63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Boba
    hülye 5let... az egyik szék kicsit kijebb húzva, a szék előtt az asztalon valami fehér boríték, rajta viaszos pecsét, kihúzva belőle egy levél, rajta egy rózsa:D
  • nenad
    ha van valakinek otlete mivel lehet meg feldobni a kepet, ne kimeljen!
  • nenad
    Up! :) Valtoztattam nehany dolgon.

• nenad
    igaz, az elozo kep negyzet alaku volt, ahhoz komponaltam, de aztan vmier megvaltoztattam az aranyokat es ugy maradtak a kepek :)
    Ja igen a lampa miatt.
  • Aldaryn
    Nagyon frankó! Képeket picit feljebb...
  • nenad
    update( reaload, ugyanazon a neven van...)
    igazabl nem gondoltam hogy folytatom, de most megjott a kedvem hozza. :)

• nenad
    pedig iszonyat fel lehet vele porgetni a GI szamolast, 50-60% is lehet nyerni rajta, mivel az ambient only azonnal "odatesz" egy erteket, ezert sokkal kevesebbet kell szamolnia. Igaz a kontraszt lehet hogy csokkent de az ha mas nem a gi ertekeknel a kontrasztal vagy postban. Ennyi sebessegtobblet megeri
    Most akkor azt csinalom mint a regi szep idokben csak a fobb szinek standard materiallal ambient only omni, es hajra. ehhez a rajzos jellegu GIhoz amugy is jol all. :)
  • Aldaryn
    Jah, nem megy... Én anno sss fakeléskor szívtam vele. :)
  • nenad
    megvan, vray materiallal nem mukszik az omni Ambient only.
    (rohadjon meg) :)
  • nenad
    ambient only, omni light meg mindig nem mukodik :( ezzel akartam a git egy kicsit felporgetni.
    A poen az ha uj scenebe teszem egy plane es ket kocka akkor megy ha...
    hmm, most csak ugy hirtelen az jutott eszembe talan a vraylight miatt van
  • nenad
    nem mukszik.
  • Aldaryn
    Chaos forúm hülyéskedik még másnak is? Nekem pl. nem ahjlandó megjeleníteni, az olvasatlan/olvasott topicokat. :|
  • Fisch
    lol
  • nenad
    a lustasagod helyett csinalhatnal mar valami komolyat is.
    Csak aztan nehogy olvassak a forumot!
    :)
  • Ackro
    akkó jó!
    gugolba találtam, és megengedem, hogy használd szabadon! :)
  • Free
    ja ja pont ilyenek kellenének nekem :c))
  • Ackro

valami ilyesmire gondoltál?
  • Aldaryn
    Hmm, most olvasom, hogy idő közben a fejlesztőcsapat is megerősítette ezt a 4szeres gyorsulást.
    Ha nem lenne tényleg ennyivel gyorsabb, szerintem nem jelentették volna ki ilyen konkrétan. Innentől kezd érdekelni a dolog...
  • Aldaryn
    Jaja, ezt már a Maxwell fórumokon is körbe-körbe járták párszor. Kikerült elvileg egy tech sheet a nemsokára (jún 16, asszem) kikerülő beta rilízről. Hát, ha tényleg 4x gyorsabb, márpedig mindenki erről dumál, akkor nagyon, de nagyon örvendek vala.

Vlado meg ugye bejelentette, hogy gondolkodik rajta, hogy a PPT-hez elkészíti a bidirectional path tracinget is. (Lightcache primari, photon map secondary GI slotba). Igen... a fogyasztó jórészt csak profitál egy erőteljes piaci versenyből.
  • Free
    emberek nem lenne valakinek valami szép irodabelső képe egy pár darab ?? valami olyan ami gipszkartonos munkára hasonlít ahol van álmenyezet meg hasonló .. olyan képek kellenek amit szabadon felhasználhatok.. nincs kedvem most mindent lemodellezni :c))Valami hasonló mint amit itt bencsap mester alkotott...
  • Roger6
    Oh, grászijjemuccsácsó! Megpróbálom! És a felni? Szeretnék kicsit krómosat, de nem olyan csilli-villit,
  • Culram #18911
    3 féleképpen csinálhatsz mintát a gumira:
    - bump mapot teszel rá (egy fekete-fehér kép ha éles át meneteket akarsz ha nem akkor grayscales): Ez nem ad annyira szép képet.
    - displacement mapot teszel rá: szintén hasonló kép mint a felső csak ez nagyon szép eredményeket hoz, mert ez további facek-re bontja a tested felszínét és azokból alakítja ki.
    - lemodellezed :) : szöszmösz munka, szép eredmény, de gép kell hozzá
  • Roger6
    Tutorból csináltam, még csak itt tartok. Köszönöm, ezeken változtatok. Inkább azonban a material érdekelne, hogy milyen legyen a felni, meg rajta a gumi. Meg hát a mintázat hogyan készüljön. :D
  • nenad
    egyebkent nem rosz ez a kerek
  • nenad
    ne legyen sarga az omni, legyen feher, az vilagos kekes egbol eleg.
  • Roger6
    Sziasztok nagy MAX-esek!

Kezdő vagyok, és kellene egy kis segítség. Egy kereket próbáltam lemodellezni, de hát ugye nem lett az igazi. Nos, két kérdés:

1.: Kerék mintázatás ti hogyan csinálnátok meg?
    2.: Milyen material legyen a felni?

Van V-Ray-em is, ha azzal jobb lenne, akkor mondjátok csak. A képen egy Skylight-ot, és egy Omni-t használtam. Az Omni sárgás színû, ami látszik a felnin. (Elég gagyi...)
    Hát ennyi lenne! Köszönöm!
  • nenad
    rhino forumon olvastam hogy a kovetkezo maxwell release piszkosul be fog gyorsulni. (~4x)
  • nenad
    ah, igaz, van nehany inyenesen letoltheto model.
  • GixEr
    ki mondta, hogy fizetos?? Rengeteg ingyenes van!! (peldaul nekem is)
  • nenad
    kuldtem privit (email) kosz szepen
  • putyi
    hova kéred?
  • nenad
    nem fizetos kene
  • GixEr
    www.turbosquid.com??
  • nenad
    letoroltem oket majd csinalok ujat.

mas, nincsen valakinek egy plazma tv set modelje? Tv hangszoro stb
  • Free
    nenad a vray guru neki vannak tutor videói csak épp nem töltötte még fel őket csak és kizárólag őt kell cseszegetni miatta :c)))))))))))))))))))
  • npeter
    oh. köszi szépen. valamelyest jobb lett.igaz a "store with i.. map" nem volt bekapcsolva.az segített rajta.
    apropó beállítások; nem tudok vmi jó tutorokat vrayhez.talaltam mar sokat a neten, de ém olyat szeretnék, ahol mondjuk elmagyarázzák, hogy mi a különbség a qmc és adaptive sudv.nál. mikor melyiket jó/jobb használni. vagy estleg milyen beállításokkal érdemes használni a GI-t, imap/pmap.előre is thx.
  • nenad
    a vray lightnal a subdivs erteket vedd feljebb, pl 12re elso korben
  • npeter
    [IMG]http://url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/050609/rozsa.jpg][/url][/IMG]

mi lehet a hiba az árnyéknál?
  • FRenkie
    Ú, a globalra nem is gondoltam volna, köszi!
  • nenad
    nem szamol
    En viszont a Global Switchies-re gondoltam
    egyebkent meg okosan mert ha van valami ami latszik a tukrozodesben es nem szamolsz ra imapot akkor szivas lehet.
    Mivel nalam csak egy sarok volt megelolegeztem magamnak :)