63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Jól néz ki nagyon! Amennyire el tudom képzelni a folytatást, ütős lesz a vége is. Ismerve téged, texturázva nagyon durva lesz!!! -
Nagyon szép vas...csak így tovább! -
nenad #16280 azer ilyet osszehozni polyban nem semmi melo, igy elkepzelve mi van meg es mi lesz meg. Most nem azert mondom mar de miert nem tanulsz meg nurbsozni. Legalabb annyira amennyire en tudok polyzni ;)
Azert annyira hulye nem vagyok hozza, csak regen volt az amikor utoljara polyban modelleztem, talan 3-4 eve.
Szoval egy ilyen dolgot a curvek szep megrajzoloasaval ki is meritenel, mert utana siman nyomathatod a feluletet.
-
Redfox #16279 nagyon kira, várom, hogy kész legyen. Van ehhez a "szerkesztési" módhoz valami tutor a neten? -
Csepp progress. :) Kicsit lassan megy, mi? :) Azért, menet közben kitalálni, hogy melyik görbe, merre, meg hogyan, huh, egyszerűbb blueprintről dolgozni.
Viewport shaded (SubD on)
Viewport shaded + wire (SubD on)
A splineokat amoylan iránytartónak szoktam felrajzolni, nehogy valaki meggyanúsítson, hogy spline cage-ekkel dolgozok. :) Bár, biztos jó móka, de nem áll rá a kezem. Az ablaktörlő szerű T alakzat a gép orra alatt pl. az elülső leszállótalp *sematikus vázlata* :) -
Nem létezik a hely, így könyvtára sem lehet! Viszont van egy nagyon-nagyon jó descreet-e learning 6 chapteres videotutor full példamaxfájlokkal, mindennel együtt max7-hez, planetől a reaktorosköpenyes animált lovaslovagról. Nem tölteném fel szívesen, mert nincs hova, mert nekem sincs könyvtáram sehol. -
nenad #16276 ? Fapados? :) Nem lattam meg 3ds programot amiben pl ennyifelekeppen lehet extudezni*. Sztem messze a legfeljlettebb, egyben megis legegyszerubb Nurbs modeler.
-
bencsab #16275 Rhino-t próbáltam, és tetszett is, csak az meg olyan kis fapados. Meg kicsit zavart, hogy legalább alap szinten lehetne veremrendszerű (mondjuk extrude). Bár lehet hogy csak én nem tudtam jól használni. -
4D #16274 THX, ezt majd kipróbálom, de nem most, egyenlőre, valami új dolgon agyalok. -
thx rárepülök
-
Darkboy #16272 Honnan lehet letölteni? :DDDD -
yup -
nenad #16270 de -
nenad #16269 aldaryn feltette nem? -
ha valakinek megvan akkor töltse fel a Véréjt mert volt egy format Cm és L felejtődött lementeni :c) -
nenad #16267 Te probaltad mar rhinot?
-
bencsab #16266 Nah, kis pontosítás a korábbi hozzászólásomhoz:
1. Az úriember neve nem az általam nagyra tartott Juan Siquier, hanem Juan J. Gonzalez
2. A cikk:http://www.luxology.com/article/012705_1/1.aspx
Amúgy majdnem stimmelt.
-
bencsab #16265 Engem is kidobott így eccer. Nekem akkkor csinálta, amikor egy művelet közben ráklikkeltem egy másik parancs ikonjára (gondoltam próba-szerencse).
Egy uninstallal jutalmaztam a programnak eme kedvességét.
Kár, mert Juan Squierer (remélem jól írtam a nevét) szintén építész látványtervezéssel foglalkozik, és azt nyilatkozta (talán a cgnetworks-ön), hogy nagyon hatékony modellező eszköz, és nagyban megkönnyíti a munkáját. Én kíváncsi voltam erre, mert a max koordináltabeviteli arhitektúráját nagyon utálom. Relatív adatbevitelre csapnivaló, CAD-es szerkesztéseknél nagyon megnehezíti a munkámat. -
Hehe. :) Passz, mitől lehet. nekem fut minden komoly probléma nélkül, s mégcsak nem is fagy. Amúgy, ha jól tudom, régi Lightwaveesek egy csoportja készítette a MODO-t. -
nos, hogy említetted, gondoltam megnézem mit tud a MODO, csak nekem mindig ezt csinálja... :((((
egyébként leginkább a lightwave-et juttatja az eszembe
-
nenad #16262 ecsem ennyire nem tudni gepelni
overlapping(advanced imap, sample lookup), reflected feluletekrol, foltokat krealhat.
-
nenad #16261 46.12 amire figyelni kell.
overlapping, refleted feluletekrol doltokat krealhat
barmilyen color mapping ha bright multiplier nagyobb mint a dark, es vannak vilagos reszek, akkor invertalva lesznek. -
Ami nekem nincs legfrisebb, azaz az 1.46.12-es Vray immáron nem figyel ottfenn, ahol nem is lehetne, mert nincs is. :)
Amúgy a legújabb az 1.46.14-es build. Amiben rengeteg :) bugfix és új feature van.
Azért nem töltöttem fel a könyvtáramba, mert máshol nem láttam kapásból, meg én úgysem töltöttemoda még semmit eddig. :) -
Displacement a falakra. Főleg hátulra, a lehullott vakolatot lehetne vele jól erősíteni. Dobna még egy fél órát a renderidőn! :) -
Melyik most a legújabb működő véréj ??? és ha melyik akkor feltette már valaki a nem létező helyre??? és ha nem tette fel a nemlétező helyre akkor ki nem tette fel csakhogy ne keljen feleslegesen nem körbenéznem a nemlétező helye...
UFF szoltam ... vagyis nem szóltam ... vagyis aki tudja az úgyis érti vagy mi vagy valami hasonló :c))) -
4D #16257 Ez amolyan trainspotting wc-oda meg ez a papír való.
Milyen falakkal-MTD? Bővebben?
De most menem kell. -
És miért rózsaszín? :))) ez csak most esett le. vagy csak én látom annak? esetleg készíthetnél még egy rendert MTD-s falakkal. Elég sok mélységet adna még a képnek. -
Thx, csekkolom ezt is! -
4D #16254 Hát végül is ez a fény a valósabb. Amúgy meg tök rendben van hogy árgus szemmel nézed a dolgokat, hiszen hát itt mindannyian szeretnénk fejlődni gondolom, és hál' istennek itt építő hozzászólások vannak mindig. Ez a jó itt szerintem. -
Ah, köszi az infót!
Hmm... ettől féltem. :) Sajnos nem mozgok otthonosan iylen téren, megszoktam, hogy egy anim az 25fps minimum. :)
Viszont most meg elkezdtem azon gondolkodni, hogy megoldható lenn-e, hogy egy másik gép venné fel a képet, ami csak ezért dolgozik, számol, kattog ezerrel. Remote desktop connectioonel láthatja egy külsős a gépemet? Hja, mindig szeretem a bonyolult megoldásokat.
Na, szedem is a camtasia-t, meglássuk mit tud. Ha nem aktuális desktop felbontáson rögzítek, akkor nagyon elmosódik minden... :( ezért kellene az 1024, 800-ban már elég gáz dolgozni. :D Mondjuk, ha azt mondod, 3-5fps elég, márpedig a szavadra adok, akkor lehet még remény. :)
Most már csak kell találnom egy szinkronszínészt, aki majd megfelelő audióaláfestéssel látja el a videót az én csipogó, tökönrúgott hörcsög hangom helyett. :) -
Te is rászakadhatnál néha egfy két videótutor elkészítésére.
:c)))))))))))))) -
4D #16251 Ja jó, ezt nem tudtam. A budipapír? Hmm. Eeegen, végül is felesleges. -
FTP
Neo könyvtárában nézelődjél ŐÜ az egyik cimbim aki ilyenekben otthon van . hidd el vannak ott érdekes cuccok :c))) -
nenad #16249 kizarolag camtasia jo erre. De 1024ben azert kell proci hozza.
loslessmentesen tomorit, 20-25 fpst meg felejtsd el, ahhoz akkor mar inkabb vezesd ki a videojelet, mert kulonben atomeromu kell hozza.
(szo szoros ertelmeben)3-5fps tokeletesen eleg. -
Tudnátok ajánlani valami frankó Desktop video capture cuccot, amivel pl. video tutorokat lehet rögzíteni? A HyperCam kivételével, az van, de nagyon nem vagyok megelégedve vele. Ha pl. rendereléshez megállítom, a render végén nem tudom visszakapcsolni. :)
20-25fps körül szeretnék rögzíteni, 1024x768-as desktopon, ahogy néztem ez DivX-el tömve nem oylan nagy cucc, főleg, ha nem mozog sok elem a képernyőn.
Jó lenne még pár spéci funkció is, pl. a kattintások valami látványosabb megjelenítése, azaz egy kcisit több, mint egy felvillanó pixeles csillagizé. :) "Csak profin", tudjátok. :)
Szóval, akinek ezen téren vannak tapasztalatai, ne tartsa vissza. Jobb kint, mint bent. :) -
na most van az hogy nincs hozáfűzni valóm ilyen megvilágítás melett már a tartály sem zavar .. kira a kép gtratula :c) -
Űűű de klafa! -
Továbbra is nagyon frankó kép! Nem kell egy cornell dobozba feltétlen négyzet alakú fényforrás. :)
Egy apróság még: Egy iylen szép és tiszta sloziban mit keres a papír? :)) -
Jó dolog lenne az a connect, ha pl. lenne valami ötletes controll arra, hogy hova helyezze az új éleket. Persze, így is használható, de pl. a MODO-ban bemutatott UI elemek és megoldások szerintem jelenleg a leg innovatívabbak, és ötletesebbek.
Az megint más kérdés, hogy egy iylen contoll setet MAX-hoz lekódolni valszeg pillanatok műve lenne. :) -
Thx! Én elsőre hirtelen a connectet használtam.