63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
köszi:D -
Nyomd meg a 8-ast. -
Köszi megvan!
Még 1 béna kérdés:
az atmosphere/fire effectet hogy lehet előhozni? sehol nem találom, helpbe is néztem -
Kattints rá újból, ég bökj rá a modify fülre. (A Create mellett közvetlen, jobboldali bazinagy UI elem tetején) Ott lesz minden bemeneti paraméter a superspray függvényedhez. -
egy alap kérdés. ha megcsináltam a supersprayt akkor be tudom állítani a tulajdnoságait, de utána, amint egyszer "lekattintok" róla már nem:( miért? -
a fire effect sztem jobb.
Köszi a segítséget! -
nenad #18526 azt gondoltam de 256Gflops, vagy na jo legyen 200 azert meg mindig sokszorosa a procim teljesitmenyenek :) vrayt kene portolni, van mar dinamic geometria olvasas... :) -
jujj, most vettem észre. nem composing, hanem compositing -
nenad #18524 erre a kerdesre mar valaszoltam.. -
nenad #18523
athmosphere/fire effect -
nenad #18522 sztem a legegyszerubb ha a fire atmospheric effectet hasznalod azzal siman tudsz jol kinezo es gyors fustot csinalni.
-
Darkboy #18521
-
4D #18520 De ahogy elnézem, egy 3D-s kolléga igen csak elgondolkodott, hogy legyen a füst tényleg misztikus
Mystic -
4D #18519 Nem baj, ha kérdezel, de előtte nézz körül a neten. Pl.:smoke in 3d max, és voila:
http://www.maxhelp.com/content/tutorials/billow/billow.htm -
Megvannak a tutorialok, viszont el tudná mondani vki hogyha misztikus fehéres nagy füstöt akarok akkor azt hogyan kell? superspray? -
szépek a székek grat.
most megvan a 6os tutorialokkal, de csak max fileok vannak, a tuohoz nincs szöveg vhol?
3dsmax 6 és 7 között mi a különbség? -
Sziasztok!
Még egy kis szék:
-
Jópofa ez a volumepreview, afterburne állítgatására pl tök jó... :) -
Darkboy #18514 Hi!
F-Secure-ban hol lehet beállítani, h mennyen a v-ray?
Előre is kösz! -
Végre jó a VRAY nekem is :) -
4D #18512 Az attól függ.. Ha van meló, igen, ha nem... -
így színesen sokkal jobb. bár egy hangyányit talán végződhetne fentebb is az átmenet. annak a pirosnak mi a színkódja, mert akkor a képen is átkéne állítanom. -
3dsmax 6 és 7 között mi a különbség?
van itt aki a 3dvel nem csak hobbi szinten fogl. hanem munkája is? -
Köszi a tippet a max densityvel, úgy tűnik, ez a járhatómegoldás. Mágis csak hasznos fejlesztés volt akkor ez a spinner. ;)
Nagyon nem tweakelve itt egy beta, a modelleket nem nézni, egyelőre optikailag próbálom összerakni. A Fényforrás a LED műanyagában elhelyezett parányi VRay light.
-
jah, sorry, nem a photon mappolt causticsra gondoltam, hanem a raytraceltre. Ilyen, sokszorosan indirekt fényel kapcoslatos szituációkban a metropolis light transport sokkal jobban teljesít, mint a quasi monte carlo, de amit Vray fórumokon Vlado is hangsúlyozott, hogy az mlt az esetek többségében lassabban teljesít, mint a qmc.
Jó példa erre pl. egy pontszerű fényforrás, és egy vízzel teli medence, gömbszerű fenékkel. Ha van víz a medencében, akkor mlt nagyságrendekkel gyorsabban ad zajmentes eredményt, mint a qmc, ellenkező esetben elulmarad sebességben. :) -
nenad #18507 igen, csak van itt egy baromi nagy bokkeno tesokam :)
maxwell nem tarol el semmit sem... vray mindent jelen esetben, gi/caustics.
szvsz ott a pont :) -
Az lesz... de idegesít, hogy Vray megnyekken az alatt, ami Maxwellnek semmiség. :)
(Az mlt-s bidirectional path tracing nagyon frankón kezeli az iylen komplex szituációkat, szimpla qmc kicsit haldoklik alatta. :) mind1, az esetek többségében nem a Maxwellnél a szerva) -
nenad #18505 nem vagom mire gondolsz de ha az ismetlodessel van gond akkor azt az uvw map gizmojanak a "scale"-elesevel is megoldhatod. (klikk az uvw modifiren, sargara valt, es hasznald a scale toolt) -
nenad #18504 texturara bump mapot?
-
nenad #18503 egyebkent akkor causticsoltam utaljara amikor neked az edenyedhez kellet :)
-
Az miért van ha egy textúrára ráteszek egy bump-ot akkor csak forgatni lehet én nem lehet megadni hogy mekkora legyen vagy hányszor ismétlődjön meg???? -
nenad #18501 allits a parametereken. max densityvel is kiserletezgethetsz hatha. (mint photon mapnal, limitalja a maximum tarolando fotonok szamat, viszont a tovabbi kilott photonok tovabb pontositjak a mapot) -
Hmm, nemrég szert tettem egy LED zseblámpára, aminek valami böszme fénye van. :) kis vacak, és kisüti a szememet. Annyira megtetszett, hogy nekiláttam lemodellezni, optikailag lehetőleg pontosan megépítve. :)
A végeredmény az lett, hogy éptelen vagyok VRay-el kirenderelni. Gyönyörű szép, korrekt causticsot kapok, csak nagyon foltosat, 8.000.000 milla fotonnál még foltos. Ennél magasabb fotonszám esetén pedig kifagy az egész, azt mondja, mennyek le a boltba és vegyek még pár GB RAM-ot. :)
Az normális, hogy egy foltos fotonmap 1,2GB-ot foglal? -
Huh, ezen már én is mennyit agyaltam. :) scriptben írhatsz olyat, hogy egy plus gomb vhova, és nyomáskor inkrementálisan ment kettőt, az egyik file-t megjelölve valahogy.
Ez a file tönkretevős fagyás az én idegeimet is feszegette párszor. Pl. határidős meló utolsó napján... azt hittem, felrobbanok. :) -
nenad #18498 azon monfondirozok hogyan lehet azt a szivast kikuszobolni amikor max kifagy es tonkreteszi a filet es nem ajanlja fel a mentest. Amikor visszajossz, nyitnad meg a filet es hopp corrupt. Nagy fileoknak meg tulzottam lelassitja a melot ha minden par percben autosave. Az kene hogy amikor megnyomom hogy save akkor azonnal ket fileba mentse el. Talan maxscriptben meg lehet oldani vhogy. -
nem rossz! -
Hehe, ezt láttátok már? :) Érdekes játék:
http://www.scriptspot.com/bobo/mxs6/VolumePreview/ -
Nah, hát ez inkább game engine hangulatú. :) Ez a gateway demó elég hangulatos, bár, igaz, hogy nem a grafika, hanem a bemutatott élet teszi igazán azzá. :) Én szeretek játszani, de elég kevés game jön ki mostanában, ami érne is valamit.
Sajnos, hiába a szuper erős gép, az újabb, és újabb grafikai megoldások, a kiadók pénzt akarnak látni, és pénz nem a nagyon bonyolult, életszerű, összetett, és ebből már magától értetődően kemény játékok hoznak. -
nekem ps2-m van azelőtt meg soros volt :)
ez a crézi frog valami ismert közéleti cg személy? mert én nem követtem figyelemmel az elhíresülését. nem járatom a cg blikket... :)
ps3ról meg annyit, hogy hiszem ha látom. a játékpiac is kezd egyre jobban elqrvulni mert mostanában elég gyér a választék jójátékok terén, amiről meg azthiszed, hogy jó lesz, bejelentik, hogy késik másfél évet aztán két év múlva megjelenik, az igéreteknek kb a fele van megvalósítva és az is bugos.
de lehet, hogy csak örxem és azért nem kötnek már le a mai gamék... vagy ganék? :) -
Pl a Getaway az techdemo volt, nem pre-render.