63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    pedig a tieden pont az tetszik nekem, az uveg itt sztem jobb lett bar pottyos, gondolom az overbright miatt.
  • Malakai
    Látom ez egy kissebb körte, az alsó része sokkal jobb anyagú, mint nálam. :)
  • Malakai
    Jah, most látom Known Issues-ben benne van ez a textúra gond... :(
    Ez mondjuk elég gáz.. Tehetem vissza sima 1.2b-t... :)
  • nenad
    nah elso korben ilyen lett. Nincs utolag modositva.
    (gamma correction color mapping befigyel, 2.1/0.71 kb a linear workflow-s curve ertekeinek felel meg) Hat igen igy a vilagossaggal egeszen mashogyan kell banni.

• Malakai
    Feltettem a maxwell 1.21-et és ha bármiféle bitmapet teszek a jelenetbe (akár mxi-t), akkor a loading bitmap... rész után a rendering rögtön lehal.
    Ezzel találkoztál már Al, tudod mi a gáz?
  • nenad
    en is modellezek majd egyet de igy material tesztnek jo ez.
  • Malakai
    Amúgy mondjuk én most mást terveztem felesleges rendernek, bár nekem van is lightbulbom. :D
    Amúgy ezt fel akartam (meg lehet fogom is) használni, meg ki akartam próbálni, hogy maxwellben mi lesz, ha a lightbulb izzószálát nyomatom, mint fényforrás. :D
  • Malakai
    Saját modell, lenne mit csiszolni rajta, csak gyorsba dobtam össze.
  • Aldaryn
    Jó ötlet! :) Fabrikálok bannert, ha a többiek is benne vannak, de szvsz mindenki modellezzen égőt, annyi féla/fajta van, hogy már pusztán az is érdekes önmagában!

Előre-hátra ügyben teljességgel igazad van, én kevertem :)
  • nenad
    sztem csinaljunk light bulbokat mint anno cornell box, mondjuk egyseges model jo lenne. Nekem is van egy, kicsit kevesbe advanced.
    Malakai ez a te modelled vagy neadjisten leszedted vahonnan (bocs ha a becsuletedbe gazolok)
  • nenad
    malakai kihivlak egy lighbulbra :D
  • nenad
    sztem jol irtam, forward alias eye, na mindjart rakeresek.
    ihol e, egyenesen a Stanfordrol :) (persze hulyek ott is lehetnek :D

"in forward ray tracing rays start from the eye and propagate towards the lights. Forward ray tracing is also called eye ray tracing. In contrast, in backward ray tracing rays start at the light and trace towards the eye."

• Aldaryn
    Jah, nem árt a renderfarm, kár, hogy még hót bugos a DR rendering. :) Mind1, ha van Linux-os maxwell client, akkor lehet az oprendszeri erőforrásmegosztásra támaszkodva rendereltetni. A kooperatív számolás oprendszer szintű megoldása annyira elegánssá teszi az összes ilyen hercehurcát. :)
  • Aldaryn
    A forward meg backward nem fordítva van? Hmm, be vagyok rozsdásodva. :)
  • ThomasGins
    Szépek lettek!!!

(kellene egy napi felesleges banner:)
  • nenad
    1 inverse of multiply utomunka ennek sem arthat.
    de tenyleg baro jo.
  • Malakai
    Hát ez fekszik (geometriailag legalábbis rendesen a talajon van :) és igen, szerintem is lebeg az üveg... :)
  • Free
    emberek az utolsó 20 hoizzászólásból egy szót sem értettem :c)
  • nenad
    tetu lassu, de allitolag realisztikusabb kepeket lehet vele csinalni. ;-)
    (zarojelbe megjegyzem, egy renderfarm nem art :D)
  • Malakai
    Szerinted, ha Al zseléje 10 órát ment és még zajos egy picit és ha az enyim 80 percet és zajszűrés után ilyen, akkor gyorsabb? :D
  • nenad
    vazz, ez szuper!
    csak akkor ez most fekszik all, vagy eppen eldol? :)
  • Ronin666
    Ez a maxwell olyan jó? Vagy miért használjátok? Gyorsabb mint a vray?
  • nenad
    forward path tracing,(eye ray tracing) kamrabol scenebe (fenyforrasba terjed)
    backward path tracing, (fenybul, szembe)><(ala' photon mapping)
    igaz, ehhez mindenkeppen kell fenyforras regisztracio.

Ronin, a HDRI tizedleges, tegyel be egy kitchen.hdr-t vagy valamit. (eleg nagy a file, es en is random tettem be egyet)
  • Ronin666
    Most megint okosabb lettem. Nem tudtam, hogy a részecskékkel ilyen könnyen lehet használni buborékok létrehozásához.
  • Malakai
    Amúgy napi fölöslegesnek...
    Ez is maxwell, 80m-et ment, a szál jó része lehet, hogy a még kevés sampling miatt nem látszik...
  • Aldaryn
    Mindig is tudott, mint utóbb kiderült, nem magával a sunlighttal van gond, hanem a voxelizációval, meg a scene méreteivel. Egy bazinagy plane-en egy kis üveggolyónek nem lesz gyorsan caustics képe. Valami bug, vagy inkább koncepciós hiba. Gondolom dolgoznak is rajta.
  • Malakai
    Hihi.. Amúgy azt meg tudod mondani, hogy sunlightból (maxwell enviromentben) tud már causticsot?
  • Ronin666
    Hy
    lemaradt a HDRI.
    Meg tudnád azt is osztani naned?
  • Aldaryn
    Ja, amúgy baromi jók ezek a zselékockák. :)
  • Aldaryn
    Ki mondta, hogy VRay-el nem lehet? :P Sőt, szvsz bőven szebb zselét lehet renderelni, mint a jelenlegi Maxwell sahder repertoárral, ami köhm köhm... "hiányos".

Amúgy nem írtam, hogy "ray tracing" csak azt hogy "tracing" :o) Pontosabb lett volna, ha "path tracinget" írok. Bidirectional tracinghez pedig mindenképp meg kell határozni olyan kitüntetett objektumokat, amikből van forward path tracing, s legtöbbször ezek ugye a fényforrások. Jah, ez nem vitatkozás, nehogy bárki annak nézze, mert Nenad is teljesen tisztában van ezzel a technikai sallanggal, csak olyan ritkán adódik lehetőség ilyen szöveget írnom, és fun.
  • nenad
    na de hogy nehogy azt higgye vki hogy vrayel ez nem megy :D
    itt a scene, (utolso beallitas tetu lassan renderelodik kb 2-3perc) tobbi material penget.
    scene
    Itt egy bazi nagy kep. Referenciat nem hasznaltam, csak egy IOR tablat,link alabb.

bocs :D
  • nenad
    mondjuk az is igaz hogy feny nelkul nem latnank semmit sem :)
  • nenad
    http://hypertextbook.com/facts/2005/index.shtml
  • nenad
    - fenyforras
    a fenyforrasnak itt nincs szerepe, marmkint nincs koze a raytracing modjahoz, maskeppen; fenyforras nelkul is van raytracing.
    Azaz, sugarak kamerabol es kameraba mennek.
  • Aldaryn
    Igen, a Maxwell is "progressive path tracing" elven renderel, amiből a fő hangsúly a progresszíven van. VRay PPT-je annyiban különbözik Maxwell-től, hogy VRay-ben a tracing egyirányú, Maxwell esetében bidirectional (fényforrástól kamerába, kamerából fényforrásba is számol sugarakat) és a mintavételezés VRay alatt QMC (quasy monte carlo) Maxwell alatt egy szerintem érdekesebb (bár nem feltétlen gyorsabb) módszer, az MLT (Metropolis Light Transport).
  • GixEr
    Oreg vagyok mar a piheneshez :)
  • FRenkie
    Na jó ez kicsit közhelyes komment volt, csak akkor is..
  • FRenkie
    Az irígység fő bűn, csak a lúzerek irígykednek. Al sem úgy született hogy egyből maxozott, hanem ő is megtanulta valahogy. Nemigaz ?

Akkor ezt a ppt használja amaxwell is ugye?
  • oryon
    Én is csatlakoznék, ha lehet, az "Al-t Irigylők Klubja"-ba (továbbiakban: AIK) :D
  • Ronin666
    TubusRacing 2005 ;)