Entropia Universe

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adam5
áááá
csinálhatunk robotot is?
cool!!!!

Adam5
én runnerkedtem valami nagy dögre de 30pec meg 18pecet kaptam szal tök jó

dronkZero
Hey! Vadásztam csapatban, és nagyon megéri. Illetve hát megéri, ha sokan csináljuk. Mindenki megkapja a zsákmányt...

Épp most szerveztem be egy haveromat 😊

Ezt eddig miért nem mondtátok? 😊

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Adam5
ezt nem értem lécci részletezd

Igen ám, csakhogy bányászni legalább 50 fúrófejjel, bombával célszerû, így már kicsit más a helyzet.

Adam5
mint energyahoz (kivéve hogy 1ped=2furófej míg 1ped csak 1bomba)

Adam5
egyépként ore hez vagy olcsobbak vagy ugyan annyiba kerülnek a cuccok

Mindenbõl két fajta van, ahogy te is mondtad. Az általam megadott oldalon találsz egy csomó olyan linket, ahol az összes létezõ tárgy, nyersanyag, fegyver, armor, stb. fel van sorolva, képekkel együtt. A bal oldalon keresd az Information:Tools linket, ott többek között a bányászcuccok is megvannak.

Ami energiahordozóhoz kell, az a következõ:

Omegaton Enmatter Detector ED-10 - detektor
Omegaton Survey Probe - fúrófej
Genises Star Energy Extractor EE/01 - kitermelõ
Chikara Energy Refiner ER/100 - feldolgozó

Ha keresel egy trade terminal-t, ott ezt mindet megtalálod, és ami itt nem szerepel, az az ore-hoz kell.

A %-os értéket a tt értékhez képest kell számolni, tehát pl ha a játékba nyomsz egy jobb gombot bármilyen nyersanyagon, és ott megnézed, hogy mennyit ér, ahhoz képest kell érteni a százalékokat.

Az egyszerûség kedvéért a Magerian spray tt értéke (amit a játékban kiír 0.5 PED, 10 darab 5 PED, viszont, ahogy a listából látszik, ennek kb. a 200%-áért lehet eladni, 10 darabot kb. 10 PED-ért.

Megjegyzem, hogy mostanában nem találkoztam olyannal, aki ténylegesen adott volna ennyit érte, 180% körüli áron tudtam csak eladni, és sajnos ez a tendencia a többi cuccra is jellemzõ.

Adam5
még valami
mert ugye kér fajta bányászás van
az energia és az érc

e te detectorod helyett van az érc bányászásban
omegaton detectonator?

és a te probe id helyett van
omegaton seismicbomb?

láttam ezen kívül még kifejtõgép is csak az ilyen fúró volt
és feldolgozót is láttam az érc bányászásból

Adam5
lehet hogy én vagyok luzer de én csak százalékokat látok
ebbõl hogy álapitsam meg az árát?

Adam5
jaaa látom ide irtad a linkbe

Adam5
És itt mi az ilyen bányászando? hol keresem a weblapon?

Ígértem árakat. Nem akarom egyenként beírni az összeset, ezért inkább adok egy linket. Az itt található árak nagyjából pontosak, bár mostanában egy picit lejjebb mentek, ezért inkább az alsó határok vannak érvényben.

Az oldal közepén keressétek, az energiahordozó (enmatters) árak a Calypso Mineral Stockprices lista közepén vannak.

black label, és ok, odamegyek

Adam5
atlantisban radar ok? milyen néven vagy?

Hol találkozzunk?

meg, de csak gyorsan, 25-30 perc múlva mennem kell.

Vadászattal kapcsolatban van egy tippem, bár nem vagyok valami tapasztalt vadász. Az összes tutorial azt harsogja, hogy amíg az ember kezdõ, kicsik a skill-jei, és szar a puskája, addig snablesnot-ra érdemes vadászni. Nos, nem véletlenül mondják. Én a gyenge skilljeimmel, és ótvar puskámmal 8-10 lövéssel le tudok szedni egy female snable-t, ami 8 PEC-et jelent ammoban, viszont a zsákmány ennél általában több szokott lenni. (Tegnap bányászás közben lelõttem egyet, annál 3 PEC volt, plusz 9 PEC értékben animal hide. És néha komolyabb tárgyakat is lehet találni náluk.

Snable-t egyébként például Billy's spaceworld környékén lehet találni, én már többet is leszedtem arrafelé.

Adam5
most meg tudod mutatni a bányászást?

Ott van az a tt-ben, a tools között, ha jól emlékszem, és amire szükséged van az a detectonator-detektor, az extractor-kifejtõ, és a refiner-feldolgozó. Ez együtt 7.40PED.

Ja, a fúrófej neve probe.

Adam5
többször probáltam vadászni de sokkal többet költöttem töltyényre mint amennyi hasznom volt a vadászásból

Adam5
nekem most van 48pecem és egy jester puskám

dronkZero
Szasz!
Találkoztunk online...
Kidobott a szerver sajna.
Mennyire jutottál 2 hét alatt?
Én tegnap ültem le megnézni, azt van már 3centem, meg vagy 30 sweatem.
Még 1 hét, és lesz pisztolyom... valaki árult egyet 1.4ért most az imént 😊

Adam5
hol lehet meg venni a bányászáshoz szükséges dolgokat?(még nem raktam be pénzt a gameba csak kérdezem) mert a trade terminálnál nem láttam

Bocs, nem figyeltem a fórumot. Holnap dél körül szerintem már leszek, bár biztosat nem tudok mondani.

Adam5
ma má inkább mégse túl késõ van 😞
holnap mikor érsz rá? (én egész nap)

Adam5
most gyorsan megtudod mutatni a bányászkodást vagy inkább máskor?

Erre sajnos nem tudok válaszolni, mivel magam sosem runnerkedtem, és nem is béreltem runnereket. Szerintem legegyszerûbb, ha megkérdezel egy runnert a játékban. Esetleg egy vadászt.

Más. Néhány lelkes srác csinált egy egész pofás kis videot a játékról, akit érdekel, a következõ címen letöltheti: (27 mega, közepes minõség)

PE Promotion video

Adam5
mennyi az átlag ára a runnerkedésnek? hogy van szörny/fizetség vagy hogy?

Adam5
ok thx

Most éppen kidobott a szerver és nem tudok visszamenni, ráadásul a barátnõm már nyúz, hogy vele is foglalkozzak, szóval most nem jó, de ígérem, hogy hamarosan sort kerítünk rá.

Ha lesz is, hát nem mostanában az tuti. Õszintén szólva szerintem ezt az egyet sem tudjuk rendesen megtölteni élettel. Bár az is igaz, hogy ha sokkal többen lennénk, akkor az összes játékos dolga nehezebbé válna.

Adam5
game?
megnézhetem hogy bányászol?

Adam5
én multkor meg pont Nymphtown-ból mentem Minopolisba

Lol, érdekes dolog történt, ilyet még nem tapasztaltam eddig. Éppen Minopolisból robogtam Nymphtown felé (ott ugyanis még nem jártam korábban), amikor észrevettem, hogy valami csillog a földön. 1 PEC volt. 😊) Kiváncsi vagyok, hogy hogy került oda...

Adam5
jaja télleg 😊
én is vállalok runer munkát

dronkZero
Én is vagyok, de még nem döntöttem el, hogy akarok-e vele hosszabb távon foglalkozni...

Egyelõre sweat-et gyûjtök, de ha van egy vadász, aki foglalkoztatna runnerként... 😊

Adam5
entropiaban

Adam5
Télleg több bolygó is lessz benne?

Nem, de valszeg nem is fogok. A barátnõm kinyírna, ha 2 MMORPG-t is nyomnék egyszerre, pláne ha még havi fix 3 rugót is fizetnem kéne érte. 😊)

Adam5
Te játszottál már a Sw:galaxy-val?

Inkább a runnerkedést mondanám, mert a sweat-gyûjtésben Adam a szakértõ, másrészt pedig szerintem runnernek ugye jobb lenni.

Szóval ha runner akarsz lenni, akkor minden ott kezdõdik, hogy találni kell egy vadászt, aki hajlandó alkalmazni. Általában már a kezdõ városban Atlantisban is van ilyen. Ha sikerül találni valakit, akkor meg kell vele beszélni a díjazást, az idõtartamot, vagyis a részleteket. Ezzel kapcsolatban nincsenek pontos információim, meg kell kérdezni a játékban néhány embert, hogy pl részesedés esetén hány %-ot szokás adni egy runnernek.

Ezután jön a munka lényegi része. Kimész a vadásszal oda, ahova menni akar, és ha megtaláljátok a megfelelõ vadat, akkor közel mész hozzá, hogy észrevegyen, majd elkezdesz futni, figyelve, hogy ne távolodj el nagyon, de ne is érjen utol, mert ha meghalsz, akkor lehet, hogy a vadász lelép, mire visszaérsz a helyszínre. Eközben a vadász beáll a vad mögé, és hátulról lövi, amíg meg nem döglik a vad. Ha megvolt a zsákmány, akkor jöhet a következõ vad.

Ez a lényeg, de vannak olyan részletek, amikrõl nem tudok, pl. hogy milyen biztosítékok vannak arra, hogy a vadász nem ver át. (Sejtésem szerint társulni kell vele - team up - mert ilyenkor mindketten látjátok a zsákmányt.)

Ez a munka nem igényel semmilyen befektetést, és szerintem ehhez képest egész jól lehet vele keresni.

A sweat gyûjtés ennél sokkal hosszadalmasabb és fárasztóbb meló, bár ezt egyedül lehet csinálni, nem kell hozzá vadász.

A lényege, hogy meg kell közelíteni valamelyik dögöt, a közelében el kell kezdeni koncentrálni (bal klikk), és a koncentrálás ideje alatt mozdulatlanul kell állni. Persze ha a szörny észrevesz, és megtámad, akkor megzavarja a koncentrációt, és kezdheted elõrõl. Amikor kész vagy a koncentrációval (errõl kapsz egy üzenetet a chat-ablakban), akkor kezdheted a második fázist. Ehhez bal-klikk az állatra (lehet, hogy nyomva kell tartani, ebben nem vagyok biztos). Egy a lényeg, ilyenkor már lehet (sõt ajánlott) menekülni. Ha sikerrel jár a gyûjtés, akkor kapsz 1-3 üveg sweat-et, amit nagyobb mennyiségben el lehet adni, általában kb. 2 PEC/üveg körüli áron, vagy ennél valamivel kevesebbért. Tehát 50-60 üveg-ért 1 PED-et lehet kapni. Ebbõl kiderül, hogy mondjuk a bányászathoz szükséges 30-40 PED-hez legalább 1500-2000 üveg sweat-re van szükség.

Mibõl áll ez a runnerkedés, és a sweat gyûjtés valaki mondja el nekem, kösz!

Debob - Lvl 2 Wizard

Ha eladtam a cuccot, akkor veszek megint fúrófejeket, megint elmegyek bányászni, megint eladom a talált cuccot, és kis szerencsével megint lesz némi hasznom, aztán ez így megy tovább.

Az eddigiek alapján azt mondom, hogy hacsak nem találok valami extra lelõhelyet, akkor kb. 10 óra játék alatt 5-10 PED-et lehet tisztán keresni.

Vannak extra lelõhelyek, amelyek önmagukban 50-60 PED-et érnek, de ezek sajnos ritkák, mint a fehér holló, viszont ilyen esetben az egész színtiszta haszon. Egy ilyen találathoz persze általában nagyon sokat kell túrni a földet, ritka, hog egy teljesen kezdõ bányász rögtön nagyot kaszáljon. Nekem kb. 3-4 PED-nyi volt a legnagyobb találatom, igaz eddig még csak kb. 200 fúrófejet használtam el.

Nekem megtérült, illetve, még nem adtam el mindent, amit találtam, de ha összefutok a játékban azzal a két kereskedõvel, akivel már a netes fórumban megbeszéltem az eladást, akkor visszajön a befektetett összeg, és még egy kicsi hasznom is lesz. (kb. 20%) Persze szerencse is kell hozzá.

Hmm, ez így elég zavaros, a lényeg, hogy egy teljes felszerelés fúrófejek nélkül asszem 7.40 PED, plusz mindenki annyi fúrófejet vesz amennyit akar, darabja 0.5 PED, de minimum párban árulják.

Adam5
ha veszek 50darabot 30pedért és 1alkalommal elhasználom akkor megtérül?

Mármint 2-3 PED között van a detektor és a kifejtõ, pontosan nem tudom.

Ja és nem árt még egy feldolgozó masinát is venni, mert a kereskedõk általában nem veszik meg a feldolgozatlan cuccot, ez további kb. 2 PED-et jelent, ezért mondtam, hogy kb. 30-40 PED-del érdemes elkezdeni bányászkodni.