69
hol találhatok új vezérlőket régi kártyákhoz
  • Inquisitor
    www.ati.com vagy ati.amd.com
  • Inquisitor
    http://www.matrox.com/graphics/en/corpo/support/drivers/latest/home.cfm
    Itt van pár G100 kártyához driver, nem tudom meliyk jó neked. Kissé régiek, 2000-2001 közöttiek, de hát a W98 nem egy mai gyerek.
  • Toroco
    Hali!

Szükségem van egy driverre egy régi kártyához, de eddig nem találtam a neten. Valaki nem tudna segíteni, esetleg ha van küldeni egyet a [email protected] ra? a kárty típusa: Matrox C100 4MB AGP, és win98 as driver kéne.

Előre is köszi
  • Darth Vader123
    RADEON X300/X550-hez honan tok leszedni drivert vagy frissítést vagy mi a neve?És h. rakjam fel?
  • sd54321
    nyugodtan belerakhatod, de az csak max 4x-sem lesz meghajtva
    a táp más téma... a vidikari dobozán rajta van, h min mekkora táp kell neki (aszem 350w)
    ha ez alá mész akkor nem elfüstöl (legalábbis normális esetben) hanem túlmelegszik és kikapcsol
  • methodman
    hi! kéne egy jó driver a kártyámhoz elég régi (kari:abit radeon 9200se 128Mb/64bit)
  • cicai
    Szia!
    Igen letöltöttem de sajnos azt írja ki telepítés és újra indítás után, hogy inicalizálási hiba meg valami számokat (sok nulla van benne).
    Megpróbálom újra rakni az xp-t és utána felrakni az új drivert a kártyához
  • Gabesz amdx2

legalább a drivert letöltötted?
  • cicai
    Szia Gabesz amd64!
    Először is köszi a választ.
    Örülök annak, hogy neked őskövület, mert neked biztos többre is telik. Nekem töbre nem tellett. Az meg, hogy vágod a dolgot, akkor gondolhattad volna, hogy a hömérsélet állításnál pontosan arra gondoltam, hogy ami értéket beállítok, és azt eléri, akkor vagy riaszt vagy, leáll a gép vagy valami módon tudomásomra, hozza a hőmérsékletváltozást. A PC tuningot meg köszi ismerem de, ha már ide írtam, akkor miért kellet, volna máshova is írnom?
    Azért köszönöm, hogy segítettél abban, amit kérdeztem és, hogy fel hívtad a figyelmemet az anyagi helyzetemre.
  • Thész Endre
    Fiúk!
    Vettem egy Readon 9800Pro AGP 8x-os kártyát.Szeretném megtudni, hogy minden további nélkül be tehem-e az ASUS TUSL2-C alaplap AGP foglalatába, mivel az csak 2vagy négyszeres beállitást enged. Valahol

olvastam, hogy nem mindegy, hogy mit rakunk az AGP foglalatba, mert valamilyen táp próbláma lehet és ha nem megfelelő a kártya élegeti az alaplapot. Na ezt szeretném elkerülni.Kérlek Benneteket, ha valaki tud ebben segiteni irjon válaszoljon nekem mi most az ábra.
    Köszi előre is.Thész Endre
  • Inquisitor
    Előző drivert nem árt legyalulni a jó öreg Driver Cleaner-rel.
  • Gabesz amd64
    ez elég érdekes,hogy a hőmérsékletet lehet állítani

az új diver pedig itt van nesze,KATT
    utána meg a download-ra katt :DDD

aztán van egy ilyen topic is hogy Pc tuning és ott kérdezősködhetsz,hogy kell egy őskövületet felhúzni.
  • cicai
    Sziasztok!
    Szeretnék meg tudni egy-két dolgot az Abit ATI 9600xt videó kártyáról.
    A könyve angolul írja, hogy van olyan beállítási mód, amivel a hömérsékletett és a MHZ-t lehet állítgatni (overdrive) ezt hol és hogyan tudom elérni. Fel telepítettem a lemezről a drivert de ezzel a driverel nem jön elő az overdrive jelölhetőség. Vagy valamit rosszul csinálok?
    A hozzá való legujabb drivert hol találhatom meg a netten?
    Állítólag ezt a kártyát lehet húzni egy kicsit. Hogyan? Tudnátok nekem olyan helyet mondani ahol tuningolásrol van szó. Persze magyarul és KB olyan leírások vannak, hogy egy 10éves is megértse.
    Köszönöm a segítségeteket.
  • melorin
    És működiiikk. Köszike
  • burkusdió
  • burkusdió
    X9 senki? :S
  • czky
    100%
  • melorin
    Köszi, otthon kipróbálom, remélem műkszik.
  • czky
    Ezt töltsd le!!! Elindítod, és utána már lesz az általad hiányolt opció!
  • melorin
    Sziasztok!
    Nos, letöltöttem az NVIDIA legújabb driverét, de hiányzik belőle 1 számomra fontos opció: Frissítési sebességek felülbírálása.
    Most akkor hogy lehet belőni játékokhoz különböző felbontásokhoz a Hz-t???
  • burkusdió
    Hy all!

Látom elég régen írtatok már ide is, remélem azért valaki elolvassa majd a kommentemet...

Ma feltettem a legújabb, 2.6.61-es Omega Drivert, Mobility Radeon 7500-as videókártyához.
    (A konfigom: Fujitsu-Siemens LIFEBOOK E-Series, Mobility Radeon 7500 videókártya és Windows XP SP2, szerintem ennyi hardwares, szoftwares háttérinformáció elég.)

A driver, ami elvileg Catalyst 5.8-nak felel meg,semmiben nem tér el az előzőtől, kivéve egy dologban: számomra meglepő módon a "Képernyő-frissítési gyakoriság" részben 60 Hz mellett most ott van egy 75 Hz-es és egy 100 Hz-es opció is, ami eddig nem volt ott. Ez azért furcsa,mert engedi a beállítást alkalmazni, mármint a 100 Hz-et, és folyamatosan tartja is azt, már addig a rövid ideig persze, ameddig úgy mertem hagyni, ugyanis a laptop monitorja TFT és az általában nem szokta engerdni a 60 Hz-nél magasabb értéket.

Kérdésem ehhez kapcsolódna: szabad-e 100Hz-en hagyni, vagy károsodni fog tőle a monitor? Esetleg csökken az élettartama? Nem mintha olyan sokat számítana egy TFT monitornál a 60 vagy 100 Hz, mert a 60 Hz sem bassza a szememet. Csakugye hajt a kíváncsiság, és érdekel,hogy akkor most mi a helyzet...

Előre is köszi a segítséget...
  • [NST]Cifu
    Amikor eltávolítod a drivert, mindkettőt töröld, amikor feltelepíted, akkor kezd az AGP-sel, majd a PCI-ost is felrakja magának.

A Radeon kártyáknál az elsődleges (AGP-nek nevezett) megjelenítő és a másodlagos (PCI-osnak nevezett, de valójában csak logikailag különálló kártya) megjelenítő (TV-kimenet vagy DVI-kimenet) két külön kártyának tekinti a driver.

Egy javaslat: mielött új drivert raksz fel, először tömörísd ki valahova a drivert, majd mindig uninstaláld az előző drivert, restart, majd mikor megtalálja az új hardvert, a kitömörített könyvtárt ad meg célként.
  • Marcus_
    Sziasztok!

Segitsetek légyszives ATI 9600 XT-s kártyám van ezen akarok simán drivert frissiteni.(eddig geforce-m volt)

A programok telepitésében és törlésében rákérdez h a 2 illesztőprogram közül melyiket akarom eltávolítani:A PCI másodlagost v az AGP elsődlegest???

Köszönöm a válaszokat!
  • Crazyn
    Az ASUS honlapján csak régi win2k-s driver van, de azzal az XP néha fagy, + a Smartdoctor sem megy. De mindegy mert már találtam:
    http://www.techno-garb.8m.com
    Itt átírt driverek vannak ASUS kártyákra, de legalább működnek.
  • Crazyn
    mert nincs
  • Atus01
    Miért nem jó a gyári XP-s driver?
  • Crazyn
    Techno-garb ASUS driver kellene V7700-hoz
  • Pheel
    ftp://ftp.asuscom.de/pub/ASUSCOM/TREIBER/VGA/V8xx0/Win2KXP_2941.exe
  • Crazyn
    Hi.
    Van egy ASUS V7700 deluxe videókártyám, de az a baj, hogy WinXP alatt csak a detonatort tudom használni, de az meg lefagy(egy .dll miatt). Az a kérdésem hogy tudtok-e magyar vagy külföldi oldalt, ahonnan le tudnék tölteni ha nem is gyári drivert, de működőképeset XP alá.
    Köszi