63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Gladiator
    mért törölnék le? teljesen legális dolog.
  • marcee
    Feltölteni lehet, csak letörlik :( mint nem rég tapasztaltuk. :((
  • Gladiator
    atw-re lehet feltölteni videót?
  • Gladiator
    hát úgy darabonként kb 5-6 mp. tárhelyet valhogy kerítek.
  • Aldaryn
    Hogy ez miért lett "Válasz Thomas üzenetér" azt nem tudom... :)

na, abbahagyom, csak gondoltam egy zajmenteset még muszály... :)
  • Evogordon
    Egy kicsit elkéstem vele de unalmamba csináltam egy dobozolást, íme:
    kép
  • Aldaryn
    Egy kis svenkelés. *nagyon gagyi scene* vigyázat!! Csak azt mutatandó, emnnyire frankó hatást lehet elérni, ha a kamera mozog... :))

Svenkelés 1
    Svenkelés 2
    Svenkelés 3
    Svenkelés 4
  • nenad
    ha el van mentve az imap probalj meg jatszani a kontraszt/contarszt base-el
    bar a kontrtaszt base erteke 1 fole is mehet ez csak ui hiba, ne tehat csak 0-1 kozott (fekete-feher) valtotasd, 0 fele tolva vilagosabb fele tolja a kontrasztot 1 fele a fekete fele.
    az AA-t is legalabb 0/2c re vedd fel ugy tunik itt ott mintha -1 befigyelne :)
    Ha nem akkor a tersholdot huzd le. (~0.03)
    AA filter pedig catmull rom. Sokat szamit..
  • ThomasGins

Ennyire futotta tudásombol:)
  • mrPeppeR
    Nyugodtan küldjed, csak a feltételeket tartsd be kérlek! Bárki küldhet bármit, amit belefér a "keretbe".
  • KisQbi
    PolyBoost 1.5

D21en olvastam most.. mintha már régebben is láttam vona... nagyon jó kis cucc... Ez tényleg hiányzik a maxből..... szerintem.....:D
  • Darkboy
    küldjek egy vray advanced-et? :)
  • mrPeppeR
    Bővült egy 3rd party renderelő eszközzel a farm szolgáltatása a tesztüzem idejére: vray free.

Várjuk a további sceneket is, az eddigieket köszönjük!
  • Boba
    Én voltam, aki belinkelte ide a hwsw-s postot.
  • mrPeppeR
    Semmi probléma!
  • Darkboy
    ja bocs :D

tényleg, a másik az a hwsw volt! bocsi!!!
  • mrPeppeR
    Ne haragudj, nem értem miről beszélsz! Az SG fórumon én egyedül csak ide postoltam.
  • Darkboy
    minek kell ezt több topicba is leírnod? nem elég 1 helyen?
  • mrPeppeR
    Sziasztok!

Szeretnénk egy (kezdetben) kis hazai renderfarmot elindítani, ehhez kérjük a segítségeteket, illetve egy korlátozott ideig tartó lehetőséget is kínálunk! A farm kereskedelmi jellegű, éles indítása előtt pár hétig ingyenes renderelést kínálunk. Mindezt azért tesszük, hogy az éles bevetés előtt valós működési körülények között tudjuk tesztelni a farmot. Szívesen várunk tehát mindenféle scene-t, akár segítő szándékkal, akár pénzkeresési tevékenységetek előremozdítása érdekében rendreltetnétek. Azt tartsátok szem előtt, hogy ingyenes a tesztüzem, tehát határidőt nem vállalunk, a rendszer stabilitasaval is adódhatnak problémák, az előzetes tesztek ellenére is! Ezért kezdetben csak olyasmit küldjetek, ami nem fontos / sürgős. Íme a részletek:

1. Hálózati renderelés a 3D Studio MAX 7 default scanline renderelőjével.
    2. A kifogástalan végeredmény érdekében az összes alkalmazott textúrát küldjétek el, azokat is, amik be vannak építve a MAX-be.
    3. A scene file-okat .MAX formátumban tudjuk csak elfogadni. Csomagolni termeszetesen lehet, sőt érdemes is!
    4. A maximális kimeneti felbontás, file-méret nincs korlátozva.
    5. A render beállítás igényeket külön file-ban vagy az emailben mellékeljétek. Mindenre térjetek ki, különben az alapbeállításokat alkalmazzuk!
    6. A scenet az általatok meghatározott minőségű és kiterjesztésű képformátumba mentjük el.
    7. Az elkészült anyagokat a tesztüzem alatt háztáji ADSL-en tujuk csak visszaküldeni. A letöltési helyről e-mailben értesítünk.
    8. Csak beépített, illetve a scene file mellé mellékelt ingyenes pluginek használatára van lehetőség. Egyelőre más renderelő alkalmazást sem tudunk kínálni (third-party rendering eszközök).
    9. 10MB fölötti scene file esetén, darabolva küldjétek az anyagot.

Szívesen várjuk építő észrevételeiteket, kérdéseiteket és a renderelni való scene-eket a [email protected] címen.
  • Aldaryn
    Ha én mindent törlnék, amit abbahygok, akkor semmi nem lenne a gépemen. :D

A színek, na ja... a roszdafoltos szögek elég gázok. :)
  • nenad
    gyo ez a lepcso. de meg varialnek a szinekkel.
    egyebkent en mindent torlok, ami nem erdemelte ki hogy folyamatosan rajta legyen a figyelmem, az halalra van itelve, akarmennyit is dolgoztam rajta.
    Ala' greeble station 3 (mining colony) csinaltam egy nagy asztreoidat, csomo banyasz gepet, nehany futurisztikus epultet, finalflares pilacsok stb.
    Project Deleted
    :)
  • ThomasGins
    A lépcsőt sikerült,rá nem lépnék:) Lett volna tető is rajta?
    Sztem van pár alap egyszerű forma amibe az ember mindenképp belefut és megcsinálja,gondolok itt egy csapágyra, v 3 gúlából egyiptomot felépiteni.:)
  • Aldaryn
    Nem, ez már kőkeményen VRay. :) A hengeres fal itt azért, mert egy öreg, leomló félben lévő torony akar lenni felülről. A bal oldali falat teljesen le akartam amortizálni.
  • ThomasGins
    Akkor ujragyúrom:)
    Először én is hengeres falban eszeltem,de igy több az árnyék:)
    Brazillal készült?
  • Aldaryn
    Cornell lépcső... Nagyon király, jó téma... :) Ilyenem nekem is van,jó régi dolog mondjuk, befejezni uygan nem fejeztem, de egyszer meg kellene már. Asszem már lassan egy éves kép.
  • nenad
    jo tema :)
    gi- beallitasain meg lehet dolgozni.
  • ThomasGins
    Az a fránya http...
  • ThomasGins

Lekicsinyitettem,de csak rosszabb lett,ugyhogy itt van nagyban is.
    csigalégcső:)
  • Ackro
    áááá! értem! oksa, lecserélem. a színkódja a gradientnek rgb:[red:74,0,0][yellow:239,165,49][white:255,255,255] persze a renderelt képen a megvilágítás miatt ez másmilyen, inkább onnan vegyél mintát. még két kérdés: 1. hány másodperces legyen uszkve az egész, 2. van olyan tárhelyed, ahova fel tudom tölteni? dv avi mérete miatt én nem tudok hova tölteni ilyet max darabokban.
  • Free
    oksa
  • nenad
    mind1 mar feltoltom magamhoz. aztan majd reggel masold at legyszi ahova kell.
  • Free
    nah most próbáld megcsináltam mert voltak bizonyos gondok :c)))
  • nenad
    hol mashol? :D
  • Free
    uhh máris nézem :c)
    Amúgy hol mondja a permisson deniedet?
    Az FTp nél ?
  • nenad
    FREE, permission denied... :)
    jogot is kapok vagy csak helyet :)

jol nez ki!
  • Aldaryn
    Egy kis teszt a VRay QMC noise threshold-ra és QMC AA-ra alapozott "minőség controll"-ra. :)

Noise threshold:

Noise threshold: 0,1
    Noise threshold: 0,05
    Noise threshold: 0,005
    Noise threshold: 0,001

(DOF, Motion Blur, Caustics, GI, Minden qmc per pixel raytracelt, max 100subdiv)
  • Gladiator
    a láng studio alatti feliratban nem shooting nad composing, hanem shooting and compositing. amúgy minden tökéletes, köszönöm szépen
  • Aldaryn
    Meg ugye gondolom mindenkinek van Quictime. :)) Netes média nézegetésben azért elkél. A real media-t meg úgy ahogy van, rühellem. :)

Nem kellenek ide codec pack-ok. Vagy összerakom a sajátom.
  • Darkboy
    :D biztos nem szereti a maxos csávókat :))
  • Malakai
    Nálam is kb ezek vannak fent, xvid, divx (bár minek), ac3filter, tscc, ffdshow, meg pár "egzotikusabb" (ogm, mkv) formátumhoz... :) Habár bsplayer nem szerette a hangal együtt a videódat, külön ablakot nyitott neki és nem reagált semmi play parancsra, csak elindította, szal meg tudtam nézni, de semmi pause, vagy ilyesmi.. :D