott is, legyen feny (glow/lens effects) akkor az objektumok kijelolve majd a jobb egergombot nyomvatartva a megjeleno menuben valaszt a properties-t
a megjeleno nagy ablakban jobboldalt kisse alul. talalsz olyat hogy "G-BUFFER". Az object channelnel a szamot allitsd at 3 ra...
a glow erosseget stb a Rendering fomenu/Effects, utana kapsz egy masik menut. Ott klikk lens effect/ majd a lens effects paramyters ablakban jobboldalt , glow
alabb megjelenik egy menu (tekerj le a mouswheelel) A size (meret) Intensity (erosseg). tobbivel ne foglalkozz, esetleg a szint allitsd meg.
-
Es csinaltam olyat lehet hogy hulyeseg vagy van ra mas megoldas az ablakon bejovo feny ahogy atsyurodik a reluxan az asytalra eros elu arnyekot vet nekem az nem tunt valoszerunek ezert a direct lightnal area shadowt allitottam. Az ugy gaz? -
Aldaryn utobbi elofordulhat:))) -
Valami a GI solutionnel is van. Most vagy Lightmapot használtál, vagy az irradiance map mintasürüsége nagyon alacsony. Máskülönben a kávéscsibriked kulcsfény-árnyékkal ellentétes oldalán is lenne egy szép diffúz GI árnyék, ami egyből fejbelőné a lebegést. :)
(vagy az is könynen előfordulhat, hogy a nagy, külső kamerás képhez számolt és mentett irrmappal renderelted ezt a közeli shotot. :) )
Ja, király jelenet lesz! Keep it up. -
Okes! -
és erre a lángra amit adtál 3d-ben hogy leeht ráhúzni egy olyan ragyogás szerűt, mint a ps-es formátumban lévőre? -

ezer millió htx! -
Nem biztos...de szerintem arra, hogy úgy állítsd be a dolgokat (tárgy, árnyék), hogy egyértelmű legyen, hogy nem lebegnek a tárgyak, jók az árnyékok, stb. Szal szép legyen a kompozició.
Ha nem, akkor sorry.
Így a kávéstartó tényleg nehezen hihető, az árnyékok szögén szerintem is állíts. -
thanx, javitasok folyamatban, csak nem ertem nenad mire celoz pontosan hogy kepkompozicio legyen ertheto? -
Szép lesz ez Flego!
Pár észrevétel:
-Az a kávé, ami a kávéfőzős tartóban van elég gyenge lehet, hogy ennyire átlátszó :(((
-A terítő + a kis dobozkák lehetnének élesebbek.
-Az asztal textúra hátul már túl összemosódik.
-A növény is kaphatna erezetes textúrát.
-A kamera tényleg torzít egy kicsit :(
De ne add fel! Hamgulatos csendélet lesz ez itten! :) -
nenad #15522 az arnyek pont moge eseik ezert latszik ugy.
flego kep kompozicio, legyen ertehto! :) -
nekem olyan, mintha lebegne az az "uveg kavetarolo" (amúgy nem értek hozzá) -
meg azt nezem hogy mitha a kamera valami miatt torzitana egy kicsit a kepet olyan hatast kelt bennem mitha domborodna az egesz -
nenad tok fasza lett a pohar! En is kiserletezgettem ma a folyadek dologgal a kaves cseszebe meg csak csak valahogy elmegy noha abba is belekotnek jomagam is de az uveg kavetarolo vagy hogy nevezzem az elegge gazos.
-
nenad #15518 tovabb tart leirni mint megcsinalni...
beletettem Illusrator, Iges, es 3d studio max formatba
langos -
Akit érdekel a jég téma, a Discoveryn most megy egy műsor, jégből csinálnak művészek szállodát. -
Van ötletetek, hogyha FUTURISZTIKUS BÚTOROKAT KERESEK, AKKOR HOL NÉZZEK KÖRÜL, VAGY MILYEN KULCSSZÓ LENNE JÓ A KERESŐBEN? -
ok, htx. de honnan lehet letölteni az illustratort, mert az adoberól nem engedi a tryoutot. -
Nekem folyton overbright warning van (most üveg-folyadék-buborék találkozásnál) és folyton megjelennek megint a színes foltok.. :/ -
Kezdésnek mi lenne, ha csinálnál egy üveggömböt, melette egy folyadékgömbbel? :D