63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
4D #15962 A combustion sem rossz összefűzésre. -
marcee #15961 (most már nekem is megy újra, csak azért ilyedtem meg mert nem hittem volna, hogy amíg az egyik topic él, egy másik lehet elérhetetlen, meghát újabban sanyarú a fent említett téma helyzet is...) -
nenad #15960 nem... -
marcee #15959 Nekem most nem jönbe a "programok beszerzése"! Törölték a warez, 3d warez szekciót????
-
Hát köszöntem szépen, munka után ki is próbálom! -
Sztem Virtua Dub tökéletesen megfelel. vagy a MAX RAM playerje. :) Ha belefér a szekvencia a memóriába (nagyobb fileokat is tud fogadnik, de az erőteljes vinyókerregéssel, és lapozófájl építgetéssel kezdődik... :P) akkor érdemes ezt használni. Gyorsan kimentheted a szekvenciát olyan formátumba, és oyaln minőségben ahogy csak akarod. -
Aldarynnak igaza van, valószínüleg nem jó codecet választottál, vagy a codec nem ismeri a megadott felbontást.
A képszekvenciát adobe premierrel összeírhatod, bár sztem a virtual dub is tudja.
Ha csak kisebb próbarendert akarsz csinálni, akkor menthetsz aviba, egyébként képszekvenciába ments, ráadásul avi-nál egy estleges áramszünet vagy fagyás esetén nem tudod folytatni onnan ahol abbahagyta és egy több napos számolásnál egy ilyen hiba után kitéped a hajad. :)
Képszekvenciánál is érdemes pl jpg-t alkalmazni, a képfile mérete miatt, mivel az így tömörített képkockák még mindig részletgazdagabbak mint egy divx vagy xvid avi, összeírás után meg olyan kódekkel tömöríted amilyennel akarod és ha nem jó a tömörítés minősége, még mindig nem kell újraszámoltatni. -
Még elég kezdő vagyok ebben a témában... -
És milyen programmal tudom egybefüzni a képszekvenciákat? -
Ha animációt rendderelsz, akkor ne videófile-ba mentsél, hanem képszekvenciába. MAX-nak vannak gondjai bizonyos codecekkel, ha jól tudomm, ha avi formátumba akarsz mentegetni.
A lementett képszekvenciát aztán összefűzheted bármilyen erre alkalmas progiban. Nem csak "professzionálisabb" szaga van ennek a munkamódszernek, de kényelmesebb is az elkészült videó szerkesztése és a minőség szabályozása szempontjából. -
Megint van egy kis problémám. Naszöval. Megcsinálom az animációt, frankó minden, és elkezdem renderelni. Beállítom,hogy mentse el nekem AVI-ba. Nos, ez nem történik meg. Ugyanakkor, ha MOV-ra állítom, akkor meg lementi. Most akkor mi van? Találozott már valaki ilyennel? Idegesít. Persze lejátsza otthon a DVD a MOV-t is, de nekem az AVI mindig szimpatikudsabb volt. Ha tud valaki valamit, akkor tudassa! -
Hajra számolnak ruhadinamikát.... -
nenad #15950 az is lehet -
A sima Shag: Hair is együttműködik a Stitch-el, csupán a jellegükből adódóan is, semmi plusz kódra nincs szükség, hogy a Stitch-el animált ruhára valami szőrmét varázsolj pl. Vagy ennél szorosabb az együttműködés az új verziókban? Ha a reactor szimulációkban ezek az elemek is szerepelhetnének, sokkal érdekesebb lenne a dolog... -
Sima glossy refraction? -
nenad #15947 mappolt self illum vagy sima falloff map is megteszi.
sss-t csak akkor erdemes hasznalni ha tenyleg fontos kifejezni a fizikai megnyilvanulasanak ezt a reszet, es akkor is ha a vilagitas ki is hozza azt, egyebkent meg falloffmapfake :)
-
na ezt nemtudtam.. Azt hittem HairFX ShagHair külön doglok... azért nem értettem mert hogy HairFX jól együtt működik a ClotFXel és értelemszerűen úgy hittem hogy ez lesz benne... ezek a nevek teljesen összezavarnak.... -
Szalagfüggönyhöz szeretnék valami jó textúrát kreálni v-rayben. Valaki már csinált itt olyat ha jól emléxem.Amin frankón keresztülsüt a napocska. sss-vel kell molyólni, de sehogy se akar jól kinézni. 
-
Barómi jó a Scene! Csak az a baj, hogy 2 cukorral szeretem a kávét:)))
Tényleg csillogósabbra kellene a cukrokat.Talán a reflecthez adj hozzá dent map-ot, vagy a cukor textúrádat, hogy csak néhol csillanjon.És esetleg még csalásként egy külön fényforrást is adni rá ami nem ennyire szórt fény. -
nenad #15943 az igazsag az hogy ami maxban van az hivatlosan nem loft, hanem felig sweep :)
sweep az a funkcio amikor egy(vagy tobb,pl sweep2rails) curve menten egy vagy tobb cross sectiont vegighuzunk (egymasba blendelve oket) es igy alkotunk feluletet.
A loft pedig amikor 2 vagy tobb curvet egymasba blendelunk.
-
bencsab #15942 Hát azért ez az adaptive tesselation már elkelt benne, mert a lightscape-ben már évekkel ezelőtt benne volt. Persze ennek csak az örül, aki a radiosíty-t használja (én személyszerint soha).
Aminek viszont örülök, az a map tiling-nál a Use Real-world scale kapcsoló. Szerintem ez bizonyos esetekben sokkal használhatóbb. Például amikor egy terepre a koszfoltokat megfestem photoshopban, és az uvw-vel 1-1 ben rámaszkolom, attól még a térburkolat kaphat valós méretet anélkül, hogy osztani-szorozni kellene. Azt nagyon utáltam.
A sweep meg kifejezetten nekem való lesz úgy érzem. A loftot én utálom, de ez szimpatikusnak tűnik. -
És, követve az eddigi jó Discreet programfejlesztési elveket, most sincs benne semmi érdemleges újítás, semmi új feature, amire tényleg elismerően bólogatna az egyszeri júzer.
Komolyan, úgy érzem, lassan, ha lecserélnek egy ikont valami designosabbra, vagy raknak egy-két plusz opciót egy-egy eddigi feature-be, már leírnak egy +0.1-es volumenű fejlődést... szerintem siralmas. -
Koszi a kritikakat, hozzaszolasokat. Es valami otletetek lenne a kockacukor anyagat illetoen mert en teljesen kifogytam mostanara. Mar mindent kiprobaltam, de egyik se valt be, ami a kepen van az lett az osszes kozul a legjobb. -
marcee #15939 Hoppá!
Érdekes, utoljára a kettesnek ugrott ekkorát a verziószáma. -
ShagHair = HairFX
Stitch = ClothFX
Szinte alapvető módosítások nélkül, csak átnevezték ezt a két plugot. ;) -
nem értem miért a Shag Hait integrálják a ClothFX mellé...(miért nem a HairFXet...mind1...) -
MAX 7.5 !
http://www.cgshop.org/download.htm
-
A kockacukron kívül minden kiváló 

Tényleg rakj rá valami csillogást...hátha. -
nenad #15934 http://www.joealter.com/newSite/max.htm -
flego: király a csésze!
értelmetlen ötperces final renderrel:
-
bencsab #15932 Te aztán nem semmi vagy! Nálad olyan meglepetés szerűen "ugranak" elő a képek. Az előzményekből nem gondoltam volna, hogy ilyen mutatós lesz a végeredmény.
A porcelán shader iszonyat jó. Asszem a kávé is szokot tükrözni, nem is kicsit, de mindjárt főzök egyet és megnézem. Szerintem a kockacukor nem szabályos kocka alakú, inkább hasáb egy kicsit, de ezt lehet, hogy típusa válogatja.
A kanál vége zavaróan ér véget. Gondolom a fejete tükröződik benne, de innen úgy tűnik, mintha ék alakban be lenne vágva.
A kamerabeállítás nekem furcsa, túl sok a sötét felül. Szerintem a kamerát egy kicsit lejjebb bólintva is érvényesülne a gőz(amiről nem is mondtam, hogy szintén nagyon jó lett) -
Bár a kockacukor inkább látszik valami fehér betontömbnek. Hiányzik róla a csillogás szerintem. -
Udv!
Nahh elkeszultem, kritikakat varok, ne kimeljetek:)
-
Cornell Box -
Igen tudom. Csak ki akart próbálni a dolgokat. -
nenad #15927 az alap az nagyon szep, a caustics irrealis. -
Kisérletezgettem a Final Render-el
-
Kössz szépen a részletes vray-videó tutorial-t. Ezekkel a beállításokkal kisérletezgetek egy csöppet. -
Tudom már megcsináltam és jó lett azért köszi -
Culram #15923 EVo: az is benne van asszem a tutorialban. Egy fekete-fehér képet teszel be opacity mappba.