Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már sokszor emlegettetek ilyen "gyakorló" skálákat....
Mutatnátok párat (esetleg sokat😄)?

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Fájó szívvel, de eladom Hohner "The Jack" fejnélküli csodálatos basszeromat!

- átmenõnyakas full jávor test (klasszikus forma, nem az "evezõ")
- 24 bund
- EMG aktív elektronika, két humbucker, két hangerõ, magas-mély kombinált hangszín-poti, aktív-passzív kapcsoló
- nagyon komoly sound!!!
- kényelmes nyak, jó súlyelosztás (merthogy nincs fej, ugye)
- keménytok

A hangszer korának megfelelõ állapotban van, a lakkozáson egy-két sérülés található, de nem vészes. A D-húr hangolója kicsit ragad (cserébe viszont két hétig tartja a hangolást!!! És nem csak a D-húron ).

Az irányár csupán 85000 HUF!

A hangja meghallgatható a www.myspace.com/svetlanamusic oldalon.

Érdeklõdni lehet a [email protected] -on.
tigeroo
nekem se volt gond vele...bár én akusztikus gitáron kezdtem (bõ 3hónapig nyúztam)
én tudom 😛 (mondjuk lassan 6 év után könnyû beszélni)

nem csak a gyakorlás a lényeg: a különbözõ skálálnál meg kell tanulni a helyes ujjrendet, különben berögzõdnek a mostani hibák.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Hát én is azt gyakorolgatom😊 De megyeget... hidd el pár napig gyakorlod és már kevesebb gondot fog okozni😊

Nivea
emiliáno néha kisujjával fogja le az also hurt. én sose birom lefogni kisuujjamal semelyik hurt mert feszes és nem borm lenyomni h tizsta hangot adjon. tudom...tudom... gaykorlás... de kiváncsi vagyok h ti udjátok?

Arnold Layne
akkor szerezz egy guitar pro-t vagy egy power tab editort, ott meg tudod hallgatni csak a basszust.

---Battlestar Galactica---

kb másfél hete van gitárom😄 Ennyire még nem finomult ki a hallásom ilyen téren😊

passz; hallgasd meg a számot, abból kiderül :-)

Azt meg tudnátok nekem mondani, hogy egy ilyen tabon az r betû mit jelöl

pl ebben a tabban 1. versnél

Hajráhajrá!😊

Higher ground az egy iszonyatosan qrvajó szám😄
Ha majd én is a slappelésnél tartok akkor szerintem az lesz az elsõ, amit megtanulok.... ami még nagyon durva slappelõs szám az a Rage Against the Machine - Take the power back😄

tigeroo
hát igen, nem könnyû slappelni😊
majd késõbb visszatérek rá énis, de akkormár tuti jobban fog menni
(gyorsabb/pontosabb leszek stb...ráérek vele😊)
Nivea
kb eddig tartotta lelkesedésem😄 az ilyen kis lépegetösöket nem birom mert elvannak gémberedve az ujjaim:S ugyh átskipelem ezt a mapot😊

tigeroo
red hot chili peppers - higher ground (stevie wonder feldolgozás)
+
master of puppets

ezt a kettõt tudom csak elslappelni

(meg rhcp - can't stop...de ott sajna a többi húrba is beleérek #cry#)
Nivea
a nevét nem tudtam, de muatta már eggyik haverom. de be kel h valjam nem gyakoroltam még:'( de most ujra kézbe veszema gitárt és mindent megtanulok... MIIINDENT!

hehe!😊
Én majd a magam idejében tanulok meg slappelni... nem mintha nem érdekelne (nagyon is érdekel😄)
De egyelõre az alap dolgok rögzüljenek belém😊

erre szoktam mondani, hogy mindent a maga idejében :-)

furcsa lenne, ha slappelni tanul és a hammerolást ne tudná😊

ezt úgy hívják hogy "hammer". azt csinálod, hogy a 3. bundnál lefogod a húrt, pendítesz, majd rögtön a másik ujjaddal ráfogsz az 5. bundra.

Xreactor
3h5-re gondolsz? Pengetsz egyet 3ason majd át mész 5ösre. De 5ösre nem pengetsz. igy olyan mintha egybe "folyna" a két hang.

o_O -,-\'

Nivea
most talulgatok slapelni. és h kell ezt olvasni? lefogom a 3at slap felengedem és lefogom az 5öt?

Arnold Layne
Hogyan?

és mennyire igazad van😊
Mondjuk igaz, kb fölösleges volt a kérédsem, mert amit eddig megtanultam számokat mindig úgy csináltam, hogy megnéztem egy korrekt tabot, megnéztem mellé 3-4 videót és abból csináltam magamnak egy verziót😊
Csak pl a Kiss-nek a Strutter c. számához amit találtam legkorrektebb bass tabot, azt senki nem úgy játsza, hanem leginkább úgy mint maga Gene Simmons játsza... nah sebaj majd keresek más számot tanulásra😊
Köszi szépen a választ, eloszlattat bennem a kérdõjeleket😊

Nivea

Arnold Layne
hibás tabokat mindenhol fogsz találni, a legjobb ez itt mindent megtalálsz, általában, ha valamit jól pontoznak, annyira nem rossz... ha rossz egy tab, próbáld hallás után kitalálni.

tigeroo
várj, te most mit akarsz?
pontos tabot, vagy "hiba nélkülit"

az nem baj a nem pontos, sõt, ha megnézel ilyen "bass cover" videókat meglátod hogy ahány basszeros, annyi féle játék van, kis saját elemet mindenki belevisz a játékba, és szerintem ez jó...!
sõt, ha megnézel pár ladánybene27 féle bob marley feldolgozást akkor látod majd hogy mirõl beszélek😄
(hogy a reggae-nél maradjunk<#smile>)

amúgy szelektálni kell. sajna selejt mindenhol akad (bár ez attól függ hogy a tag kottáról csinálta a tabot,vagy hallás után...stb..)
nincs mese, megkell nézni több félét-fajtát és amelyik neked jobban tetszi (esetleg jobban hasonlít az eredeti felvételhez)
Huhh köszi😊
1 hét alatt most vettem észre elõször... éppen néztem egy videót, közben kezemben a cucc és így mondom magamban... mi ez ami ilyen puha... odanézek és épp a pickupot nyomkodom😄

Még 1 kérdés... tudnátok mondani olyan oldal(aka)t, ahol tényleg a legtöbb tab 100%ig pontos... mert ahány oldalon néztem mindenhol találtam/hallottam hibákat... talán ami sztem a leg pontosabb az a Bassmasta... de ott is egyre több hibás tabot látok:/

Nivea
csak jobb gitároknál ugrik vissza!😄 enyémet is be lehet nyomni...

hunbasser
normális.

ReaL MaDRid x siempre

Hello! Ma meglepõdve vettem észre, hogy a gitáromon levõ 2 pickupot be lehet nyomni a testbe (persze nem nagyon és utána visszaugrik a helyére) Normális ez kérdem én?😄

Arnold Layne
ha mindkettõ tekercs hangerejét egyformára állítanánk, más hangja lenne, mint egy humbackernek?

szerintem az lehet, hogy a hangszedõ 2 tekercse nincs sorba kötve, hanem külön-külön lehet állítani a hangerejét. ami azért gond, mert így nem humbucker a hangszedõ...

Arnold Layne
Köszi. Még egy kérdésem lenne😊 a két hangerõ szabályzó egy pick up-nál hogy valósul meg?

a negyedik változatlanul a jack aljzat :-)
amúgy: OLP guitars kikeresed az MM2 típust, és minden le lesz írva

nekem egy '79-es Maya Jazzbass-em van

Arnold Layne
Te milyenen játszol?

ha van két hangerõ meg egy hangszín, akkor mi a negyedik?

tévedtem, tényleg 2 hangerõ - 1 hangszín.

amúgy egyszer kipróbáltam, nekem eléggé kényelmetlen volt a nyaka.

hunbasser
köszi 😊

ReaL MaDRid x siempre

tigeroo
boldog szülinapot! =)
Arnold Layne
Szerintem ez ugyanaz a gitár, amirõl elõbb kérdeztem, csak ez rendes musicman, ezen látszok, hogy 4 szabályzó van, és alul van a kábel kimenet. Szerintem az elõzõ is ilyen, de lehet, tévedek.

Arnold Layne
Ti már játszottatok ilyesmi gitáron?

gondolom 1 hangerõ - 1 mély - 1 magas; feltételezve abból, hogy ez musicman másolat.

hunbasser
ott a pont 😄

ReaL MaDRid x siempre

gyakorolni kell 😄

tigeroo
sztem azon csak 3poti van, az alsó meg a kábellyuk
és akkor megvan a szokásos hangszín-hangerõ

kérdés: hogy lehet az A húrt"pontosan" slappelni? hogy ne érjen bele a hüvelykujjam a többi húrba...:S E húr slapje + popping megy csak eznem
Arnold Layne
Ezen a gitáron mit változtat a négy szabályzó, mert sajnos nem írták le.

Egyébként ma ezzel edzettem az újam pár órát😊

Tudnál adni ezzel a témával kapcsolatban linket?😊

a legegyszerûbb gyakorlás az oktávozás, illetve a skálázás. napi 1-2 óra gyakorlás, és hamar megedzõdnek az ujjaid ;-)

Arnold Layne
szerintem az elején kicsit érdemes megnézni egy szám kottáját/tabját, hogy mikor mit kell játszani, kicsit tanulmányozni, hogy miért azt kell játszani, amit kell, meg ilyenek. Szerintem ebbõl jobban fog az menni, hogy magadtól belejátszol valamit egy számba, hiszen láttad már, hogy mások más számnál miket játszottak.