63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    A spagettit hogy csináltad rá?:)
  • nenad
    ize allitolag kozben kiderult hogy a cebas.dlu cucc okozza az UVW torzulast.
  • nenad
    store with irradiance mappal esetleg meg megneznem ha megvan meg a vraylightos verzio.
  • nenad
    ismeretes bug, a viz extensiot szedd le..
  • KisQbi

itt a gond...

a viewportban vizszintes a fa a renderben függőleges... a mateditorban függőlegesre állítottam.. és hogy jól mutatja és renderel hol rosszul... és öszzevissza viewport szar render szar... szal nemertem...:(
  • KisQbi
    ok:D
  • bencsab
    Így nehéz megmondani. Talán egy előtte-utána screenshot, hogy látszódjanak a paraméterek is...
  • KisQbi
    sziasztok...
    az a nagy GONDOM hogy valamiért a MAX7.5 elrontja az UV texturákat... rárakok egy UVt és ha meghuzgalom valamelyik parametert akkor elrontja az UVt.. aztan meghuzgalom es jo.. nem is ertem.... plz help!
  • bencsab
    A számítási sebességbe valószínűleg az is beleszólt, hogy a jelenetet 4 db nagy kiterjedésű vraylight világította meg.
    Ezeket lecseréltem egy spot-ra+egy environment light-ra. A renderidő 7,5 perc lett.
    (Kép jobb oldalát nem nézni-beégett)
  • LionTR
    Nekem picit furcsa az arnyek. Tudom hogy a gep jobban tudja mint en, mer picit jobban tud fejben szamolni, de akkor is. A baloldali falon to jo, alul meg olyan hirtelen atmenet van.
  • nenad
    ez nagyon sok, 5 max 10 percnek kene lenne a ket gombos greeble golyoim 3-4 perc volt, es ott azert volt geometria..
  • nenad
    ize akarom mondani nezem :)
  • nenad
    huuuu vazzze szedem!! :)
  • bencsab
    Ja tényleg, azt nem írtam le, hogy a renderidő 45 perc volt. QMC image sampler min 10 max 12. Kicsit soknak érzem, de így még mindig gyorsabb mint egy -1 2 -es adaptive-al.
  • Malakai
    És itt a DoF az úgy mennyi időt vett el?
  • bencsab
    Kicsit játszadoztam az új vray-el, és kedvet kaptam a dof kipróbálásához. És mivel én még nem tetem fel egyszer sem napi értelmetlen render-t, így íme 1.
  • Fisch
    ne értsd félre, senki nem izélget...

kérdeztél, segítettünk, még ha ez nem is HTML topic...
  • vaklo
    nem értem a dolgot, kérdeztem valamit, válaszoltatok, most meg utólag izélgettek, hogy ez nem ide való
  • Fisch
    NP... kérdezz nyugodtan, még ha off is, kapsz választ... :)
  • Aldaryn
    :o) thx.
  • bencsab
    "testvér" topic körülnéz!!!
  • vaklo
    köszönöm mindenkinek a választ
  • Fisch
    :)))))))))))))
  • Aldaryn
    Azért a validatorral vigyázni,bár, kétség kívül egy nagyon ahsznos, és elngedhetetlen cucc, mert a 4.01 Transitional szabványnak szinte semmiylen pl. PHP-t használó oldal sem felel meg, szinte senki nem veszi a fáradtságot, hogy pl. a ?-ket sgml entitásokká konvertáltassa. Na mind1, ez nem webfejlesztő topic, vaklo-t meg szvsz hidegen hagyják a szakmai részletek. :o)
  • Fisch
    kicsit OFF leszek, de talán kielégítő a válasz a "bgproperties" kérdésre...

szőrszálhasogatásnak tűnhet, de a helyzet a következő:

ha pl a <body bgproperties="fixed" background="abstract7.jpg"> formát alkalmazod az oldaladban, akkor a http://validator.w3.org oldal visítani fog, hogy This page is not Valid HTML 4.01 Transitional!, magyarul az oldal nem szabványos...

ha viszont a css-be beleteszed a következőt:

BODY {
    background-attachment: fixed;
    background-image: url(abstract7.jpg);
    background-repeat: no-repeat;
    background-position: left top;
    }

(lehet cifrázni!)

és hivatkozol rá a <head></head> tagban pl <link href="valid.css" rel="stylesheet" type="text/css"> akkor láss csodát: This Page Is Valid HTML 4.01 Transitional!

próbáld ki:

http://www.fischbein.hu/notvalid.html
    http://www.fischbein.hu/valid.html

MINDENKINEK BOCSESZ AZ OFFÉRT!
  • nenad
    en kettot lattam es mivel 1et kitroltem es meg mindig volt hoeses.. :)
    lehet mozgasban jol nez ki de talan az is sok memoriat zabal igy.
  • Dichter
    öööö 1 Blizzard van. vagy mégse? A füst meg egyébként nem néz ki rosszul szerintem, ha mozgásban van. Így olyan mint egy gyárkémény, de 1 mp-es videm van, azon jól mutat.
  • nenad
    sztem kifogysz a memoriabol, 1 blizzard boven eleg a hoeseshez, a masik pedig a fustot mashogy old meg.
  • fle go
    Igazad lehet:)
  • vaklo
    hát igen, csak jobban kellene értenem hozzá
  • Aldaryn
    Mert az ilyen lokális, csak egy-egy elementre jellemő html tulajdonságok elavultak, valójában mindig azok is voltak, mivel tökéletesen fittyet hánynak a modularitásra ami a formázásokat illeti.
    Célszerűbb CSS-ből megoldani, letisztultabb, logikusabb. Persze, valójában nincsn különbség a megjelenített kép közt, de azért mégis, célszerű a markup esztétikájára is törekedni. :)
  • ThomasGins
    Nem 100% de mintha lenne az 5ösben is, utilities/more../panorama exporter:)
  • vaklo
    Aldarin - miért írtad, hogy nem ajánlod ezt a megoldást ("Régimódi" megoldás <body (...) bgproperties="fixed"> Ezt meg nem ajánlom. ;)")
  • tilbury
    Hi!
    Frankó ez apanorámás dolog.Hogy lehet ilyet csinálni? Max5-el lehet már készíteni, vagy csak újabb verzióval?
  • Aldaryn
    Váá, így, hogy mondod. :) Tényleg. :D Bocsi, de ennyire alulról még nem néztelek. NEm is értettem a dolgot... hogy jön ide a plakát... Nyugi, szvsz iylen szögből te sem ismertél volna fel engem. :D
  • Dichter
    SZiasztok. Következő probléma. Van ez a scenem, ami renderelésnél állandóan megfagy, valahol a 30. képkocka környékén. De mindíg máshol. Nem tudom mi lehet a probléma. A max is csak total failure-t emleget, és ki is lép.

Ha valakinek van szabad pár perce ránézne?
    Előre is köszönöm

Üdv!
  • ThomasGins
    Gondolom aki már látott élőben,az nincs már közöttünk:)
  • fle go
    Senkinek nem tunt fel hogy a plakaton en vagyok? :((( (Igaz nem sokan lattatok meg eloben)
    Egy kicsit dicsekedni akartam...
  • ThomasGins
    :)))
    Akkor meg a 6lapfej hiányzik:P
    Szerelőnyilás a megoldás:)
    Bonyolult dolog ez a 3d...:)
  • Atika :o)
    :)) ez jooo