1972
A gyönyörű fegyverek topikja, lehetőleg sok képpel! A bicskától az M60-ig
-
garga1 #1572 shul 312 versenyre alkalmas megkimélt állapotban 40 e ft elado [email protected] -
McCartman #1571 -
#1570 Nameg a p22 tár kapacitása: 7 , a p99 :16 -
#1569 Mivel viselési engedélyem van a p22-es jól rejthető, a másik inkább kesztyű tartóba való :) -
#1568 Két fegyóval akar egyszerre lőni mint a filmekben Rambo :D -
#1567 Tár, és kinézetileg is kicsinylettem! -
#1566 Igen mert a p22-est kicsinek találtam, és vettem p99 is:) -
#1565 2 van? kis telhetetlen :) -
#1564 De találtam róla Walter p22
-
#1563 Örülök,hogy megtaláltam ezt a topikot:)
Büszkeségem Walter p99
de van 1 p22 is, csak arról nem csináltam még képet:) -
#1562 -
#1561 sziasztok
véletlenül tudna valaki segíteni olyan kérdésben,h régebbi Slavia 631-es puskára szeretnék távcső szerelék sínt maratni. Tehát hol csinálnak ilyet.
üdv és thx -
#1560 hisz ez remek -
#1559 Azért ezt is elfogadnám :D
-
#1558 nekem a kedvencem az M60 a nagyok közül a kissebek közül talán a BERETTA
:P . -
end666 #1557 önvédelemre csak és kizárolag revolvert,ide is leírom tapasztalataimat 2 gumilövedékesről,ebből csak a magnum defender2 nevű a lényeges,már nem gyártják,használtan össze lehet vele futni.
létezik nagyobb 12mm es gumis/gáz de az horhatatlan,(revenge)de jó.ezenkívül előfordulnak még gp-k is amik tudnak gumit lőni dobbol,régebbi tipusok közül:pl hw10gr,rg-79,keserű gázdefi,(rg59DD SZAR)
megjelent egy vadászpuskából kialakított brutál erős kétlövetű gumis is(godfather),de otthonvédelemre inkább a revenge+vagy kutyák :-)
A Magnum Defender-> és a Herkules:
Rövidítve:->def 1 vagy 2
A dobot és a kakasban lévő ütőszeg hogy feljebb vagy középen van-e elhelyezkedve ugyanolyan a szerkezetük,(elvileg a dobot leszámítva a def1 és a herkules ugyanaz) a 1,5” coll csőhosszúnál a markolat is kisebb, de ugyanaz a szerkezet.(v10f típus)
Léteznek 3”, 4” illetve 1,5” (pocket def2) collos csőhosszban, de ez utóbbi ritkább, gyengébb nem éri meg. A 4 collosak spiátertokosak, valamivel erősebbek, de ez az energiakülönbség sz.tem nem oszt vagy szoroz...kb 0,8kg nyom,és nagyobb is.
A 3 collos viszont alutokos a csőrésztől a markolatrészig, ezért nagyon könnyű 0,5kg-os és hordásra is jó.
A 4 collosban előfordul nikkelezett, a többi festett.(def1 nél ez még elég rücskös csúnya festés volt, a def2,herkules már szebb a festés)
A tok tetején a def2 nél lézergravírozott felirat,def1 nél alutáblácska volt.(lövedéktömeg,lőportöltet-felesleges,és a gyártási szám)
A cső maga acél, a jobb oldalán látni a rögzítését, acélstift.(halottam már olyanról hogy a cső 9mm- nél nagyobb volt és a normálnál gyengébb volt a fegyver, gondolom ez garanciális hiba.)
A dob töltényűrei sárgarézbetétesek,(ezek is felkopnak, ha def2-ből herkulesdobbal lövünk, úgy kellet kicsit tűreszelgetni, hogy ne szoruljanak a töltények a kis felcsapódás miatt. Inkább csak sorja volt.. de hosszútávon súlyosabb lehetett volna...jobb inkább kakast is cserélni!)a dobtengely furata acélbetétes. A dob többi része spiáter.
(előfordulhat def2-nél hogy ,,repedés,, van a lőkúpok között, valójában ez az ejektorcsillag ,,kitöltése,, miatt van így.)
A dobnyitó kar is spiáter, a dobtengely acél. Vagy van hozzá ejektorúd vagy nincs, de az ejektorrúd itt csak ,,díszlet,,.
a dobnyitó karnál a dob túloldalán van egy kis hernyócsavar(imbusz)ennek a kijjebb beljebb tekerésével állítható be a csőfar dobfurat pozíciója,egyértelmű ha beljebb tekerjük kiljebb tolja a dobnyító kart.
a beállítást ugy kell végezni hogy a dobot (a forgásirányba természetesen) ütközésig forgatjuk,(lövés közben is így pozicionál.a dob)szembe belevilágítunk a csőbe és az imbusszal szépen beállítjuk,a csőfar dobfurat pozicíóját.DE CSAK HA vágja a gumit!ha az új fegyver nem vágja a gumit érdemes ezt a hernyócsavart (mielött kimozdulna magától)egy csepp körömlakkal rögzíteni.(természetesen a csavarba ne folyon bele)
dobrögzítő,továbbító acél: (felhúzott kakasnál tilos a dobot befordítani,mert ez károsodást okoz!)
a kakas ravasz spiáter,de 2 év után sem volt számottevő kopás a kakason.(a ravaszt ,és a többi alkatrészt nem láttam,bár a szerkenytyű igénytelen,de érdemes olajozni,a gyúelegytől főleg a feketelőporos umától(amit rendszeresen nem javaslok) nagyon koszolodik a szerkezet.a kakasba az ütőszeg bele van dolgozva egy kis fémrudacska.(ezért is tilos üresen csettengetni mert ez a fémrúd könnyen kieshet a lendülettől,üresjáratban + a lőkúpok is szétbaszódnak természetesen)
a dobnyító is spiáter, nálam a cső felé van dőlve,már így vettem,de ez a használhatóságot nem befolyásolja.
a dobtengely sajna aluminium.(hallottam már olyat hogy állástól ez magától meggörbűl ,nálam ez acélra van cserélve.)
a markolathéj fekete műanyag könnyen törik(leejtéstől),viszont olcsó és jó a fogása.létezik még jó nagy famarkolat.(nagy kezűeknek)létezik kissebb is, de én olyat még nem láttam. általában a markolatcsavarok egy kerek sárgaréz lapkával vannak fedve,de gyakorlati jelentősége nincs.
a használat:az első tipus ebből a múzeális kategóriából,a def 1 volt,a tokja alapján herkules :) (ez a keserűék nagy előnye,egyszerű dobcserével univerzálisak) a def2 höz hasonló lőkúpok vannak benne csak 6mm es flóbertre méretezve.
gyakorlásképp sellier and bellot(20-25j),használatra a drágább rws volt ajálva azzal tudott 25-30j t.
a def2:a kakasban az ütőszeg feljebb van hogy a 9mm rws flobert töltényeknek a peremét üsse,
(a herkulesben a def2 dobot használva a sütés megbízhatattlan)
előszőr a 9mm flobert töltényből a lövedéket eltávolítjuk egy harapófogóval,hogy a hüvelyszájat ne!deformáljuk.
A revolver tokjának bal oldalán, a dob mögött lévő dobnyitó gomb hátrahúzása után lehet a dobot oldalra kihajtani. A dob teljes kihajtott állapota felett kb 1cm-el vehető ki hátrafelé.
Gumilövedékből a legelterjedtebb a fekete színű,de már tudtommal nem gyártják a zöld színű lágyabb lövedéket,aminek kisebb az átütőereje.
Elöszőr a gumit elölről ütközésig nyomjuk a dobba.-->(lehet kettőt is,ilyenkor az energia feleződik,pl egy def2 nél 50j ből 2 szer 25j os gumi repűl ki(kb).utána hátulról a töltényeket.(ugy érdemes hogy a kiállóbb peremrész essen az ütőszeg alá)
/mellesleg semmiféle tuninggal nem érdemes probálkozni a nyitott tűzfal miatt mert kipuposodik a töltény és nem fordul tovább a dob!!elvileg lehet tölteni a dobba 0,01g fekete lőport,de ezt a törvény miatt találták ki,hogy elöltöltős minősítést kapjon.felesleges:koszol,nem növeli az energiát,sőt több lőpor csökkenti,és balesetveszélyes is!!.../
használt!illetve idővel elkoszolódott fegyvereknél.(a lőkúp dob közötti résbe szorul be a kosz,ezt egy vékonyka(ha beletörik is könnyen kiessen) varrótűvel rendszeresen tisztítani kell.)ha már el van koszolódva egyenes kisollóval(amit nem sajnálunk)körbe kell nyírni a hüvelyt a megfelelő magasságra,de ne deformáljuk mert nem lehet betölteni.(gyakorlás kérdése:) )
/mellesleg (állítólag,károsodás?)ki lehet ütni a lőkúpokat,egy csillagcsavarhúzóval,a dob belsejéből ,hátrafelé.így jobban tisztítható ha megfordítva rakjuk vissza lövi a 6mm flobert startpatront,de ez nem ajánlott./
Tilos a lőkúpokat olajjal vagy zsírral kenni!!mert tönkreteszi a gyuelegyet és 0 lesz a megbízhatóság,azt szárazon kell hagyni!
ezután betöltjük.a dobnyítót hátra,és ugy becsukni.(nem bebaszni!mert attól szarrá megy!!)
ezután vagy da ban (,,ravaszhuzogatásos,, ismétlő lövés) vagy sa ban (,,kakasfelhuzásos,, lövés) lehet leadni lövéseket.dao(double action only,ha jól írom.) ha visszavágjuk a kakast hogy előrántásnál ne akadjon el a ruházatban.(nagyon nem kell visszavágni, mert betöltésnél előfordul hogy a kakast kicsit hátra kell húzni mert utban van,nálam nagyon vissza lett vágva a kakas,és pl csipessz segítségével kell nyítnom a dobot)
mellesleg passzív ütőszegbíztosításos, alap járatban nem üthet rá a töltényekre a kakas,csak lövés közben.ez leesés elleni védelem.de a peremgyujtás nem egy érzékeny dolog...
az írányzéka rögzített(eggyesek az első irányzékot tágabbra sokták reszelni,kinek hogy tetszik…),DA ban nagyon erős a sütése,de ez különösen a def2 nél lényeges,ez adja a megbízható gyújtást,a rugó a használttal legyengül magától is nem szabad buherálni,rövídíteni!(esetleg a herkulesnél,ott nem kell olyan nagy erő,ha nőnek kéne...)
a lövése nem olyan hangos csettenés.tipikus lövéshang.a szórása: 4m ről 5cm nél kisebb a szóráskőr a lyukak egymásba érnek,6m ről 15cm en belőli.(gumisnak elég!) energiája átlag 40j, /a mérések szerint 10 lövésből előfordul egy 35 és egy 50j os/ (mindenesetre elég)
a def2 a legerősebb-könnyen horható,egyáltalán nem elavult!és nagyon megbízható! min. 98%?nálam:)
/egy leírás szerint 30 lövésből átlag 2 elcsettenés volt da ban,nem árt a kiállóbb peremrészt úgy betölteni hogy a kakas arra üssön,az enyém megnövekedett megbizhatósága valami módon a kakasrugótengely cseréből is adódhat,talán kicsivel hosszabb lett és ezmiatt közelebb van a kakas a töltényhez,és nagyobbat üt rá??vagy mert mindig a kiállóbb peremrészre töltöttem./
belevaló töltények drágák viszont.(9mm flóbert 120ft /db nál kezdődik)gumilövedék 10ft/db)
herkules:a def2-herkules, a dobjuk kompatibilis általában,meg a def1 el is természetesen.(amikor nem a fegyvermester elvileg be tudja állítani)a def2 mükszik herkules dobbal is(éppenhogy)de ez károsítja a kakast,és a töltényűröket hosszútávon.
herkulesben def2 dob viszont egyáltalán nem jó,nem okoz károsodást,viszont abszulút megbízhatattlan..
a herkulesbe való töltények: .22 lang knall riasztó(4 féléről tudok),6mm flobert start,(umarex,sb-gyengébb,rws-erősebb, 7-15j kb erősen koszolnak),6mm-es flóbert töltény ólom nélkül:(sb,rws kb20-30j)
főleg a 6 mm start gyakorlásra jók:olcsók halkabbak(nem hergelik a szomszédokat,annyira)és mivel gyengék a kisebb átütés miatt nem vesznek el annyira a golyók.viszont takarítani kell utána a fegyvert.
(ha van nitrós fiocchi és nem baj hogy hangos, akkor inkább azt,egy árban vannak a művekben kb)
Flobert fenékjelzések:umarex:u betű,sellier and bellott: sb trapézban,rws egy makk(a vaddisznok kedvenc eledele:-D)
.22 lang knall:
-magyar fiocchi: n∫u fenékjelzés,gyors égésű nitrólőport tartalmaz ezért 50-70j között tud, nagyon ritka, herkuleshez tervezték,már nem lehet kapni,télire pedig jól jöhet vagy területvédelemre esetleg dupla gumira töltve ha nincs tölténypuposodás.
(a legerősebb gumilövedékes a herkules lenne, ezzel a tölténnyel,de a gyártását leállították,mert közel lövésnél könnyen halálos sérülést okozhat.)
-.22 umarex feketelőporos:háromszögben egy u betü fenékjelzés,ezt javasolja a gyártó önvédelemre(?): (mérések szerint 27-30 j energia,tehát def1 es rws el töltve,energiájának felel meg),nagyon koszolhat.és nekem gyengébbnek tünik mint a nitros.
-.22 olasz fiocchi: ’∫, ( ∫ áthúzva) fenékjelzés, nem koszol annyira,mert nitrós (valójában telefonkönyvön-nincs észrevehető különbség az uma meg a nitrós között, és alulemezen tesztelve a nitrós fiocchi mélyebb benyomódást hagy!2-2 bp-nc lövésből.én a nitróst tartom erősebbnek saját tapasztalat szerint…
olyan töltényt kell választani aminek ugy össze van húzva a hüvelyszája hogy azon nem szoródhat ki a lőpor,mivel ezt a töltényt sajna nem lakozzák!!)
-SK gyártmány de ha jól rémlik ugyanaz a fenékjelzése mint az umának szal gyanus.(google képkereső .22 knall,ilyen sötétkékes cimkés)mértem a feketelőporát: 0,12g ot mutatott a mérleg.a nimród fegyverboltban lehetett kapni mostanában nincs.35ft/db ki kéne próbálni...
A herkules olyan rg-59DD energiájú/a dd inkább gyengébb/,(a def2 nél is megbízhatóbb, a 6 mm es töltény miatt)viszont gyenge,ami télen nem szerencsés,70j os töltényekkel meg túl erős(?a töltényekben erős a lőportöltethullámzás akár a gyuelegyeknél,lejjebb látható a 320 oldalas eredmény ami a def2 es energiájánál nem több!)jó lenne ilyen 40-50j os töltényeket forgalmazni a gyártónak,mert sokaknak csalódást okoz.
A herkules tehát NEM éri meg,viszont egy herkulesdob elég hasznos lehet, az olcsó gyakorlás miatt.
Az átütést telefonkönyvvel szoktam nézni: 20-30cm kb 80 fok dőlésszögből,és amíg a legkissebb függőleges szakadásnyom látható a lapokon.inkább vastagabbon szoktam megnézni,de a vékonyabb t.k. is ugyanolyan eredményt szokott adni.
telefonkönyv: def2 340-360o., herkules max260 oldal,spec. tölténynél 1db próba 320 o. volt.a bőrös disznóhúsba pár m ről kb 2-3 cm mélyen hatolt be.(def2)
(a flóbert töltényekben mennyiségileg jóval kevesebb anyag van, mint a lőpor a riasztókban. Csakhogy a flóbertekben gyúelegy,(iniciáló robbanóanyag van, ami a legerősebb robbanóanyag csoport.)
Hatótáv 3-4m belül érdemes. Elsődleges célpontnak könnyen eltalálhatónak és érzékenynek kell lennie: mellkas, főleg a has, utána lehet nemi szervre, végső esetben fejre, vagy nyakra ez utóbbi kettő persze súlyos sérülést vagy akár halált is okozhat. A borda is jó célpont.(a gumilövedékesek általános hatása a tapasztalatok szerint: a meglőtt összegörnyed… persze ez sem 100% os eszköz)
Alaptípus ára 28 ezer mindkettőnél.
Ezek az eszközök nagyon megérik mindenesetre 2 éve van szolgálatban nálam...
TESZTEK:
def.1.teszt:
4 réteg póló anyag (ez talán még vastagabbnak tekinthető ellenállásilag, mint egy pulóver)plusz rá egy kabát (persze félig meddig ráfeszítve):a kabáton látszik a becsapódott lövedék nyoma, de át nem szakad a pólókon semmi nyoma az alatta lévő hullámpapír 1 rétege felszakad az alatta lévő második benyomódik.(a lőtáv kb 3m)
most megcsináltam def2.-vel ugyanezt a tesztet:
4 réteg poló anyag (vékonyabb fajta)plusz rá egy kabát(persze félig meddig ráfeszítve)alatta legfelül vékonyabb fajta két réteg hullámpapír gyárilag összeragasztva,utána még 3 normál, összekötözve./nemtom ez mennyit számít...de hülye voltam hogy nem a normál papírt raktam felülre..na mind1..
/kb 3m ről a kabát minden esetben átszakad a polón ott a lövés nyoma,a kettős hullámpapír lényegében átszakad az alatta lévő papíron látni a benyomódást.
közelről lövés: a lövedék vagy kipattan vagy bennmarad a kabátban(volt már mindkettő)/amugy a kabát 1 réteg vászon alatta vattaszerű bélés,az alatt megint vászon/naszal az utolsó vászon réteget nem üti át,polón benyomodás(látni a lövedék nyomát)a kettős hullámpapír lényegében átszakad az alatta lévő papíron látni benyomódást./valószínű itt is elég erős a gyuelegy mennyiség hullámzása/
volt már egy m ről rálövés az lejebb lett leírva ahol a lövedék is benntragadt.
ahol csak a 4 réteg poló anyag volt ráfeszítve,átnyomta 3m ről az egészet de át nem lötte csak majdnem...:-))
(A kb 0,5j os kínai airsoft még egy réteg hullámpapírt sem üt át,azért beleragad ilyen távolságból.)
Kaliber tesztek def2:
-egy mm acélemez 4-5mm horpadás,a levert festékből itéve a hatás egy kb 15mm es átmérőjű területen koncentrálodott.
-egy vastag bőrrel bevont irodai forgószékre lőve,3cm átmérőjű,igen mély benyomodást hagyott,a lövedék bent ragadt az anyagban.(ezt a képet gyakran látni,fekete bőrben, a fekete gumiskuló előtte egy kéz egy def2 est tart)ugyanezen szék ellenálló képességére jellemző,hogy csavarhúzót belevágva nem lyukadt ki,7,5j alatti légpuska alig hagyot nyomott rajta.
-
#1556 ok, kösz, amjd utánanézek egy szép példánynak :) -
harcu #1555 Engedély nélkül gumilövedékes és gázfegyver tartható. Inkább az elsőt javaslom, de hordani egyiket sem lehet, csak táskában tokban, avagy engedélyt kell rá kérni. Otthon egy 40J-os gumilövedékes eléggé hatásos tud lenni egy betörővel szemben, ha rátriplázol. -
#1554 Fiúk kéne valami jó stukó önvédelemre, ami engedély nélkül tartható... Lehetőleg ne túl nagy, valami szép koromfekete, min a Miami :P -
#1553 ???
Erre van keret, és nekem csak mint díszkard kellene...
Azért valami konkrétabb hozzászólást várnék... -
#1552 ennyiér vegyél sört -
#1551 Ezt néztem ki magamnak, de szeretném a hozzáértők segítségét kérni, hogy megéri-e az árát, vagy van sokkal jobb, ebben az árkategóriában? -
kiskorúbézoltán #1550 Ma_már katona ugyanúgy nem kap mint civil. -
Zarache #1549 katonak kapnak csak nemtom mivan leszereles utan de amit en neztem ki azt meg fegyver tartasi engedelyel se szabad tartani :( tul nagy a pusztito erelye xD -
#1548 mennyivel gazdagabb? pl egy katona nagyobb eséllyel kaphat? -
Zarache #1547 kar mert kivancsi lennek milyen eros ez a baret az addig ok hogy egy 100kg folotti vadat kette szakit de meg mit tudhat azt nem tudom :( -
#1546 átlag ember nem, lehetsz vadász, sport lövő, esetleg az átlagnál gazdagabb és kb ennyi :( -
#1545 google segít.... -
Zarache #1544 neked meg mindig jobb mert nekem senkise tudot infoval szolgalni es szerintem nem is fog mert nem a mereteire lennek kivancsi es a sulyara hanem lotvaolsag meg ilyenek szoval nem alapabb dolgok -
#1543 elolvastam az erre vonatkozó törvényeket, de abból nem derült ki számomra, hogy egy átlagember kaphat e...egyébként azt milyenekre lehet? -
#1542 kérvényezel fegyvertartási engedélyt..... -
#1541 hogyan tudok hozzájutni mo-n rendes kézi lőfegyverhez, legálisan? -
Zarache #1540 hol tudok venni MO-n igazi nagy illetve kis katanat? :)
nagyon erdekelne a dolog illetve valaki tudan tobb adatot mondani a Baret M107 .50 Caliberu fegyverrol vagy ajanlani valami konyvet vagy oldalt ahol tobbet emgtudhatnek rola?
Ja es hogy milyen tavcsovek jok hozza :)
Elore is koszi -
odemburger #1539 Eladnám slávia 631 céltávcsöves puskámat és egy Spanyol P-800 légpisztolyt.Ha valakit érdekelne,a Tesz-Vesz en és a Vaterán is fenn van.
Canon fényképezőre is cserélném.(Ps A60-70) -
#1538 Max a Terebessnél, de szerintem még Bécsbe is úgy kell rendelni.. -
#1537 aszittem ilyened van.. mondom milyen jól koppintják má, sztán rájöttem h igazi! -
#1536 nem értem miért...nekem simán lejön...most próbáltam....
ezt próbáltad? :#3717hsz...de itt megnézheted..#3698hsz -
zoolee #1535 Megtaláltam, de 5 perc utánn sem indul a letöltés...
Fel tudod tenni rapidshare.de re??? -
#1534 igen, láttam...én is voltam kint és fotóztam is....megtalálod a képeket az AIRSOFT topicban.... -
zoolee #1533 ööö...
Ha, légpisztoly, vagy gáz pisztoly, vagy CSAK múanyag lőszert kilőni képes, vagy riasztópisztoly akkor engedély nélkül is lehet...