63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Free
    mi a különbség az én padlóm és a te padlód között????
    Már technikailag miért jobb az ilyen sok poly ból áló padló mint az egyből álló?
    Köszönöm :c) még1x
  • Free
    köszönöm szépen nagyleszek meghálálom.
    megnézem hol felejtettem benne két plafont :c)))
  • nenad

max

ami nem kellett bele azt kihajitottam :D
  • nenad
    igy elso korben neked 2db plafonod van vagy mi...
  • nenad
    megnezem
  • Free
    oksa én meg elkezdem a bútorokat modellezni a világítás ráér késöbb is :c)
  • Aldaryn
    Majd máskor. Hosszú nap volt ez. Én alszom. :)
  • Free
    a te 9tleted jó volt de még mindig nem az igazi.
    FTP re feltettem a scenest a Recuestbe
  • Darkboy
    Hi! Feljönnél msn-re? plíz! :)
  • Aldaryn
    Na, semmi eredmény?
  • Free
    a -3/-1 beálítás nem jött be ugyan az letta vége. csak a renderidő nőtt egy fél perccel :c(
    kipróbálom még azt a kapcsolót ha nem jön be akkor kiteszem a scenest hátha én b.. el valamit
  • Aldaryn
    Esetleg a check sample visibility kapcsoló az irradiance map beállításainál is segíthet a problémán. Az megnézi, hogy egy adott minta az adott pixelből egyáltalán látsazna-e, pl. itt a fal túl oldalán lévő minta.
  • nenad
    maskeppen a legalabb -3/-1 kell ehhez sztem.
  • nenad
    interpolalas miatt, nagyok a smaplek es oda is vilagos resz jut a renderelesnek ahova nem kene.
  • Free
    nekiáltam végre a beton részek elkészítésének a lakásnál csak van egy dolog amit nem értek. minden polyban van lemodellezve és minden össze van kötve ahyog kell tehát olyan az egész mintha a szobák egy nagy tömb ből lennének kivégva ha durván nézem a dolgot de akkor mi a ..... ért jön át a fény a fal alatt???? miért olyan mintha lebegne a fal ?

• 4D
    Ja, és jh-csütörtökre, meg egy karakter animot!...-GRATULA.
  • Lewy_
    Kössz már tesztelem is.
  • nenad
    exponential jobban kiszedi a szineket, illetve van saturacios kontrol is a gi menuben.

egyebkent aki meg nem vette volna eszre van ujabb color mapping is, ami sztem a legjobb, mivel ugy tunik a szineket igen kevesse piszkalja. (intensity exponential)
  • Lewy_
    Hogyan lehet kiküszöbölni azt, hogy ne "fesse be" a házam ereszét a vray fű színűre?? Úgy tudtam, hogy a hsv ezt csinálja...ezt is. Máskor is tapasztaltam ezt. Standard tex-nél még jobban látszik.
  • Darkboy
    privi ment :)
  • Free
    az csak a faminta miatt van de van ott sarok csak épp a megvilágítással van gond de ha azt nézzük hogy csütörtök óta foglalkozik vele nem rosz
  • Gladiator
    még vmi: mintha nem lenne sarka a szobának. legalábbis én nem látok ott semmilyen élt.
  • Darkboy
    Hát igen, sok dolgot még nem tudok, csütörtökön kezdtem el maxozni, eddig ennyit sikerült megcsinálnom...
  • Darkboy
    igazad van, kösz hogy szóltál, javítottam pár dolgot:
  • Free
    mint első munka jófej. az ötlet jó lenne de semmi realisztikus nincs benne. kicsit olyan mintha egy Cartoon Networkos animos elnagyolt rajzfílm egyik helysége lenne.
  • Gladiator
    nem igazán értem, hogy mit keres egy szobában egy acélgömb a földön.
    a könyvek átmennek a polcon. és szerintem lejt a szoba.
    de nem fikázok, mert én még a programot is elig tudom megnyitni.
  • Darkboy
    senki sem mondd véleményrt?:(
  • KisQbi
    vray help
  • Darkboy
    Véleményt:

Mint írgértem, folytattam, a széket is emg fogom csinálni, idővel (amint megtudod, hogy hogyan kell) :)
  • vaczak
    Sziasztok! A következő kérdésem lenne:

Van egy SubDiv modellem amiről két rendert szeretnék csinálni, a control mesh-ről és a végleges formáról úgy, hogy látszódjon rajta a drótváz is. Tehát egy szimpla fehéres-szürke materialról lenne szó (amit lehetőleg vrayyel renderelnék, hogy GI legyen rajta), de kellene hogy látszódjon rajta a wireframe is.

Továbbá honnan lehet komolyabb leírásokat szerezni a SubDiv modellezésről, és GI működéséről, hogy lehetőleg értsem hogy mik azok a paraméterek amikat állítok. (Nem a helpre gondolok, hanem hogy az egész eljárás tulajdonképpen hogyan működik.)

Előre is köszi.
  • Darkboy
    swishmax
  • Klon
    bocs hogy OFF de hátha tudtok segíteni:
    tudtok mondani egyszerűen kezelhető, lehetőleg magyar nyelvű flash anim. készítő progit ?
  • Aldaryn
    - Mert az adott jelenet rendereléséhez nem kell 1giga RAM.

- Lehet, hogy ActiveShade-ről beszélsz, ez egy gyors preview renderer, amolyan lebutított scanline. Sok mindent szvsz nem ér. A VP-ben jelenleg a D3d-t erősítik, pixelshadert támogató kártyákon pl. a VP-ben már pixelshadelt shadereket is képes megjeleníteni, ami megintcsak egy jó dolog. De passz. Szerintem inkább a renderrel foglalkozz, mint a VP képével. ;)

- Jó sok mód van rá. Váltsad a geometriát editable poly módba, (... vagy adj rá egy EditPoly modifiert...) és ottan máris rendelkezésedre áll a "cut" nevű tool, amivel szépen azt és úgy szabdalsz, amit és ahogy csak akarsz. Ha pont meg akarod felezni az adott polygont, akkor (ha quad) jelöld ki két szemközti élét, és connect parancs.
  • Maxer
    Néhány kérdésem lenne a 3ds max-szal kapcsolatban úgy általában:

-Miért van az, hogy 1 giga ram van a gépemben, de a Task Manager rendeléskor kb csak 200 egynehány mega kihasználtságot mutat?

-Sok tutorialban láttam, hogy a szerkesztőablakokban lévő előnézeti képek majdnem render minőségűek (enyhe túlzással persze). Az ilyen minőséget milyen beállítással lehet behozni (DX vagy OpenGL???), vagy speckó kártya kell hozzá?

-Már hetvenhat féle képpen próbálkoztam, de az általam feltételezett "legügyesebb" megoldást még nem találtam meg arra vonatkozólag, hogy egy darab quad poly-t milyen módosítóval tudok tetszőleges helyen elvágni??? Sokszor emiatt akadok el a modellezésben, mert nem tudok rendesen, ott ahol akarom poly-kat felezgetni.
  • Darkboy
    Szar lett, holnap folytatom:

• Darkboy
    köszi :)
  • Aldaryn
    Az mennyire egy jó dolog... :) CSúnya HSZK-s emberevős adminos környezetben is használható biztonságosan, admin arcába röhögősen. :)

MSN: [email protected] azt hiszem.
  • Free
    használd a go.icq.com webes icq clienst attól nem fogsz fagyni
  • Malakai
    Offtopic: ICQ már milyen számozásnál jár? Mármint, a user-számok már hányasnál járnak?
  • Darkboy
    szóval meg adnád a címed? :)