63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Hehe, és hallottam már mástól is privát.
-
Vááá... azt hittem ez csak nekem jutott eszembe, erre mindenki slozikat gyárt. :)A lepukkant, büdös, régi slozi aljában úszkáló sárgás szmötyilévél az ényém. Tripla stipistopi. -
:)) -
Hát nem elloipod az ötletem? :) Bár én sima házi WC-t akartam, majd ha lesz időm megcsinálom, csak kell ahhoz modellezni meg minden azt meg nem szeressük... -
Koszi, de meg nem az igazi, majd jon ujabb:) -
ötletes lett nagyon! Jó e feelingje is...rulz! :)

-
nekem még ennyire sem ment.
most meg rajzolgatok csak úgy render nélkül :c))) -
Ja ez egy gyors de nem szép tipusú beállitás... -
köszönöm :c) -
Nem vágom a vrayt szóval csak saját felelőségre!:)
nemüresscene -
tegyen ki valaki egy üres scenes-t a boxról mert az istenek nem tudom belúni a fénybeálításokat. köszönöm szépen -
Király!
Az új Vray ugye van 6-os maxhoz is? És ha van akkor valaki légyszi dobja be a verziószámot. Köszi -
Boxoljunk tovabb:)) Meg ez sincs kesz, par dolgot meg megszeretnek csinalni, de ma mar nem lesz idom.
-
mustar #15746 Valaki légyszi írja le egy emailbe, hogy honnan tudom leszedni a vray legújabb verzióját. Meg esetleg valami kis leírást is ha tud. ide: [email protected] -
Nincs, Vray-hez lassan minden lesz, csak volumetrikus shader nem. :( ami pedig nagyon kellene... -
nenad #15744 #15725 -
Félkészen, csak meguntam csinálni:)
-
Maxer #15742 Szal akkor itt lennének az ominózus képek :)
A felsőn van caustics, az alsón nincs
-
Tényleg, vraynél van külön volume light? -
4D #15740 Szép darab, tiszta Quantanamo feeling. -
Ja, Mayer képére asszociálva link> egy régebbi képem (még WIP), akár még cornellnek se lenne rossz. GI azért van benne rendesen.
-
Az lett, de azért nem szivesen cserélnék a golyóval:) -
thx :) -
Nagyon hangulatos lett! -
namégeccer:
-
Na legyen egy cornell box részemről is. mentálréjjel rendereltem... nem lett túl szép, de nem is értek hozzá, véréjem meg nincs... :(
remélem sikerül belinkelni...
-
nenad #15726 mivel a caustics szinezi az arnyekot. elmeletileg -
nenad #15725 automatikusn kikapcsol causticsnal -
nenad #15724 :)) -
A gépedről nemtudod a képeket belinkelni, fel kell töltened valahova a netre és a http-s elérést megadni. -
Maxer #15722 Nahh, szal itten vannak a képek :) láma vok még, no :)
[IMG]C:\Documents and Settings\Gyuszi\Desktop\sss_01.JPG[/IMG]
[IMG]C:\Documents and Settings\Gyuszi\Desktop\sss_02.JPG[/IMG] -
Maxer #15721 Ez az első komolyabb SSS próbálkozásom a vray-el, viszont valamit nem értek, és szeretnék egy kis helpet kérni. Szal azon a képen, ahol be van kapcsolva a caustics, ott az SSS teapotnak nincs "affected árnyéka", ahol nincs caustics, ott meg van... Hogy lehet azt
megcsinálni, hogy caustics is legyen, meg affected árnyék is (a material editorban természetesen be van kapcsolva az affect shadows).
C:\Documents and Settings\Gyuszi\Desktop\sss_01.JPG
C:\Documents and Settings\Gyuszi\Desktop\sss_02.JPG -
Így se lettt sokkal jobb. A GI: Irradiance,Medium
Lava_0.1 -
nenad #15719 rossz a regisztracios szam, vagy a crack vagy akarmi. -
Nem semmi specifikáció, az biztos. Elsőnek is ott kezdődik, hogy kell egy progi, amivel a hullámhossz adatokat átválthatod RGB-be. :)
A VRay Light Object egy light class object, és nem shader class. Ha shaderrel akarod elkészíteni a lámpádat, akkor magas felbontású GI számítás is kell mellé. Ezért nem lette az árnyékaid túl szépek. -
Tegnap guglival eljutottam erre az oldalra, de megláttam a spec-et, majd sikítva bezártam 
A fénynél meg fura, hogy a vray light material nekem nem akar árnyékot vetni, vagy csak annyira kis területen szóródik, hogy nem látom az árnyékát. Egy előre elkészített neon material-lal sikerült árnyékot produkálnom, de attól meg igen foltos lett a kép :( Mondjuk ha a VRayLight objektum az nem material, akkor este teszt :) -
A Cornell doboz [URL=http://www.graphics.cornell.edu/online/box/]link> "hivatalos honlapján"[/URL], azaz a Cornell egyetem grafikai publikációi közt megtalálod az eredeti cornell doboz specifikációját, photometrikus információit, és a cornell történetét. Érdekes olvasmány.
Másfelől a cornell doboznak vagy van, vagy nincsen elülső oldala. A Valóságban nincs. Ez tény, hiszen úgy elég nehéz lenne fényképezni, ha csak nem speciális féligáteresztő szűrőkkel vagy kulcslyuk effektus kihasználásával, barominagy látószöggel, és ezt a képet visszatorzítva készül felvétel. De ilyenre még nem láttam példát.
A fényforrásod bármi lehet, nem ez a léyneg. A hagyományokat követve kerül egy kis négyzet alakú fényforrás a tetejébe, amit VRay alatt VRay Light light objektummal tudsz reprezentálni a leghatékonyabban.
-
Whoa, már tegnap megkaptam RSS-ben a vray.info-ról í hírt, de a csudának sem akart felengedni az oldalra. :) Újabb kis verziószámlépés, újabb nagyon ahsznos feature-ök és bugfixek. Érdekes, hogy egyes dolgokat csak most javítottak, pl. azt, hogy ha manuálisan nem kapcsolgattad be egy effekthez szükséges GBuffer csatornákat, akkor hajlamos volt fagyni. Ez 1.0 óta megvolt, és több, mint idegesítőnek találtam.
Nosza, ha a fog is jó végre, akkor irány surány ezt ki kell próbálnom, de azonnal!
Magnum PI:Miért, mi bajod ezzel a dobozzal? nagyon ötletes. Esetleg kellene a fal mellé még egy-két éppen megsülő ember. :) Valami a GI-vel nem okés. Mintha nem lenne elegendő minta hozzá. És bump helyett iylen esetekben inkább displacelj. -
Valaki nem írná le rendesen a cornell box-ot?
Ugyanis amit nemtok: Kell a kamera felé lévő fal? Vagy ott likas a doboz? (így lenne értelme a valóságban készült képekkel összehasonlítani szerintem) Mivel kéne bevilágítani, hogy ne egy omni legyen a tetején, hanem egy négyzet alakú fényforrás (vray light-al nekem folttenger lett, bár az is igaz, hogy egy előre csináltneon volt az áldozat) -
horvath #15713 Na ez mitől van? (MAX6, VRay)
A renderelt kép színe olyan lett, mintha csak 16 bites lenne,
magyarul a színátmenetek "hártyásak" lettek!
Hol kell állítani a színmélységet?