63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Erről az autóról (is) jut eszembe. Volt ez az Edison projekt. Akkor most legyen ugyanez csak autóban:D De komolyan. Sportkocsi F1 rally ezek jöhetnek, ugyanis a készülő flash játékhoz kell. Ha lesz modell, lesz játék is, és garantáltan olyan lesz, hogy akár 4en! is tudnak majd multiba játszani egymás ellen. Amik kialakultak tervek a fejemben, azok alapján leginkább egy modernebb profibb death rally-t képzeljetek el! Én is modelleznék szivesen csak sajna az olyan gagyi lenne hogy nem lenne értelme. Előre is kösz.
Ja és ha ok Aldaryn rakd ki a bannerba:D thx:) -
ehhh. :) A HDRI (hight dinamic range image) lebegőpontos képformátum. Sokal több információt tartalmaz mint egy szimpla jpg kiterjesztésű tájkép. Egy tájképet környezetnek igen de HDRI-nek nem tudsz használni....ebben a formában nincs is értelme annak amit írtál.
HDRIt úgy tudsz készíteni hogy fogsz egy üveggömböt vagy egy krómozott gomböt vagy a legjobb egy halszemoptika és külömböző záridőkkel fényképezel. Aztán ezeket a képeket öszefűzöd és megadod hogy mekkora záridővel készültek és aztán visszafeszíted a kész képet a gömb felületről mondjuk HDRshopban. De szerintem inkább használj olyan HDR képeket amiket profik csináltak profi cuccal mert nem mindenkinél van otthon millás digitcam. -
Sima pano képből nem lehet hdrit készíteni szerintem, mert a hdri minden pixel fényerősségét is tárolja (pongyolán fogalmazva) amit csak fotózáskor lehet "rámenteni" speciális géppel. De a net tele van hdr-ekkel. Bár HDR Shoppal lehet ugyeskedni talán...többiek? -
Ronin666 #20617 Ezt most nem vágom. Tehát minek kell az üveggömb? Ha van egy szimpla tájképem és azt akarom HDRInek használni, azt hogyan kell? Nem akarok fotózni semmit. -
Végy 1 üveggömböt, egy állványt neki, és egy fasza fényképezőgépet! -
Ronin666 #20615 Hogyan kell HDRIt készíteni? Addig eljutottam, hogy render, envrioment, vrayHDRI és aztán meg a browse és ott meg .hdr kiterjesztésű file kéne. Ilyet honnan szedjek, vagy hogyan csináljak? -
Megvan. Miket tud ez a help :) -
Hahó!
V-rayel hogy lehet Z-depthet kirenderelni? Vagy sima scanline is lehet hogy elég lenne... -
Igen be volt kapcsolva. Mostmár kilőttem. Az árnyékkal mi a gond, mit javítsak ratjta? Ja és azt hogy az autó anyaga rossz, arra mondtad hogy rosszul csillan be vagy hogy csúnya az eleje a nagyobb képen. Igazából nem tudom milyen shadert kéne csinálni segííííts :).
Ronin: Textúra??? Csak a displacementnek van texture mapje semmi másnak. A Bevilágítás: Egy directional light, GI és a tükröződéshez szükséges lapok a rajtuk lévő 8 megapixeles mapekkel úgy elhelyezve kb ahogy az épületek és a környezet elemei voltak. Szerintem azzal nincs semmi gond az árnyékok színén kívül.
Dichter: Ez már a 3. méret, és mindíg nagyobbra csináltam. Képzelheted milyen pöttöm volt az első :D
-
Ronin666 #20611 Mi ez törpkocsi? :)
Jó lenne, de a textúra valamiért nagyon nem jó és a bevilágítás sem szerintem. -
nenad #20610 belekezdtem egy tajkepszerusegbe. Majd holnap lokok kepet. -
nenad #20609 soetet fustuveget csinalj neki -
Szvsz kicsit kicsi az az autó. Nézd meg hozzá az ajtót, ami mögötte van. -
nenad #20607 ha be van kapcsolva color mapping a hattere (affect background) kapcsold ki. Es csak a max hatterbe tedd a hatteret, ne a vraybe.
Az auto anyaga az ami rossz. Ezert nez ki igy.
Az arnyekot is majd a vegen gyurd meg egy kicsit.
-
És itt egy pirosban de valami nem stimmel. Vray számolt félre vagy én ballfaszkodtam valamit el ? :)
katicabogár -
Próbálom kompozitálnia kocsit. Valahogy nem tetszik. Az árnyék színén kéívül szerintem a directinal ligt becsillanása nem stimmel. Valahogy nem így csillan be egy autón a napfényben. Valami ötlet, hogy mit csinálhatnék vele? Arra gondoltam egy sky HDRI megtenné a hatását, akkor talán lennének élesebb becsillanások a tetőn de más ötletem nincs.
-
nenad #20604 szimplan talatam egyet :) Mondjuk ez sem jo map, igazabol egy kicsit csalos a kep mert az eredeti kep a textura es igy tobbe kevesbe lathatatlanna teszi a dmap hianyossagait
-
Dehogynem. :) Csak honnan volt ilyen jó mapod? :) Bár, kis ügyeskedéssel egy zseblámpával meg egy fényképezőgéppel akár még fotózni is lehet depth mapot. :) -
nenad #20602 a racs legyen locatelli, ne ilyen snassz. -
nenad #20601 nem hiszitek mi? :)
-
nenad #20600 NFR :)
displaceles teszt.
-
Ronin666 #20599 Alakul! ;)
-
nenad #20598 lapos doboz, magassaga=0
az egy plane...
:)
ignore back side vagy mi, felul van, amikor kivalasztod vmelyik subobject levelt alatta egy kicsit. -
Jólva megvan a megoldás már nem kell a segítség. -
Lenne egy kérdésem
Van egy dobozom aminek nincs magassága = 0 és ez a doboz editmesh-el megvan formázva és ennek a lapos doboznak az alját editmeh-el kiakarom törölni szóval olyan legyen mint egy plane. De ez a lapos doboz nagyon sok políból áll szóval ha kiakarom törölni az alját akkor külön kell a poligonokat kijelölni hogy a tetejét ne jelölje ki csak az alját, mert ha kihúzom az égész alját editmesh-poligonnal akkor a tetejét is kijelöli. Van valami megoldás hogy csak azt a felületet jelölje ki amit ép látok? Hogy ne üssön át a másik oldalra is. -
Kerekasztal 2. verzió:
A tükröződés még elég vad rajta :) -
GixEr #20594 oopsz. World Construction Set a program neve :) WCS
no akkor itt a masik linkje is AWB -
GixEr #20593 A brycce nak soha nem volt kapcsolata a max-hoz!! Az AWB nek viszont videopost-on keresztul a Z-channel segitsegevel volt. Azert nem mindegy! :)
Vagy volt egy masik a "WorldCreationTool" ennek is videopost kapcsolata volt. -
szerintem inkább a bryce-hoz hasonló. a terragen viszont elég jó lesz, ha igazak amit írnak róla. -
GixEr #20591 Ez erdekes lehet aki kulso kornyezetet szeretne a MAX ala. (Regebben az Animatek/ World Builder volt erre a celra):
Vue -
GixEr #20590 Erre mar lesz aki valaszol es hasznalja is a shagfurt. -
Hát a max7.5-el csinálok füvet: http://www.world3d.hu/leckek.php?id=24
És ezt akarom animálni és ott írja hogy tegyünk le egy vektort. De mivel én nem shag fur & hair plug-in-t használok nincsen ott vektor ahol a tutorial írja mert a plugin-hoz van a vektor. És az a kérdésem hogy nincs e máshol ilyen vektor ami megfelel a célnak? -
GixEr #20588 Ez egy tobbszorosen osszetett kerdes, nem lehetne az elejetol kifejteni, hogy mire gondolsz? Vagy jatszunk barkobat hatha valaki raerez mit rejtenek a szavaid? -
A jedik már csak ilyenek :) -
A max 7-be van vektor amit ellehet helyezni? Ha igen akkor hol találom? -
Ez az űrlény hihetelen módon megérzi, ha tart felé egy nyílvessző :) -
Ronin666 #20584 A disco-s emberke tánca engem nagyon emlékeztet egy videóklibben látottra :). Bár lenne még mindkettőn mit finomítanod. Bipedel készítetted? -
nenad #20583 a nyilas sztem tok jo poen! :)
ha gondolod finomitsd a mozgast, pl a masik kez is mozoghatna tobbet. -
Ronin666 #20582 Youth szerintem a környezet már nagyon jó, csak a gömb nem tűnik valósnak. Azzal próbálj valamit csinálni, vagy kicserélni. -
Hello! 
Kicsit belekóstoltam a karakter animálás világába!
Nyíl :)
a Disco-ba... :D
Kíváncsi vagyok tetszik-e, mert ha nem...
(ez az első animálásom)
Bye!