44
Ki hogyan tanul?
-
Regiujzenek #44 A hagyományos tanulással szinte sohasem valósíthatjuk meg legnagyobb álmainkat. Más módon, személyre szabva érdemes tanulni, összekapcsolva a egyéniségünket a rendelkezésre álló lehetőségekkel, így:
Hagyd abba a hagyományos tanulást!
-
#43 Tandíj!!
ALÁÍRÁSGYŰJTÉS -
blackgamer #42 elvileg indul valami Sulinet Digitális Tudásbázis program még csak beta
"A Sulinet Digitális Tudásbázis program keretében egy olyan átfogó, a magyar közoktatási rendszerhez igazodó dinamikus tananyag adatbázist és digitális taneszközt indítunk útjára, amely az iskolák helyi oktatási környezetéhez, a konkrét tanítás-tanulási célokhoz, a célcsoport szintjéhez, igényeihez szabadon igazítható, s egyben a módszertani megújulás eszköze is lehet. A SDT kínálta tartalmak szabadon szerkeszthetők és bővíthetők, így kiválóan felhasználhatók a tanórai és tanórán kívüli tevékenységekben egyaránt. A program részeként a közeljövőben a felhasználók rendelkezésére bocsátjuk az SDT tananyag szerkesztő programot, az SDT felhasználói kézikönyvet és folytatjuk a kapcsolódó pedagógus-továbbképzési programunkat. Kívánjuk minden kedves felhasználónknak, hogy sikerrel tudják hasznosítani az SDT folyamatosan bővülő tárában fellelhető anyagokat!"
na majd meglátjuk -
#41 de majd küldj szépszines képeket :) -
#40 Ne is mondd mert a szívem fájdul hogy nemlehetek ott. :/
CSütörtökön viszont nágy mulatság volt. CSekk FTP :) stock.zip
//bocsi az offért// -
#39 A holnapi Gamma Ray/Iron Maiden meg előtte az iszogatás velem és baráti körömmel többet segített volna teeeeee! :P -
#38 Ayla: a sos.index.hu -n van egy csomó link jobboldalt... ott találsz ilyesmit -
#37 legeslegeslegeslegrosszabb esetben felírhat gyógyszert ami ilyen "mentális görcsoldó". nagyobb mennyiségben pedig fasza lightdrog :) de ezt nemtőlem tudod -
#36 csak egyetemi előkészítőn :P -
#35 ez hülyeség.
Nem ugy megy az... -
#34 még nem. :) -
#33 LOOOOOOOOL :DDDDDDDDDDDDD -
#32 Garrett ezt tanulja felsőoktatási intézményben :) Biztos segít neked. :) -
#30 Nemtudom, mindenki ugy irtózik a pszihológusoktól, meg minden... Nekem sokat segített anno. Illetve teljesen nem tudtam kilábalni a dologból, de ha nem jártam volna akkor még itt (se) tartanék... -
#28 Szerintem túlzottan meg akarsz felelni mások előtt.
Vagy agresszív osztálytársaid vannak és mindig basztatnak. -
#26 Egyszerű a megoldás! Két gránáttal a kezedben tartod az előadást.Az arcodon látszódjék a mindenre elszántság jele.(gyakorold tükörben) 100%,hogy az osztályban mindenki jobban fog nálad izgulni!Ha ezt látod,hogy csak te vagy nyugodt és a "helyzet magaslatán állsz",akkor megnyugodsz és biztos f@sza előadásod lesz!Nah szóval HAJRÁ -
#24 ilyen helyzetben kicsit izgul az ember, ez természetes....de csak azért, mert nem tudod, mi lesz....aztán látni fogod, hogy semmi... -
#23 lámpaláz.....elmúlik....ahogy elkezded mondani, úgy fog eltűnni
inni ne igyál, mert érdekesen fogsz hatni, ha bebaszva tántorogsz a pódiumon és elnyelsz minden "L" és "T" betűt :))) -
#21 Inkább valami töményebbet... -
#19 viccen kívül ez lenne talán a legjobb megoldás, vagy ha nem is pszichológushoz, akkor beszéld meg haverokkal, vagy valakivel akiben megbízol. -
#18 jelen :D -
#17 Szerintem fordulj pszihológushoz! -
#15 -
#14 megin' beledumáltok a közepébe :))) -
#13 én viszont Rókának válaszoltam, csak opera alatt nem müködik a 'Válasz erre' -
#12 Ok, nem tudtam , nem tűnik ki a logójából -
#11 TUDOM, én meg csak kapcsoltam a te UV-s beszólásodra, ennyi :)
-
#10 Tombond-nál igen, de te Mateos-nak válaszoltál :) ö meg még középsulis -
#9 meg a ZH is :D
bár minket akart szopatni a VOLT kémia tanárunk ZH-val középsuliban, cserébe elküldtük a picskuba és leváltottuk (mondjuk azóta 1 osztályt se tanít a suilban.....kattant az az ember ! ) -
#8 Jogról volt szó, nem ? -
#7 középsuliban ritka az UV :)) -
#6 uv, és több lesz az időd :))) -
#5 huhhh nekem is kéne vmi tipp , vizuálisan még nem tanultam , de kipróbálom , más tippetek nincs ? -
#4 a vizuális módszer nekem is bejött...
másik, ami száraz szövegre müködött, a hangos felolvasás - aztán magnóról (mp3ról, akármiröl igény szerint) többszöri visszahallgatás, akár egész éjszaka alvás közben is. vagy délutáni alváskor fülesen át... sokaknak müködik ez a módszer is, de nincs általános módszer... mindenkinek önmagának kell megtalálnia, hogy mi a legjobb. -
#3 Ha jó a vizuális memóriád, segíthet az, amikor először átolvasod, gondosan aláhúzod a vezérszavakat (de ne mindent, könyörgöm), esetleg oldalt a margón különbözö jeleket raksz ki( felk jel, szmájli v akármi).A 200 oldal nem sok, napi 70 oldalas áttanuló tempóval 6 x átveheted az anyagot. Minél többször mész át rajta, annál biztosabban egyre több marad meg. Az oldalak a vizsgán az aláhúzásokkal és
a jelekkel eléd fognak jönni..
Sajnos aki nem tud vizuálisan tanulni, annak csak azt tudom mondani, az ismétlés a tudás anyja ! -
#2 Nekem is jól jönne egy ilyesmi... -
TomBond #1 Sziasztok!
Tudom hogy nem leszek túl népszerű ilyenkor ezzel a témával, de az a helyzet hogy kb.200 oldalt kell megtanulnom szóról szóra (jog-ról van szó) kb. 3 hét alatt.
Ha valakinek van valami jó ötlete akkor legyen szíves írja meg. Hogyan lehet gyorsan és hatékonyan tanulni?