63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• pauly
    Üdv

Brazilban photonmappel próbálok bevilagitani egy szobat.
    Nem tudja valaki,hogy miert van az,hogyha modositom a kamera allasat,akkor módosul a szoba bevilágítása is.Olyan mintha enyhe noise váltakozna rajta.
    tehat vibrál az egész szoba ahogy megy a kamera.
    Ha valaki tudja miert irja mar meg.
    Kösz előre is.
  • ThomasGins
    Corel cliparton nem találtam,vagy rosszol keresetem.
  • Slymaster
    használj gi-t - Én nem vágom...
  • GixEr
    Vektoros clipart? (COREL stb?)
  • ThomasGins
    Nincs valakinek vektorosan egy kovácsoltvas kapu mintája?
    Vagy 3d-s is jó:)
    Sehol nem találtam neten, ujat rajzolni meg nincs sok időm.
  • Ackro
    használj gi-t, ha nincs más akkor mental ray-el, sztem nenad a szekrény lábára gondolt, ami vmiért illuminál, egyébként jó lesz!
  • Slymaster
    a vitrinben van egy spot, nekem nem sikerült igazán...
    ez?
  • nenad
    eleg jo, csak a fogokat/kilincseket/nyilaszarokat vedd kisebbre mert komikussa teszi az egeszet, a szonyeget is vekonyabbra, Tobb fenyt es jobb antialiasingot. Az a vilagito valami a szekreny alatt az micsoda?
  • Slymaster
    Itt is van...
  • Slymaster
    Az én szobám általában ilyen homály! Amúgy kiszedtem, csak képet nem tudok még mutatni..
  • fle go
    Hogy a nyavajaba sikerul neked hogy ilyen homalyos lesz az egesz kep?
    Pedig mar jol alakul, de ez a homaly...
  • fle go
    Aldaryn: jol alakul a kep, egesz hangulatos. Csak valoban a DOF egy kicsit zavaro rajta hogy szemcsesse teszi, kulomben meg lehet az lenne a baj hogy nagyon eles lenne a kep.
  • Slymaster
    Mos már álmos vagyok úgyhogy, utolsó képalvás elött...
  • 4D
    Fasza lett. De tulajdonképpen miért nem a final DOF-al csináltad?
    Az sokkal gyorsabb.
  • ThomasGins
    Jó lett!
    Ezek olyan félkésztermékek, és mivel a fények jobban érdekelnek mint a polyzsonglőrködés ezek meg is látszanak rajtuk.:)
    link
  • Slymaster
    Itt van a kért módosítás... szerintem is jobb.
  • Slymaster
    Mutatsz te is valamit? Amin éppen dolgozol vagy valami kedvencet...
  • ThomasGins
    Szép lesz ez is!
    Próbálj meg kis bump-ot adni a parkettára, igy olyan márványos sztem.
  • Slymaster
    Most valahogy ilyen - ha esetleg valakit érdekelne...
  • Slymaster
    Én nekiáltam a szobámnak...
  • ThomasGins
    Zsir lett mind2 kép!
  • nenad
    rhino4wippel okorkodtem, egeszen stabil mar, nem volt fagyas semmi. Lehet polysurfacet is twistelni :) (yeah :)

• Slymaster
    Nekem iszonyat bejön! Feng sui...

.........................................
    Slymaster
  • nenad
    fasza, sztem soften filterrel majdnem ugyanide jutottal volna ki. :)
    a legjobban a legtavolabbi gomb-oszlop tetszik,az mar szinte muveszi, egy sotetebb folt, (az oszlop) meg a chrome ball.
  • petesilver
    Köszi srácok! Nekem nagyon bejött!
  • Aldaryn
    Igen, tutira a glossyness miatt veszett el. :) Érdekes, a mat edittorban egyáltalán nem látszik *ennyire* diffúznak a reflection, úgy tűnik, csak a tesztrendereknek lehet hinni. ^_^

Na, megcsináltam tegnap a jelenetet 150 qmc subdivvel, és zajos volt (1,5h render) , mivel ma ráértem, ezért otthagytam 250 subdivvel, hátha... de így is, 4 óra után is, nagyojából ugyan olyan zajos eredményt kaptam, mire rájöttem, hogy a DOF 20 mintával erőlködött csak.
    (adaptív qmc AA, 1-10)
    Azért, itt a kép: feel the bruteforce powa! Amúgy a renderidő nem is oylan vészes. DOF nélkül már elvileg kristálytiszta lenne.
  • nenad
    aha, sztem is fasza dolog, a utilites panelben van a panorama exporter vagy ilyesmi a neve, minden keznel van.. :)
  • Sadist
    Én eddig panoráma képet csináltam, de ez is valami hasonló képpen működhet. A kamerát körbeforgatva képeket csinálnak, amiket utána egy program összeilleszt. Ezt utána ráhúzzák egy gömb belső felületére, amiben utána lehet forgolódni. Legalábbis én így valahogy képzelem, de lehet, hogy tök máshogy van :D
  • petesilver
    ma voltam egy belsőépítész cégnél, és mutattak egy previewt. quicktime mov, a szobában körbetudsz 360-at forogni egér segítségével, és le fel nézegetni. tök jó volt! csinált már valaki itt ilyet? csak annyi érdekelne, hogy ezt hogyan kell renderelni, hogy később meg lehessen valósítani ezt a feature-t a quicktimeban?
  • putyi
    van egy olyan oldal, ahol össze vannak gyűjtve a céglogók. eccer jártam is arra, de nem emlékszem a címére. valaki nem tudja véletlenül?
  • putyi
    én ahányszor becsempésztem, a megrendelő mindig kivetette velem. így egy ideje nem fárasztom vele magam, csak az előtérbe helyezett bokrokat fákat szoktam fotosopban blur-özni.
  • nenad
    nezd meg van e arnyeka,
  • Slymaster
    Azthiszem agyvérzést kapok... A hajamat kitépem, mert az egyik spot, folyamat átvilágit a falon. A hiba oka szerintem az hogy a spot nem tudja hogy az fal... nem?
  • Malakai
    Igen, közben magam is rájöttem... :)
    Hát, sok értelmét nem látom, de ez lehet, hogy az én hibám. :D
  • nenad
    hehe, ez csak egy kalkulator, ami az apreture size/fokusz/egyeb kinokat szamolja ki neked hogy mire allitsd a kameranal.
    annyit tesz meg hogy a kamera clipping planest hasznalja arra hogy megmutassa mely reszek lesznek elesek.
    ecceru, hasznos lehet dofimadoknak. Ezzel kapcsolatban meg kell mondjam oszinten, majdhogynem konnyes szemekkel soha eletemben nem csinaltam dofos kepet.
    MUh.
    :)
  • Slymaster
    Ha ez megnyugtat: Én akkora hülye vagyok, hogy azt sem tudom mit kéne vele csinálni.
  • Malakai
    Ezt próbáltátok?
    DoFTOY
    Most vagy én vagyok hülye, vagy én vagyok hülye, mert nekem istenért se megy... :P
  • Slymaster
    Tutorial

.....................................................................................
    Slymaster
  • Ackro
    final rendernél valami miatt nem megy nekem a material id szerinti object light. valaki nem tud vmi megoldást? (ha detach-olom a kérdéses matid-jű részeket, akkor működik külön objectként, viszont akkor meg érdekesen bepöttyözi a felületet)
  • nenad
    hasznalj light cachet primary vagy secondary bouncesnel, mindjart lesz hatasa. Egyebkent mehetsz nagy multiplierekkel is, mint pl 50-100. Csak akkor color mapping koll. :)