823
Entropia Universe
A Project Entropia átdolgozott változata.
A Project Entropia átdolgozott változata.
-
donpedro #223 Csak ha bányászok, így könnyebben átlátom a mintát. Mellesleg a képen láthatod a rajtam lévő ruhát, igaz elég piciben.
Egy másik apró kép, nehéz eldönteni, hogy ilyen helyzetben ki a vad és ki a vadász:
-
#222 én húsvétkor berakok kb 2000-3000ft és abból kezdel el bányászni -
#221 Ezt hallottam az imént:
Van a játékban némi korlátozás. A skillek függnek egymástól, és ha elérsz egy bizonyos szintet valamiben, aminek a továbbhaladáshoz nincs meg az előkövetelménye, akkor az a skill használhatatlanná válik. Ez sweat gatheringnél 120 körül lehet. Állítólag.
Egyébként azon gondolkozom, hogy össze kéne sz*pni egy bányászfelszerelést, egy mindforce cuccost, aztán kimenni gyűjtögetni meg bányászni, és megtermelni magunknak a lőszert... Valószínű, hogy sosem érnénk el a korlátot, fejlődne minden skill. De ahogy számolom, ez olyan 80PED...
Szal előbb bányászat, aztán majd mindforce cuccos...
Tényleg, bányászathoz milyen skillek/attribútumok kellenek, és milyen százalékban nem sikerül?
Szerintetek a nagy fogások(50+ PED) függnek a skillektől? Tehát ha leölünk valami nagyot, ill találunk lelőhelyet, akkor esetleg lehet, hogy ugyanaz a dolog kezdőként pár cent, durvább arcoknak meg párszáz PED? -
#220 Na csináltam 1képet hogy mire gondolok civilruhával kapcs -
#219 ilyen messze nézetben gamelsz? -
donpedro #218 Én most hirtelen csak egy olyan képet tudok berakni, amelyiken egy érdekes bug van. Épp bányászkodni próbáltam, amikor váratlanul elkezdtem úszni... :) Víz sehol, az egész környék csontszáraz, de nekem úszni támadt kedvem. :)
-
antijedi #217 tud valaki benyomni shotokat? -
donpedro #216 Nem, ma még nem volt időm játszani, de ha a szerverek is úgy akarják, akkor mindjárt megyek. -
#215 voltál már ma eggyáltalán a gameba? -
donpedro #214 A pólót 2.50-ért vettem, a nadrágra nem emlékszem. Konkrét helyet sem tudok mondani, két különböző sráctól vettem, de a nagyvárosokban mindig van egy-két ember aki ilyeneket árul. -
#213 mennyiért vetted és hol? -
donpedro #212 Ezek a cuccok nagyon ritkák és még inkább nagyon drágák, szóval nem sok esélyed van rá, hogy szert teszel rájuk. Hozzáteszem, hogy civil ruha alatt nem tudom pontosan mit értesz, rajtam pl momentán egy sima piszkosfehér poló, és egy ronda barna nadrág van, ami nem került túl sokba, viszont nem is néz ki valami jól :)) -
#211 Láttam embereket akiknek nem ilyen harci hanem inkább civil ruhának nevezhetném van nekik ilyet hogy lehet és napszemüveget hogy lehet? -
donpedro #210 igen -
#209 a berakásnál 1dollár=10ped
ha ki arakor venni akkor is ez érvényes? -
donpedro #208 Ez talán érdekelhet néhány embert, akik bányásznak készülnek. A lista a lehetséges lelőhelyeket sorolja átlagos méretük szerint. (A legtöbb lelőhely egyébként very poor, poor vagy small, nekem a legnagyobb, amit találtam egy average volt, ami kb. 340 olajat tartalmazott.)
Tehát a lista:
Minimal - .25 PED
Tiny - .5 PED
Very Poor - .75 PED
Poor - 1 PED
Small - 1.75 PED
Modest - 2.5 PED
Average - 3 PED
Medium - 4.5 PED
Ample - 6 PED
Considerable - 10 PED
Sizable - 15 PED
Large - 20 PED
Abundant - 30 PED
Great - 45-50 PED
Substantial - 65 PED
Significant - 120 PED
Plentiful - 160 PED
Huge - 250 PED
Extremely Large - 360 PED
Massive - 500 PED
Vast - 600-900 PED
Enormous - kb. 2000 PED
Mammoth - 5000 körül lehet, de ilyet még asszem senki nem talált
Immense - kb. 10000 PED értelemszerűen ilyen sem volt még. -
donpedro #207 Hmmm, nem tudom érdekelne-e benneteket egy ingyenes sorsolás, amin egy MKII-t lehet nyerni. Az egyik Entropiás web-site meghirdetett egy sorsolást, amey arról szól, hogy aki regisztrál az oldalon, és utána bejelentkezve ír a fórum egy meghatározott topicjába, az részt vesz a sorsoláson, melynek fődíja egy elég durva MKII-es puska.
A sorsolás akkor lesz, amikor legalább 500 ember jelentkezett, tudomásom szerint eddig kb. 200 körül járnak.
Ha valakit érdekelnek a részletek, az keressen meg privátban. -
donpedro #206 Ha jól látom, akkor az első kérdésedre nem jött válasz. Igen, be lehet váltani a keresett 200 dollárt. Ismerek olyat, aki 70 dollárt fektetett be, és 1000!! dollárt vehetne ki, ha akarna. De erre persze piszkosul kicsi az esély.
dronkZero, ami a vadászatot illeti, piszkosul költséges tud lenni, én tegnap megpróbáltam kinyírni egy dögöt, amikor megzavart bányászat közben, de rohadt gyorsan regenerálódott, így hiába lőttem, alig ment lejjebb a health-je.
Elkúrtam kb. 3 PED-nyi ammot, és már majdnem megvolt, amikor hirtelen felbukkant egy másik dög, sokkal gyorsabb, és muszáj voltam odébbmenni. Ráadásul nem akart lemaradni a szemét, egyszerűen nem bírtam lerázni, és mire sikerült, addigra az előző dög már felgyógyult. Így az összes lóvé ablakon kidobott pénz volt. (Igaz, később a bányászatból majdnem az összes vissza is jött)
Adam, ami a lánc folytatását illeti, minden irányba kell próbálkozni, nincs konkrét szabály, csak a szerencsén múlik, hogy merre találsz valamit. -
#205 Tettünk két kisérletet Armaxvadászatra.
Elsőként jött egy csapat, és leölte mögöttem a vadat, természetesen nem voltam velük teamben, de kiírta, hogy 56PED-et kaszáltak belőle. Persze semmit nem kaptam.
Másodjára megpróbáltunk leölni egyet két Jesterrel, és kb fejenként 10 lövés után feladtuk.
Sokan kéne menni... -
#204 Valen:
El lehet kezdeni, csak sok sz*pással jár.
Két dologgal lehet pénzt szerezni ingyen:
runner - megbeszéled egy vadásszal, hogy elvisz vadászni. Te futsz a zsákmány elől, ő megöli. A zsákmány szétosztódik.
sweat gatherer - na ez egy rühes meló, de legalább biztos hasznot hoz. Az állatok "életenergiáját" kell lefölözni. Gyakorlatban 10mp pihi/egy próbálkozás, ami kb 10%ban sikerül az elején, és 1-3 üveg sweat-et hoz, aminek darabja 1.7-1.9 PEC (cent, nem dollár)
Ebből, meg runnerkedésből összeszedtünk ketten 2 alappuskát (8at sebez), meg 4 PEDet. Még egy hetet mondjuk rászánok, aztán talán elkezdek vadászni. -
#203 donpedro:
amikor bányászkodsz és lerakod az első "láncszemet" akkor honnan tudod merre folytasd a láncot melyik irányba? -
#202 tehát nem kér ott bankátya számot ha erre gondoltál -
#201 a regisztráció ingyenes -
#200 igen lehet főleg a runner kodsz nagyon hosszu munka de sztem meglehet csinálni -
#199 semmit nem raktam be de jól állok -
#198 ingyenes, vagy hogy van ez a regiisztráció??
mert odáig világos hogy ha befizetek 10 Dolcsit, akkor lesz 100 PED-em, amit a játékban induló tőkének tudok használni, de ha pl. nem tetszik és összeszedtem mondjuk 2000 PED-et akkor azt vissza is tudom váltani 200 Dolcsira ????
a másik: pénz nélkül is lehet kezdeni ? tehát gyk. 0 dollárt fizetek be, vagyis 0 PED-el kezdek, s ha ügyes vagyok akkor akár 100 PED-et is össze tudok szedni, anélkül hogy igazi pénzből fizetnem kéne ??? -
donpedro #197 Csodálkozni fogsz, én kb. 2 hete játszom, és összesen 10 dollárt raktam bele, többet nem is áll szándékomban. Pont ma számoltam össze, hogy ha mindent eladnék, akkor hajszálpontosan ugyanannyi pénzem lenne, mint amennyit beleraktam, vagyis pont 10 dollár.
Ergo én speciel már két hete ingyen játszom (a pénzt bármikor ki tudom venni), a skill-jeim lassan mennek felfelé, és figyelembe véve, hogy az első két napon kapásból elkúrtam kb. 7-8 PED-et lőszerre, mert vadásznak béna voltam, akkor azóta lehet azt mondani, hogy még kerestem is néhány PED-et.
Persze ha valaki hülyén csinálja, az simán elbukhat több száz dollárt, de egy kis ésszel egyáltalán nem gond, hogy szinten tartsd magad. És akkor még nem beszéltem az ún. HoF-ról (vagy global-ról), amiből kb. 50 van naponta összesen, és ezek azonnali minimum 50 (bányászatnál maximum kb. 2000) PED-es hasznot jelentenek. Én meg is elégszem azzal, hogy szinten maradjak, aztán ha majd összejön egy HoF, akkor lesz hasznom is.
Ráadásul mindezt elérni nem valami nagy ördöngősség, csupán annyi kell hozzá, hogy az ember utánajárjon a dolgoknak mielőtt belevág. -
#196 Hat sracok, nemtom mostanaban hogyan all a jatek es nektek mennyi penzetek van, de amikor en neztem egy-ket eve, akkor nagyon szar volt.
A forumon sokan sirtak, hogy több szaz dollar ugrott nekik, mert semmi sem müködött es csak ette a penzt a jatek.
Kivancsi vagyok, nektek mar hany alsogatyatok ment ra a jatekra :-)
Azert sok sikert. Ugylatszik meg magyarorszagon is van nehany milliomos, aki nem tud mit kezdeni a level... -
donpedro #195 Hmmm, érdekes elképzelés, esetleg be is válhatna, ha rendszeresen csinálnánk, és mindenkinek lenne tartaléka. Ugyanis nem ritka, hogy pl egy Ambulimaxnál is csak pl 20PEC-et találsz és akkor a pénztelenebbek rendesen meg lennének lőve. 6 ember-600 lőszer Jesternél elvileg 300 lövést jelent, ez összesen kb. 1000 damage (3-4 körüli átlaggal számolva), csakhogy ezek a nagyobb jószágok egyrászt regenerálódnak, másrészt nem minden lövés talál, harmadrészt könnyen előfordulhat, hogy néhány embert elkap a dög, ami majdnem azonnali halált jelent és akkor kb. 150-200 damage kapásból elvész.
Szóval nem tudom, hogy ez működőképes-e, ettől függetlenül meg lehet próbálni. Ami engem illet, momentán nincs ammo-m, de ha addig jól megy a bányászkodás, akkor tudok majd venni, és beszállhatok. -
#194 sztem igen
donpedro te is jössz? -
#193 Részünkről készen áll 2 Jester 100 lőszerrel, mehetünk :)
De nem biztos ám, hogy meg tudjuk ölni... :)
Egy próbát megér, nem? :) -
#192 én benne vagyok akkor elszórom a pénzem ammo-ra :) -
#191 Hm.. Úgy tűnik az üres városok valami lag miatt voltak üresek... -
#190 Na, szépen kezdünk összegyűlni... :)
Itt a fórumon ahogy számolom úgy 5en vagyunk, illetve még egy haver.... Na, 6an sztem még kezdő fegyverekkel is meg tudunk ölni valami nagyot, nem? Armaxokat meg Ambulimaxokat találtunk, meg kéne próbálni leölni egyet. Azokért már szép összegeket szoktak kaszálni...
Én egy délután alatt összesz*ptam a puskámra valót, szal nem nagy ügy _valamilyen_ puskát összekaparni. (Jester d1, mindenki attól akar megszabadulni)
Meg van egy terület(Billy's Spaceship Afterterworldtől északkeletre), ahol csak ilyen kis repkedő madárszerű dolgok vannak, ott csak tátani kell a szánkat, és jön a sweat... :)
Most épp rohangálok a kontinens délkeleti felén, de Fort Medusa, Fort Ares, és Jason Center helyén csak romokat találtam. Most megyek Fort Troyba, remélem már ott azért lesz teleport...
Na, vadászathoz mit szóltok, mondjuk 1 hét múlva? -
donpedro #189 Több csirke is van, nemcsak a Turp, bár kétségtelenül a Turp a leggyakoribb. -
#188 Köszi a tippeket! Vasárnap este bent leszek, ha tudtok, keressetek meg, Donnie a nickem (teljes név Charlie Donnie Ryder ne kérdezzétek, miért :))
DB -
#187 jaja runnerkedj!
és mázlimra tatáltam egy csávót (be is raktam a friend listába) akinél runnerkedtem tegnap 20PEC-el keztem reggel és 1,44PED el fejeztem be a napot szal nagyon megéri!
Ja az a csire annak a neve Turp vagy Turph
-
donpedro #186 Majd lesz új kontinens is két-három hónap múlva.
Ami a sweat-gyűjtést illeti, van egy sweatfarm valahol, ott elvileg tudsz gyakorolni. De hidd el nem olyan nehéz, kiváncsiságból ma én is kipróbáltam, és másodjára sikerült.
Hozzáteszem, hogy van néhány olyan csirkeszerű jószág, amelyik nem támad meg, hanem elszalad, ha közelmész hozzá, ezek piszok gyorsak, de ha tapadsz, mint a pióca, akkor megcsíphetők.
Másrészt viszont neked is javaslom, hogy vagy dobjál fel 10 dolcsit, mert szerintem ennyit bőven megér, vagy ha nincs rá mód, akkor inkább runnerkedj, az sokkal kifizetődőbb. Persze ehhez előbb célszerű bejárni a teleportokat, hogy mindenhová el tudd kísérni a vadászt. -
donpedro #185 Tudomásom szerint a tt-ben pénzt nem lehet kapni a cuccokért, csak levásárolni tudod őket, de ezt egyáltalán nem ajánlom. Pl én is kezdtem azt hinni, hogy beragad nálam a kibányászott melchi, aztán ma sikerült megszabadulnom tőle, és összesen valamivel több mint 4 PED-et nyertem rajta ahhoz képest hogy mennyi lett volna tt szerint.
Igaz, egy hónapja még valszeg simán lett volna 8 PED is a többlet, de mostanában sajnos nem ilyen egyszerű a dolog. Nagyon lementek az árak, a legtöbb kereskedő kiröhög, ha a hónappal ezelőtti árat mondom neki. -
#184 tt az áraknál is a trading terminal árat jelöli. a %os érték meg azt, hogy átlag a tt érték hány százalékáért lehet eladni játékosoknak.