63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• grizzly21
    köszi:D
  • Aldaryn
    Nyomd meg a 8-ast.
  • grizzly21
    Köszi megvan!
    Még 1 béna kérdés:
    az atmosphere/fire effectet hogy lehet előhozni? sehol nem találom, helpbe is néztem
  • Aldaryn
    Kattints rá újból, ég bökj rá a modify fülre. (A Create mellett közvetlen, jobboldali bazinagy UI elem tetején) Ott lesz minden bemeneti paraméter a superspray függvényedhez.
  • grizzly21
    egy alap kérdés. ha megcsináltam a supersprayt akkor be tudom állítani a tulajdnoságait, de utána, amint egyszer "lekattintok" róla már nem:( miért?
  • grizzly21
    a fire effect sztem jobb.
    Köszi a segítséget!
  • nenad
    azt gondoltam de 256Gflops, vagy na jo legyen 200 azert meg mindig sokszorosa a procim teljesitmenyenek :) vrayt kene portolni, van mar dinamic geometria olvasas... :)
  • Gladiator
    jujj, most vettem észre. nem composing, hanem compositing
  • nenad
    erre a kerdesre mar valaszoltam..
  • nenad

athmosphere/fire effect
  • nenad
    sztem a legegyszerubb ha a fire atmospheric effectet hasznalod azzal siman tudsz jol kinezo es gyors fustot csinalni.
  • Darkboy
  • 4D
    De ahogy elnézem, egy 3D-s kolléga igen csak elgondolkodott, hogy legyen a füst tényleg misztikus
    Mystic
  • 4D
    Nem baj, ha kérdezel, de előtte nézz körül a neten. Pl.:smoke in 3d max, és voila:
    http://www.maxhelp.com/content/tutorials/billow/billow.htm
  • grizzly21
    Megvannak a tutorialok, viszont el tudná mondani vki hogyha misztikus fehéres nagy füstöt akarok akkor azt hogyan kell? superspray?
  • grizzly21
    szépek a székek grat.
    most megvan a 6os tutorialokkal, de csak max fileok vannak, a tuohoz nincs szöveg vhol?
    3dsmax 6 és 7 között mi a különbség?
  • FRenkie
    Sziasztok!

Még egy kis szék:
  • Malakai
    Jópofa ez a volumepreview, afterburne állítgatására pl tök jó... :)
  • Darkboy
    Hi!
    F-Secure-ban hol lehet beállítani, h mennyen a v-ray?

Előre is kösz!
  • Evogordon
    Végre jó a VRAY nekem is :)
  • 4D
    Az attól függ.. Ha van meló, igen, ha nem...
  • Gladiator
    így színesen sokkal jobb. bár egy hangyányit talán végződhetne fentebb is az átmenet. annak a pirosnak mi a színkódja, mert akkor a képen is átkéne állítanom.
  • grizzly21
    3dsmax 6 és 7 között mi a különbség?
    van itt aki a 3dvel nem csak hobbi szinten fogl. hanem munkája is?
  • Aldaryn
    Köszi a tippet a max densityvel, úgy tűnik, ez a járhatómegoldás. Mágis csak hasznos fejlesztés volt akkor ez a spinner. ;)

Nagyon nem tweakelve itt egy beta, a modelleket nem nézni, egyelőre optikailag próbálom összerakni. A Fényforrás a LED műanyagában elhelyezett parányi VRay light.
  • Aldaryn
    jah, sorry, nem a photon mappolt causticsra gondoltam, hanem a raytraceltre. Ilyen, sokszorosan indirekt fényel kapcoslatos szituációkban a metropolis light transport sokkal jobban teljesít, mint a quasi monte carlo, de amit Vray fórumokon Vlado is hangsúlyozott, hogy az mlt az esetek többségében lassabban teljesít, mint a qmc.
    Jó példa erre pl. egy pontszerű fényforrás, és egy vízzel teli medence, gömbszerű fenékkel. Ha van víz a medencében, akkor mlt nagyságrendekkel gyorsabban ad zajmentes eredményt, mint a qmc, ellenkező esetben elulmarad sebességben. :)
  • nenad
    igen, csak van itt egy baromi nagy bokkeno tesokam :)
    maxwell nem tarol el semmit sem... vray mindent jelen esetben, gi/caustics.
    szvsz ott a pont :)
  • Aldaryn
    Az lesz... de idegesít, hogy Vray megnyekken az alatt, ami Maxwellnek semmiség. :)
    (Az mlt-s bidirectional path tracing nagyon frankón kezeli az iylen komplex szituációkat, szimpla qmc kicsit haldoklik alatta. :) mind1, az esetek többségében nem a Maxwellnél a szerva)
  • nenad
    nem vagom mire gondolsz de ha az ismetlodessel van gond akkor azt az uvw map gizmojanak a "scale"-elesevel is megoldhatod. (klikk az uvw modifiren, sargara valt, es hasznald a scale toolt)
  • nenad
    texturara bump mapot?
  • nenad
    egyebkent akkor causticsoltam utaljara amikor neked az edenyedhez kellet :)
  • Evogordon
    Az miért van ha egy textúrára ráteszek egy bump-ot akkor csak forgatni lehet én nem lehet megadni hogy mekkora legyen vagy hányszor ismétlődjön meg????
  • nenad
    allits a parametereken. max densityvel is kiserletezgethetsz hatha. (mint photon mapnal, limitalja a maximum tarolando fotonok szamat, viszont a tovabbi kilott photonok tovabb pontositjak a mapot)
  • Aldaryn
    Hmm, nemrég szert tettem egy LED zseblámpára, aminek valami böszme fénye van. :) kis vacak, és kisüti a szememet. Annyira megtetszett, hogy nekiláttam lemodellezni, optikailag lehetőleg pontosan megépítve. :)
    A végeredmény az lett, hogy éptelen vagyok VRay-el kirenderelni. Gyönyörű szép, korrekt causticsot kapok, csak nagyon foltosat, 8.000.000 milla fotonnál még foltos. Ennél magasabb fotonszám esetén pedig kifagy az egész, azt mondja, mennyek le a boltba és vegyek még pár GB RAM-ot. :)
    Az normális, hogy egy foltos fotonmap 1,2GB-ot foglal?
  • Aldaryn
    Huh, ezen már én is mennyit agyaltam. :) scriptben írhatsz olyat, hogy egy plus gomb vhova, és nyomáskor inkrementálisan ment kettőt, az egyik file-t megjelölve valahogy.

Ez a file tönkretevős fagyás az én idegeimet is feszegette párszor. Pl. határidős meló utolsó napján... azt hittem, felrobbanok. :)
  • nenad
    azon monfondirozok hogyan lehet azt a szivast kikuszobolni amikor max kifagy es tonkreteszi a filet es nem ajanlja fel a mentest. Amikor visszajossz, nyitnad meg a filet es hopp corrupt. Nagy fileoknak meg tulzottam lelassitja a melot ha minden par percben autosave. Az kene hogy amikor megnyomom hogy save akkor azonnal ket fileba mentse el. Talan maxscriptben meg lehet oldani vhogy.
  • Ackro
    nem rossz!
  • Aldaryn
    Hehe, ezt láttátok már? :) Érdekes játék:

http://www.scriptspot.com/bobo/mxs6/VolumePreview/
  • Aldaryn
    Nah, hát ez inkább game engine hangulatú. :) Ez a gateway demó elég hangulatos, bár, igaz, hogy nem a grafika, hanem a bemutatott élet teszi igazán azzá. :) Én szeretek játszani, de elég kevés game jön ki mostanában, ami érne is valamit.
    Sajnos, hiába a szuper erős gép, az újabb, és újabb grafikai megoldások, a kiadók pénzt akarnak látni, és pénz nem a nagyon bonyolult, életszerű, összetett, és ebből már magától értetődően kemény játékok hoznak.
  • Ackro
    nekem ps2-m van azelőtt meg soros volt :)
    ez a crézi frog valami ismert közéleti cg személy? mert én nem követtem figyelemmel az elhíresülését. nem járatom a cg blikket... :)
    ps3ról meg annyit, hogy hiszem ha látom. a játékpiac is kezd egyre jobban elqrvulni mert mostanában elég gyér a választék jójátékok terén, amiről meg azthiszed, hogy jó lesz, bejelentik, hogy késik másfél évet aztán két év múlva megjelenik, az igéreteknek kb a fele van megvalósítva és az is bugos.
    de lehet, hogy csak örxem és azért nem kötnek már le a mai gamék... vagy ganék? :)
  • Malakai
    Pl a Getaway az techdemo volt, nem pre-render.