63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• youth #15592
    Üdv!

Ahogy megláttam Józsi cornel boxját, elhatároztam, hogy én is csinálok egyet... Azt most mondom, hogy útálom azokat akik másolnak :))

Természetesen nem sikerült olyanra megcsinálnom mint a Mester :( Na mindegy, elhatároztam, hogy ennek szentelem az életem, főállású cornel boxer leszek :)

Ja és tartozom egy vallomással:
    Kibebaszottul jók Aldaryn cornel boxos tanulmányai:
    Például ez, my favorite
    Vayg ez, DigitArtban is megjelent...
  • nenad
    az hogy egy glass mennyire realisztikus, relative kismertekben fugg az anyag beallitasaitol. INkabb attol hogy a kornyezet mennyire realisztikus..
  • petesilver
    izé, evermotion
  • petesilver
    Szerintem evermozion oldalán találsz ilyet.
  • Maxer
    Nem tud valaki Vray-hez full realisztikus glass tutorialt, vagy csak material opciókat?
  • fle go
    szerintem is a baloldali a Vray
  • KisQbi
    szép tesztek!
    Grat..
    az alsó képeknél a baloldalira teszem a Vray voksomat:D
  • Aldaryn
    Kicsit játszadoztam még a Cornell jelenettel, vajon irradiance mappal mit lehet kihozni belőle. És meglepően érdekes felfedezést tettem: A lightmap által számolt causticsot baromi jól követi az irradiance map! A két kép között szinte csak a caustics élességében van különbség, ami viszont eléggé elhanyagolható, nemde? :)

Baloldal - QMC bruteforce 55perc, Jobboldal - Irradiance map + Lightmap 4perc

A WinOSI-s tesztképpel is vacakoltam egy keveset, nem a renderidőt, inkább a vizuális hűséget szem előtt tartva. A renderidő így lett 9 perc Vray esetében. Caustics ez esetben is raytracelt, ugyan úgy, mint a GI. A színeket egy kicsit le kellett vennem. A ksézítő azt mondja, hogy a színek pure RGB színek, de az új VRay exponenciális mappolása már nem fakítja őket ki annyira, mint a WinOSI color mappolása. Na, ki találja ki, melyik kép készült a "fényszimulációs engine"-nel, és melyik a VRay-el?

Az egyik kép Vray-el készült 9 perc alatt, a másik WinOSI-val, 55 perc alatt. Na, melyik melyik?
  • nenad
    ne sirjal :) nincs azzal semmi gond, eszre sem veszed, 1szerre ugyis csak 1 kell. :)
  • nenad
    nemi gyakorlat es tudni fogod hogyan nez ki, csak zuzzad, hajtasad! :)
  • KisQbi
    szivókával a tárgyakról.....
  • fle go
    Kulon kulon be kell hivogatnom oket a Material map browserbol?
  • fle go
    Az odaig ok atvitt mindent, most mar csak az a bajom hogy a mateditor tok ures, az az sima standard materialok vannak, hogy csalom elo a targyakon levo materialokat??? Tom lamer vagyok:(
  • KisQbi
    persze.. de fényezni meg anyagozni... irigylem az LWs kollegákat ezért
  • nenad
    osmerem, jo kis cucc, de csak preview szinten, es azert a gI interiort azt el lehet felejteni a preview szintjen.
    Flegos, uj scene es merge... athuzod az egeszet. Nemtom 5 jol csinalja e ilyen esetekben, de 7esben ezt a reszt nagyon jol megirtak.
  • KisQbi
    Vrayserver fut?
    ne byisd meg a mateditort hanem indits egy render...(lehet a renderer fuccsolt be)
  • fle go
    Hogy rohan az ido, en meg alig tanultam valamit modelezes teren:(
    Emberek van egy nagy gondom, megnyitom a konyhas fileomat, minden ok hiba nelkul megnyilik, de ha rakatt a material editorra akkor elszall az egesz. Mi a franc ez?????? Lehet ezzel valamit kezdeni mert baromi idegesito!
    Koszi
  • KisQbi
    FPrime-ot ismeri valaki (Lightwavehez)?.... Kb 1 éve láttam használatban először... azt nemértem,hogy a maxhez millió renderer van és nagyon jók meg minden. De jó lenne egy FPrimehoz hasonló interaktiv renderer ha csak preview szinten is...
    FPrime
  • Aldaryn
    Eh... egy év ban. :) Bár, mindig kettőn áll a vásár. Azért egy év ban az kicsit húzós.
  • Ackro
    semmi komoly, csak egy moderátor magára vette túlságosan egy kissé szabad nyelvű hozzászólásomat az egyik értelmetlen cikkhez. :P
    biztos rossz napja volt... :)
  • fle go
    Udv ismet koreinkben!
  • 4D
    Ez az összehasonlító galéria igazán remek!
  • Aldaryn
    Yo, hello!
  • Aldaryn
    Ja, ez kimaradt. Tényleg régi. :) Mondjuk relative. Bár, CG iparban 1 év távlat is őskorokba pillantás.

(...)
    Azt hiszem cornell box mániás vagyok. Ez már a 34. cornellem volt. hehe...
  • nenad
    1 ev hosszi ido am! :)
    el sem tom kepzelni mi lehetett az oka. :)
  • nenad
    azert az a galeria eleg regi. :)
    jo az a winosi, csak legyen turelmed kivarni.
    Akkor mar inkabb fake :)
  • 4D
    Pedig a légy jó mindhalálig.
  • Ackro
    huh!

1 év ban és újra itt... de legalább ezalatt kaptam egy VIP reget... :)
    Szóval szevassztok, ismét itt vagyok! (tudom sokakban felmerül a kérdés, hogy kitérdekel és igaza is van csak örömömben offolok és bocsi ezért)

Elkezdem hát visszaolvasgatni a fórumot, látom időközben a régi mag megmaradt, ennek örülök, úgyhogy külön üdvözlet Aldarynnak, Nenandesznek, Youthnak és Flegosnak!
  • Aldaryn
    Nézegetem folyamatosan, hová fejlődik a Redqueen. Bár, túl sok infót nem oszatnak meg - angolul. :) Nem tudom, ezt a rendszert ismerted-e: link> WinOSI . Ahogy nézem, egy bruteforce raytracer, viszont ha jól látom ez is mindent egyben számol. Valódi fényszimulációként hivatkozik rá a szerző, gondolom, az is. A galériában található képek minden esetre ezt alátámastják. :) persze döglassú. viszont technikai szempontból érdekes lehet. Ezt az oldal írója is ki-kiemeli. Azaz ez tényleg egy szimulációra kihegyezett rendszer, amivel pl. megnézheted, hogy egy jelenet pontosan miylen lenne valós környezetben. Persze erre más engineket is mutogatnak, vegyük csak pl. a Maxwellt.
    Ami igazán érdekes, az ezen link> galériaszekció, ahol összehasonlításokat látni különböző renderelőkkel. Ugyan azt a jelenetet, melyik renderer hogyan oldotta meg. Érdekesség, hogy pl. a VRay képet Vlado submittelte.
  • nenad
    fasza. Mondjuk a jo oreg RedQueen ebben mindent alaz :)
    EGyebkent a csavokam kozben brutal szintre fejlesztette a renderert..
    akit erdekel. http://www.teamredqueen.com/

• Aldaryn
    Oryon VRay oktatás egyik eredménye. :) Gondoltam napi értelmetlen rendernek tökéletes lesz. Ez a verzió már egy kicsit érdekesebb. Egy 53 perces bruteforce QMC GI teszt. Érdemes megfigyelni a raytracelt causticsot: A gömb alatti caustics fomája idomul a fényforrás formájához. A gömb melett pedig tisztán látható a GI-ből jövő szintén caustics jellegű folt.

(QMC lightmappel gyorsítva)
  • Lewy_
    Ami linket felraktál a Vray shadergyüjteményről az jó, de nem tudok letölteni mat-okat. Vagy nem is lehet?
  • petesilver
    Off:
    Én meg péntek óta nem mentem el itthonról, és nincs meg a mobilom, amivel még péntek délután beszéltem itthon, és szombat reggel asszem ébresztett is.

off-on
  • mustar
    Off: Én is szoktam jáccani a legyekkel. Kézzel! megfogom, és berakom a sz.gépbe (plexi oldallap), és nézem, ahogy a prociventi és a házhűtök(4db) között pattog/csattog. Volt, hogy 1 légy 2x került be a gépházba miután megszökött.
  • petesilver
    Vrayrendert, vagy movie-t róla! Rakd bele a jégkockádba pl. :)
  • nenad
    offtopic a javabol de be kell szamolnom mai napi hostettemrol :)
    Elfogtam egy legyet porszivoval! :)
    EGy nagy kover Teli legyet. Mondjuk erdememet kisebbiti hogy jol felhizlalhattuk valamin, meg az hogy Te'l van, ilyenkor koztudottan lasabb a felfogasuk szegenyeknek :)
    Hehe
  • oryon
    Sokkal jobb! Hajrá!
    Végülis sikerült valamit kibányászni a kávé shader-ből?
  • Gladiator
    htx
  • Myster
    rendering panel/ render (fönt)
    ott van olyan hogy output, rákatta files-ra, majd adsz neki helyet, nevet, kiterjesztést, majd megadod hogy mennyit rendereljen, single (aktuális kép), range (általában az egész)
    ééééééss: RENDER
  • Gladiator
    mármint videót.