63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Culram #16806
    Hali4 V-rayben hogy csináljak aranyat? Valami igazán jót. Ami ugyanúgy tükröződik mint a króm csak aranysárga színű.
  • Aldaryn
    ? Érdekes kérdés. Gyakorlatilag a meshsmooth inkább Subdivide, mint simítás (hülye neve van...) szóval, annak nagyon nincs értelme, hogy "egy élt" subdivolsz, mert az maga után vonja automatice a környező területek subdivolását is, még, ha azok nem látható élek lesznek is.
    Amúgy ha kijelölésre applyolod, és kikapcsolod a MeshSmooth mod. controlljaimban az "Apply to whole mesh" kapcsolót, akkor lokálisan, a kijelölésre fogja alkalmazni.
    Vagy pediglen EditablePolyban kijelölésre nyomsz egy belső meshsmoothot, amit az editable poly controlljaiba integráltak.
    (eredmény ua.)
  • tmate6
    Jó estét!

Hogy tudok elsimítani EGY élt mert a MeshSmoothal az összeset elsimítom én pedigcsak egyet akarok
  • Aldaryn
    Oh, van VRay 1.46.15... :) Szegény Maxwell... :P
  • Darkboy
    látom most szerkesztgetitek!
  • Darkboy
    hehe :)

nem 3dsmax lenne inkább? amúgy is! ja hogy te regelted ezt be?
  • Free
    na beregisztrálódott a 3dmax.hu lehet dolgozni aki akar :c)
  • BaliBoy
    Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy hogy lehet azt megcsinálni hogy a részecskék egy megadott utat (pl: line) kövessenek! Tudom, hogy meglehet valahogy csinálni mert régebben már csináltam. de abszolult elfelejtettem. A válaszokat előre is köszönöm!
  • petesilver
    Az egyszerű. Mondjuk van két képed, elölnézet, és oldalnézet. Megynyitsz egy üres alapot psben, ami jóval nagyobb, mint ezek, és abba berakod a két képet. Ezután eldöntöd, hogy mondjuk a front nézet a mérvadó, és utána ahoz beállítod méretezéssel a side képet, hogy jók legyenek az arányok. ezután úgy cropolsz, hogy a magasság érték mindkettőnél egyforma legyen, majd elmented mindkét nézeti képet külön-külön, ha kell a tengelyeket is itt állítod be. Mondjuk autó esetében kapsz elölnézeti képnek 512*512-es képet, oldalnézetre pedig 512*1024-et. Én úgy szoktam, he nem igazítok ps-ben, hogy mindíg megnézem a kép méretét, és akkora planet csinálok maxban, és rárakom a képet. utána már maxban bármit lehet vele kezdeni. És a referencia planeket mindíg 0,0,0, ba kell rakni a viewportban. és kész.
  • repvez
    A referencia kép most már elfogathato, de lehetne jobb is pedig a max. beállitáson van.Abban még tudnál segiteni hogyan kénne a ps-be összeigazitani a nézeteket, mert még mindig el vannak csuszva .
  • Klon
    küldetem privit
  • Darkboy
    gyere fel msn-re azt elmondom :)
  • Vegas
    hali!
    valaki irja le nekem hogy hogykell regelni a 3d-s maxot mert haver nemtudja én meg már elfelejtettem...:D
    köszike..
  • vaklo
    bennőtöket - helyett - benneteket
  • vaklo
    Aldarin
    Bemcsab
    amivel abajgattalak bennőtöket, xp alatt működik
  • ThomasGins
    hm:)
  • Penatesz
    Ugyan nem tudom,hogy ez a kis videó maxal készült-e, vagy mayaval, de úgy gondolom,hogy méltón teszi fel a pontot az i-re,a cornellbox őrületben.
  • ThomasGins
    Nem megy ez nekem:)
    link
  • ThomasGins
    Sry

• ThomasGins
    Akkor egyel én is...
    Nem lett vmi izgalmas,és ráuntam tovább csinálni.

meg a tesója
  • fle go
    Hehe
  • Ackro
    hát jó, csak most, csak neked! :)
  • Aldaryn
    Azért van a két tool, hogy mindkettőt használd, mindent eszközt rendeltetésszerűen. :) Egy késsel is be lehet nagy nehezen csavarni egy csavart, meg csavarhúzóval is apríthatsz zöldséget...

Amúgy MAX 7-ben kicsit inteligensebb lett az Extrude, ahogy néztem, weldeli az extrudálás során létrejövő egybeeső vertexeket bizonyos kürülmények közt.
  • petesilver
    hja, de extrudal trükközni körülményesebb, mint shell, és törölni a nem kellő poligonokat, hirtelen! :) legalábbis tapasztalatom szerint
  • fle go
    Aldaryn ok, de azert lehet meg dobozolni is nem?:)
  • Aldaryn
    Azért, a kettő egyáltalán nem ugyan az. :) Az edge extruda-dal reprodukálni lehet a shell hatását, csak kcisit trükközni kell.
  • Aldaryn
    A dobozolós banner helyett már csináltam egy másikat, szép kis FAQ gombbal. :) De még a döglött gépem vinyóján van fenn, kicsit körülményes kiszedni.
  • petesilver
    Érdekes ez a max. csináltam egy páncél mellvértet. kijelöltem a bordert, és extrud-al akartam az éleknek vastagságot adni, de akárhogy állítottam, az extrude eljárás szétcseszte az alapmodelt. Ugyanakkor shell-el szépen hiba nélköl megcsinálja. Elméletlileg pedig ugyanaz az eljárás nem?
  • fle go
    Udv!
    Nagyon alabb hagyott a dobozolasi mania, pedig jol indult...
    Valamit kellene csinalni nem?
  • Ackro
    oksa! :)
    nagyon szépen köszönöm!
    esetleg, ha mégsem tudnád feltölteni akkor írj és megadom az email címem (3-4 darabban el tudod küldeni).
    köszi mégegyszer!
  • Klon
    nekem van!
    pdf (ebook) kb. 15MB
    ha kell, holnap feltöltöm valahova...
  • Aldaryn
    Igen, Mind MAX-al, és ezeknél sokkal érdekesebb, meggyőzőbb, látványosabb, barvúrosabb dolgokat is lehet művelni vele,...

de kedves Xelag, nézz bele egy kcisit a koncepciókba, a program működési elvébe, vagy egyáltalán a 3D-s garfika legalapvetőbb építőköveibe! Én nagyon ráérek, akár szívesen el is magyrázom neked a világ teremtésétől elindulva, de szerintem a többieknek ettől lassan, szépen kihullana minden foga.
  • Aldaryn
    Ja! Hogy egyesek itt már 14-es Vray-el nyomják... :P ÁÁ, kezdek lemaradni, hol egy DC kliens...
  • nenad
    scanline, a vrayes nem mukszik 14el. viszont lehet 12 viszi, ki kellene probalni.
  • Aldaryn
    Referencia kép beállításhoz ajánlom jó barátom tutorjának
    link> első kockáit.
    Amúgy szerintem ha PS-ben összeigazítod a nézeteket, akkor semmi problémád nem lesz később.
    A VP textúramegjelenítés felbontását (a driver, és a kártyád által biztosított kereteken belül) a Coustumize/Preferences/Viewports panelon a Configure Driver dialógusban tudod állítani a különböző bitmap download size-okkal.
  • Aldaryn
    Majdhogynem realtime. :) Nagyon meggyőző, amúgy az alap render VRay? Engem igazán ez érdekelne... mert nekem elég érdekes dolgokat produkál VRay alatt.
    A Scanline rendernek van egy "render occluded" funkciója, amit elég intenzíven ki is használ a FinalDOF.
  • nenad
    mblur fdoffal.
    1 frame = 2sec... (minde1ik)
    mblur
  • xelag
    EZEKET A képeket mind 3ds max-al csináltátok?ezek kurva jól néznek ki,mintha igazi lenne.(Jók vagytok)
    Ja és hol találom azt izét amivel rajzolni tudok?,tárgyakat,és hol lehet letölteni,vagy mi ez a cat objects?(ezt hol lehet letölteni?)

Ja és tud valaki nekem,olyan oldalt mondani ahol updateket lehet letölteni?,és ha karaktert akarok csinálni ahoz semilyen plugin nem kell?

8Bocsánat a nagyon rossz fogalmazásért):)
  • repvez
    Üdv!
    Na végre találtam egy olyan forumot ebben a témában ahol van élet.Rögtön rá is térek kérdéseimre.3ds max5-öt használnék most probálok beletanulni.Azt szeretném megtudni hogyan lehet referencia képeket betenni ugy hogy a 3nézeti képek ne legyenek elcsuszva .Mert probáltam betenni háttérnek, de ugy nem tudtam a képet nyagyitani,probáltam ugy is, hogy mindegyik nézetbe készitettem egy plane-t és erre raktam rá a képeket,de igy nem estek egybe a tengelyek és ha a plane -re kattintottam akkor az elmozdult tönkretéve az addigi munkát:((.Magyarul a szembőlnézeti kép szimmetria tengelye nem esett egybe a felülnézeti kép szimmetria tengelyével és igy nem lehetett pontosan hozzáigazitani a vertexeket.A másik, a max mekkora háttérképpekkel birkozik meg ,mert ezek a képek 2200x2200 as felbontásba vannak és mikor bettettem öket háttérnek nagy szakadozott pixeles képpé változtak a körvonalak.Mit kell változtatni, hogy jo minöségü képek maradjanak még nagyitás közben is?
    Elöre is kösz
  • xelag
    EZEKET A képeket mind 3ds max-al csináltátok?ezek kurva jól néznek ki,mintha igazi lenne.(Jók vagytok)
    Ja és hol találom azt izét amivel rajzolni tudok?tárgyakat,és hol lehet letölteni,vagy mi ez a cat objects?