10
Melyik a jobb?
-
#10 összehasonlító teszt:
http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1608
a függetlenségér nem vállalok felelősséget, de megér egy rápillantást...
angolul van, de a performancia grafikonokat mindenki megérti -
#7 Na egy kis idézet, több ilyen kéne!
"Támogatott 3D technológiák:
.. Vertex + Pixel Shaders
ATI kártyák hardverjéből:
..TruForm, aztán
..bumpmapping,
..environment mapping,
..hardware skinning(a szereplőket így skinelik, ami sokkal gyorsabb az eddigi módszereknél és részletesebb megjelenítést tesz lehetővé),
..shadow buffers, ..
Na szeretném én mindezt EGYÜTT látni a NWO-ban. (szvsz)Fogadok, hogy az effektek háromnegyedét kikapcsolják.
A Radeon 8500 v1.4-es pixel shaderjét nagyon szeretik a Termitegames-nél, mivel szerintük „kellemesen bársonyos” érzés nyomulni ezzel a kártyával.. Az elképesztően tehetséges fejlesztők nagyon szeretnének már hardveres displacement mappingot beépíteni az NOW-ba. Nahát a Matrox Parhelia 512-vel megkapják a lehetőséget. Másfél éve fejlesztik. A beígért fénytechnika – DE CSAK HA BENNE LESZ A VÉGSŐ VERZIÓBAN – megnyugtató, hiszen hasonlít az eddig veretlen Blade of Darkness megvilágításához: globális per-pixel fény és árnyjáték.
A csapat állandóan újabb demókat küldött az ATI-nak, cserébe az ATI újabb kísérleti driverekkel látta el őket. Ebből levonva a következtetést, egy biztos: ATI kártyákon betonstabil lesz az NWO. "
(Forrás) -
#6 (A GTA3at pl. Radeonra készítik)
Sztem a Radeon ugyan gyorsabb, meg több feature-je van, de a driverek közti különbség a GF3 javára dönt.
Én most GF3-at vennék, egyszerűen azért, mert ugyan 3dmarkban gyorsabb a Radeon -nyers erőből- de amihez már kell egy kis optimalizáció, ott sokszor lenyomja még a GF3 Ti200 is, nemhogy a Ti500.
Anandtechen a múltkori, Unreal engines teszt után változott erre a véleményem, én ATi párti vagyok, de gazdag nem. 29nettóért láttam múltkor Ti200-at, azt venném - és akkor az Innovision, nem manli Radeon8500 LE. Szóval minőség.
Hogy milyenek lesznek a következő driverek ATihoz azt nem tudom, állítólag jók, de az nvidia itt verhetetlen.. nem hiszem, hogy az Unreal engine annyival gyorsabban menne GF3-on ha csak a hardwaret nézzük, és mégis gyorsabb.
Ennyit fűznék hozzá. :o) -
#5 -
TheZsenyka #4 A legfontosabb : KABBE
1., Nyílvánvaló, hogy szinte minden játékot elsősorban NVIDIA chipsethez optimalizálnak és csak azután jön szóba minden más.
2., Lásd az első pontot.
3., Lásd a második pontot, majd az elsőt. -
#3 Ha mindent az nVidiahoz méreteznek vagy mi, akkor hogy lehet gyorsabb a 8500? Lenyomja izomból és kész? LOL :) -
TheZsenyka #2 A Radeon simán veri a Ti500-at is. Ha a sebesség mindenek felett, akkor vegyél 8500-at... vannak driver bugok, de én nem tudtam kivárni a javításokat. Pl. sokszor kell állítani a pixelközéppontot. A GeForce3-al nem nagyon lehet ilyen gondod: mire feltelepíted az új drivert, már ki is hoztak egy még optimalizáltabb drivert Viszont szinte mindent az nvidia-hoz méreteznek, ami még inkább mellette szól. -
#1 Hello!
Szoval én most állok gépvásárlás előtt, a tervek szerint egy AMD XP1700+ proci egy ABIT KG7 Lite lapban. Ahogy elnézem az árakat, a Ti200 és a R8500-as ára egyre jobban közelit egymáshoz(Ti200:32Huf;R8500:38Huf).
Ugyan (elvileg) tesztekben a Radeon simán veri a Ti200at, de tapasztalatokra lennék kiváncsi, hogy kinek hogy vált be, illetve hogy melyiket érdemesebb??
Thx, Stann