63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #20660 aldaryn ugy latszik atment a D21re :D
-
Ronin666 #20659 Naned meg tudod szabni a HDRId élességét a képeden? -
nenad #20658 onyx tree a fa. mindent lehet benne allitani, s utan az esetleg durva hibakat korrigalom csak kezzel.
A hatter egy hdri kep. Plusz van egy vraylight, hogy vmi forma is latszodjon. -
kerály! fát mivel kreáltad kézvel? a 3d-s felhők is teccenek!
nna én is akkor... pill... -
nenad #20656 finish:
-
Valóban, mamár egy kissé mást jelent a téma.
//Mondom én az atomrakcsis képemmel :P
DE tényleg cool megvalósítás. :) -
nenad #20654 megvalositas tetszik, a karakter amennyire lehet latni jol nez ki, a temat nem viszont nem dijazom. -
nenad #20653 indirect illumination/ refractive gi.
kapcsold ki -
Ronin666 #20652 na megvan a bibi. Az átlátszó kancsót számolja egy évig, csak azt nem tudom miért?! -
Ronin666 #20651 Köszi a linkeket!
HDRI mennyit lassít? Nekem nagyon nem akar menni a render. 1 óra alatt alig haladt valamit, pedig csak 2 kancsó van, meg egy plane (egyik kanna átlátszó, másik meg tükröz).
Ja és a map type-ot a HDRI-nél mire szoktátok rakni? -
peetee76 #20650 Na végre sikerült. Szóval véleményeket várok .. .. nem az első képem, és nem is az utolsó. Egyike azoknak melyeket jónak tartok. -
peetee76 #20649 -
peetee76 #20648 A fene .. .. hogyan lehet teljes méretben feltölteni?? -
peetee76 #20647 Szevasztok. Kritikát, véleményt várok
-
nenad #20646 tajkep WIP. a fak ki lesznek cserelve.. (sajnos tul keskenyre sikerult eredetileg a torzs es PUSH-al probaltam kompenzalni nem sok sikerrel)
-
Tényleg ne vedd zrikának, de szerintem még mindíg kicsi :)
És a környezetéhez képest talán kicsit sötét is. -
Vannak olyan készülékek, amik egyetlen gombnyomásra HDR képet rögzítenek. :) Árban kicsit húzósak. Érdemes a SIGGRAPH felhozatalában nézelődni mindig, egészen extrém dolgokat látni.
Pl. van olyan cucc, ami realtime rögzít HDR panorámaképet egy pontból, így pl. realtime belerenderelhetők tökéletesen integrált, akár reflektív CG elemek is egy másik, hagyományos kamera által szolgáltatott képbe. -
nenad #20643 nem jo, ne hagyd abba, az auto baromi sotet a kornyezethez kepest.
Ez talan a legszembetunobb problema. -
Kár hogy aránytalan, az ajtóhoz képest a kocsi kicsit kicsi. Nem?
egyébként jó nekem tetszik. -
Ehhh, koszi asszem meg is feledkeztem rola
-
Szóbajött az üveggömb és azért írtam le arral együtt :).
RAW meg LDR, nem is hallottam még olyan gépről amit beállítasz megnyomod az exponáló gombot és csinál neked egy HDR képet, van ilyen Aldaryn?
Nenad kikapcsotam az affect backgroundot. Még rárakom a VW jelet aztán asszem befejztem. Árnyékkal minden renben van szerintetek a színét kivéve (mert a kék GI environmentet még mindíg lusta vagyok bekapcsolni :)) ? Egyéb kritika?
Egy kicsit nagyobb és kicsit sárgább...
[1024*768]
-
A RAW is csak szimpla LDR kép, ha nem olyan kamerával lőtted, amiben HDR rögzítésére alkalmas cucos van. (A tiedben nincs) Bár, eleve az, hogy RAW-ba menthetsz leginkább a profibb gépek privilégiuma ugyebár.
Fantáziakocsi project? :) Nem rossz, ez akkor kicsit hosszabb lesz. Nyomok bannert. -
Nenad akkor autóra fel. létező autó készítése kizárt csak fantázia verda elfogadható. tetszőleges környezetben.
Aldaryn: kiírod az új projectet?
Flegos: :c))) ha már van "könyvtárad" nem árt ott körbenézni .. minden ot van ami kelhet spec az is fent van egy könyvtárban .. :c))) -
Hát én RAW-ba fotózok, de csak azért mert ebből lehet aztán JPG-t vagy TIF-et csinálni. Én úgy tudom, hogy be kell programozni a gépet, hogy lőjjön egyet alul meg fölülexponáltan, ami még nem jött össze.
De a RAW-ot nem is lehet szerkeszteni, legalábbis nekem nem jött össze, azt írja a géphez adott program, hogy át kell konvertálni valamibe.
Szóval a RAW meg a HDR között szerintem nincs sok összefüggés... Aztán ki tudja :) -
Meglep? :) Most ez lesz a divat. Azért, kíváncsi leszek a standalone-ra. Szvsz elég sok hiányosság van még, ha bizonyos plugok hiányát valahogy kompenzálni szeretnék MAX-os környezetben. -
Jáj, a HDRI továbbra sem egyenlő a panorámaképpel. A HDR egy adattulajdonság, a panorámakép meg egy spéci kép (speciális pixelelrendezés), ami sokféle lehet.
Egy szimpla, snassz fotó is lehet HDR, és pl. fimeknél, kompozitnál baromi sok nem panoráma HDR képet is használnak. -
nenad #20634 az autoban benne lennek, feltve hogy minenki a fantaziajat hasznalja es nem bluprintet stb. Az tul mechanikus. -
nenad #20633 http://athens.ict.usc.edu/Probes/
http://hdri.3dweave.com/library/ -
Zsottybobo #20632 Kedves egészségedre! -
Koszi a linket! -
Zsottybobo #20630 http://www.cuneytozdas.com/software/3dsmax/ -
ez van alapbol a max7-ben? Esetleg tudtok linket? -
Ronin666 #20628 Na értem. Nem tudtam, de akkor töltök valahonnan párat. Nem kell sok, csak legyen pár. Tudtok olyan oldalt, ahonnan ilyeneket lehet tölteni? -
Ehh hat persze textporter... -
Udv, egy hulye lamer kerdes de mar reg csinaltam, ha megcsinalom az unwrap UVW-t hogy mentem ki olyan formatumba amit photoshopban be tudok hivni?
Koszi -
nenad #20625 vazzeg, vray majdnem mindenhez lesz, csinaljak a rhino, sketchup, es revit connectiont. -
3ds-t meg tudott nyitni és exportált is bele, meg tudott z-channel-t is számolni. bár amilyen régen én bryce-szal foglalkoztam előfordulthat, hogy csak megszépült emlékek maradtak meg róla. :) -
Egész pofás kéró! :)
Lökjed csak nyugodtan a wipeket. Kíváncsi vagyok a többire. -
Namost se szakértelmem, se eszközöm nincs és nem szabad készpénznek venni, de hátha segíthetek vele:
Beszélgettem erről pár amatőr fotóssal és mondtál, hogy a Raw fájl több adatot tárol el, nemúgy mint ha jpg-be mentenénk a digitális géppel.
Azt mondták, hogy a raw eltárol még pár záridős értéket, azaz programban bizonyos tartományon belül állítható a zárídő. Ha ez tényleg igaz, akkor az nagyon hasznos lehet, hisz akkor kevesebb felvételből is elkészíthető a HDRI.
Gondoltam megosztom, hátha valaki ért hozzá és tud segíteni. :) -
Igen, biped-el csináltam... (azért még nem tom az egészet felcsontozni) 
Folyamatosan csinálgatom az animokat, minden ami eszembe jut!
Most csináltam egy "házat" is:
(Ez egy játékhoz készül, méghozzá az After Civilizationshoz)
u.i.: a bal felső képen a bumo kicsit sok, de a többin már nem ;)