63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• grizzly21
    és még 1 kérdés: hogy lehet igazítani amit ráhuzok mert igy rárakja és kész. pl földgömbnél sem éri be pont körbe.
  • grizzly21
    hogyha egy körtét akarnék csinálni, akkor egyenként kellene a sphere pontjait huzogatni? mert ez nem jo moka
  • grizzly21
    o köszi megvan:)
  • Free
    a Material editorban van a szinbeálítás m,elett egy szürke négyzet ott rámész és ki tudod választan ni hogy mi legyen a szin. na annak a listának a legfelső eleme a bitmap és akkot ott tudsz tallózni
  • Free
    És most gondol el mire a austicot kiszámolta az üvegen át haló fény bveálításokkal mit szívtam mert ügyer a dobozban mondjuk nem látszik de ott a tökéletes villanykörte :c))))
  • grizzly21
    abba a 2be én is beleszámítok a fakemmel?;)
    egyébként ezt a dobozosat se tuti h megtudnám csinálni.
    igy próbálnám: 1 kocka alulra fehéren erre megy az árnyék, erre rá egy téglatest. de erre hogy rakok jpg képet? material editorban gondolom de ott nem láttam tallozást. bocs a láma kérdésekért de valahol el kell indulni:)
  • Malakai
    Homályos a textúra... :)
    Amúgy lustaságban lehet versenyezni... :D
  • Free
    tufdod ezen a fórumon 2 lusta ember van :c)) és minden ilyenél két dologgal lehet kibújni a nagy munka elől :c)))
  • Dichter
    kitaláltad a gondolataim :D:D:D

Most nyitottam meg a maxot, hogy csináljak én is egy ilyet :)
    De akkor csinálok egy normálisat :)
  • Free
    Nehogy megint megkapjam hogy kimaradok a projectekből....
    De nektek kell kibontani :c)

[IMG]http://iaro.srv.hu/kep/tungsram .jpg[/IMG]
  • Aldaryn
    Oh... hmm, bőven elhinném, hogy renderelt kép. Megfelelő textúrákkal minden további nélkül lehetne az.
  • grizzly21
    ezt senki nem csinálta nem is modell google-n találtam és PS-sel variáltam rajta egyébként
  • grizzly21
    olvass vissza és meg tudod. Eddig te vagy az egyetlen aki rájött, de te is csak úgy hogy tisztábban voltál a "képességeimmel":D
  • Aldaryn
    Thomas: Vazzeg... :o)

Grizzly: Frankó a kép, de ezt biztos te csináltad? ;) Na nem akarok köcsögösködni, csak olyan apró részletek is visszaköszönnek rajta, amikre még az igazi profik is csak nagyritkán szánnak időt.

Frenkie: Hmm... érdekes lett így. Nekem valahogy az előző környezetben jobban tetszett. Elvonja a figyelmet az izzóról a frankó talaj.
  • grizzly21
    egyébként ti ezt mind lemodellezitek?
    hogy lehet ilyen "üvegessé" rakni? meg hogy ilyen alakja legyen? vagy az ilyen kérdéseket inkább ne?:D pl sphere-t rajzolok, ott convert to editable poly?
  • Darkboy
    semmilyen, kamu :)
  • FRenkie
    Jól néz ki, ez milyen izzó?
  • FRenkie
    Bulb ver.:2.
  • ThomasGins
    Én bekajáltam elsőre rendesen, és a 3 percel későbbi zajmentes kép se tünt fel:)
    De a körte akkor is szép sztem:)
  • grizzly21
    :P hát ja, ha pl félév mulva csinálok valamit majd fel kell raknom a 3ds file-t is:D
  • Free
    ezzel csak azt érted el hogy ezetúl azt sem hisszük el ami igaz :c)))
  • grizzly21
    Jajj de aranyosak vagytok:))
    Sajnos nem bírom ki hogy ne mondjam el:
    ez egy teszt volt. Ti azt mondtátok régen arra a kérdésemre, hogy hogyan lehet megkülönböztetni az igazi képet a jól kidolgozott maxostól, hogy sok gyakorlattal már látja az ember. Próbáltam ugy csinálni PSben, hogy zajt adok rá, meg ez a kama szöveg, hát elég hihető nem?:DD
    Még egyszer bocs a csúnya tréfáért. :D
    EGyébként tudhattátok volna, hogy kezdő vagyok alig tudok valamit csinálni, és akkor hirtelen előrukkolok egy ilyennel? :DD
  • Free
    kimondottan szép a réz textúra .. amúgy jól néz ki az egész :c)
  • nenad
    szep, tetszik!
  • grizzly21
    na közben megvan így már jóval tisztább:

• grizzly21
    hát én is készültem valamivel, nem volt kevés a renderidő, bár nemtom hogy ez megszokott e, kicsit zajos valamiért, még próbálkozom.
  • ThomasGins
    :)))))
    Sittem is vele pedig nehogy valaki megelőzzön az ötlettel,mert azán küzdhettem volna egy égővel,igy már letudtam:)
    Kicsit még bele PS-eztem,sötétre sikerült.
  • Free
    Egy valódi ökőr vagy a szó jó értelmében :C))))))))))
    Azt hittem kiesek a nadrágomból a röhögéstől :c)))))
  • grizzly21
    :DD
  • ThomasGins
    Remélem nem értettem félre semmit...:D
  • Aldaryn
    Caustics layert kapcsold be, de arra előre készülj fel, hogy caustics fény tükrökben, vagy dielectric shaderen keresztül jó sokára fog csak megjelenni.
  • GixEr
    A maxwell dieletic material miert nem enfedi at a fenyt(izzoszal)??
  • Aldaryn
    Sem a TFT, sem az LCD nem ad le fényt, midkettőhöz kell háttérvilágítás. Az OLED, ami tényleg organikus LED, egy teljesen más technológia, és nagyon jó eredményeket tud felmutatni már most is. A kijelzőknek nincs szükségük külön világításra, mivel maguk a színes diódák egyben a fényforrások.
    Az LCD kijelzőkben (A TFT is LCD kijelző) a szín és a fényerő létrehozása ketté van véve.
  • Ronin666
    Tudomásom szerint OLEDnek hívják az új generációs TFT vagy LCDket. Ezek organikus élő anyagokból vannak és a lényegük, hogy energia hatására saját fényt bocsátanak ki. Ez nagyon nagy előny a sima TFT-kel szemben, hiszen minden képkocka saját fénnyel rendelkezik és így a kontraszt arány oriásit ugrik fel és a fogyasztás is csökken, mert nincs szükség háttérfényre. Tudomásom szerint már ezek a kijelzők benne vannak pár új generációs telefonban.
  • Aldaryn
    Én megkerültem a menet "problémát" de nem olyan vészes menetet modellezni sem. :)

...geometria megvan, csak valami jó scene-t kellene faragni belőle.
  • nenad
    egyebkent ha megnezed mi is a menet? Volt egy hengered, es abba nehany elvetemult szakmunkas belestergalt (mondjuk ezt biztosan nem ugy csinaltak, de csak a magyarazat kedveert) azaz belevagdosott.
    De a vagdosas egy eleg bizonytalan dolog foleg maxban :D ugyhogy ugy is megcsinalhatod hogy a kisebb hengeratmerot keszited el es arra raoperalod a menetet..
  • FRenkie
    Egy kicsit elforgathatnád a kamerát, hogy a sazekrény ne takarja el a kép jobb felét.
  • nenad
    hogynE', join us!
  • grizzly21
    izzókörte verseny? én is csinálhatok egyet?
  • Aldaryn
    Fotót nem ér. :)