16
  • Supergamer_real
    Biztos lehetsz benne angolul el tudom mondani.De azt sokan nem szeretnek:)
  • Rive
    Valószínűleg azért, mert nem teljesen tisztázott a core/lapka/mag/CPU szavak használata. A core jelentheti akár a teljes lapkát, de sokszor csak az L2 nélkül értik, sőt, néha a cache nélküli dolgokat értik alatta.
  • Supergamer_real
    nem, page 12... de nemtom miert irtam magon kivult....
  • Supergamer_real
    http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/DownloadableAssets/MPF_Hammer_Presentation.PDF

Page 11
  • Rive
    Ha lusta voltál beszúrni a képet, akkor lennél szíves legalább a helyét beírni?...

Amíg _fényképen_ nem látom a második lapkát a proci hordozóján, addig nem hiszem!

Ca. másfélszeres árba kerülne, ráadásul problémás lenne a hűtése... Amit én eddig tudok a dologról, bizony egy szilíciumon lesz a core-val a kontroller!
  • Supergamer_real
    Hammer (Lusta voltam beszurni a kepet)

[DDR memory controller] L
    2
    [Hammer core][L1 instruction cache]
    c
    [L2 instruction cache] a
    c
    [Hypertransport] h
    e
  • Supergamer_real
    Rive: nemtom lattad-e a hammert - eljutottal-e iden (remelhetoleg igen) a cebitre - de nagyon meggyozo volt a cebiten ahogy a 32/64bites kodot egy idoben futtatta.Ottani egy ket ujsagiro kepeket is csinalt, de nemtom, hogy kiengedtek-e oket a sajtoszobabol.Mindenesetre a hammer mukodik es szepen hozza a reklamozott plussz teljesitmenyt az XPkhez kepest.
  • Supergamer_real
    Bocsanat csak el voltam foglalva.A processor lapjara van raintegralva, de fizikailag nem a magon belul van.
  • Rive
    Afféle hibrid vastagréteg megoldásra gondolt, szerintem. De nem: kifejezetten a prociba lesz beépítve a memória-kontroller.
  • Rive
    Az első jobb volt, a procimagBA integrált vezérlő van...
  • Supergamer_real
    A procilapra nem magra ...
  • Supergamer_real
    Igen, integralt a procimagra.