63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Gladiator
    és hogy kell kirenderelni, ha vmit csináltam?
  • Gladiator
    rájöttem (össze-vissza kattintgattam)
  • Gladiator
    hogy lehet beállítani azt a pontot amerre a kamera fordul, azt a kék négyzetet?
  • fle go
    Egyebkent lehet nem igazan kiveheto a dolog valoszinu nem sikerult jol eltalalnom a shadert de nem viz van a kaves (kannaba) hanem kave.
  • fle go
    Koszi az eszreveteleket, megprobalom majd belevinni mindazt amit irtal mert ugy gondolom igazad lehet, sokat fog meg alakulni ez a scene ugy gondolom, de egyszer elkeszul, csak lenne tobb idom foglalkozni vele.
  • bencsab
    Flegos!

Én most nem is igazán technikai jelleggel szeretnék hozzászólni, hanem inkább a kompozíciót javítandó észrevételeimet írnám le.
    -Én nem ezt a kávéfőző elemet tenném ki az asztalra. Már csak azért sem, mert én miután azt vízzel megtöltöm a csap alatt, utána közvetlenül a kávéfőzőbe teöltöm bele, tehát ilyen állapotában szerintem soha senki nem teszi az asztalra. Akkor már inkább kávé legyen benne.
    -De hamár kávé, akkor egy szép kávékiöntőt tennék a kávéscsésze mellé, egy délutáni kévézáshoz.
    -A kamerabeállítés nem jó. Próbáld megtalálni, hogyan tudod jobban kihangsúlyozni a kávéscsészéket (pl. lejjebb döntötd a kamerát, közelebb is viszed). Szerintem itt kevésbé van helye a háttérben lévő konyhaszekrénynek. Én azt mmegpróbálnám kicsi mélységélességgel eltüntetni, hogy ne terelje el az ember tekintetét a témáról.
  • fle go
    Meg par dolgot fogok javitani amitol remelem izgalmasabba valik majd a kep, csak most keves idom van:(
  • Gladiator
    htx, otthon letöltöm
  • 4D
    Sokkal jobb mint az előző, már nem "lebeg" a kanna. Az asztal rész szvsz. jó, a háttér fényein még változtatnék, vagy az élességet az asztalra húznám.Gratula
  • fle go
    nenad mertem remelni:)
  • nenad
    sztem gradient ramp al radial es trukkosen kell rafesztiteni, vagy ha mashogyan nem megy akkor siman csinalj egy texture mapot neki, es azt feszitsd re mint refraction map.
  • nenad
    ez sokkal jobban nez ki flegos komam.
  • nenad
    miert ne lehetne? tutko meg lehet vhogy.
  • ThomasGins
    Köszi!
    Szép lett nagyon a jégkockád,az szerintded megoldható egy másik fajta jégnél,h belülről kifelé egyre átlátszóbb? Mert gömbnél falloffal meg lehet csinálni de kockánál nem.
  • nenad
    0.1% vagy 0.01% scale boven eleg...
  • fle go
    kis modositas, mit szoltok hozza? gondoltam meg csinalok kiskanalakat meg, egy cukor tartot. Aztan abban a nezetben ahol az egesz konyha latszik majd meg megcsinalom a novenyek leveleinek rendes texturajat, es akkor majd meglatjuk mit lehetne meg. az ablakon mar valtoztattam ugyan az most nem latszik:)
  • ThomasGins
    Az ember elmegy 2 napra és mennyit összeirtok:)
    Szoval ti hogy csináltok pohárt + folyadékot? mert 0 távolsággal tovább is számolja vray meg csunya is. Én pl nagyobbra veszem a folyadéknak látszó tárgyat,de üvegpohárban nem minig ok ez:)

• nenad
    vilagos, no ezt is lehet parfelekkeppen...
    na varj mielott tovabbmennenk, en fiu vagyok es gondolom te is.
    Szoval ne puszilgas!!! :D

itt irogattam aztan 15 sor utan meguntam, kb 45 sec megcsinalni.
    toltsd le megegyszer ugyanazt, felulirtam.

a vonal valtoztatasaval lehet a kamera mozgasat valtoztatni, a sebessget pedig ha a kamera klikklesz alul a timelinon(idovanl)megjeleneik ket teglalap, egy szines (kezdopont) es egy feher, (vegpont) a kezdot hagyd ott es a vegpontot jobbra huzva tudsz hosszabb animot csinalni.
    PALban van 25 frame/sec.
  • Gladiator
    meg ezzel lehet olyan videót csinálni, amelyikben mozog a kamera? szóval, így végigpásztázza a lángot.
  • Gladiator

isten vagy. majd meghívlak egy sörre cserébe.
  • nenad
    http://www.birsalma.hu/images/langok.max

Ha betuket akarsz akkor a Create/shapes-nel talalsz olyat hogy text..
    ha azt akarod hogy a betuk mogott is, vagy barmi mas mogott is, legyen feny (glow/lens effects) akkor az objektumok kijelolve majd a jobb egergombot nyomvatartva a megjeleno menuben valaszt a properties-t
    a megjeleno nagy ablakban jobboldalt kisse alul. talalsz olyat hogy "G-BUFFER". Az object channelnel a szamot allitsd at 3 ra...

a glow erosseget stb a Rendering fomenu/Effects, utana kapsz egy masik menut. Ott klikk lens effect/ majd a lens effects paramyters ablakban jobboldalt , glow
    alabb megjelenik egy menu (tekerj le a mouswheelel) A size (meret) Intensity (erosseg). tobbivel ne foglalkozz, esetleg a szint allitsd meg.
  • fle go
    Es csinaltam olyat lehet hogy hulyeseg vagy van ra mas megoldas az ablakon bejovo feny ahogy atsyurodik a reluxan az asytalra eros elu arnyekot vet nekem az nem tunt valoszerunek ezert a direct lightnal area shadowt allitottam. Az ugy gaz?
  • fle go
    Aldaryn utobbi elofordulhat:)))
  • Aldaryn
    Valami a GI solutionnel is van. Most vagy Lightmapot használtál, vagy az irradiance map mintasürüsége nagyon alacsony. Máskülönben a kávéscsibriked kulcsfény-árnyékkal ellentétes oldalán is lenne egy szép diffúz GI árnyék, ami egyből fejbelőné a lebegést. :)

(vagy az is könynen előfordulhat, hogy a nagy, külső kamerás képhez számolt és mentett irrmappal renderelted ezt a közeli shotot. :) )

Ja, király jelenet lesz! Keep it up.
  • fle go
    Okes!
  • Gladiator
    és erre a lángra amit adtál 3d-ben hogy leeht ráhúzni egy olyan ragyogás szerűt, mint a ps-es formátumban lévőre?
  • Gladiator

ezer millió htx!
  • oryon
    Nem biztos...de szerintem arra, hogy úgy állítsd be a dolgokat (tárgy, árnyék), hogy egyértelmű legyen, hogy nem lebegnek a tárgyak, jók az árnyékok, stb. Szal szép legyen a kompozició.
    Ha nem, akkor sorry.

Így a kávéstartó tényleg nehezen hihető, az árnyékok szögén szerintem is állíts.
  • fle go
    thanx, javitasok folyamatban, csak nem ertem nenad mire celoz pontosan hogy kepkompozicio legyen ertheto?
  • oryon
    Szép lesz ez Flego!

Pár észrevétel:
    -Az a kávé, ami a kávéfőzős tartóban van elég gyenge lehet, hogy ennyire átlátszó :(((
    -A terítő + a kis dobozkák lehetnének élesebbek.
    -Az asztal textúra hátul már túl összemosódik.
    -A növény is kaphatna erezetes textúrát.
    -A kamera tényleg torzít egy kicsit :(

De ne add fel! Hamgulatos csendélet lesz ez itten! :)
  • nenad
    az arnyek pont moge eseik ezert latszik ugy.
    flego kep kompozicio, legyen ertehto! :)
  • Klon
    nekem olyan, mintha lebegne az az "uveg kavetarolo" (amúgy nem értek hozzá)
  • fle go
    meg azt nezem hogy mitha a kamera valami miatt torzitana egy kicsit a kepet olyan hatast kelt bennem mitha domborodna az egesz
  • fle go
    nenad tok fasza lett a pohar! En is kiserletezgettem ma a folyadek dologgal a kaves cseszebe meg csak csak valahogy elmegy noha abba is belekotnek jomagam is de az uveg kavetarolo vagy hogy nevezzem az elegge gazos.
  • nenad
    tovabb tart leirni mint megcsinalni...
    beletettem Illusrator, Iges, es 3d studio max formatba

langos
  • petesilver
    Akit érdekel a jég téma, a Discoveryn most megy egy műsor, jégből csinálnak művészek szállodát.
  • petesilver
    Van ötletetek, hogyha FUTURISZTIKUS BÚTOROKAT KERESEK, AKKOR HOL NÉZZEK KÖRÜL, VAGY MILYEN KULCSSZÓ LENNE JÓ A KERESŐBEN?
  • Gladiator
    ok, htx. de honnan lehet letölteni az illustratort, mert az adoberól nem engedi a tryoutot.
  • Malakai
    Nekem folyton overbright warning van (most üveg-folyadék-buborék találkozásnál) és folyton megjelennek megint a színes foltok.. :/
  • Aldaryn
    Kezdésnek mi lenne, ha csinálnál egy üveggömböt, melette egy folyadékgömbbel? :D