10
Melyik a jobb?
  • direwolf
    #10
    összehasonlító teszt:
    http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1608
    a függetlenségér nem vállalok felelősséget, de megér egy rápillantást...
    angolul van, de a performancia grafikonokat mindenki megérti
  • Dikkma
    #7
    Na egy kis idézet, több ilyen kéne!

    "Támogatott 3D technológiák:
    .. Vertex + Pixel Shaders
    ATI kártyák hardverjéből:
    ..TruForm, aztán
    ..bumpmapping,
    ..environment mapping,
    ..hardware skinning(a szereplőket így skinelik, ami sokkal gyorsabb az eddigi módszereknél és részletesebb megjelenítést tesz lehetővé),
    ..shadow buffers, ..
    Na szeretném én mindezt EGYÜTT látni a NWO-ban. (szvsz)Fogadok, hogy az effektek háromnegyedét kikapcsolják.

    A Radeon 8500 v1.4-es pixel shaderjét nagyon szeretik a Termitegames-nél, mivel szerintük „kellemesen bársonyos” érzés nyomulni ezzel a kártyával.. Az elképesztően tehetséges fejlesztők nagyon szeretnének már hardveres displacement mappingot beépíteni az NOW-ba. Nahát a Matrox Parhelia 512-vel megkapják a lehetőséget. Másfél éve fejlesztik. A beígért fénytechnika – DE CSAK HA BENNE LESZ A VÉGSŐ VERZIÓBAN – megnyugtató, hiszen hasonlít az eddig veretlen Blade of Darkness megvilágításához: globális per-pixel fény és árnyjáték.

    A csapat állandóan újabb demókat küldött az ATI-nak, cserébe az ATI újabb kísérleti driverekkel látta el őket. Ebből levonva a következtetést, egy biztos: ATI kártyákon betonstabil lesz az NWO. "


    (Forrás)
  • Dikkma
    #6
    (A GTA3at pl. Radeonra készítik)

    Sztem a Radeon ugyan gyorsabb, meg több feature-je van, de a driverek közti különbség a GF3 javára dönt.
    Én most GF3-at vennék, egyszerűen azért, mert ugyan 3dmarkban gyorsabb a Radeon -nyers erőből- de amihez már kell egy kis optimalizáció, ott sokszor lenyomja még a GF3 Ti200 is, nemhogy a Ti500.
    Anandtechen a múltkori, Unreal engines teszt után változott erre a véleményem, én ATi párti vagyok, de gazdag nem. 29nettóért láttam múltkor Ti200-at, azt venném - és akkor az Innovision, nem manli Radeon8500 LE. Szóval minőség.
    Hogy milyenek lesznek a következő driverek ATihoz azt nem tudom, állítólag jók, de az nvidia itt verhetetlen.. nem hiszem, hogy az Unreal engine annyival gyorsabban menne GF3-on ha csak a hardwaret nézzük, és mégis gyorsabb.
    Ennyit fűznék hozzá. :o)
  • Pheel
    #5
  • TheZsenyka
    #4
    A legfontosabb : KABBE

    1., Nyílvánvaló, hogy szinte minden játékot elsősorban NVIDIA chipsethez optimalizálnak és csak azután jön szóba minden más.

    2., Lásd az első pontot.

    3., Lásd a második pontot, majd az elsőt.
  • Pheel
    #3
    Ha mindent az nVidiahoz méreteznek vagy mi, akkor hogy lehet gyorsabb a 8500? Lenyomja izomból és kész? LOL :)
  • TheZsenyka
    #2
    A Radeon simán veri a Ti500-at is. Ha a sebesség mindenek felett, akkor vegyél 8500-at... vannak driver bugok, de én nem tudtam kivárni a javításokat. Pl. sokszor kell állítani a pixelközéppontot. A GeForce3-al nem nagyon lehet ilyen gondod: mire feltelepíted az új drivert, már ki is hoztak egy még optimalizáltabb drivert Viszont szinte mindent az nvidia-hoz méreteznek, ami még inkább mellette szól.
  • Stann
    #1
    Hello!
    Szoval én most állok gépvásárlás előtt, a tervek szerint egy AMD XP1700+ proci egy ABIT KG7 Lite lapban. Ahogy elnézem az árakat, a Ti200 és a R8500-as ára egyre jobban közelit egymáshoz(Ti200:32Huf;R8500:38Huf).
    Ugyan (elvileg) tesztekben a Radeon simán veri a Ti200at, de tapasztalatokra lennék kiváncsi, hogy kinek hogy vált be, illetve hogy melyiket érdemesebb??

    Thx, Stann