63013

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Free
    Egy teremnek a hangulatát mindg a benne lévő tárgyak dobják fel. vagy a változatos form,ák. egy üres kocka alakú termet is lehet szépre dolgozni ha teszel bele szép tárgyaklat és egy gótikus templom is lehet unalmas ha nincs benne semmi.
    Mindig az életből meríts és akkro menni fog
  • Pitbull90
    Aki csinált már gyönyörű termeket azokhoz van egy kérdésem..:
    Hogyan tudnék én kitöltésnél egy teremből nagyon élethűt csinálni mert egyszerűen a tietek csodálatos volt megvilágitások? árnyékok? essetleg a materialokat kéne megváltoztatnom..??? mert amiket csinálok szobákat mindig "1" szinű nem hangolatos és nem élethű...
  • Aldaryn
    Nem beta betegség. Bár lehet annak is mondani. Ha nem akarsz ilyen újraindítást, akkor saját kezüleg a "C:\Program Files\Common Files\ChaosGroup" alatt lévő "VRFLClient.ini" fileban feljegyezheted a kapcsolódáshoz szükséges infót. :P
  • nenad
    csak localba engedd, de egyebkent nem megy ki..
    a masik sokminden lehet
  • Maxer
    A vray-el kapcsiba lenne pár kérdésem:

Az 1.47.03.70-es verziót használom, és azt tapasztalom, hogy a VRL server első indításakor, amikor már a max is felállt, egyszerűen closed connectiont csinál, tehát elsőre mindig ki kell lépni a max-ből, utána a VRL serverből, aztán megint elindítani a servert és a maxot, és így másodjára már minden király. Ez egy béta betegség lenne?

A másik dolog pedig az, hogy eddig modemes netem volt, zone alarmot használok, a vray-t is ki kell ugye engedni a netre, mert különben nem hajlandó működni. Namármost eddig okés volt, mert zone alarmnak megmondtam, hogy a vray kimehet a netre, de nem csatlakoztam. Most viszont LAN-os netem van, állandó kapcsolat, tehát nem merem kiengedni, viszont ha letiltom a lan connectiont, akkor a vray állandóan closed connectiont csinál. Hogyan lehetne ezt abszolválni?

Előre is köszi mindenkitől!
  • Fisch
    elmeletileg... mivel nekem is fog kelleni megkapod tolem... mint ahogy az elozoeket is :D
  • grizzly21
    ha egy kis 3ds forgo alakzatot akarok csinálni akkor a fényekkel hogy érdemes manipulálni? ugy akarom hogy normál fények legyenek semmi komoly árnyék
  • Free
    akkor nem költök erre :c)
  • Fisch
    elmeletileg meg lesz a tobbi evad is...
  • Fisch
    helyesbitek, be vagy havazva mint allat...

es inkabb nem lusta vagy, hanem tul sokat csinalsz egyszerre, es igy elpazarlod az eroforrasaid kulonbozo dolgokra, ahelyett, hogy 1-2-3 dologra koncentralnal... igy sokmindenbe belefogsz, de hamar megunod... innen a lustasagod :D
  • Dichter
    Köszi, de lekulcsoltam inkább, annyira nem bonyolult animáció. De megjegyzem, ha estleg szükségem lesz rá legközelebb :)
  • Malakai
    Fracture pl, vagy attachold, ha sosenem akarod külön estetni őket.
    Esetleg proxy-mesh.
  • Aquli
    azt most csak próbaként raktam bele.
  • Dichter
    Ez idáig ok, most leesik a tárgyam, de mivel több részből van összerakva, amint leérkezik, szét is esik darabokra :D De én egybe szeretném tartani. Erre valami megoldás?
  • nenad
    ungroup
    (mid marad kijelolve) reactornal beallitasz xkg-ot es enter.
  • Dichter
    Sziasztok.

Mi módon tudok reactorban group-olt tárgyaknak mass-t adni? Mert így nem akar lezuhanni :(
  • Free
    Én kihúzom magam :c) a Lehetőséget megadtam de ahogy Nenad És Fisch oly szépen megjegyezte pár hónapja Lusta vagyok mint a dög :c)
  • Free
    sztem a képet kívűl nézd meg honnan süti a nap a fenyőt. :c) a fenyő vbalról fentről kapja a fényt az erkélyről viszont jobbrol középtályt jön be a nap :c) de amúgy jó
  • nenad
    3500poly ossz.
  • Aldaryn
    hehe...

Videó fasza! Adaptive mesh tessalation jó dolog lenni gondolom. :D Mennyi geometria van a scene-ben?
  • nenad
    azert majd miden kerdes moge siman oda lehet irni:
    RTFM
  • nenad
    egy kis ejszakai radiositys okorkodes.
    kb 15-20 perc a solutionnak, aztan 6-7 sec/frame rendertime

radiosittty
  • nenad
    kicsit beegett a kep de nm rossz, csinalj egy erkelyt is, es akkor hihetobb lesz.

• Aquli
    Na tegnap összedobtam egy jobb minőségű teszrendert:
    Itt van (1024*768).
    Ha érdekel titeket, nézzétek meg. A kis asztalnak még szar a textúrája nagyon.
    Márk
  • Aldaryn
    Hehe. :D Legutóbb szerintem nem figyeltél. :) Beírtam, hogy gyűjtjük a FAQ entriket, és lehet küldözgetni az [email protected] mailcímre, ha valakinek van ötlete, és ha már összegyűlik olyan 10-15, akkor megy ki a 3dmax.hu-ra. A banneron meg lesz egy hatalmas FAQ gomb.

Eddig senki nem írt semmit. De ezek szerint lehet azért, mert nem voltam elég hangos. Szívesen veszek minden FAQosítási törekvést!! :)
  • MrGeE #22687
    hehe ez már csöppet sem mókás 8)
    ezek itten szaporodnak
    "a ........ sérülései és a baktériumok túlszaporodása
    egy káros körforgást indítanak el" és egyre több noob foglal el értékes területet!!!
    vagy ez mindig is így volt???
    khm próbálltam visszafogni magam
  • Aquli
    Köszi!
    Csak azért vártam meg most a választ, mert éjjelre össze akarok dobni egy jobb minődégű tesztrendert, így mostmár, hogy tudom, mehetek is aludni ;).
    Márk
  • GixEr
    Ilyen nincs. Skin stb...
    NEm lehetne a banner-ba egy faq-t csinalni?
    Alapkerdeseknek? Szivesen megirom, de en nem birom tovabb ;)
    Es akkor a lama kerdesekre lehete egysegesen csak annyit valaszolni hogy: FAQ
  • nenad
    vray light subdivision alacsony.
  • Aquli
    Na itt az interiorom mai állása:

Létszi, ha van itt valaki, akkor válaszoljon erre a kérdésre:
    Ez a fajta szemcséződés mitől van? Az irradiance map presetje tul alacsony, vagy a vraylight subdivje tul keves?
    Márk
  • Carlos
    Tutorialok
  • Carlos
    Inkább Photoshop.
  • Carlos
    És az enyém... :)
    Kicsit el is szontyolodtam, azóta nem nyúltam a max-hez.
  • Pitbull90
    A 3d.lap.hu-n találhatsz sok 3d maxos oldalt ahhol vannak tutorialok ott válogathatsz;)
  • spongya
    Nem tudtok olyan oldalt ahol jó tutorialok vannak, vagy 3dsmax.os könyvet lehet letölteni???
  • Magnumrolcsi
    Ezzel a programmal lehet skin-t csinálni?
  • Pitbull90
    Enviromentsnél állísd be
    Rendering> Enviroments és ott az Enviroments Map:
  • spongya
    Hi! Ha renderelek egy képet akkor hogy kell azt csinálni hogy a fekete háttér helyett valami kép álljon???
  • Pitbull90
    (Mint pl az enyém...???:D)
  • GixEr
    De turelmes vagy, csak en ugrom mostanaban az ilyen balga keresekre...
    Szivesen segitek barkinek, de a lustasagot azt utalom... (+5 kattintasra mar nem telik, inkabb fa...got kerdez)
    Bocsi mindenkitol!!!