Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oda lehet jobb lenne akkor a pengetõ😄
Csak én azzal még pl nem tudok😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

tigeroo
jah énis igyvoltam a héten. már a jobbkezemen a pengetõujjakat össze tudom koordinálni, és kedvemre tudom váltogatni az ujjaimat is ha kell menet közben, nincs gond. pókkéz rulz😄

egy hónapja a master of puppets-t még fele ilyen gyorsan tudtam játszani, mostmeg simán tudom tartani az ütemet (és az ujjaim sem fáradnak)

meg tizenhatodokat is simán tudok már ujjal, csak kb. 1 perc után elfárad a jobbkezem
huhhh tegnap megtanultam az Audioslave - your time has come-t😊
Egyik barátom aki most kapott dobot mondta, hogy most ezt elnyomta és hogy tanuljam meg én is... én meg mondom... háhh majd ha jobb leszek😄
És aztán megpróbáltam...nem egy nehéz szám... de a sebessége miatt sztem 1 hónapja eszembe se jutott volna... viszont most... párszor elgyakoroltam... eleinte szimplán megfájdult a kezem, de mostmár az sincs😄
Ilyenkor érzem, hogy azért fejlõdök😊

hallottam róla, de még nem volt személyes tapasztalatom vele.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

döntöttem... valszeg inkább egy kisebbel fogok kezdeni... csak legyen minõsége😊 Egyik barátom ajánlotta a Hiwattot, mint márka... vélemény?

egy tanács: jót olcsón nem lehet kapni; a minõséget a zenében meg kell fizetni.

ami szerintem jó alapnak (ezek olyan 100 ezer körüli tételek):
Fender Rumble 100
Ampeg BA115
Hartke B900
Roland CB100
Gallien-Krueger Backline 115

nem egy EBS kategória, de szerintem ezek már viszonylag jó minõséget képviselnek. A Hartke cégnek vannak alu membrános kombói is, én attól egy picit ódzkodom, de kinek a pap, kinek a paplan...

De akkor amúgy melyek az olcsóbb márkák amik jók is?

tudom tudom, persze😊

hunbasser
igen,de az nem azért van mert Marshall,hanem azért mert 30W...😄

ReaL MaDRid x siempre

100 W alatt esélytelen, hogy egy dobot átszóljon !

Én valami olyasmit szeretnék ami azért hallatszik dob mellett, és nem drága... eleinte marshallban gondolkodtam... MB30asban de egy srác azt mondta hogy szerinte ne azt vegyek, mert õ is azért adta el, mert nagyon halk...

sz4bolcs
Ehhez mit szóltok? Nem a zenéhez, hanem a basszerhez. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

hunbasser
nekem errõl a comboról nincs tapasztalatom. szerintem menj el,próbáld ki,annyit megér. na meg persze a többit is,ne egy combo miatt menj 😄

egyébként marshallok erõsen ajánlottak,inkább egy alig használt marshallt vegyél,az kb. életbiztosítás,nagyon jól szólnak és nem nagyon mennek tönre.

ReaL MaDRid x siempre

Errõl mi a véleményetek?
Eddig a számítógépes 5.1emet használtam és most szeretnék venni így karácsonyhoz közeledve egy rendes erõsítõt... ez szerintetek megfelelõ?

imádom a nyúltápot (youtube) Nem igaz, hogy az emberek tök szar covereket felraknak aztán a többiek meg 5 csillagra értékelikXD
Azért gyakorolják már be mielõtt feltöltik-_-

tigeroo
hát mostmár énse tudok😄 de a fejrázás megmaradt a hosszúhaj korszakomból😄
tudnád én milyeneket szoktam hedbendzselni
(tarkopasz vagyokXD)

hunbasser
A_:S?DASASDADSDAS

ReaL MaDRid x siempre

Arnold Layne
igazad van:-) az a gitározás lényege:-)

---Battlestar Galactica---

tigeroo
aha, akkor jó ha "egyhelyen" tudok minél többmindent eljátszani egy dalból...legalábbis nekem, így tudok a headbang-re is koncentrálni😄Dd
Én is így vagyok vele😊 Ha mondjuk egy tabon az van hogy le kell fogni egy 5öst, de az kényelmetlen lenne akkor természetesen inkább üres húrt pengetek😊

tigeroo
az ujjrendet betartom.

de ha úgy van hogy váltani kéne ujjrendet tabon, akkor inkább másik húron fogom le a hangot ha lehetséges. én szeretek spórolni az ilyenekkel, legalább addig se kell a gitárnyakat nézni hogy hova tegyem a kezem😊

lazzzz 😄
hunbasser
"én már tanulás közben is úgy csinálom a fogásokat is hogy "kényelmes" legyen."

itt a hiba.nem véletlenül van ujjrend,aszerint kell játszani. mielõtt nem jártam tanárhoz,én is össze-vissza fogdostam,ahogy kényelmesebb volt vagy ahogy a leggyorsabban tudtam áttenni az ujjam az egyik bundról a másik bundra,tehát mit tudom én,standard hangolásban,ha egy F után egy magas E jött akkor simán a gyûrûsujjammal nyúltam le érte,holott ujjrend szerint fuckos ujjal kellene,mert ha az E után egy F# jön,akkor az van,hogy kapkodni kell az ujjaimat,vagy csúsztatok, és egyik sem jó.

ezért kell elmenni tanárhoz,mielõtt még belédrögzõdnének ezek a rossz mozdulatok.

ReaL MaDRid x siempre

tigeroo
háát én nemtudom. én már tanulás közben is úgy csinálom a fogásokat is hogy "kényelmes" legyen. de azért sokat nem könnyítek, fejlõdjek is.

nekem nem az a cél hogy pont úgy játszak el xy számot pontosan úgy ahogy anno a basszer a stúdióban.

ezért tetszik az a slappes around the world felvétel amit korábban linkeltem. végre valami új, mégis "ugyanaz"😊
persze, csak ha coverelsz akkor elõször tanuld meg a rendes számot, utána meg saját ötletek😊
Nah hát a taboknál a rende szám megtanulásánál bukik az ember😄

tigeroo
miért, ha kottád van akkor többféleképpen is lefoghatod a hangokat.
én meg azért preferálom a tabokat, mert utána saját dolgaimat is bele tudom vinni a zenébe, ha mindenki "szabvány" szerint játszana szerintem az nem lenne jó.

ahány basszer annyi baj legyen 😄
Arnold Layne
nincsenek külömbözõ verziók, maximum azokat vehetnénk más verziónak, amiket koncerteken egy kicsit mádhogyjátszik...a legtöbb tab egy rakás szar...meg kell nézni egy koncertvideót, meghallgatni a számot, és simán meg lehet tudni, hogy hogyan és mivel kell játszani a számot.

Hello!

Basszusgitár oktatást vállalok kezdõknek, Budapesten.

Érd.:[email protected]
0630/445-31-14
tigeroo
Egy kis csemege a Fleasoknak😄

Xreactor
az attol függ milyen verziot tanul meg az ember

o_O -,-\'

Arnold Layne
a can't stopnál nem kell ott slappalni. E7 ami a legmélyebb(és amit slappelni kell)

tigeroo
nekem az E húrt nehéz slappelnem. fõleg ha a az elsõ bundoknál van a bal kezem nemtom miért de akkor jobb kézzel lazán félreütök 😄
Arnold Layne
Nem olyan nehéz az...😛

naná, van 10 ujjam meg egy jó hangszerem :-D

viccen kívül, régen volt egy kis Digitech BP80-am, de azt késõbb eladtam, mert nem tudtam kihasználni, kb. 2-3 effektet használtam rendszeresen, a többit meg max saját szórakoztatásra (a dobgép is ilyen volt)

jövõbeli tervként egy-két stompbox-ra fogok beruházni.

tigeroo
és van vmi effekted is?

pl. a for whom the bell tollshoz
Xreactor
aha 😊

o_O -,-\'

tigeroo
can't stop-ot slappelve tudod?:o
hunbasser
te is basszgitározol? :|||

ReaL MaDRid x siempre

Az biztos is hogy nagyon jók benne a basslineok... de vannak eléggggggéééé nehezek is😄

Xreactor
Én fél éve nyomom. o_O nagy RHCP fan vagyok, tetszik benne bass nagyon.

RHCP - give it away
RHCP - cant stop
RHCP - snow
RHCP - under the bridge
RHCP - californication
RHCP - by the way
RHCP - easily
RHCP - pretty little dity
RHCP - hump de bump
RHCP - dani california
stb.. Imádom 😄

Ezen kivül még szeretek punkot játszani..greenday,offspring, de ezektöl nem tok sok számot csak elvétve 1-2

Szoktam néha hibázni, föleg ha szar napom van. 😄 meg hazudnék ha azt mondanám h minden számot kivülröl halál pontosan, mer szeretek rá jammelni meg kitalálni dolgokat. ennyi 😊

o_O -,-\'

hmmm.. most hirtelen ami eszembe jut kedvenc:

Incubus - Summer romance
Dream Theater - Erotomania
Metallica - For whom the bell tolls, King Nothing
The Egg - Ambassador
Deftones - My own summer
Gary Moore - Still got the blues
Edda - Elhagyom a várost
The Offspring - Defy you
(...)

jó, de sajnos olyan is😄
Én is innen szedegettem amiket tudtam, de elég gyatra a választék... de legalább van egy kevés😊

tigeroo
hát itt konkrétan egyik elõadótól sincs bass tab 😞
Arnold Layne
itt csomó magyar tab van. Nem akarok gonoszkodni, de a google-ben az elsõ találat volt...😛

tigeroo
irj már le pár kedvencet azért 😉
a lelkes basszerok kedvéért
loool mekkora ték és észre sem vettem

nekem cirka 6 éve.
inkább nem írom le mit tudok :-D

tigeroo
meg szerintem valami bannert is összetákolhatnánk😊 úgyis pörög a topic!
tigeroo
kösz, viszont papi 😄
hát én nemnagyon tudok magyar tabos oldalakat ...a 911tabs-on van pár ismertebb magyar elõadótól szerzemény (edda, tankcsapda, stb.), de ennyi. szóval erre énis kíváncsi lennék

(engem ladánybene27 és cozombolis bass tabok érdekelnének fõleg)