63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• petesilver
    Elméletileg egy nagy stadionba akartam csinálni jégpályát, ahova berakom a srác autóit, az alapokig jutottam, de a sok polys szenvedés miatt abbahagytam a dolgot kb a scene 30 %-os állapotában. Még a jégpálya sem teljesen tökéletes:
  • nenad
    fasza, jo lenne megnezni mi lenne vele jol bevilagitva :)
  • nenad
    ilyen problemam nincsen 2 giga ram van, meg a kartya is huz, egyebkent meg kapcsold be az object cullinget a utilityben.. az majd segit,
    jo talalmany.
  • petesilver
  • petesilver
    pár hete próbálkoztam maxban egy stadionnal, de abbahagytam, mert várakozásos képregény volt egy viewportal, wireframeben szerkeszteni is. 2 millió poligon lett a full scene, de megőszöltem, mire összeszerkesztettem. Borzalmas volt. A végén már direkt indítottam egy taskmanagert, és néztem benn, mi is történik a maxal, amikor elkezdek dolgozni vele. A gépemben lévő 752 mega ram kevés hozzá nagyon, csak a székek a stadionban kb 1 millió poly, ha azt behívtam, felment a lapozófájl élből 500 megára és jött a képregény, pláne ha behívtam a többi objektumot. De mondhatnám a karácsonyfa esetét, fenyőfa 1 millió polygon, és azt is szerkeszteni kellet volna, mert hibás volt. Nos ott is egy 20 fokos forgatás 1 perc, mire megmozdul. Most vagy csirke configos gépem van, vagy valami nem stimmel a maxal:((((
  • RelakS
    Mi ez? hepehupás Dyson-féle gömb?
  • nenad
    nem lehet, ha valami valtoztatni kell dupla csoves oboa...
    ezert nem lehet proxyzni sem...
    meg ha a vege lenn azt mondanam oke, de igy nem.
    egyebkent majdnem teljesen attettem scanlineba, es vannak dolgok pl a novenyek sokkal szeppen jonnek ki, szoval ossze lehet ezt hozni tetszetosre.
  • Aldaryn
    Azért, lehet ki kellene próbálnod. Az se segít, ha brutálisan fogod, és egy csomó objektumot egyszerűen egybe attacholsz? :o)
  • Dichter
    Megfogadtam inkább a másik tanácsodat. Szedtem GLU3D-t. Elég komoly kis plugin. AZzal feltöltöm a poharamat, és utána mehet bele a pezsgőtabi :)
  • nenad
    Azzal nekem sincs gondom ha nehany objektum es millios poly, szerintem egyszeruen nem tudja normalisan lekezelni a sok targyat.
    proxyba meg sem probaltam, az nem egy opcio szamomra.
    egyebkent lehet a regivel jobban menne.
  • ThomasGins
    Mint rendesen ahogy van:)))
    Belül faluféle lesz,de ez lehet nem fog rendesen látszódni.
  • Aldaryn
    Fordított világegyetem? :) Középen a Nap, körülötte a bolygó? :))
  • Aldaryn
    :( Ez nem jó hír. Ha Proxy mesheket használsz, akkor se javul a helyzet? Épp erdőt renderelgetek, 5+ millió polygonnal, és nem akad semmi gondom, lightcache GI, meg egy direkt fény. (Jaja, VRay fórumos erdőképek inspiráltak. :o) )
    Oké, a renderidő érezhetően magasabb, de elbírja, nem askad ki, nem hal bele, scene setup pár mp.
  • ThomasGins
    Textura nélkül, félkészen.:)

• Aldaryn
    Hmm, ezt egy az egyben leanimálhatod Reactorral, a folyadékbe kerülését, a folydék által biztosított felhajtőerő hatását, sőt, még a pezsgés adta plusz erőket is. ÉS még hullámzó folydékfelületed is lesz.
  • nenad
    nekem sem az elso es mindig ez van nagyobb dolgoknal.
    ambient lightokkal szepen meg lehet oldani a dolgot scanlineba.
    a renderelesi idorol nem is beszelve interaktivabb az egesz.
  • putyi
    relax!
    az ilyen milliós széneknél általában az a dolog működik(már próbáltam egy párszor), hogy instance objektumokat használsz, és ha nagyon collapse-olni akarsz, akkor azt másolás előtt teszed.
    amúgy szerintem a ház kívül-belül anim egy modellel egy kicsit veszett ügy:-)
  • nenad
    egyebkent most untam meg vrayt meg osszes szart egy az egybe a melot SCANLINE-ba teszem at es ugy fogom befejezni.
    Aztan pedig szepen atmegyek cinema4dre mint a regi szep idokben.
    esetleg ha valami egyszerubb projekt lesz hasznalok maxot+vray egyebet.
    azt veszem eszre ahogy a polygonszam kozelit a milliohoz, es 500+ objektum van a cucc kezd megzakani. Elegem van belole.
    Szorakozasra jo, ezt alairom.
    na joccakat (valahova ki kell engednem)
    :)
  • nenad
    erdekes lett! :)
  • Dichter
    Plussssz!! :)

Ha valakinek van ötlete hogy lehetne a vízfelületet megcsinálni, az ne fogja vissza magát :)
  • GixEr
    hasznalj antivir-t, azzal nincs baj es meg ingyenes is.
  • Culram #17910
    Sziasztok. Vot itt egy okfejtés a NOD32-vel kapcsolatban. Sajna nekem nem működik sehogyse a V-Ray. Ha kikapcsolom az IMON-t vagy ha berakom kivételek közé, de akkor sem működik. Csak mondtam.
  • nenad
    ahogy elnezem gyorsan ki is basztak a patchet...
  • nenad
    nem tudtok egy olyan scriptet ami egyenkent selectel es weldel minden objectet a megadott ertekkel?
  • nenad
    a lenyeget elfelejtetem a npower translator tesselatora csinalja a balhet.
    weldelessel meg lehet oldani de eleg komoly melo.
  • nenad
    -------L O L-------- :)
    Megvan miert baszodnak szet a scenjeim!!! :)
    npower bekaphatja! :)

sztori:
    egy komplett haz kivul belu, egyre lasabban renderel a cucc, most mar ott tartottam hogy amikor elinditottam egy lighcache test rendert es 1 percig a progress bar el sem indult. Mondom mi a fene...
    eh mondom csak radobok mar egy stl-checket, nezem egyetlen egy objektumon 67! hiba. (open edges) Anyad.
    van bent vagy hatszaz objektum...
    na mind1 a lenyeg hogy megvan.
  • Dichter

Bocs, hogy ennyi problémám van, de tényleg nem találom.
  • Aldaryn
    Reactor globális beállításai közt, az Preview/Animation fülön.
  • Aldaryn
    Huh, BusyRay. :)) Nem is tudom...

Emberek, én egyre inkább megdöbbenek azon, hogy a WinOSI mennyire komoly cucc. Azon röhögök, hogy ott a "hatalmasnagyszuper" Maxwell, és a szuper dispersionje, meg minden, és egy ilyen ingyenes! szoftver lenyomja optikában. Gyakorlatilag azt se lehet mondani, hogy a direkt raycastingban lassabb lenne, mert kb ugyan annyi idő alatt produkálta a Maxwell zajszintjét, egy sokkal, de sokkal hihetőbb fényspektrum képpel. Lol...
  • Dichter
    Most újrakezdtem a dolgot. Csináltam egy 375 frame hosszú scene-t, de csak 100-ig számolja a reactor. Hol lehet ezt beállítani? :S
  • Dichter
    Neeeeeeee :)

Szerintem hagyom ezt a robotkart egy kicsit későbbre. Szimplán beledobok valamit valami folyadékba, ami lemerül az aljára.

Ez a reactor egyébként nagyon komoly, csak sok helyen szerintem bugos.
  • nenad
    ujra kell szamoltatnod, vagyis egesz pontosan torolni a keyframeket. es utana ujra, 375 ig :)
  • Dichter
    EZt a glu3d-t láttam. Ügyes megoldás, de nekem valami plugin néküli kéne. Most egyébként azzal szívat a reactor, hogy feltettem 375-re a frame-ek számát, és van egy objektumom, ami leesik. Az alatta lévő box pedig elmozdul. Elvileg vinnie kéne magával, a ráesett testet. Viszi is, egészen a 100. frame-ig, ahol azonban megáll a levegőben.... Erre valaki valamit?

Groupoltatni nem lehetett a robotkar két ujját az obj.-mal. :(
  • nenad
    hat ez tenyleg barmi elfoglalta teszi a gepedet :)))
    hehe, emlekszem probaltam de nem sok remenyt fuztem hozza.
    Aztan masnak lehet bejon.
    amugy eleg regota huzza mar a srac ha jol emlekszem.
  • GixEr
    Sziasztok, egy uj rendermotor:
    http://www.busyray.com/
  • Aldaryn
    Folyadék, vagy hullámszimulátor enginenel. Pl. ottvan a reactor MAX-ban, lehet vele vízfelületet szimulálni, és együttműködik az össezs többi reactor elemmel.
    Ha valami komolyabb kell, ott van a számtalan hullámszimulátor (pl. Seascape, Realwave) vagy a részecske rendszerű folyadékszimulátorok, ha nagyon precíz megoldás kell. (Glue3D, Realflow)
  • Free
    #17888 ra senki semmit ?
  • Aldaryn
    Ehh, ennél procedurálisabb már nem is lehetne. :) Bár, ha a falakat, és a fényeket is valami úgy generálná...

Amúgy az ötlet baró, csak kicsit meg kellene dolgozni még. Szebb GI, kevesebb kiégés, kevesebb kontraszt.
  • Darkboy
    vmiért nem indul a 3dsmax :(

majd újrarakom a gépet, azt jó lesz :)
  • nenad
    jo otlet! :)