823
Entropia Universe
A Project Entropia átdolgozott változata.
A Project Entropia átdolgozott változata.
-
#303 öh ő MESTER
segitesz jó bányász helyet keresni? -
donpedro #302 Ja igen, hogy kép is legyen:
Ha valaki esetleg nem tudná, én vagyok black label :) -
donpedro #301 Nos, nem tudtabb tovább tesztelni, mert azóta se nőtt a geology skill-em... De kit érdekel, amikor MEGVAN AZ ELSŐ HOF!! TT értéken számolva 81 PED, substantial deposit of Belkar. Több mint egy órán át szedtem kifelé . Ezért megérte a földet túrni. -
donpedro #300 Persze elmondom, de megjegyzem az EP fórum tagjai elég érdekesen álltak hozzá. Kicsit úgy érzem magam, mint Einstein, amikor előjött a relativitáselmélettel :)))) Szarnak az egészre, mindenki a saját (bizonyítottan pontatlan és nem működő) elméletét hangoztatja, amikor pedig azt mondtam, hogy az enyém 7-ből 7-szer működött, akkor azt mondta valaki, hogy 7-ből 7 az nem nagy szám... Hát szerintem túl nagy ahhoz, hogy szimpla véletlen legyen.
Szóval a lényeg, ha valaki enmattert bányászik éppen, ledob egy probe-ot és megkapja a geology skill gain üzenetet, akkor vegye elő az ércdetektorát, és pontosan a probe helyére dobjon le egy bombát is. Ércet fog találni. 7 kisérletet csináltam, minden alkalommal találtam ércet. Ugyanez valószínűleg fordítva is működik, ugyanis, akkor is kapsz Geology skill-t, ha eredetileg ércet bányászol. -
#299 És elmondod? :) -
donpedro #298 Na gyerekek, ma valószínűleg rájöttem valamire, amiért asszem Entropia bányászai szentté avatnak. Még nem 100%, de nagyon úgy néz ki, hogy rájöttem mit jelent a geology skill növekedése bányászat közben. Ez óriási segítség lesz minden bányásznak Entrópiában. Ráadásul két másik skill-re is van ötletem... :)))) (Megjegyzem, az egyik kedvenc bányászhelyemen ma kb. 35 lelőhelyet találtam) :) -
donpedro #297 A craftolás ebben a játékban sajnos a gazdagok hobbija. Piszkosul veszteséges, egyszerűen lehetetlen vele profitot csinálni jelenleg. Legalábbis a kezdőknek, akik már legalább egy éve csinálják, azoknak van esélye arra, hogy ne bukjanak.
Az a gond vele, hogy a piacot elárasztják azok a tárgyak, amelyeket a vadászat során lehet szerezni. Ezekről a tárgyakról minden információ rendelkezésre áll, elég csak egy jobb klikkel megnézni az infoablakot, ellenben a craft-olt cuccoknál az infoablakban nincs semmi.
Másrészt pl. fegyvereknél a legjobb craftolt fegyver jelenleg az Odin nevű cucc, azonban amit láttam az aukción, az sem kellett senkinek. És ez nem meglepő, mivel az értékei nem emelkednek ki a többi közül, és nem lehet tudni, hogy mennyi a decay, vagyis lövésenként menyit romlik a fegyver állapota. Így aztán a vadászok jobban megbíznak azokban a fegyverekben, amiket már ismernek.
Alacsonyabb szintű crafterek pedig csupán a már jól ismert Jestereket tudják nagy számban legyártani (az imént említett Odin gyártására jelenleg egész Entropiában csak egy crafter képes...), ezekből pedig már így is túlkínálat van a piacon.
De hogy a kérdésre is válaszoljak, nyersanyagok kellenek hozzá (ore, enmatter), valamint egy úgynevezett minta/terv (Blueprint), ezeket oda kell vinni egy craft-masinához, ami aztán legyártja a kívánt eszközt. Vagy nem. És ez itt a gubanc, ugyanis még a legjobbaknál is nagyon sok a sikertelen kísérlet, amikor az összes nyersanyag elvész.
Van egy craftos ismerősöm, aki a legjobbak közé tartozik ezen a téren, ő végzett egy kísérletet, 100 db Jester D1-et próbált legyártani, ami a legegyszerűbben legyártható fegyver. 100 kísérletből 64-szer járt sikerrel, 36-szor viszont bukta a nyersanyagot. Ez pedig azt jelenti, hogy még ha sikerülne is hosszú hetek, hónapok alatt eladni az összes Jestert, akkor is kb. csak 80-90%-át kapná vissza a befektetett összegnek. Ha viszont csak simán leadná egy tt-nél, akkor ez 50-60%-ra csökken. Ne feledjük, hogy neki nagyon magasak a skill-jei, egy kezdőnek esélye sincs arra, hogy 64-szer sikerrel járjon. Az ő esetükben tehát az arány még rosszabb.
Fontos megjegyezni, hogy magasabb szintű eszközök gyártásával néhány (nagyon kevés) crafter már termel némi profitot, de amíg eljutottak idáig, addig több, mint 1000 dollárt invesztáltak a játékba (ez 10 000 PED)!! -
#296 a Craftolás a cucc készités?
milyen eszköz kell hozzá? -
donpedro #295 Alakul ez, a közepesen nagyokat már megtalálom, volt large-ig minden (kivéve Considerable-t), már ideje volna egy HOF-nak, hogy végre ismét pluszba menjek át. -
#294 Be tudsz minket szervezni? Van Jesterünk meg lóvénk. -
#293 jó vele eggyüt vadászni egyedül csak snablesnotra megyek
és az nagyon jól megy -
#292 ja nem most csak 4PED mert vettem ammot
ammom most 700 valamennyi van -
#291 Basszus nagyon király!
vadásztunk összesen ma 6 young Atroxra!
meg még másokra is 1peddel keztem a napot és most van 9ped!
eggyik atrox vadászat:
-
#290 na sikerült belépnem a magyarklánba és nagyon király
a bányászatról át tértem a vadászatra
volt amikor 300 ammoval indultam és a végén 500lett
de most a legutolsó vadászatom során pont 500ból lett 300
így néz most ki a karakterem:
(az állarcot egy snabelsnot ban találtam az ami a vállamon és a karomon van azt meg cica találta de nekem adta mert neki is olyan van) -
#289 illetni=illeti -
#288 ami azt illetni nem tudom :(
mert egy jester d1-el és 500ammoval lehet-e mit kezdeni -
#287 bár a távcsövet, lézerpontot
külön kell rá rakni -
#286 csak sztem egy jó puskához(amin már van távcső és lézer pont!)+töltények, armorhoz, meg az egyébb felszereléshez már nagyobb összeg kell
szted kb mennyi? -
donpedro #285 Nekem a vadászat nem jött be, de van akinek az megy. -
#284 Lehet hogy ez a bányászás nem is nekem való :(((
lehet ha befizetek inkább vadászattal kéne foglalkoznom? -
#283 jelenthetemm hogy sajnos elqrtam mind a 4probet :(((
asszem nem mentem elég messze -
donpedro #282 Nem tudom, majd megnézem, hogy a ruhám romlott-e azóta. -
#281 király!!!
eladtam a pólót meg ar armort és vettem helyette
detektort+kifejtőt+2probet(1ped) de lehet a probekat vissza viszem és helyette gyüjtök feldolgozóra -
#280 mert hadesheimben 2PED az armorosnál
szal gondolom 1PED ért el lehjet adni
és a ruha?
az is csak akkor ha ütnek? -
donpedro #279 Az armorral általában ez a gond, hogy javítgatni kell, mert különben szétesik. Valószínűleg csak akkor romlik, ha ütnek, de ha nem ütnek, akkor minek Armor. Viszont lehet, hogy nem örülnének neki, ha eladnád, bár a fene tudja.
Az értékét sajnos nem tudom, de ha elmész az aukcióra Hadesheimbe, akkor meg tudod nézni, hogy kb. mennyit érhet. -
#278 A cuccok sebződnek és egy idő után meg kell őket javitani
akkor is sebződnek ha csak rajtam vannak vagy csak ha támadnak? -
#277 Most így néz ki a karakterem:
sztem tök király, sweatelek még egy kicsit és veszek még egy állarcot is -
#276 ú basszus mai is király napom van!
kaptam Hulletől 1ped-et+valami pioneer armor shin guard (male) ha csatlakozok a klánjába,
elküldtem a csatlakozásomat ja és eladtam 71sweatet 1.25Pedért
pioneer armor shin guard mennyit ér? -
#275 Anyagi kárról meg asszem nem nagyon beszélhetünk, tekintve hogy a játékban elköltött pénzeddel fizetsz, hogy játszhass.
Igazából ezt próbáljuk elkerülni... :P -
#274 jaja! -
donpedro #273 Ami meg a rendszert illeti, nincs azzal semmi baj, nem véletlenül megy már vagy másfél éve. Nyilván nem azért találták ki a játékot, hogy minden játékos szarrá keresse magát rajta, de azt simán el lehet érni, hogy ne költs el havonta 3000-et, mint más MMORPG-knél, mégis legalább olyan jól szórakozz. -
donpedro #272 Ne izgulj már, ez egy sima hétköznapi bug, ami kb. naponta előfordul mindenkivel. Logout, login, és a probléma meg van oldva... -
#271 probáltál relogolni?
nekem is multkor eltunt mindenem és a relog segitett -
#270 FIGYELEM! Eszetekbe ne jusson pénzt ölni ebbe a szarba! Nekem sikerült egy estényi időt rápazarolnom, gyűjtögettem a sweat-at szorgalmasan, már kb. 30 lehetett amikor nemes egyszerűséggel ELTŰNT az inventorymból.
Ha ez pénzért vett dologgal történik meg, azt hiszem levélbombát küldtem volna a "kedves" Mindarknak.
Mindenki NAGYON óvatosan ölje bele az idejét, de főleg a pénzét!! Szerintem ez a rendszer amúgy sem működhet soha jól, bosszuság viszont sok származhat belőle, és anyagi kár is.
DB -
#269 örülök mint állat :)))
ja kerestem nomad jumpert jön valaki mondja neki van
mondom tökéletes kérdezem mennyi? mondja: 20PED mondom mi???? a boltban 5PED erre mondja akkor menny a boltba
asszem inkább megvárom a 5PED-et (valsezg holnap össze gyüjtöm) és inkább veszek boltban egy újjat -
donpedro #268 Ebből számomra nem nagyon derül ki, hogy akkor te most örülsz vagy bánkódsz? :)) -
#267 elakarod=elakarok -
#266 ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
basszaa meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mondom elakarod adni 51sweat-et 1pedért (hátha)
erre jön valaki akit úgy hivnak Neon és ad 1Ped-et ingyen
mondom adom a sweatet erre hogy nem kell neki
basszuuuS!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
#265 donpedro: ha húsvétkór berakok 3000ft ami ből megveszem a bányászcuccokat+ annyi fúrófejet amennyit tudok akkor amim most van azt szted elkölthetem valami ruhára, maszkra,? -
donpedro #264 Érdekes, mert most egy másik dög rohangált a mezőn, a nevére nem emlékszem, de arról például egész közelit tudtam volna csinálni (ha eszembe jut), ugyanis elakadt bennem, és nem tudott továbbmenni. :)) Gyorsan le is szívtam róla 2 üveggel. :)