46
  • Johann
    Naaa, de te nem a windows kernelét piszkálod amikor az lerohad! Csak írsz egy egyszerü programot mondjuk C-ben, és véletlenül elcímzel egy pointert! De hiszen természetes hogy ebböl nagyobb problémák adódhatnak! :) Egyébként a Windows felhasználóként is képes lerohadni, nem csak adminként! Linuxot én is galyravágtam már root-ként nem tökéletes kernelmodullal!

Egyébként van egy általános, nem megoldható windowsos probléma is,ami érdekes lehet: ha van 1 TV-kártyád pl. ATI AIW32 mint nekem is! Ha elindítod a TV programot, vagy valami olyat ami a kártyát használja, és az valamilyen ok miatt elszáll vagy bezáródik, akkor az eszköz soha sem szabadul fel többet, le van foglalva! És nincs is rá semmilyen mód hogy eleressze! Vagyis van: újra kell indítani! :) Erre ne mondja senki, hogy az operációs rendszer megfelelöen gazdálkodik az eröforrásokkal! :)
  • Pheel
    Kezdd el berhelni a kernelt és menni fog!

Ugye milyen egyszerű? :)

Root joggal bármire képes vagyok :-P

Windows alatt meg admin joggal ugye :)
  • Pheel
    Akkor elmagyarázom mi az én hibám:

túlhúzás, elégtelen hűtés, olyan kódok írása és futtatása, ami rendszerhibát okoz (van ilyen, mindenhol)

Az oprendszer fagyása elkerülhetetlen, mindenki találkozik ilyesmivel, esetleg egyesek nem tudják, hogy miattuk volt és a fejlesztőtő szidják. Ez a különbség.

Ja és nem dolgozom a MS-nak, pedig hidd el, szeretnék. :)
  • harcu
    Nekem meg a Necckép és az Exprórer is fel van telepítve. Ja, és még használtam Mosaicot is, ami ugyebár mindegyik elődje, az IE is ezt licenszelte anno.
  • Johann
    "nagyon ritkan fagy, akkor is inkabb az en hibambol."
    Na ez pont az amit egy oprendszernek nem szabad! Hardverhibából fagyhat, de a felhasználó hibájából nem! Ez pont olyan mintha a leírásban benne lenne, hogy nyomogathatod a gombokat, de véletlenül se üssd le egyszerre a CTRL-H-TAB-R gombot, mert lefagy! :)

A hozzászólások alapján Pheel címe nem más, mint:

[email protected]

• mad mind
    A Netscape kis cég volt, ami a böngészőjéből tartotta fent magát. Mivel már egyre kevesebben vették a programjukat egyre kevesebb fejlesztésre fordítható pénzük volt, ezért a fejlesztés is lassult. Szerinted honnan szedte volna elő azt a sok pénzt, ami a fejlesztéshez szüséges lett volna? Egy per egyébként jóval kevesebb pénzbe kerül mint a fejlesztés.
  • Pheel
    A 3-as Gold nagyon jó volt a maga idejében. Aztán a MS fejlesztett a Necckép perelt. Íme az eredmény.
  • Pheel
    Nekem sincs, sőt!!! :))))
  • Pheel
    Mióta felvásárolták az Allaire-t, azóta az is Macromedia :)))))))
  • Pheel
    Szerintem ha benne lenne az alapban, akkor is vennék sokan a DW-t. Nagyon jó program.

Amúgy a problémádat te magad oldottad meg: beta. :)
  • Pheel
    Nem tudom láttad-e pl az új Dreamweaver-t? Én már a 4-esre is azt mondtam, hogy alig van rajta mit csinálni, erre készítettek a srácok egy olyat, hogy a feneked is kitörli :) Persze még csak preview van belőle, abban pedig kis hülyeségek, de ebben például senki nem tud náluk jobbat csinálni. Hiába jön az Office a Frontpage-dzsel, ami amúgy nagyon jó szoftver, ha ez sokkal jobb.
  • Supergamer_real
    A sunnak mar nem... mert fizetos lett pont azert mert a sokan (allitolag) nem hasznaltak mivel amiert fizetni kell biztos jobb.Amugy a sunnak sem megy mar sajnos olyan jol mint regen.De azert meg nem kell felteni oket.
  • Supergamer_real
    Remelem a tortenelem mar nem ismetli meg onmagat tobbszor, mert sajnos az nem fogja megvedeni az Adobe-ot, hogy EN nem terek at az MS valtozatara es a 99% meg igen.

"Pedig én még használtam 3-as Gold Neccképet is "
    Azok voltak a szep idok:)
  • Pheel
    Hehe. A tapasztalt vén róka, aki már tudja mi a dörgés :)))))))

Tény, hogy én sem féltettem, mert világ életemben rüheltem. Pedig én még használtam 3-as Gold Neccképet is :)
  • Supergamer_real
    Az elejen en sem feltettem a netscapet.
  • Pheel
    Meglátjuk, de én nem féltem az Adobe-ot.
  • Supergamer_real
    Pedig ha tetszik ha nem Csabinak teljesen igaza van.

"Logikus, hogy azt választják az emberek, amivel könnyebb az életük..."

Pontosan itt van a problema forrasa.Hogy az MS szepen mindent belepakola programjaba es ezt mindenki nezi ez a tragedia...Nem hiszem el, hogy te nem latod, hogy ez mekkora visszaeles a monopolhelyzettel, meg ha kenyelmesebb is.

A masik dolog amit Csabi is emlitett pont a prof. felprof grafsikus programok resze.Az ms a kov. oprendszerebe egy prof., de legalabbis felprof programot kivan beletenni... ebbol lesz megnagyobb botrany mint volt a (mostmar) ingyenes bongeszok piacan.
  • Pheel
    Hogy ezzel drágul az oprendszer? Ne vedd meg, használj Linuxot és kész. Minek lázadozol? Úgysem fog megváltozni a helyzet. Ráadásul mindenképpen kevesebbel fog többe kerülni, mint a másik cég programjának beszerzési ára és ha úgyis olyan jó...
  • Pheel
    Ha meg ad egy ugyanolyat, olcsóbban (uszkve ingyen, mert benne van az oprendszer árában), akkor meg miért zavar? Logikus, hogy azt választják az emberek, amivel könnyebb az életük...

Aki lemarad, kimarad. Tessék jobb programokat készíteni és kész.
  • Pheel
    Márpedig, ha valaki PS-sel dolgozik, akkor nem fog váltani, csak ha a másik cumó felülmúlja a tudását a PS-nek.

Ott van a Notepad. Lényegében lehet vele editálni file-okat, valahogy én mégis teszek fel egy rendes editort, hiába van benne a Notepad a Windowsban. Ééééérted ;-)
  • Pheel
    Ha a MS-nak megéri kifejleszteni egy jobb Photoshop-ot, Quark-ot, stb, akkor az emberek azt fogják használni. A Netscape addig volt versenyképes, amíg egy cég (jelen esetben MS) nem csinált egy jobbat.
  • Laci73
    Tudnod kell hogy sráckoromban Amigás voltam, így a véremben van egy kis Motorola-feeling... (annak idején ugyanis, jó tíz-tizenkét évvel ezelőtt nagy harc volt a Motorola processzoros megoldások és az akkor még az Intel által fémjelzett PC-k között. [sőt ott volt már akkor is a Microsoft, akik a PC-t favorizálták az MS-DOS 5 és Win3.11 oprendszerrel] És akkoriban a Motorola-párt zászlóshajója az Apple volt. Persze a világ nagyot fordult azóta, de hát az ember egyszer szeret igazán... :)
  • Csiszi
    És még te beszélsz fellengzősködésről? A MAC manapság már csak célgép..
  • Pheel
    Legalább érted, amit beszélsz. Ez sem kevés. ;-) Nem lennék a helyedben! Remélem nem gondoltad komolyan, amit ide írtál...
  • Laci73
    Nekem is fenn van az egyik vinyón, de még nem éreztem szükségét annak hogy onnét bútoljak :)
    És különben is: az XP nagyon sok szofverfejlesztőt nem hagy élni a beépített segédprogramjai miatt. Itt ez a baj. Én mindig azt mondom hogy aki igazi gépet akar, vegyen Mac-et... (tudom, de akkor is :)))
  • SGonzalez
    Nekem is xp-m van, de nekem se fellengzés miatt. Sokkal jobb mint bármely más oprendszer. Sokkal szebb, még soha se fagyott le már lassan fél év alatt.. Mi kell még? Én is így gondolkodtam mint te mielőtt meg lett. Egyszer ki kell próbálni és kész :))
  • Laci73
    És ennek kell örülni? Nekem is van kapásból két jó gépem, mégse hiányolom az XP-t. Ti komolyan azt hiszitek hogy ha nem a legújabb oprendszer van a gépeteken, akkor le...nak a kutyák az utcán :)))
  • iXBT
    Mennek mint a zsir, mi bajod veluk?
  • Laci73
    Akkor telepíts alá egy webkamerát... :)))
  • hugi_0
    en alig 2 hete tertem at SE rol
    XP jobb de amig egy celeron 566 osom volt
    nem lett volna jo XP
  • Laci73
    Lassan külön vinyó kell majd a Win XP-nek...:)
    Én egyenlőre Win98SE-t használom, és megvárom az XP SE-t...