63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• cskapi
    A swiftmax 3d tudja.
    Úgy tudom, az a neve, hogy raster export.
    Az exportált animációban csak az object szerepel, a háttér átlátszó.

http://www.erain.com/products/plug-ins/tour/maxDefault.asp
    http://www.erain.com/products/plug-ins/tour/screenshots.asp
  • Free
    hm.. köcc :c)))
  • Free
    swift 3d plugin pont ilyen célokra van. szinte mindent tudsz álítani benne
  • Malakai
    Alpha-val kell renderelni, gőznél lehet macera lesz, de egy fogaskerék nem gáz. Vmi olyan formátumra rendereld, ami ismeri az alfát. Esetleg render elementsben külön is kirendereltetheted, vagy használhatsz plugint, psd-managert fotosophoz, vagy vmit, ami swf-be menti az animot.
  • Dichter
    Lehet érdekes lesz a kérdés, de ha elmondom hova kell, akkor meg fogjátok érteni. Szeretnék csinálni egy flash oldalra, egy kis 3d animációt. Nem lenne bonyolult, csak egy fogaskerék forog, esetleg egy kis gőz száll fel. A kérdés, hogy hogy tudom úgy kirenderelni a scene-t, hogy semmi háttér (esetleg átlátszó) ne maradjon. Mert ezeket a renderelt képeket utána egyenként raknám be a flash-be, aztán abból mc, etc...

Vagy esetleg van könnyebb megoldás?
  • nenad
    amator :D
    ha jol allitod be, a unit setup is jo, a testek is jok, nincs problema.
  • Ronin666
    mit látod nekem sem jött össze, de elötte volt egy olyan ami szépen működött!
    Viszont az esetek többségében az volt a baja, hogy a gömb átesett a rongyon miközben a "fánk" közepén próbált volna átcsúszni. Ezt is úgy tudtam megoldani, hogy a fánkot növeltem. Az érdekesség az volt benne, hogy valamiért a rongy nem tartotta meg a labdát, akármi történt. Egy ideig bírta, aztán meg átesett rajta, mintha a maxba beprogramozták volna, hogy így tegyen.
  • GixEr
    vizet metareszecskekkel lehet "osszetapasztani" de nem vizfeluletet (pld:tenger/to), Fustot pedig "face" alapu reszecskevel aminek at opacity csatormajara raksz egy gradientet (feketefeher+cilcular+noise), ha azt akarod, hogy egjen akkor "Particle age" anyagot hasznalj amit a megszuletett reszeckeket latja el kortol guggoen anyaggal (tehat a teljes kor pld 3%tol legyen voros+selfillum 30%-tol szurke es 50-tol mondjuk mjdnem fekete. Ha jol allitod be a sebesseget+randomseed+turbular stb.. akkor eleg elethu lehet)
  • Ronin666
    Egy bajom van ezekkel a tutorokkal. Most csináltam végig egy másikat és ugyan addig jutottam, mint ezek írják. A nagy kérdésem az, hogy hogy a fenében lesz mondjuk egy összeálló víz abból a sok kis részecskéből, amit szór az a sok vacak. Mert hát amíg esik le, addig lehet neki valami egyszerű alakot adni, de amint leér a földre, ott már vége, tehát a cucc sem generáljs le rendernél. De egyébként semmi fizika nincs benne azon kívül, hogy a részecskék nekicsapódnak a defrektoroknak és lepattognak. Végülis megint megkérdezem, hogy ebből hogyan lesz füst,víz,tűz stb. stb.?
  • Free
    szép lett.
    Nekem csak az az egy bajom van a reactorral na meg az összes ilyn anyag és fizikai modellezővel, hogy nekem akár merre állítom a dolgokat a tárgyak az esetek 80 % ban egymásba belelógnak. akármennyire is állítom a toleranciát.
  • GixEr
    Ott a particleFlow, erre van kitalalva, bar nem tud mesh-t generalni a reszecskek kore (hacsak nem metaparticle)ugy mint a realflow. De igen-igen hasznalhato!!!
    tovabbi info:
    CGtalk
    es egy masik
  • Ronin666
    Van egyáltalán ilyen lehetőség maxban alapból, vagy inkább a realflowot használjam? (azzal meg az a baj, hogy importálgatni kell).
  • Ronin666
    Hát ez így elég gyengus. Megcsináltam ezt a spacewarpos cuccot életemben elősször. Beraktam deflektorokat, amivel ütköznek az eső részecskék, de nem nagy szám a végeredmény. Ezt még tudomásom szerint alakítani kell. Még valamikor bénáztam a RealFlowal és ott ezeket a részecskéket a progi talán mesh-ekké alakította. Úgy lett a végén belőllük rendes esővíz és ugye pl. egy pohár víz is úgy épült fel. De feltételezem nem deflektorokat kell használni, hanem ezt a reaktornak kéne kiszámítania nem? Vagy minden tárgyhoz hozzá illő defrektort kék csinálni? Gondolom nem így működik.
    Viszont a reaktorban hol van részecskemodellezés?
  • Malakai
    Azthiszem csak main toolbaron található meg, ha elpakolásztad, akkor vissza kell rakni a gombot.
  • ThomasGins
    Undo, redo gombok mellett:)
  • Ronin666
    megtudjátok mondani, hogy hol találom a space warps linkert? Össze akarok kapcsolni egy gravityt egy super spray-vel, de nincs meg az a fránya linker.
  • oryon
    Fáradt vagyok, sorry :(

Tükröt akartam írni, csak közben még mindig az üveglapos asztalodon járt az agyam :DDD
  • Ronin666
    Itt egy kép is a videóból. Gondolom már millióan csináltak elöttem ugyan ilyet, de azért ki kellett próbálni :)

• Ronin666
    Csináltam egy kis rövidke fizikai videót a reaktorral, bár a vége hibás lett, ami érdekelt, azt meg tudtam csinálni. A vége is jó lett volna kis állítgatás után.
    Akit érdekel a videó itt tudja meglesni: (codec:DivX6, méret:500kb)
    www.fitti.hu\003.avi
  • FRenkie
    Te hol látsz itt üveget? A falon tükör van, azért raktam rá egy kis glossyt hogy ne látszódjon a proxy háttér, de amúgy nekem is tetszett, meg egy kis kékség is van rajta bár az nem nagyon látszik.
  • FRenkie
    Köszi.

Aldaryn: Á, ez még csak shader teszt:)
    Free: Köszi, csak rádobtam egy box uvw mappingot, majd frankón megcsinálom, és köszi a javaslatot!
  • grizzly21
    kerestem csomó helyen de nem nagyon találtam, kellene autó modell, viszonlyag jól kidolgozott bár inkább a lényeg, hogy színes legyen, betextúrázva, és rally vagy sportautó! esetlg amin lehet vhogy törésmodellt alakítani
  • Free
    nagyon szép.
    ha megfogadsz egy tanácsot akkor az asztal lábain függőleges erezetet mappolsz rá, úgy életszerűbb. jobban L határolódna az asztal lábától. na meg az erő viszonyok miatt is inkább hosszában szokták a fát vágni.
    De szép lesz nagyon
  • Ronin666
    Frenkie küldtem mailt! ;)
  • oryon
    WOW...nagyon szép.

Egy tipp: az üveganyag lehetne tényleg üveg (blurmentes tükröződéssel) és lekerekített formavilágú...hátha.

De így is szép.
  • Evogordon
    Ehe nagyon beindúlt ez a topic :)
  • Ronin666
    Köszi már jó is!
  • Aldaryn
    Beszarás... Kezdesz egész esélyes dobogósnak tűnni! ;)
  • Malakai
    1. Avoid Self-Intersections
    2. World Scale, Collision Tolerance
  • tilbury
    hálon vagyok, de csak 2 gép van, és csak az 1iken van fent a max.:-(
  • Ronin666
    Nekem sem ment volna csukott szemmel :D
    Elküldjem emailben? Címet adsz priviben?

Ja egy nem épp ide tartozó kérdés pedig, hogy miért esik át a havokos fizikai cuccban a rongy önmagán? Adtam neki shellt+methssmoothot+vagy 30*30as planeból van a cucc, de esés közben egyszerűen átesik önmagán. A mágik bibi, meg hogy a tárgyak tetején vagy egy újjnyi távolságra van és nem esik rájuk rendesen. Tudom, hogy csak beállítás kérdése ez is, de nem találtam meg.
  • FRenkie

High
  • Malakai
    Ha hálózaton vagy, akkor a program érzékeli, hogy mondjuk másik gépen azonos serialról lett installálva.
  • tilbury
    Hali all!
    Hol lehet azt beállítani vagy +oldani, hogy normálisan fusson a max7 a munkahelyi gépemen is. Otthon tok frankó minden. Itt is felraktam és állandóan regisztrálni akarja magát. A liszensz tipusa stand-alone. Otthon nem csinált ilyeneket. Hiába generálok neki anuthorize kódot, meg új serial numbert, állandóan nyvajog vmiért.
    Ja és leszedtem minden maxos dolgot a gépről. A regeditben is töröltem mindent. Újra felraktam a max-ot és csak spákol, hogy már csak 10 napom van hátra. Mit kellett volna még a regeditből kitörölni?
    Tudnátok nékem ebben segíteni. Lehet privibe is vagy a [email protected] címre is.
    Előre is thy.
    Bye all.
  • nenad
    ez nagyon kesz ez a kep, ilyet meg csukott szemmel sem sikerult meg csinalnom :D
    tedd fel a scenet vhova es megnezzuk, mast nemtok mondani.
  • hello
    Lehet h hülye kérdés de pluginokat honnan lehet a progihoz szerezni? PL:amivel füvet meg szőrt lehet csínálni.
  • Aldaryn
    Kb, hogy sikerólt ilyet renderelned? :) Ez elég fura, mintha eredetileg negyedekkora lenne a felbontása.
  • Malakai
    Na ez nagyon nagy (2x kicsinyítettem mire nem tólta szét)...
    Lehetne pl így:

• FRenkie
    Ezt hogy sikerült összehoznod?
  • grafgab
    http://www.sg.hu/galeria/11196186261119878135.jpg

lehet hogy igy jobb?