63013

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    A válasz egyszerű: Az egész HDR kép tükröződik rendesen, de mivel csökkentett fényerővel (mert nem oylan reflekítv a felület) ezéárt csak a fényes részeket látod belőle. Nem kell semmi szelektálás, semmi ngyombingyom. Ez a HDR -ből fakadó realizmus. Az általad berakott képen valszeg fresnel jellegű a tükröződés, ez jellemző látványosan üvegre, műanyagokra, stb... gyakorlatilag minden enyagra, csak kisebb nagyobb mérétkben.

Hszt. töröltem.
  • Aquli
    Nem tudom, miert ketszer rakta bele. De mentsegemre szolva, legalabb lekonvertaltam elotte a kisebb meretert.
  • Free

ez szép volt de mi az a warez ????
  • Ronin666
    Én tavaly nyáron nyúltam elsőre a 3d-hez. Max5-el kb. 3 hétig nyomtam, aztán tettem fel a vray-t és azóta az megy. Az alap renderhez már nem merek nyúlni, mert annyira gyenge szerintem a Vray-hez képest.

Mehetett volna gyorsabban is, csak én még tutoriálokat sem nagyon használtam, hanem csak nyomkodtam össze vissza mindent :). Így még ma is találok teljesen alap dolgokat.
  • Evogordon
    Letöltöttem egy quickfrag nevű plugint amivel megtudom csinálni hogy ha leesik valami akkor széttörjön de nem találom a modifier list-ben meg seholse, akkor hol találom?
  • Carlos
    #22378-ra az illetékesek?
  • Aquli
    En megertelek, de csak azert kerdeztem itt a vrayel kapcsolatban, mert nem tudtam, hogy azert nem mukodik, mert regisztrálatlan.
    bocs
  • Aldaryn
    Mindenkinek, aki valaha is rosszul érezte magát, emrt leszóltuk, hogy ne warezoljon:

A warezolás ellenesség nem személyeskedés, és gőg, hanem egyszerű és tiszta jól felfogott érdeke itt mindenkinek. Az SG.hu -nak, és minden nagy nyilvánosságnak örvendő fórumnak megvolt a warezolós hőskora, és ebből meg is lettek a gondok. Volt sárdobálás, kirakatfegyelmi, és még mittoménmi bőséggel.

Mindenki megnyugodhat, hogy itt az ég adta világon nem érdekel senkit sem, hogy milyen programokat, és milyen forrásból használ. Nem érdekel, hogy honnan mit tölt le, ezzel mennyi szörnyűséges kárt okozva a becsületesebbnél tisztességesebbnél szegényebb szoftvercégeknek.

Én tőlemwarezoljatok nyugodtan, teszek rá magasról. De tegyétek mindezt a háttérben, halkan, és feltűnésmentesen. Megvannak erre is a megfelelő csatornák, és hírszerzési módszerek. Kétlem, hogy bárkinek baromi nagy munka lenne egy kcsiit utánajárni a dolgoknak. Lássatok csodát, sokan vannak, akik utána tudnak menni egy programnak, amire szükségük van, felhajtják, megkeresik, sokszor anélkül, hogy egy karaktert is hozzászólnának bárhol, chaten, fórumba, bárhol.

Aki egyszerűen lusta, és azért kuncsorog, hogy megkíméljen magának pár órányi keresgélést minden értelmes ok nélkül (fogy az életem... jajj...) az joggal kapja az arcába, hogy ne warezoljon. Remélem egyetértetek. Ha nem, az sem érdekel nagyon. Akkor lehet továbbra is fintorogni a "no warez" policyn.

Oh, igen, és ez hatványozottan igaz mindenkire, aki olyan dolgokat kérdez, amiket pár perc félretett saját időben véghezvitt keresgélés után ne találhatott volna meg. Emberek, nem attól Noobozunk le valakit, mert nem tud. A hülyeség és a tudatlanság két külön dolog. A tudatlanból lehet még bölcs, a hülyéből..., nos, ő is sokra viheti, de nem bölcs lesz belőle. Google? Help? Manual? Megintcsak egyszerűbb ugye bevágni egy kérdést, mint fellapozni valamilyen digitális tudásforrást. Ha nem érted, amit a helpben olvastál? Nah, akkor van helye kérdezni. A fórum arra való, hogy értelmes témákról beszélgessünk. Ha csak dumálni akarsz egy jót, itt még azt is lehet, nem kell ehhez valami egyértelmű baromságot kérdezni.

Mindenkinek további minden jót mindenfelől.
  • Aquli
    A cgtalkos boxmodellingacar.pdf tutorial alapján elkezdtem modellezni. Hát sokra még nem jutottam:

Es egy kredes: Honnan lehet szep hdri mapokat leszedni?
    Márk
  • fle go
    Nenad,Frenkie, Ronin, gratulalok a kepekhez, nagyon jok, reszemrol kifogastalanok!
  • Ronin666
    Frenkie a képedet nézegetve feltűnt, hogy a kis ló mögött a falon az árnyék nem igazán szórt. Ez mitől van? Elvileg jobban kellene szórnia.
  • Ronin666
    Miért kell pont az 5?
  • kr1sz
    pls aki tudna adni egy linket ahonan lelehetne ingyen tölteni a 3ds max 5 öt az irja be!thx!előra is köszike!
  • Aquli
    Na, sikerült megoldani, működik, igaz warezolás lett a vége, de ez nem ide tartozik...
  • Free
    nem az mert az ingyenes Free verziót töltötte le..

A Lényeg hogy van egy vrl server.exe azt L kellene indítanod és már megy is mint a karikacsapás. ha megnézed a második fület ha F10 et nyomsz akkor ott minden útmutatást megtalálsz.
  • Evogordon
    Ha valaki elmagyarázza akkor már warez téma.
  • Aquli
    Hogyha pedig renderelni probalok, azt irja:
    error: Could not obtain a license
  • Aquli
    Hello!
    Feltettem a Vrayt (vrayinstall_adv1470370.exe), és amikor beállítom az assign renderernél, után bemegyek a mat editorba, ezt látom:

ez mitől lehet?
    Márk
  • nenad
    az konverzios problema.
    150 subdiv akkor is oriasi, regi vagy uj vraynek egyarant.
  • Ronin666
    nincs is, de a vray bállítása azért megvan. Csak mondtam, hogy 1500 volt az is alapon.
  • FRenkie
    Abba ajelentebe minek a caustics?
  • Aquli
    köszi
  • Ronin666
    Nekem ez volt az alap beállítás. Egy régebbi Vray-el kezdtem el ezt még és abban a texturknál a reflect/reflact subd. is 50 volt alapból, a vray lightok subdivise 150, és a Caustic meg 1500 alap.

Texturat visszavettem 8-ra, de a többi maradt.
  • Dichter
    pont tegnap linkelte valaki
  • GixEr
    az attol fugg, hogy hogyan exportalod ki a Rhino-bol (pld: OBJ=polygonos, IGES=nurbs) oda vissza jarhato ut.
  • Aquli
    bocsi, nem tudom miert ketszer ment el
  • Aquli
    attol feltem, hogy a hdri nincs benne, de igy nincs gond, bar a causticsot kiprobalgattam volna. Na mindegy.
    Olyan tutorialt keresek, ami egyszeruen egy atlagos szoba vray bevilágítását írja le!
    Elore is kosz
  • Aquli
    attol feltem, hogy a hdri nincs benne, de igy nincs gond, bar a causticsot kiprobalgattam volna. Na mindegy.
    Olyan tutorialt keresek, ami egyszeruen egy atlagos szoba vray bevilágítását írja le!
    Elore is kosz
  • nenad
    nekem tetszik a zaj benne.
  • Free
    nagyon szépek a kéek gratula mindenkinek .
  • FRenkie
    Érdemes lenni noisementesre renderelni, nem?
  • repvez
    Nenad!
    A rinho3d mennyire kompatibilis a wings3d-vel vagy a maxal.Gondolok itt az inport-, exportálásra.Illetve a NURBS-os dolgokat lehet-e utánna polygon alapon szerkeszteni?
  • nenad
    nem tudsz irradiance mapot ujra hasznalni><(kis valtoztatsaok imap ujraszamolasa nelkul)/fejleszteni><(animacio)
    light cache.
    nincs caustics.
    Egyebkent ha relative egyszeru dolgokat csinlasz nem szamit tul sokat.
    illetve az meg hogy a free verzio lasabb, mivel nincs varymaterial.
  • Aquli
    Nenad: A csillár nagyon odaver, gyönyörű modell.
    valaki tudna válaszolni erre:
    Ha a Vray Free-t használom a rendes helyett, akkor milyen fontosabb (átlagos felhasználó számára fontos) dologtól esek el?
    Márk
  • Pitbull90
    Lehet későn írom de eggyszerűen csodálatos mind a 2 kép nagyon jól sikerültek és nagyon élathűek az asztal mintha faragott lenne..:D eggyszerűen csodálatos:)
  • GixEr
    Gratula minden resztvevonek!!! Szepek lettek!!
  • ThomasGins
    5ös kép mintha fénykép lenne.
  • nenad
    150 subdivs= 22,500 ray/pix az arnyeknak (ahol nincs blokkolva)
    qmc sampler elvesz belole valamennyit, de akkor is oruletesen magas, honnan vetted ezt a parametert?
  • Ronin666
    Még tanulnom kell tőlled, ez a vray még nem a legjobban megy. Nagyon magas lett nekem minden beállítás. A vray lights vagy 150subdivisen van és kb. 15db van belőllük. Az imap az -5/-4 lett és nem lightcase-t használtam. Viszont az előnye vagy épp a hátránya az lett, hogy a nagyfelbontású kép is tűéles, bár tény hogy a Te esetedben sem rossz az hogy kicsit foltos, bár kicsit még lehetne tisztább.

Na mindegy ezek csak részlet kérdések a lényeg szerintem inkább az építészeti részén van.
  • nenad
    hopsz 4-5 veletlenul ugyanaz lett :D