1972

A gyönyörű fegyverek topikja, lehetőleg sok képpel! A bicskától az M60-ig
  • harcu
    Hát, azért a .45ACP és a .50 AE nincs egy lapon. A .44Magnum az más tészta, de a .45 ACP nem sokkal erősebb, mint egy szimpla 9x19 mm.
    Igaz, a Desert Eagle-lel nem is lehet normálisan lőni, csak ha bebetonoztad a kezedet, mert akkorát rúg vissza.

De most már azért is be fogom idézni az különböző lőszerek energiáit valamikor.

Akkor ide is beidézem az egyik indexes topicbeli hozzászólást.

"Egy kis tapasztalat a lovedekallo mellenyekrol meg egyebb nyalanksagok.Hivatasos katonakent dolgoztam a Magyar Bekefenntarto Erok Kikepzo Kozpontjaban.Kulfoldi vezenylesunk elott csapatprobara kaptunk kulombozo felszereleseket.
    Amiket kb fel evig teszteltunk.Magyar es Izraeli gyartmanyu rohamsisakok es lovedekallo mellenyeket volt lehetosegunk viselni es kiprobalni.Az Izraeli es a Magyar melleny sulyban teljesen egyforma volt.Szinben tertek el egymastol-izreali zold a magyar pedig 4 szinnyomasu un: tereptarka volt.Viseles szempontjabol a magyar melleny kerult ki gyoztesen,ugyanis az izreali (szamunkra is meglepo modon) vallban kapcsolodik ossze tepozaras megoldassal.ha csak a melleny van rajtad,akkor semmi kulonos problema nem merul fel azon kivul,hogy egy perc mulva beleizzadsz..viszont ha felmalahzol,akkor rovid ido mulva mindenkinel fellepo egyre fokozodo fajdalom jelentkezik.Az osszecsatlakozo feluletek egy kituremkedest alkotnak ami konyortelnul belenyomodik a vall es a nyak kozotti reszbe.Elore pedig szinten kidudorodik ami vallba szoritott fegyverhasznalatot teljesen lehetetlenne tesz.Egyszeruen nem lehet a fegyvert vallba szorittani mert lecsuszik loveskor oldalra.
    ez jellemzo a magyar mellenyre is..Nalunk az AK-63 tipust rendszeresitettek ami egy a fegyver ala becsukhato vaz-valltamasszal rendelkezik.A valltamasz eleve szelesebb mint a fa tusas valtozat.Tokeletesen alkalmatlan a lovedekallo mellenyt viselo katona altali hasznalatra.A magyar azon kivul ,hogy szinben jobban passzolt az egyenruhankoz,ezzel a hibaval nem rendekezett,mivel ketoldalt a torzson elhelyezett tepzarak es hevederek kapcsoltak egymasba az elo es hatlapot.Vallban teljesen osszevart un: belebujos kialakitasu volt.Lovedekallo hatasok:
    Az alakulatnal mindenki rendelkezett onvedelmi fegyverrel a legszelesebb skalan.Igy volt alkalmunk tobb tipust is kiprobalni a gyakorlatban,hogy mennyire hihetok vajon a gyarto altal megadott ertek.? Kitettuk a mellenyeket 25,50 es 100m es tavolsagokba.Glock 17 es 9x19 es loszer.Semelyik tavolsagban elhelyezett mellenyt nem utotte at.Colt.45 Auto.Semelyik mellenyt nem utotte at.38 special semelyik mellenyt nem utotte at.PA-63 hadiloszer.(Acelmagvas)25m re mindket mellenyt atutotte,a magyar melleny frontlapjan keresztulhatolva eros zuzuast okozott a hatlapon de benne maradt.50m es tavolsabgol semelyik mellenyen nem ment at.Meglepo volt az eredmeny amugy..:))
    AK 7.62x39 olommagvas loszer.Semelyik mellenyen nem ment keresztul,a mellenyekben levo lapok viszont meg 50m es tavolsagbol is ugy bedudorodtak,hogy egyertelmuen serulest okona ha elesben megy a dolog.AK 7.62x39 acelmagvas loszer.
    100m re kitett mindket mellenyen atmnet elol hatul.A mellenyek annyira szetszakadtak,hogy azokat le kellett selejtezni! Dragunov 7.62x54R loszer 25m es tavolsagbol athatolt a hatfalban elakadt.50m es tavolsagbol mar nem utotte at a mellenyt de nagyon megrongalta.
    Rohamsisakok.MOFEM sisak..ez van rendszeresitve a hadseregnel aki nem tudja..1m magas karrora huztuk fel a sisakokat.Feltunk,hogy esetleg visszapattan a loszer ezert jol beoltoztunk a proba elott.9x39 es loszer 25m rol nem utotte at,egy enyhe horpadas jelezte,hogy hol erte a talalat.Elkenodott rajta az olom...45 Auto.Nem vitte at 25m rol viszont egy kovetkezo loves mar atutotte.(a kollega nagyon bizonyitani akart) 38 as Special.Hat ez mar igen csunya munkat vegzett rajta viszont nem utotte at! Azert megjegyzem,hogy ha ember fejen van a sisak es egy ilyen talalat eri akkor,a reszvevok egyontetu velemenye alapjan, az a minimum,hogy eltori a nyakat.Ugy behorbadt,hogy az is sulyos koponya seruleseket okozott volna..AK olom magvas.Minden iranybol es minden tavolsagbol atutotte.Dragunov ugyszinten.A PA-63 as loszere deformalodas nelkul atszaguldott rajta elol hatul.Izraeli sisak:
    Ez egy vastag kevlar sisak,nagyon kenyelmes viselet es hihetetlenul jol szerepelt.Ezt nem utotte at csak az Ak acelmagvas loszere de csak 50m ig.Azutan mar lepattant rola.Megjegyzem,hogy az emlitett loszertipus a vasuti sin belso keskenyebb reszen (oldalan) 25m es tavolsagbol athatolt rajta..(Kozelebbrol nem mertuk megloni).
    A felszerelesunk osszeallitasaban nagy segitseg volt az emlitett teszt,Magyar mellenyt vittunk MOFEM sisakkal izraeli taktikai mellennyel,viszont ezt az izraeli lovedekallo mellenyhez gyartottak igy egy kicsit butan mutatott rajtunk,viszont minosegeben semmi kifogasolni valot nem talaltunk az egy eves misszoi,minden napos hasznalata soran.
    Udv"
  • FREAK
    hűűűűűűűűű :)))))

• FREAK
  • FREAK

• FREAK
    és a "főnök" :)

• FREAK

Biggest, Finest Specifications
    Long Cylinder
    Calibers .45/70 Gov’t, .444 Marlin, .45 Long Colt/.410, .450 Marlin
    Overall Length: 15" (7.5" barrel) or 17.5" (10")
    Approximate Weight: 4 lbs. (7.5" barrel) or 4.36 lbs. (10")

The .410 shot shell / slug cartridge is not compatible with the .45/70 caliber revolvers. The .45LC/.410 caliber has modified choke and wrench included.

Short Cylinder
    Calibers .454 Casull, .22 Hornet, .480 Ruger/.475 Linebaugh
    Overall Length: 12.75" (6.5" barrel) or 13.75" (7.5") or 16.25" (10")
    Approximate Weight: 3.2 lbs. (6.5" barrel) or 3.5 lbs. (7.5") or 4.36 lbs. (10")

All Calibers
    Height: 6"
    Width: 1.75"
    Trigger Pull: 3-4 lbs.
    Sights: Factory-adjustable rear, orange front
    Number of shots: 5 (except .45 Long Colt/.410 and .22 Hornet have 6 shots)
    Finish: Brushed stainless steel construction
    Barrels are stress-relieved and cut rifled.

lesz még jobb kép is a nagyobbik verzióról, pls wait
  • FREAK
    Hitman case :)
  • Lazarus
    Mikulás nekem is hozhatna egy ilyen ládikót
  • Lazarus
    Itt egy szines dragunov
  • Lazarus
    Lehetséges :)
    BFRről tudnál berakni néhány képet?
  • FREAK
    a BFR zsír új, a Desert meg nem önvédelmi fegyver

de azt csak elismered, hogy a régi hatlövetű Colt óta a Desertnek van a legnagyobb mítosza :)
  • Lazarus
    Melyik?
    a BFR? Önvédelemre nem hinném :D a Dsert meg főleg nem
  • FREAK
    szerintem meg élő legenda, jópár évig ez lesz A STUKKER........ :)
  • Lazarus
    Bár az utóbi már csak egy emlékmű...
  • FREAK
    szerintem a BFR (Biggest Finest Revolver) se sokat problémázik holmi kevlarral :)))
  • Lazarus
    Azért van 1 néhány pisztoly lőszer is ami átüti a mostani kevlárt ott van pl a .45 ACP (Glock, USP) és a kissé brutális .50 AE (Desert Eagle) :)
  • FREAK
    az excaliburban állítólag kurva sok van, én meg a vámház körúton vettem a nimródban

de néha érdemes kinézni a kínai piacra, ott 10 rugó helyett 1000-1500, csak szerencse kell, mert 20-ból 19 gagyi...... de láttam már ott kurva szépet is, csak már nem volt nálam egy rugó....
  • harcu
    Mostanság AirSoft fegyvermodellekre hajtanék. Ezek külföldön 20-30 dollár körül kezdődnek, ezért kapsz tök élethű pisztolyokat. Igazság szerint egy SIG 2340 kellene, annyira megtetszett a Global Operationsben (játszottátok már? Ha nem, akkor mindenképpen próbáljátok ki, olyan ,mint a CS, de szerintem jobb. Van benne ezerféle fegyver, pl géppuskából 4 féle).

Szóval tud valaki MO-gon Airsoft féle cuccokat árusító helyet? Avagy más fegyvermodelleket?
  • FREAK
    attól fekete :D
  • Mike
    a fekete meg túl sötét
  • Mike
    irjál még ilyeneket
  • FREAK
    sajna én sem, de elolvasom, amit lehet
  • Mike
    jó, legyen, igazság szerint, nem vagyok szakértője a témának
  • harcu
    Mármint az MP5/10

Addig is nézegessétek

http:\\world.guns.ru
  • harcu
    MP5 sokkal pontosabb fegyver, és kényelmesebb, a 10 mm-es fegyver meg sokkal erősebb, mint a MAC-10 sokásos .45-öse. De manapság úgyis a H&K 36 lesz a kiváltó fegyver, lévén a mai szokásos golyóállló mellényeket a pisztolylőszerek nem nagyon viszik át, ezért terjengenek az olyan fegyverek, mint a P90 (5.7 mm), a G11 (4.7 mm), avagy a G36(5.56X45). Mellesleg ez utóbbi lett a Bundeswehr szabvány gépkarabélya. Commando változatban méretei megegyeznek az MP5-ével, csak a lőszere kb 2-szer erősebb és pontosabb.
  • FREAK
    szerintem egy butaság (pl. nagyobb távolságra biztos nem jobb), de mivel sajnos még egyiket sem használtam, így még igazad is lehet...... mindenesetre amit eddig olvastam róla az csupa pozitívum volt.......

és azért az is elég meggyőző, hogy az amcsik is használják német létére........... ritkaság.... a mac10-et meg max arab terroristák, mert olcsó :DD
  • Mike
    És a magyr Gepárd?
  • harcu
    A Dragunov nem a létező legpontosabb mesterlövészfegyver, hanem katonai célú puska, azaz nem baromira pontos, hanem mindig megbízható. Átlagos távolság, amire használják, az 300 m. Egy Steyr Scout nagyságrenddel pontosabb, de csak vidd ki poros terepre, és egy lövés után esetleg elakad. A Dragunov meg jópár napig elviszi tisztogatás nélkül, emellett azért párszáz méterre még pontos is.
  • Mike
    Akkor már egy MAC-10-es jobb
  • Mike
    Nekem a Ja2 óta a kedvenc
  • FREAK
    azaz!
  • Mike
    http://remtek.com/arms/fn/p90/data/concept.htm
  • Mike
  • FREAK
    az amelyiknek a felső részén van a tár, ami úgy néz ki, mint egy nagyobbacska kamera aksija (pfffffff) :))

amúgy meg kissé bullpup jellegű az egész fegyver

3/3 a CS-ben, na :)))))))))))
  • Mike
    nem

illetve nemtom

mi az a doboztár?
  • FREAK
    az a doboztáras?
  • Mike
    Az én kiskedvencem a FN-P90-es hangtompítóval, lézer irányzékkal.
  • FREAK
    MP5 rulez!!!!!!!!! Baze mit nem adnék ha lehetne egy olyanom!
  • Ron Ragm
    mármint nem úgy értettem hogy innen kimaradt, hanem hogy a felsorolásból:)
  • Ron Ragm
    láttam:)