10
Melyik a jobb?
 • direwolf
  #10
  összehasonlító teszt:
  http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1608
  a függetlenségér nem vállalok felelősséget, de megér egy rápillantást...
  angolul van, de a performancia grafikonokat mindenki megérti
 • Dikkma
  #7
  Na egy kis idézet, több ilyen kéne!

  "Támogatott 3D technológiák:
  .. Vertex + Pixel Shaders
  ATI kártyák hardverjéből:
  ..TruForm, aztán
  ..bumpmapping,
  ..environment mapping,
  ..hardware skinning(a szereplőket így skinelik, ami sokkal gyorsabb az eddigi módszereknél és részletesebb megjelenítést tesz lehetővé),
  ..shadow buffers, ..
  Na szeretném én mindezt EGYÜTT látni a NWO-ban. (szvsz)Fogadok, hogy az effektek háromnegyedét kikapcsolják.

  A Radeon 8500 v1.4-es pixel shaderjét nagyon szeretik a Termitegames-nél, mivel szerintük „kellemesen bársonyos” érzés nyomulni ezzel a kártyával.. Az elképesztően tehetséges fejlesztők nagyon szeretnének már hardveres displacement mappingot beépíteni az NOW-ba. Nahát a Matrox Parhelia 512-vel megkapják a lehetőséget. Másfél éve fejlesztik. A beígért fénytechnika – DE CSAK HA BENNE LESZ A VÉGSŐ VERZIÓBAN – megnyugtató, hiszen hasonlít az eddig veretlen Blade of Darkness megvilágításához: globális per-pixel fény és árnyjáték.

  A csapat állandóan újabb demókat küldött az ATI-nak, cserébe az ATI újabb kísérleti driverekkel látta el őket. Ebből levonva a következtetést, egy biztos: ATI kártyákon betonstabil lesz az NWO. "


  (Forrás)
 • Dikkma
  #6
  (A GTA3at pl. Radeonra készítik)

  Sztem a Radeon ugyan gyorsabb, meg több feature-je van, de a driverek közti különbség a GF3 javára dönt.
  Én most GF3-at vennék, egyszerűen azért, mert ugyan 3dmarkban gyorsabb a Radeon -nyers erőből- de amihez már kell egy kis optimalizáció, ott sokszor lenyomja még a GF3 Ti200 is, nemhogy a Ti500.
  Anandtechen a múltkori, Unreal engines teszt után változott erre a véleményem, én ATi párti vagyok, de gazdag nem. 29nettóért láttam múltkor Ti200-at, azt venném - és akkor az Innovision, nem manli Radeon8500 LE. Szóval minőség.
  Hogy milyenek lesznek a következő driverek ATihoz azt nem tudom, állítólag jók, de az nvidia itt verhetetlen.. nem hiszem, hogy az Unreal engine annyival gyorsabban menne GF3-on ha csak a hardwaret nézzük, és mégis gyorsabb.
  Ennyit fűznék hozzá. :o)
 • Pheel
  #5
 • TheZsenyka
  #4
  A legfontosabb : KABBE

  1., Nyílvánvaló, hogy szinte minden játékot elsősorban NVIDIA chipsethez optimalizálnak és csak azután jön szóba minden más.

  2., Lásd az első pontot.

  3., Lásd a második pontot, majd az elsőt.
 • Pheel
  #3
  Ha mindent az nVidiahoz méreteznek vagy mi, akkor hogy lehet gyorsabb a 8500? Lenyomja izomból és kész? LOL :)
 • TheZsenyka
  #2
  A Radeon simán veri a Ti500-at is. Ha a sebesség mindenek felett, akkor vegyél 8500-at... vannak driver bugok, de én nem tudtam kivárni a javításokat. Pl. sokszor kell állítani a pixelközéppontot. A GeForce3-al nem nagyon lehet ilyen gondod: mire feltelepíted az új drivert, már ki is hoztak egy még optimalizáltabb drivert Viszont szinte mindent az nvidia-hoz méreteznek, ami még inkább mellette szól.
 • Stann
  #1
  Hello!
  Szoval én most állok gépvásárlás előtt, a tervek szerint egy AMD XP1700+ proci egy ABIT KG7 Lite lapban. Ahogy elnézem az árakat, a Ti200 és a R8500-as ára egyre jobban közelit egymáshoz(Ti200:32Huf;R8500:38Huf).
  Ugyan (elvileg) tesztekben a Radeon simán veri a Ti200at, de tapasztalatokra lennék kiváncsi, hogy kinek hogy vált be, illetve hogy melyiket érdemesebb??

  Thx, Stann