17
  • Efreet
    a jpeg-es tömörítés veszteséges...
  • szucsati
    Csak átfutottam a hírt, de asszem nincs benne, amit a terminal.hu-n írtak:

"Fontos jellemzőjük még az olcsóság, hiszen egységnyi adat eltárolásáért egy szalagos egység használatával kell a legkevesebbet fizetni (összehasonlításképp: 1 GB-nyi adat tárolása félvezető-alapokon 100 dollárba, merevlemezes technológiával 8-10 dollárba, mágnesszalagos megoldással 1 dollárba, a most bemutatott technológiával pedig körülbelül 1 centbe kerül)."
  • Efreet
    még 1 adag info:
    a 200Gigás kazi 100*100*20mm, 600 méter szalag van benne, és 8 mikrométer (1/1000 mm) vastag a szalag.

csak hogy elképzelés legyen a kinézetéröl a dolgoknak:

ez egy 200-as kazi

ez pedig egy 40 kazettás tárolórendszer.
  • Efreet
    ja, egy ilyen kazettaíró egység olyan 200*500*1000 mm-es, és 20-30 kg. de van nagyobb is :)
  • Efreet
    hülyeség az emberi agy adattároló képességet bitekben vagy byteokban mérni (apropó: mi 8 hobbit? 1 hobbyte)
    mivel alapvetöen elvont az adattárolás módja, és képeket, fogalmakat IS tárol az agy száraz adatok mellett, ez a szöveg erösen baromságnak tünik. persze reklámdumának jó...

kb 15-20MByte/sec-es mentési-olvasási sebessége van a közép és felsökategóriás IBM driveoknak. ennek lesz szerintem max 30-40, és az böségesen elég szerver-mentésre.
  • Yfel
    Magyarul 3x annyit képes eltárolni mint egy átlag kazetta

Egyébként egy normál kazetta-meghajtó kb $800-ba kerül

Az átviteli sebessége jóval nagyobb mint egy átlag DVD-é és szerverek backup-jára használják :)

Nem átlag joe napi kazaa használatára lett kitalálva
  • Gabest
    Mennyi egy ilyen szalagos drive átviteli sebessége? Mert ha annyi mint egy dvd-é, akkor bizony 16 napig tart majd felírni/visszaolvasni...
  • Devla
    Engem leginkabb az erdekelne, hogy hany szazezer/millio lesz a drive es hany tizezer 1 kazi hozza.
  • shabba
    1024 a váltószám a számítástechnikában(2^10, ugye a kettes számrendszer az alap). Az 1000 is "helyes", mert mostanában spórolás képpen inkább ezerrel számolnak az adattárolásban, így többnek lehet eladni a kevesebbet.
  • DannyBoy
    Ehh...
    Nem semmi.
    Mikor jelenik meg, hol lehet megvenni?:-))