10
Számítógép problémái
-
TheZsenyka #10 Arghhh... én mindíg azt írom a dumáimhoz hogy Arghhh... ez nem jelez bánatot/haragot/örömet... arghhh... csak annyit jelent hogy arghhh... :) -
Lolka #9 Akkor valahogy megpróbálom a BIOS-t megcsinálni!
Egyébként nemvagyok annyira tudatlan hogy netudjam mi a Clear CMOS és a BIOS de úgy gondoltam hátha tudtok valami egyéb tanácsot adni!
Abban amit mondtál hogy olyan gépbe rakjam be ami már megy és úgy frissítsem arra nem egészen úgy gondoltam de ez tényleg jobb! Azt csináltam volna ogy a rossz lapból ki a BIOS és be a jó, bekapcs majd ki a jó és be a rossz és így frissíteni. Ez is ugyan az de amit mondtál egyszerűbb! Szóval Köszi!
Az egyik ismerősömnek van egy gépe ami eddig "simán" ment! A winchesteren ugyan van néhány bad sector de ez nemhiszem hogy összefüggésben van ezzel a gondal! Win telepítés rendben lezajlik (Win98SE - WinME) Felrakok néhány drivert de ha a videokártya is felmegy (Nvidia Vanta) akkor újraindítás után a gép belép de vagy hiányosak az ikonok vagy 5mp után lefagy a gép és Pl az ablakokból hiányoznak a betűk vagy hasonló hibái vannak! Próbáltam a gyári drivert de detonátort is és ugyan ez a helyzet!
Eddig nem volt vele gond! Ja és a Default BIOS beállításokat is visszaállítottam hátha segít de helyzet változatlan!
Van valami ötletetek?
Előre is Köszi! -
#8 ARGH? Miért? Normálisan kérdez. -
sab2 #7 www.compfort.hu
Ha ők nem csinálják meg, akkor senki :)
Ott mindenük van, és mindent megjavítanak. -
#6 Kuka. -
TheZsenyka #5 ARGHHH... A Clear CMOS és a BIOS csere más cuccz... arghhh... A CMOS a BIOS vezérlőelemével megváltoztatott értékeket tárolja... ARGHHH -
Lolka #4 Más hibája nemlehet? Mert a BIOS frissítést körülményes lenne megoldanom.
Azért kérdem mert Windows alatt futott a program, Ha jól emlékszel lefagyott és újraindítottam de akkor már semmi sem volt.
Mivan ha csinálok egy clear CMOS-t!? -
TheZsenyka #3 Arghhh... fogsz egy másik alaplapot... kilazítod a másik alaplapban a bios chip-et... arghhh... beindítod... amikor bejött, lerobbantod (leveszed) a bios chip-et és belerakod a tiedet (amelyik elszállt) és frissíted a bios-t... ha nincs mákod és az eprom égető ill. a szoftver nem ismeri a bios chip-et, akkor másik lap után nézel. Nekem ez még nem okozott gondot, nem használnak olyan sokfélét. Arghhh... -
Lolka #2 Van egy 233 Cyrix gépem. Ez csak olyan alighasználatos gép!
A múltkor egy olyan programot próbáltam ki rajta ami megváltoztatja azt a logot ami bejelentkezéskor fogad! Tehát az az Acorp és hasonló zöld vagy szines képecske!
Nos szerkesztettem valamit és kérte az újraindítást. Eddig stimm de utánna nem indult újra a gép! A monitor csak villog és semmi! :(
A kártya jó és a monitornak sincs semmi baja mert kipróbáltam más gépekben is!
Szerintetek mi lehet a gond és hogyan tudnám megcsinálni? Bios? -
Lolka #1 Szeretném ha segítenétek a különféle hibákhoz tanácsot adni ebben a fórumban. Hátha nemkell rögtön a szervízbe menni!