63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• oryon
    Tudom :)
    Nah mind1, csak egy ötlet volt :)
  • FRenkie
    De nem úgy van.
  • oryon
    Hm...ha a belső szál maradna így, és a burkolat meg éles, akkor nagyon ütős mozgás-pillanatfelvétel lenne.
  • nenad
    de erdekes lett.
    Egyebkent en is ezt tervezem egy dofos verziot a vegere.
  • FRenkie
    Készítettem egy képet doffal, bár olyan inkább, mintha rezegne, és MB lenne rajta :\
  • FRenkie
    Igen, ez úgy néz ki, mint egy 21. századi kínzó szoba :)
  • tilbury
    HI!
    +szereztem azt az ornatrix plugint. hát sokkal jobb mint a shag-hair. szerintem. csak 1 bibi vna vele; demo verzió:-(. Estleg ha tud vki vmi linket ajanlani free valtozathoz +köszönném. Jó lenne nagyon, mivel a vray fur nem igazan jön be nekem. meg lassu is.
  • Boba
    Szépen alakul, de remélem jó nagy szoba lesz mellé, ez 30 négyzetméter alatt szétbúgja magát :)
  • nenad
    hany poly is ez eddig? :)
  • nenad
    hello, sztem karold fel magad es kedj el tutorialokat olvasni. Az sosem arthat.

• Ronin666
    Ezt most csak úgy, hogy megnézzem a modelleket korrekt fényben. Tudom izzót vártatok, de azt majd legközelebb :).

• hello
    Nos az a helyzet hogy én kezdő vagyok és az alapfok nagyjából megvan de elakadtam. Nagyon nem találok már olyan anyagot amiket ha megcsinálok akkor az első saját modellemet is megcsinálhatom. Ezért szeretnék megkérni valakit hogy "vegyen a szárnya alá" és tanítgasson egy kicsit. Tudom, hogy ehez senkinek sincs kedve de azért hátha akad valaki
  • grizzly21
    akkor vlaami materiallal lehet "üvegezni" ? hogyan?
  • Dichter
    Okézs, akkor így csinálom, de most pihentetem 1 napig. meg egyébként is, csinált egy olyat a max, hogy kikevertem egy fasza kis üveg materialt, és 2-3 render után, elvesztette az átlátszóságát. Pedig hozzá sem nyúltam.
  • grizzly21
    van egy tárgyam. hogyan varázsolom üveggé?
  • Evogordon
    Majd holnap már én is beteszem a izzókörtémet :)
  • FRenkie
    Szerintem a vray light material miatt van, próbáld meg inkább egy vray lighttal sphere módban, annak elég lesz 10-20 multiplier.
  • FRenkie
    én nem nurbsel csinálnám, hanem sima editable spline-nal, létrehozol egy spline-t, és átalakítod editable spline-ná, utána a pontjait szvsz alakítsd bezierekké, így könnyen elérheted a kívánt formát, és utána ráadod a lathe módosítót.
  • ThomasGins
    VrayLightMtl 500Multin:)
    Tudom nem szép,de csak a fények miatt csináltam,ami szintén nem szép, nem birtam leszedni a foltokat róla:(
  • grizzly21
    értem köszi frenki és orion. viszont hol találom ezt a Revolve/lathe parancsot, és mit jelent pontosan az hogy Nurbs /CV ?
  • GixEr
    De, ez az :)
  • nenad
    allat jo,
    egyenlore itt tartok, semmi styleizalas. Holnap megcsinalom a materialt, aztan kitalalok vmi erdekesebb kornyezetet neki.

• Aldaryn
    Unatkoztam... :
  • FRenkie
    Csak nem ilyen volt az eredeti izzó?
  • Aldaryn
    Frankó! De nem linkelni, hanem beszúrni!
  • GixEr
    akkor en is beszallok egy felesleges renderrel:edison001
    edison002
    A szines nekem nem tetszik, meg a renderido is keves volt (Maxwell)
  • FRenkie
    A legegyszerűbb, ha egy lapos aljú gömbbe helyezed el a cuccokat, akkor szép lesz az árnyék, és a háttér se lesz tök homogén, csak akkor a nagy gömbek nem szabad árnyékot vetnie.
  • Dichter
    Na akkor egy láma kérdés. Kész a modell. textúrák, meg minden. De mibe helyezzem el? Az mondjuk ok, hogy rakok alá egy plane-t, de a többi?
    Pl Aldaryn, ezt hogy csináltad? Mi a háttér? Ja, van VRayem.
  • FRenkie
    cool, elegáns, noir :)
  • Aldaryn
    Beszállok én is pár 25W-os halogénnel...

• Ronin666
    Kész az első kép az erősítőről. A modell végleges, de a textúrák még nem. Van még olyan hely, ahol textúra sincs a modellen. Viszont lassan a hajamat tépem, hogy nem tudok egy normálisan bevilágított kis egyszerű scane-t csinálni, ahol a modellek részletsen és szépen mutatnak. Ráadásul a render options is lehet hogy rossz.

Nincs akar valaki megszánni egy normális beállítású scane-el, ahová átmergelhetem a cuccokat hogy normális render is köszülhessen végre. Ha valaki úgy dönt, hogy segít egy szerencsétlenen, akkor kérem dobjon egy mailt a scane-el az [email protected] címre. thx :)

És az első BETA kép:
  • ThomasGins
    Igen,és nem baj ha csilingel is:)
    Nem lustaságbol,csak elegem lett h nem megy:(
  • nenad
    rossz scenet valasztottal ;)
    ez a kep eppen akar sima raytracingel is keszulhetett volna, anno maxos scanlinal csinaltak ilyeneket. Szoval en siman raneztem es azt gondoltam egy szep eredeti render! :)
  • Malakai
    Vmi "Make it cool!" lusta-plugint? :D
  • oryon
    Köszi :)

Így érthetőbb, szerintem is.
    Nem tudok magyarázni (se) :(
  • ThomasGins
    Egy vulkánnal bajlódok pár napja,nem tudtok valami füstölgős tűzhűnyós plugint? Particles dolgok jók lennének de nem tudom élethűre texturázni.
  • FRenkie
    Magyarul lerajzolod a búra keresztmetszetének a felét, amelyet hosszanti tengelye körül 360 fokkal körbeforgatsz, így kapsz 1 forgástestet egy vonalból.
  • oryon
    Általában ezt Revolve/lathe parancssal csinálják meg.

Azaz leraksz egy Nurbs /CV-kel/ görbét és ez adja meg a profilt, melyet körbeforgatsz...így lesz 10-20 pontod amit mozgatnod kell és kész.

Ha hülyeséget írnék javítsatok.
  • grizzly21
    thx
  • FRenkie
    UVW Map, Unwrap UVW módosítók