63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• grizzly21
    Hm, megint láma kérdés:
    van egy iroasztal, de nem egybe hanem a darabjai külön mozognak. Ha kijelölöm az egészet és ugy forgatom akkor mindegyik a saját tengelye körül forog. Hogy lehetne megcsinálni, hogy egy közös tengelyen forogjanak?
    Ja ezt hogy kellene elérni (füst)
    http://grizzly33.atw.hu/kep.jpg
  • nenad
    http://www4.discreet.com/products/
    balra kicsit lejebb max7 trial.
    bedobsz valami nem hasznalatos email cimet (egyebkent en erre direkt tartok egyet) es letoltod
  • Aldaryn
    Adaptive degradation, úgy műxik, ahogy nenad mondta. :) O (ó, nem 0) gomb kapcsolgatja ki/be. :)
  • paynes
    Sziasztok nem tuttok egy trial verziót ami ugyanazt tuggya mint a teljes?
    A dc-n ne emlegessétek mert mire letölteném kilép a felhasználó:(

Előre is THX!!!

• Evogordon
    Az a vray miatt lehet hogy néhány üveg anyag teljesen fekete? Ha igen akkor mit lehet ezellen tenni?
    kép
  • Evogordon
    AHA. Ezt még nem is tudtam hogy lehet ilyet csinálni. THX FREE
  • nenad
    viewport
  • nenad
    nyomj F1et

mi az amivel problemad van?
    vieport
    azon belul?
    texture
    azon belul?
    resolution

a help search dialogba beirod
    viewport texture resolution

es lon csoda ott a megoldas. :)
  • Free
    jelöld ki azokat a faceokat és tegyél rá egy uvw mappingot. és kész is
  • Redfox
    Halika!
    Anno pár hete vkinek volt olyan problémája, hogy autókészítésnél a textúra a plane-en (a blueprint...) eléggé maszatos, életlen, és nem adja vissza az eredeti képet... Erre vki írt is egy megoldást, de már nem találom.:( Lenne szíves az illető ismételten beírni a megoldást, mert eléggé bosszantó, és így nem lehet "dolgozni"...
    Előre is köszönet érte!
  • Evogordon
    Azt hogyan lehetne megcsinálni hogy azon a falon ahol az ablakok vannak egyenletes legyen a textúre ne olyan hogy itt-ott nyomott meg szélesebb stb...
    kép
  • Evogordon
    Itt egy kis anim a füstről és tűzről :):
    http://members.chello.hu/riczak/atti/bomba.avi
  • Evogordon
    Én akkor csináltam füst animot utóljára amikor a 3dworld-ön a bomba tutort csináltam.
  • 4D
    Az anime rendben van, de folyamatos dejavuem volt közben (LOTR).
  • grizzly21
    na ilyen füstöt akarok!
    http://grizzly33.atw.hu/kep.jpg
    1600*1200 a felbontása, nagyjából jól látszik, a manus lábánál lévő füst kellene, persze úgy hogy jobban látszódjon.
  • 4D
    Háát ez meg mivóóót?
  • Culram #18556
    Sziasztok! Nem tudom láttátok e a Lineage2-nek az egyik videoját, de szerintem nagyon durva. Én jáccottam vele és pont ez a karakter voltam (a csaj), így hogy most láttam magam, teljesen belémzúgtam, és most már tényleg úgy gondolom hogy jó választás volt.
    ftp://ftp.lineage2.com/E3_2005_CG.zip
  • Darkboy
    megy a V-Ray! ThX EVO!! KURVÁRA HEPPI VOK :)

HOLNAP MEGYEK STRANDRA IS SZAL AZ IS JÓ :))))
  • Evogordon
    ok kössz már nem is csinálja ;)
  • GixEr
    Ez az Adaptive degradation owerride hatasa (gyorsbillentyuje az O) hasznos, ha sok nagy polygonszamu objektum van a sceneben, gyors lesz a viewport mert mozgataskor csak a bouldingboxokat kell megjelenitenie.
  • Evogordon
    ok, kössz csak megijedtem hogy én csináltam valamit :)
  • nenad
    :)
    hehe, ezt max csinalja. nemtom hogy be lehet e allitani valahol, talan be, de ha nem er el egy bizonyos farame ratet akkor automatikusan bounding boxra valt, ha megallitod akkor vissza es a renderinget sem bantja ugyhogy nem kell aggodni. :)
  • GixEr
    tergorbitovel osszekototted?? Vagy ha Pflow akkor raktal be force-t es oda beraktad a wind-et?

Valaki hasznalja a PhotoshopCS2-t?? Nalam ritka szar a teljesitmenye. Nagy fajlokkal nem is merek dolgozni. A benti gepemen a 7-es "vigan dobal" 20x9meteres (30dpi-s) soklayeres allomanyokat. Ebben nem mernem megnyitni se.
  • Evogordon
    Ha nem mozgatom a kamerát akkor ilyen:
    1.
    Ha mozgatom akamerát akkor meg ilyen:
    2.
  • GixEr
    screenshoot?? igy nem konnyu kitalalni, hogy valoban mi a baja
  • Evogordon
    Segítsen valaki pls!
    Valamit megnyomtam a max-ban és amikor forgatom a kamerát vagy közelítek stb... akkor a minden ami ottvan átalakúl vonalakká(pixeleké vagy hogyhívják). Mit kapcsoljak ki hogy ne ez legyen?
  • Darkboy
    Hi!
    F-Secure-ban hol lehet beállítani, h mennyen a v-ray?

Előre is kösz!
  • nenad
    mutasd a kepet mit akarsz..
    aztan tudok segiteni.
    es legalabb 640*480 de inkabb nagyobb legyen a kep
  • grizzly21
    jóvanna:P
    viszont már megy a füst, csak az az igazság, hogy nekem olyan füst kellene (bát valszeg állítani kell az értékeket), ami pl a Hitman2 főmenüjében van: fehér áttetsző, lentről megy felfelé, misztikusan.
    mind1.
    hogy lehet azt megcsinálni, hogy legyen egy szél, ami hat erre fizikailag? mert csináltam szelet de nem történik semmi.
  • nenad
    magazinba vele! :)
    egyebkent en nem mernek raulni a 120kilommal :)
  • Aldaryn
    Nah, ugye hangoztattam itt nagyon, hogy Maxwellnek semmiség ez a caustics helyzet... hát, visszaszívom, ugyanis a lámpatest maga is műanyagból van, és mint olyan, tök fekete marad, mert ugye refraction/reflection -ben a caustics fények elég lassan jelennek meg, és akkor is csak zajosan. Szóval, kész...

Minden esetre a VRay-el való játszadozás tűnik a legkézenfekvőbb megoldásnak.
  • Aldaryn
    Ühüm :)
  • nenad
    read the fucking manual?
    :)?
  • Aldaryn
    kb eddig mindenki ezzel kezdte, hogy RTFM :P
  • nenad
    smoke_tut_avi
    techsmith coded kell innen
  • Malakai
    Nem gondoltál még rá, hogy áttanulmányozd a helpet? Ha már mondták, sorry...
  • grizzly21
    megcsináltam a fire effectet (add-dal), mindent hagytam ahogy van kivéve az explosiont bepipáltam, aztán helpernél csináltam egy olyan kockát, render és semmi, feketeség. nem kell valahogy linkelné a kockát az effecthez?
  • Evogordon
    A plane átengedi a fényt?? Mert azt használom falnak és nem árnyékolódik.
  • nenad
    az enviroment ablak aljan van hogy athmospehere.
    ott jobrra van "ADD" vagy ilyesmi
    a megjeleno ablakban kivalasztod a fire effectet.
    -
    ott ahol a helper objektumok vannak, megbokod a drop-down menut es kivalasztod az "athmospheric blablabla-t" Ott megjelenik hogy cube gizmo, spehere gizmo, stb
    ezekkel a gizmokkal tudod behatarolni azt hogy hova szoljon a fust.

En szimplan csinaltam egy kockat( cube)

a fire effectnel atalitotod a szineket sotetre, majd alul az explosiot is beklikkeled. A parameterek neve tobbe-kevesbe magaert beszel.
    gyorsan oszze lehet hozni. Azt tartd eszben ha a gizmo meretet megvaltoztatod akkor az effect is valtozik.
  • grizzly21
    lens flarenél vagy hol? nem látom, és nem történik semmi. na megnézem még1zer sugóban