1972
A gyönyörű fegyverek topikja, lehetőleg sok képpel! A bicskától az M60-ig
-
#134 És itt egy kicsit nem igazán maroklőfegyver:
30 mm-es kaliber, a páncélokat így penetrálja:
500 méterről - 69 mm-es páncélt,
1000 méterről a 38 mm-est.
Pontosság: 4000 láb távolságból a lövedékek 80 %-a talál 20 láb sugarú körön belül.
Tömege: 281 kg
Hossza: 6,4 méter
-
TheZsenyka #133
Hossza: 32 méter (robanófej nélkül)
34.65 méter (robbanófejjel)
Átmérő: 3 méter (stabilizátorokkal - 4.2 méter)
Tömeg (üzemanyaggal töltve) 136 - 138 tonna
Üzemanyag: UDMH
Oxidálóanyag: Nitrogen Tethroxide
Hatótávolság: 12,000 km (könnyű robbanófejjel) 14,000 km (nehéz robbanófejjel)
Robbanófej típusa (egy db): 5/15 Megatonna Termonukleáris robbanófej -
#132 vagy simán kasztolnak rá egy shadow of death-et +200 módosítóval :) -
#131 vagy simán egy 6-800méteres hatótávú nyílpuskát... -
#130 vagy simán kést, mint a profik....... -
#129 Hát bazze! Ha bérgyilkos-kultúra lenne magyarországon, a néhány évvel ezelőtti robbantások helyett ilyet használtak volna. Bocs ha túl morbid. -
#128 bocs -
#127 jesz pikcsör -
#126 nó pikcsör........ -
#125 -
#124 Ezzel sem fognak a CS-ben ugrálni, 19 kg, hossza 1570 mm, tűzgyorsaság 4 lövés percenként, hatásos lőőtáv 2000 méter.
A fegyver egylövetű, kézzel tölthető. Alapvetően a 12,7 x 107 B32, vagy MDZ-3 jelű szovjet töltény tüzelésére alkalmas, de gyorsan végrehajtható csőcserét követően az .50 Browning töltényhez is alkalmassá tehető. Az 1500 mm hosszúságú és 15 kg tömegű fegyver szállításhoz 30 mp alatt szétszedhető (illetve összerakható), ekkor hossza 1240 mm-re csökken. Az 1100 mm hosszú csőből indított páncéltörő gyújtó- vagy robbanólövedék kezdősebessége 860 m/s, torkolati energiája megközelíti a 18 000 J-t. Páncélátütő képessége 100 m távolságon eléri a 25 mm-t, 600 méteren a 15 mm-t. 600 méter távolságban is áthatol a 250 mm vastag betonfalon, illetve az általánosan használt téglafalazatokon egyaránt. Az MDZ-3 lövedék már 0,5 mm-es acéllemezen is elműködik, de átrobbantja meg az 5 mm-es acélpáncélt is, szilánkhatása jelentős. A puska pontosságára jellemző, hogy száz méterről átlőhető a saját töltényhüvelye (20 mm), első lövésre leküzdhető 600 m-ről fejalak, 1200 m-ről álló alak méretű cél.
A csőfar zárolását a különlegesen kiképzett, markolattal és elsütőberendezéssel egybeépített kétkörmös-dugattyús zár végzi, SA külső kakassal. A zárszerkezetet töltéshez-ürítéshez a markolatot fegyverből ki kell emelni, úgy , hogy jobbra-felfelé el kell forgatni, majd a töltényűrbe tenni egy lőszert, a markolatot visszatenni, felhúzni a kakast, irányozni , és az elsütőbillentyűre gyakorolt 5N erő hatására elsül a fegyver.
A fegyver tulajdonkeppen egymásban elcsúszó csövekből épül fel, ezért lövés közben a fegyvercső a fegyvertokban, valamint a válltámasz a tusában - kapcsolt rugórendszer ellenében - egyaránt 20-20 mm-t mozdulhat el. A fegyver használható saját villaállványáról, standard PKMSZ géppuskaállványról és a csővázas hátizsákként kialakított hordzsákjára felkapcsolva is (M1A1). Villaállvány alkalmazása esetén állítható hátsó támasszal egészíthető ki a pontosabb célzás érdekében.
A fegyver csak optikai irányzékkal rendelkezik, amely bármilyen egycolos, de legalább tízszeres nagyítású puskatávcső lehet. Az irányzéktartó oldalban és magasságban egyaránt egytized vonáspontosságú beállítást tesz lehetővé. 600 m-t meghaladó lőtávolság esetén célszerű lézertávmérővel kiegészíteni az irányzékot.
A mesterlövész puskák feladata a nagy távolságban (800-1200 m) lévő fontos élőerő-célok leküzdése első lövésre, még akkor is, ha ezen a távolságon akár 8-10 mm-es acélpáncél mögött, vagy azzal egyenértékű védelmet biztosító fedezékben tartózkodnak - helyük pontos ismerete esetén . Ugyanígy feladatuk 1500-2000 m távolságig páncélozatlan parancsnoki vezetési pontok, rádiótechnikai berendezések, gépjárművek,harckocsik irányzóberendezéseinek, lebegő szállító helikopterek, rakétaindító komplexumok és parkoló repülőgépek rombolása. Polgári célú felhasználásban alapvető feladatuk a terroristaelhárító harc- a nagy távolságban is érvényesülő egy lövés = egy találat elv alapján, és nem utolsó sorban az elrettentés.
Nagyon tuti fegyver, szerintetek lehet ilyet kapni a nagybanin???? :D
-
#123 nyilván nem is mezítlábas, kaszás parasztok ellen használták, hanem gondolom face-to-face bádogember meccseken.......... -
#122 én is a nagy barom kétkezes kardról tudtam, hogy az a pallos (meg minden okos magyar könyv is azt tartja annak), de egy lovagrendi tag (nem borlovag :) ), aki a hagyományörzösdiben segített, ö mondta, hogy anno a pallos az az egyenes, nagypáncélos közelharcra használt hegy nélküki kard. szerintem a "pallosjog", ami a kivégzések okán létezett, és a hóhér nagy vadállat pengéje volt az, ami szépen megváltoztatta a jelentést. jó az azokban a nagybicskákban, hogy kb 3-4 nagyobb lengetést lehet vele végrehajtani, és ha valakin kicsit is kevesebb a páncél, hogy elmozoghasson, az körberöhögi ezeket a vadállatokat :)) -
#121 -Add fel! Nincs már se lábad, se kezed!
-Gyere ide lefejellek! Fut a gyáva!! Na jó kiegyezhetünk egy döntetlenben...
Ez jutott most eszembe a nincs több kezedről!! LOL -
#120 Hát ne is tom, azért a Vajda Hunyad várban van egy pallos...eléggé kétkezesnek tűnt!!! A lényeg, hogy bazi nagy kard, az ellenség gyors leamortizálására, kevés csapással! :))) -
#119 ez igaz, szerintem inkább ebben rejlik az ereje
villan kettőt, és nincs több kezed :D -
#118 ezt most hallom először, de legyen
kétkezes, széles, kétélű, és legalább másfél méter hosszú
rpg-ben csak lovagok és barbárok használják :) -
#117 Na jó, az ellen se kell pajzs, mert biztos leszakad a karod, ha belerakod az ütésbe...de a katana nagyon gyors fegyver is!! -
#116 És abból alakult a LLOPHAS :DDD
Ismét elnézést, inkább lécelek. -
#115 Az nem a PHALLOS ? :D
Elnézést, hogy belekontárkodtam a témába. -
#114 Freak: és azt is tudod, hogy gyakorlatilag mindenki rosszul használja a 'pallos' kifejezést? mert az egy egykezes, egyenes, kétpengéjü, lekerekített hegyü, vastag páncéltörö kard.
szerintem amire gondolsz, az a kétkezes kard :) -
#113 az az izé ott a végén legalább 3 kiló... inkább 5, vagy méh több... a tüskék miatt szerintem nem túl jól használható, egy bordázott felület kevésbé ragad bele egy pajzsba :)
a 2 nagybalta no comment :))) -
#112 a katana-val nem értek egyet, szerintem a pallos húzósabb :)))) -
#111 buzogány rulez :))) biztos csíp, ha eltalál :)) -
#110 Na hi!
Én is kiválasztottam egy két durvábbat... ehe-ehe
Hát itt egy pár, nem a lagszebbek, de elég hatásos fegyverek voltak ezek, bár nem tudom elképzelni, hogy a Skandar Graunon kívül nem veri mindenki szét saját magát egy ilyen lácos buzogánnyal! hehe
Amúgy a katana az ultimét vepön. Egy vágás, egy halál! Páncélt inkább fel se vegyél!!!
-
#109 http://www.tenpointcrossbows.com/stealth.html
erröl nincs kedvem a képet kivadászni... 323FPS, "csigás" rendszer.. közel se annyira elegáns mint a lentiek... -
#108 robbanófejes löszerrel simán :) -
#107 és ha éppen úgy szükséges, falbontásra is kiválóan alkalmazható :) -
ez az Exomag, 315FPS-es írt sebességgel... valódi vadászfegyvernek írják...
nagyon szép eszköz. -
#105 ez rulzos -
Ausbow Excalibur Point Blanc
kb 200láb/sec-es kilövési sebessége van, ez böven sok ahoz, hogy pl egy koponyán átszaladjon a löszer... (annak a csigás állatnak volt 260FPS)
én jobban kedvelem az ilyesmi fegyvereket... ha már löfegyverekröl van szó :) -
#103 képzelem :)))
átlag próbálkozó = osztálykiránduláson lévő, tesiből felmentett, részeg rokkerek :))) -
#102 az egy sima csigás íj :))
Gail Martin Classic... van ilyen is, csak ezt az átlag próbálkozó nem tudja megfeszíteni úgy, hogy legyen valami hatása is :)) -
#101 he??? batman? joker??? Lemaradtam valamiről? :) -
#100 baze, ez nem az ipari daruk topikja :DDDDDDDDD -
#99 Freak: a Joker-féle Batman1-es pisztolyról nincs kép? :))) -
Martin Speed Fire Magnum -
és barátai..... -
#96 egy csöpp taurus
-
#95 vagy a rendőrség tetejéről a flóriánig....