63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Jaj...tudtam, hogy valami kimaradt. Igen, ez hozzá tartozik az igazsághoz.
Köszi Frenkie. -
Aaajj, az naoon frankóóó. :o)
Szatén párnák. :) Az egyetlen gond velük, hogy folyton kicsúsznak a fejem alól, vagy lecsúszok róluk, vagy egyszerűen lecsúsznak az ágyról, vagy egymásról. :) Van itthon 2 szatén ágynemű is, ami rohat jól néz ki addig, amíg nem kell belefeküdni. -
te! ezen nincs mit kritizálni, perfect. álmom h egyszer ilyet tudjak. le a kalappal -
Egy kis update. Egyelőre a párnának látszó tárgyat kritizáljátok!
-
Ahogyan Oryon szignójában láthattuk anno: "Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó." -
Erre három választ szoktunk adni:
A, a maya mindenképpen jobb
B, a max mindenképpen jobb
C, nincs különbség
E 3 közül te választhatsz. A választ magadban keresd. Te használod majd és van akinek a maya jobban megy, valakinek a max és van, akinek a kettő kombinációja adja a megfelelő eredményt.
Számottevő különbség nincs a két program között. Mindkettőnek megvan a maga előnye, hátránya.
A válaszhoz mélyülj el mindkét programban és megleled.
A feltevés meg téves...illetve a "szokás" mást mutat.
A max inkább a játékiparra gyúrt, így jobb a modellezgetés terén, bár én mayában jobban tudok.
A maya meg animációra született, tehát az effektezés meg abban jobb.
Ez a "szokás", azaz az elmélet.
A valóság az, hogy mindkettő elég fejlett ahhoz, hogy bármit megcsinálj amit akarsz.
Nem a program fog határt szabni neked. Bár úgy legyen.
Remélem tudtam segíteni és ne értsd félre. Mindenki ezt a választ kapja, hisz egyértelmű válasz nincs. Mindenki egyedi, így nem adható válasz, csak általad.
//hülyeség elkerülése végett javítsatok, ha úgy hozná a helyzet, köszönöm! -
Hello mindenkinek!
Nos lenne egy kérdésem.
Mégpedig az hogy szerintetek jobb e a max mint a maya vagy sem ?
Ezt azért kérdem mert mostanság szeretnék elkezdeni modellezgetni de nem tudom eldönteni hogy mit is használjak. Nem csak modellezni szeretnék hanem effektelni is. Úgy tudom hogy a mayaval modellezni picit könnyebb de lehet hogy rosszul tudom. De ha az effektelést nézzük akkor max a jobb?
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
Micsoda uborkaszezon van... -
nenad #19164 Attol fugg, ha pl ez a vegso allapot akkor felesleges apro szinkorrekciok,fenyero novelese miatt, azonban ha ujraszamolod az tuti mas lesz egy kicsit..
Van egy ket sztem tok jo poen, a lementett imappal is faszan lehet komponalni, pl ha egy szobaban (kommon problema) a fal szine nem feher akkor a fal receive erteket felvenni es ujraszamolas nelkul fel lehet huzni. Es jo is nez ki es nem kerul semmibe.
-
Ha van egy lementett irradiance mappom, akkor milyen változtatások után kell megismételni a mintavételezést? Pl. színcserénél, vagy fényerő növelésnél, fény színcsere után stb. ? -
pl nekem van közöm :D
-
nenad #19161 csinaltam egy kis tesztet color mappingal, xyz megjegyezte hogy nem hasznalja a color mappingot mert lassitja a rendert.
Nos pont az ellenkezoje igaz. Szituaciotol fuggoen egesz nagy kulonbsegek is lehetnek. Marmint a color mapping javara. Mondjuk elmeletileg is kikalkulalhato, hogy pl a nagyon vilagos es sotet reszek kozott kisebb lesz a kulonbseg, ala' antialiasing pl gyorsabb lesz. De AA nelkul is gyorsabb lehet, gondolom ez meg a mintak kozotti kulonbsegre vonatkozik (interpolacio)
-
Maxer #19160 Nincs valakinek véletlenül Photoshop CS2-höz angol e-book-ja, lehetőleg PDF? -
GixEr #19159 peldaul: Gunreal
Jamlander
Fordy
Indulasnak eleg. -
www.justfuckinggoogleit.com
www.unrealtechnology.com
gunreal.fw.hu
Utolsó már elég régi, de vannak rajta linkek is. -
mert érdekel az unreal nagyon is! -
hol kezdjek el vele foglalkozni? -
GixEr #19155 Ott az Unreal Tournament, kezdj el foglalkozni vele. Rengeteg hasznos info/tool van hozza es a legtobb eszkoz a MAX-hoz van kifejlesztve. -
GixEr #19154 nem az jart a fejeben, hogy design oszkart kapjon, hanem szerette volna megosztani a magunkfajta 3D-s palantakkal az altala hasznosnak velt informaciokat (sikerult) -
Szerintem Ő az a kategória, aki már megengedheti magának ezt a minimalista design... -
van itt egyébként vki akinek volt köze játékkészítéshez? tehát modellezés, pályakészítés ilyesmi? vagy van róla infója?! érdekelne nagyon -
hát nem bonyolult de egy ilyen embernek jobb is kijárna szvsz -
GixEr #19150 Most olvastam at (utoljara vagy 2 eve neztem :)
Az egyszerusegen tul rengeteg hasznos es erdekes(!) leiras talalhato. -
GixEr #19149 Ezen en is csodalkoztam, hogy az ingyenes mesh-ek tele vannak szarvashibakkal. (csak ranezesre jok), de ha at akarod texturazni (mar ha egyaltalan van UW-ja) akkor sikitogorcsot kapsz es tovabb tart javitgatni mint ujramodellezni. -
nenad #19148 kepet -
Sziasztok nem tudja valaki hogy lehet megcsinálni azt hogy a fény kiégeti a betűt (aki látta a World of Warcraft intróját az tudja miről van szó) -
nenad #19146 azok kozott is van jopar hibas,
De mind1 megoldom. Csak lenen ket het szabadidom osszemodelleznek magamnak mindent. -
Szeretem az ilyen egyszerű oldalakat:)
link -
A De Espona katalógusban sincs benne, ami kellene? ;) -
gratula :c)) -
mi kellene?? :c)))) -
Nah, ezen én is meglepődtem...idősebbnek hittelek.
Hiába...kiöregedek a végén :)
Gratula és sok sikert az UV, IV, ZH és egyéb rejtélyes és negatív mozaik szavak világában :) -
nenad #19140 Lol, Aszittem te mar regen tul vagy a 20on!
:)
-
nezegettem a mindenfele ingyenes mesheket, es vazz, nem talalok egyet sem amin ne lenne dupla face, lyuk vagy egyeb Hihetetlen mennyire igenytelenul vanank lemodellezve, hasznalhatatlan szemet.
:(
-
Jee! -
Gratula! -
off:
Végre leérettségiztem srácok! Mostmár jöhet a Max láz!! :D -
Hamarosan lesz Maxwell 1.2.1, bugok jórésze kijavítva, elmosódás megszüntetve, a sebesség maradt a beta gyorsasága. :) Rá lehet startolni, elvileg van már pár ember, aki használja. -
Mondjuk, mindig is furcsálltam, hogy max nem az objektumot, hanem a lokális koordinátarendszert scale-eli, monjuk, másfelől, meg logikus, mert a többi transform is a lokális koordinátarendszert, és nem az objektumot változtatja, de akkor is, ki a rák akarna anizotropikus koordinátarendszerben dolgozni? Ez inkább egy fizika ZH-ba illő dolog, mint a hétköznapokba. :) -
Gixer tutor oldalán leltem ezt a plugint, hátha érdekel valakit...
link -
köszi!