63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• oryon
    Jaj...tudtam, hogy valami kimaradt. Igen, ez hozzá tartozik az igazsághoz.

Köszi Frenkie.
  • Aldaryn
    Aaajj, az naoon frankóóó. :o)

Szatén párnák. :) Az egyetlen gond velük, hogy folyton kicsúsznak a fejem alól, vagy lecsúszok róluk, vagy egyszerűen lecsúsznak az ágyról, vagy egymásról. :) Van itthon 2 szatén ágynemű is, ami rohat jól néz ki addig, amíg nem kell belefeküdni.
  • grizzly21
    te! ezen nincs mit kritizálni, perfect. álmom h egyszer ilyet tudjak. le a kalappal
  • FRenkie
    Egy kis update. Egyelőre a párnának látszó tárgyat kritizáljátok!
  • FRenkie
    Ahogyan Oryon szignójában láthattuk anno: "Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó."
  • oryon
    Erre három választ szoktunk adni:

A, a maya mindenképpen jobb
    B, a max mindenképpen jobb
    C, nincs különbség

E 3 közül te választhatsz. A választ magadban keresd. Te használod majd és van akinek a maya jobban megy, valakinek a max és van, akinek a kettő kombinációja adja a megfelelő eredményt.

Számottevő különbség nincs a két program között. Mindkettőnek megvan a maga előnye, hátránya.

A válaszhoz mélyülj el mindkét programban és megleled.

A feltevés meg téves...illetve a "szokás" mást mutat.
    A max inkább a játékiparra gyúrt, így jobb a modellezgetés terén, bár én mayában jobban tudok.
    A maya meg animációra született, tehát az effektezés meg abban jobb.
    Ez a "szokás", azaz az elmélet.

A valóság az, hogy mindkettő elég fejlett ahhoz, hogy bármit megcsinálj amit akarsz.
    Nem a program fog határt szabni neked. Bár úgy legyen.

Remélem tudtam segíteni és ne értsd félre. Mindenki ezt a választ kapja, hisz egyértelmű válasz nincs. Mindenki egyedi, így nem adható válasz, csak általad.

//hülyeség elkerülése végett javítsatok, ha úgy hozná a helyzet, köszönöm!
  • GGeo
    Hello mindenkinek!
    Nos lenne egy kérdésem.
    Mégpedig az hogy szerintetek jobb e a max mint a maya vagy sem ?
    Ezt azért kérdem mert mostanság szeretnék elkezdeni modellezgetni de nem tudom eldönteni hogy mit is használjak. Nem csak modellezni szeretnék hanem effektelni is. Úgy tudom hogy a mayaval modellezni picit könnyebb de lehet hogy rosszul tudom. De ha az effektelést nézzük akkor max a jobb?
    Válaszaitokat előre is köszönöm.
  • Aldaryn
    Micsoda uborkaszezon van...
  • nenad
    Attol fugg, ha pl ez a vegso allapot akkor felesleges apro szinkorrekciok,fenyero novelese miatt, azonban ha ujraszamolod az tuti mas lesz egy kicsit..

Van egy ket sztem tok jo poen, a lementett imappal is faszan lehet komponalni, pl ha egy szobaban (kommon problema) a fal szine nem feher akkor a fal receive erteket felvenni es ujraszamolas nelkul fel lehet huzni. Es jo is nez ki es nem kerul semmibe.

• FRenkie
    Ha van egy lementett irradiance mappom, akkor milyen változtatások után kell megismételni a mintavételezést? Pl. színcserénél, vagy fényerő növelésnél, fény színcsere után stb. ?
  • RelakSfromhome
    pl nekem van közöm :D
  • nenad
    csinaltam egy kis tesztet color mappingal, xyz megjegyezte hogy nem hasznalja a color mappingot mert lassitja a rendert.
    Nos pont az ellenkezoje igaz. Szituaciotol fuggoen egesz nagy kulonbsegek is lehetnek. Marmint a color mapping javara. Mondjuk elmeletileg is kikalkulalhato, hogy pl a nagyon vilagos es sotet reszek kozott kisebb lesz a kulonbseg, ala' antialiasing pl gyorsabb lesz. De AA nelkul is gyorsabb lehet, gondolom ez meg a mintak kozotti kulonbsegre vonatkozik (interpolacio)
  • Maxer
    Nincs valakinek véletlenül Photoshop CS2-höz angol e-book-ja, lehetőleg PDF?
  • GixEr
    peldaul: Gunreal
    Jamlander
    Fordy
    Indulasnak eleg.
  • Malakai
    www.justfuckinggoogleit.com
    www.unrealtechnology.com
    gunreal.fw.hu
    Utolsó már elég régi, de vannak rajta linkek is.
  • grizzly21
    mert érdekel az unreal nagyon is!
  • grizzly21
    hol kezdjek el vele foglalkozni?
  • GixEr
    Ott az Unreal Tournament, kezdj el foglalkozni vele. Rengeteg hasznos info/tool van hozza es a legtobb eszkoz a MAX-hoz van kifejlesztve.
  • GixEr
    nem az jart a fejeben, hogy design oszkart kapjon, hanem szerette volna megosztani a magunkfajta 3D-s palantakkal az altala hasznosnak velt informaciokat (sikerult)
  • Boba
    Szerintem Ő az a kategória, aki már megengedheti magának ezt a minimalista design...
  • grizzly21
    van itt egyébként vki akinek volt köze játékkészítéshez? tehát modellezés, pályakészítés ilyesmi? vagy van róla infója?! érdekelne nagyon
  • grizzly21
    hát nem bonyolult de egy ilyen embernek jobb is kijárna szvsz
  • GixEr
    Most olvastam at (utoljara vagy 2 eve neztem :)
    Az egyszerusegen tul rengeteg hasznos es erdekes(!) leiras talalhato.
  • GixEr
    Ezen en is csodalkoztam, hogy az ingyenes mesh-ek tele vannak szarvashibakkal. (csak ranezesre jok), de ha at akarod texturazni (mar ha egyaltalan van UW-ja) akkor sikitogorcsot kapsz es tovabb tart javitgatni mint ujramodellezni.
  • nenad
    kepet
  • Pitbull90
    Sziasztok nem tudja valaki hogy lehet megcsinálni azt hogy a fény kiégeti a betűt (aki látta a World of Warcraft intróját az tudja miről van szó)
  • nenad
    azok kozott is van jopar hibas,
    De mind1 megoldom. Csak lenen ket het szabadidom osszemodelleznek magamnak mindent.
  • ThomasGins
    Szeretem az ilyen egyszerű oldalakat:)
    link
  • Aldaryn
    A De Espona katalógusban sincs benne, ami kellene? ;)
  • Free
    gratula :c))
  • Free
    mi kellene?? :c))))
  • oryon
    Nah, ezen én is meglepődtem...idősebbnek hittelek.
    Hiába...kiöregedek a végén :)

Gratula és sok sikert az UV, IV, ZH és egyéb rejtélyes és negatív mozaik szavak világában :)
  • nenad
    Lol, Aszittem te mar regen tul vagy a 20on!
    :)

-

nezegettem a mindenfele ingyenes mesheket, es vazz, nem talalok egyet sem amin ne lenne dupla face, lyuk vagy egyeb Hihetetlen mennyire igenytelenul vanank lemodellezve, hasznalhatatlan szemet.
    :(

• Aldaryn
    Jee!
  • fle go
    Gratula!
  • FRenkie
    off:

Végre leérettségiztem srácok! Mostmár jöhet a Max láz!! :D
  • Aldaryn
    Hamarosan lesz Maxwell 1.2.1, bugok jórésze kijavítva, elmosódás megszüntetve, a sebesség maradt a beta gyorsasága. :) Rá lehet startolni, elvileg van már pár ember, aki használja.
  • Aldaryn
    Mondjuk, mindig is furcsálltam, hogy max nem az objektumot, hanem a lokális koordinátarendszert scale-eli, monjuk, másfelől, meg logikus, mert a többi transform is a lokális koordinátarendszert, és nem az objektumot változtatja, de akkor is, ki a rák akarna anizotropikus koordinátarendszerben dolgozni? Ez inkább egy fizika ZH-ba illő dolog, mint a hétköznapokba. :)
  • ThomasGins
    Gixer tutor oldalán leltem ezt a plugint, hátha érdekel valakit...
    link
  • Magnum PI
    köszi!