40
2002.Július 15. - Végre vége !!!
  • daomo
    #40
    ték
  • CSOCSO
    #39
    nah te is okos vagy meg én is:) akor most szedjetek le nekem midnent:)
  • skorpio7
    #38
    Mondjuk ez így volt eddig is .
    A filmeket a haver szedte , a game-kat meg én . :)
  • CSOCSO
    #37
    azért a havi15 az még elmeyg! de amikor ilyen 4 meg 8 az már nagyon halál!!! ami kell gamezt leszedsz.. és csumm... az egyik haverod meg csak a filmeket szedi..te adod neki a gamezt ö meg neked a filmeket..és kész is:)
  • skorpio7
    #36
    Csak egy picit .
  • Alien!
    #35
    Most hergelsz??????
  • skorpio7
    #34
    30 napos hónapra elosztva a 15 GB-ot ( napi 500MB ) , az vajon mire lesz elég ( neked ) ? :)
  • Alien!
    #33
    35 Gb-nál tartok,jelen pillanatban is jön lefelé film ezerrel....
  • skorpio7
    #32
    Hát igen ... már reménykedtem , de tényleg csak az ADSL maradt , mint megoldás ,Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is ... főleg a notórius letöltőékre . :)
  • Alien!
    #31
    Azé,hogy egy cég ekkora geci legyen ez már vicc....Először "leválaszt",a minden ízében profi TVnet szolgáltatásról,és rámtukmálja a nevetségesen szar szolgáltatását,majd ezekután ezt még szarabbá teszi....Ahelyett,hogy komoly bővítésekbe kezdenének,az egyre több előfizető kiszolgálása miatt,még a végén én járok még szarabbul....Aztán majd jön az,hogy már csak 40K lesz a sávszélesség és így tovább....Pontosan kitöltöm az aláiratott 1 éves időtartamot,aztán pá....Inkább az ADSL,vagy valami más megoldás,de a UPC semmiképp....Kb 1,5-2 hónapja kaptam tőlük valami agyonfogalmazott emailt,hogy bővítésekbe kezdtek,és a modemem egyik ledje jelzi majd,ha fejlemény van....Na azóta is jelzi.......
  • skorpio7
    #30
    Hmmm ... úgy látom , nem váltok csomagot .Broadband-ről "broadband"-re csak .

    UPC chello: bővítések és korlátozások
    írta: Rátonyi G. Tamás, 2002.05.28 idő: 11:59

    [HWSW] Hagymásy András, a UPC kommunkiációs igazgatóa megerősítette lapunknak a hírt, hogy a UPC a jövőben alkalmazni fogja a chello előfizetőkkel kötött szerződésben szereplő 15 GB-os adatforgalmi korlátozást. A maximált adatforgalom fogalma eddig sem volt ismeretlen, többször szóbakerült már, ám a szolgáltató mindeddig nem élt a maga számára biztosított lehetőséggel: ez mintegy opcionális lehetőségként szerepelt a szolgáltató és az előfizető közti jogviszonyban.
    A jövőben tehát azok a chello előfizetők, akik rendszeresen túllépik a 15 GB-os adatforgalmat, számíthatnak arra, hogy internet hozzáférésüket korlátozni fogják. A Broadband szolgáltatás "büntetővonala" ismereteink szerint egy 64 k-s vonal volt, valamennyi Broadband előfizetőt, akik adott hónapban túllépték az adatforgalmi korlátot, erre a vonalra terelték. A chello előfizetőkkel kapcsolatos korlátozás részletei nem ismeretesek, elképzelhető azonban, hogy a Broadbandhez hasonló megoldást választ majd a UPC.

    Hagymásy András szerint nem automatikus korlátozásról lesz szó, tehát aki például életében először 15,5 GB-os forgalmat bonyolít, azt nem szankcionálják azonnal, ám azok, akik sorozatosan túllépik ezt a korlátot, számíthatnak az adatforgalom korlátozására. A kommunikációs igazgató szerint erre az intézkedésre épp a többi előfizető zavartalan internetezésének biztosítása miatt van szükség. Bár a döntés bizonyára nem lesz népszerű az előfizetők táborában, az igazsághoz hozzátartozik, hogy kevés olyan internetes fórum van, ahol a UPC-vel kapcsolatban indított topicokban ne kérkedett volna valamelyik felhasználó, a 15 GB-ot jócskán meghaladó forgalmával. Ezzel kapcsolatban Hagymásy András már korábban kilátásba helyezte, hogy alkalmazni fogják a szerződésben is lefektetett korlátozó intézkedéseket.

    Jó hír ugyanakkor, hogy a UPC hamarosan -- júniustól -- kiváltja a Broadband díjcsomagokat a nagyobb forgalmat lehetővé tevő chelloval. A négy városban: Szolnokon, Nyíregyházán, Debrecenben és Nagykanizsán igénybevehető Bradband szolgáltatás tehát megszűnik, helyette a chellora lehet előfizetni. Ugyanakkor ez a Broadband Privát csomagok előfizetőinek áremelkedést jelent, hiszen azt 9.900,- forintos havidíj ellenében nyújtotta eddig a UPC -- igaz, mindössze 1 GB-nyi adatforgalom lehetőségével, míg a chello 15 GB-os adatforgalmat engedélyez 10.900,- forintos havidíjért.
  • skorpio7
    #29
    Hát ezek után érdekes lesz . :)))
    Főleg , ha tényleg így lesz !

    INDEX

    Lassítják a Chello nagyfelhasználóinak elérését , Hónap elején ismét gyors a háló

    vomit
    2002. május 28., kedd 16:32

    A UPC kábeles internetszolgáltatásának előfizetői eddig sem forgalmazhattak 15 gigabájtnál nagyobb adatmennyiséget egy hónapban, eddig azonban nem szankcionálta a cég a nagyfogyasztókat. A türelmi időszaknak vége: a kvótát túllépő előfizetőket ezentúl a hónap végéig lassabb vonalra helyezik át. Hónap elején minden kezdődik elölről.

    http://index.hu/tech/net/upcchello1/
  • Laalee
    #28
    inkabb mondjuk ugy fenttartjak a lehetöseget, hogyha kell lekorlatozzanak...
  • Efreet
    #27
    hivatalosan van, gyakorlatban nem tudok senkiröl, akit egyszer is leszedtek volna a vastagabb sávról.
  • TomBond
    #26
    Ez mit is jelent akkor?
    Nincs korlát a Chello-ban?
  • skorpio7
    #24
    Hát ez nem igaz ... hogy te ennyire értetlen legyél .
    A csődkritikám annak szólt ( persze azért el kellett volna olvasni minden hozzászólásomat , mert anélkül kizárt , hogy megértsd ... bár amint látom felesleges , mert nehéz a felfogóképességed ) , hogy JÖN MAJD HELYETTE egy másik , jobb szolgáltató .
    Ismered a mondást ugye ?
    "...AMÍG ÉLÜNK , CSAK REMÉLÜNK..."
    Fel is soroltam a választékot , még az Axelero-t tartottam a legjobb megoldásnak is ( úgyszintén korlátlan , gyors és megfizethető - a broadband-nél jóval olcsóbb KÁBELNET-je van ).
    Hiszen a rendszer működik , van egy jónéhány ezres netes tábor , amit biztos nem hagytak volna veszni hagyni .Szóval senki nem vett volna észre semmit az egészből , csak a név változott volna meg ( szerintem ).
    Remélem így már kapisgálsz valamit ...
    Spec. nem nyalom a seggét a matáv-nak , mert azon kívül , hogy a hálózatos telefon-t és vonalat ők adják nekem , más közöm nincs hozzájuk .
    TE MONDOD !? , HOGY NEM ÉRDEKEL AZOK SORSA , AKIKKEL A MATÁV KICSESZETT ?!?! HÁT TÉGED AZ SEM ÉRDEKEL , AKIKKEL A SAJÁT SZOLGÁLTATÓD A UPC KICSESZETT EZZEL A BROADBAND NEVEZETŰ SZOLGÁLTATÁSSAL ????? ÉS EZEK UTÁN MERED FELRÓNI NEKEM UGYANEZT ?! LESZÓLSZ ?! NEVETSÉGES VAGY ...
    És te vajon mit teszel azokért akikkel kicseszett a matáv ?! Tudsz egyáltalán tenni valamit ?! Maximum aláírod a petíciót , mint ahogy megtettem én is .Ez a pénteki matáv vonal nem használat minket érint a legkevésbé , eredménye 0 lesz , majd meglátod .
    És mégvalami ... kíváncsi vagyok , mit szólnál ahhoz , ha duplájára emelnék a chello árát !?
    Megmondom mit csinálnál ( legalább is ez szűrhető le az előző hozzászólásodban tanusított magatartásodból ) .
    Befognád a szád és fizetnél mint egy kisangyal , mivel más választásod nincs , hiszen az ADSL egy matávos , drágább , szar.Ez van , ezt kell szeretned , hiszen ha nem tetszik , mivel nem kötelező chello-zni , lehet arrébb fáradni .
    Igen ezt tennéd ... vagy mégsem ??? ( Mert ha nem , akkor értehetetlen az előző hozzászólásod .Ugyanis van egy "kritika" nevezetű fogalom , ami arra való , hogy megmutassa a kritika tárgyát képező rendszer hibáit , hiányosságait és lendíti előre a rendszer fejlődését .De amint látom , erről kár papolnom neked , mert ez csak egy bizonyos szellemi szint fölött érthető meg ... azaz fölötted.)
  • Efreet
    #23
    az a 15GB az a "fair use policy" része, az egyenlö használat elve... tudomásom szerint senkit nem kapcsoltak még le aki chellos volt, és a szerzödést betartva netezgetett.
  • TomBond
    #22
    Én Szolnokról Netezek 1GB-os Broadband-el (szerncsére nem sokáig).
    A levélben azt írják hogy a chello sem lesz korlátlan hanem 15GB-os korlát van rajta. Igaz ez?
    Na nem mintha nem lenne elég csak érdekel a dolog.
  • Mike
    #21
    Egyébként is az ADSL drágább. De te csak nyugodtan nyald a seggét a matávnak, ne is törödj azokkal, akikkel kicsesztek, lényeg Te vagy.
    Ja és drukkoljál, hogy csődöljön be az itthobni upc részleg is, vegye őket meg valaki, aztán kérjen dupla annyit.
    Gusztustalan. Egyszerüen nem tudom felfogni, amiért neked vmi nem ettszik, már egyből a csődjét kívánod. Szabad országban élünk nem kötelező a UPC. A bradband sem volt kötelezp, ha nem tetszett minek mentél bele? Ha meg belementél, akkor ne pofázzál, hogy igy szar meg ugy szar, gondoltad volna meg elöbb. vagy mond vissza. Nincs rádkényszerítve semmi. egyzszerüen érthetetlen ez a siránkozás. De ezt már megírtam múltkor is. :(
  • Efreet
    #20
    viszont milyen gyors a 3-5k-hoz képest. mert van ahol az az egyetlen másik alternatíva...
  • Mike
    #19
    én spec nem töltök le különösebben semmit. ami kell, arra megvan a jól bevált rendszer. Egyébként is 55K qrva lassú mondjuk 400-hoz képest.
  • Mike
    #18
    :))

    én chellos vagyok :)
    és nem drukkolok, hogy eltűnjön a upc, nekem megfelel a szolgáltatásuk színvonala. Ha te utálod őket, akkor meg ne köss velük szerződést. ezért irtam amit irtam. Egyébként minek olvassam el, ugyis ismerem az álláspontodat ezen a téren :))
  • Mike
    #17
    Ismerem az előzményeket, ok? skorpió nem most ír erről először
  • skorpio7
    #16
    Az index-en nagyon sok a panaszos , bizonyos kerületek chello-sai 20-40-es kB-os sávszélességre panaszkodnak este 18:00-23:00-ig .Csak utánna áll helyre a "normális" sebesség .
    Nem számít , hogy "csak" átnevezik vagy sem , de legalább korlátlan lesz .Amúgy tudja ez a "rézkábel" a 75 kB/s-et is .Tavaly szeptemberben pontosan 2 héten át ügyködtek a szerelők este 8:00-tól éjfélig ( ilyenkor nem volt net és persze nem is szóltak előre róla , csak miután betelefonáltam ) .Valamit cseréltek vagy szereltek be és néha ilyenkor ugye próbaképp visszakapcsolták 5-10 percre a netet .HÁT IGEN ! Bizony stabilan 75 kB/s-os sebességgel jött le ilyenkor az anyag .Mondjuk eddig is megmondták ( a szolnoki kirendeltségen az ismerős ) , hogy központilag vagyunk lekorlátozva , mert ugye elő van írva , hogy milyen vezetéken lehet chello-t szolgáltatni , még akkor is , ha a mi vonalunk is tudná akár ugyanazt a sebességet .
    Gondolom , hogy a tavaszi broadband-os akció nem volt éppen sikeres ( alig tudtak új előfizetőt megnyerni neki ) és ugy a 3. negyedévre van igéret ide szolnokra is ADSL ügyben .
    Hát sutba dobták az eddigi előírásokat és talán a jól csengő "chello" név maradásra biztatja az eddigi előfizetőket , illetve újabbakat is nyer meg .
  • skorpio7
    #15
    Hát igen ... én is hasonló cipőben járok ( még ) .
    Most pl.-ul töröm a fejem , hogy mit is töltsek le .Mondjuk márciusban léptem vissza az 5 GB-os csomagról a 3 GB-osra , mert elegem lett az egészből .A Morrowind már lent van és még 2 játék fér bele a keretbe ( SoF2 , GTA3 , Maffia , Sudden Strike 2 , Cultures 2 , stb. , ami még ebben a hónapban megjelenik ) .
    Szóval választhatok , hogy mit is érdemes még leszednem , mert bizony mindet nem megy .
    De rövidesen ez már a múlté . :)
  • Laalee
    #14
    nem atalnak a chello ra csak atnevezik a broadband ot chello ra, de mindez fejlesztes nelkül, remelhetöleg keves az elöfiztö és nem terheli agyon a randszert, mert ügye jön a szabadsag nincs forgalmikorlat, agybaföbe letölt az összes volt broadbandos, hogy mit az nemerdekes lenyeg, hogy most jol megadjuk az upc nek :D

    amugy nalunk az elerhetö 55kb bol tulterheltség idejen olyan 45-48Kb lett, tehat nem nevezhető hasznalhatatlannak, a ping maradt minden idoszakban 45-50 es, igazabol eszre sem lehetett venni, hogy tulterhelt a rendszer.
  • skorpio7
    #13
    Esetleg zavar valami ?!?
    Amúgy meg rég előfizettem volna rá , ha lenne itt is.
    És igen , mert szerintem jogos a felháborodásom ... jobb lenne , ha elolvasnád Efreet előző hozzászólását és akkor talán megértenéd te is végre .Azt kívánnám neked , hogy te is legyél vagy 3 hónapra broadband előfizető ( csak kár , hogy megszűnik ... vagy inkább nagyon nem kár :)) és egyből nem lenne ilyen nagy szád .
  • Laalee
    #12
    elöfizethet, de nincs ott adsl...

    ha vegigolvasnad amit mas ir, milött leugatod, nem nezneken idiotanak...
  • Mike
    #11
    mit össze tudsz kárálni.
    Szerintem fizess elő a matáv adsl-re.
    Jobb lesz neked is, nekünk is.
  • Efreet
    #10
    Nyíregyházi haver... 17X meggondolja, hogy mit tölt le, mert az 1giga nagyonNAGYON kevés 1 hónapra... nekem a napi forgalmam nem ritkán meghaladja... még ha lassabb lesz, esetleg kicsit kevésbé stabil a rengeteg új ember miatt, akkoris megéri.
    bár kicsit kétkedve nézem a dolgot, remélem nem lesz árnyoldala a dolognak...
  • skorpio7
    #9
    Az 5 GB-os meg 16900 Ft . :)
    Szóval nem jó dolog az ingadozás , amit ti tapasztaltok pesten , de ahogy Efreet is írja ( és nagyon igaz ) , jóval olcsóbb és csak egy korlátlan netünk lesz .Ezt a vidéki megkülönböztetést amúgy is utáltam , főleg hogy többszörös hátrányt jelentett .Főleg azután , hogy nagyon is jól tudtuk , a rendszer tudná a chello gyorsaságát is produkálni .
    Mert mi is volt itt a helyzet ?! Hát érdekes , hogy látványos fejlesztés nélkül egyik pillanatról a másikra átállnak chello-ra .Tehát a rendszer tudta volna eddig is a dolgot , csak ugye működött a szívjuk még a vidékiek vérét , ugysem tehetnek semmit effektus .
    Jól beijedtek az ADSL miatt . :)))
    Mint már írtam , a'la Debrecen .
  • skorpio7
    #8
    Remélem , hogy nálunk nem fog érvényesülni az a sávszélességingadozás , ami a pesti és miskolci "chello"-t jellemzi .Már elég sok helyen leírtam , hogy amíg az az eddigi chello-sok délután és esti 20-40 kB/s letöltést prudukáltak , addig nálam fix 34 kB/s-es volt a nap bármely szakában a sávszél .Persze ez volt a maximum , amit a broadband megengedett .De lehetett olyan chello-s hozzászólást is olvasni a fórumon ( index ) , hogy "ők" nem éreznek semmiféle lassulást vagy sávszélesség ingadozást , szóval lehet , hogy valahol nem érvényesül a túl sok előfizetőből fakadó hátrány .
    Szolnokon amúgy is elég kevés volt az eddigi netes előfizető , bár nem tudom mi lesz , ha tényleg chello lesz .
    És mégvalami ... a levél alapján nincs szükség semmilyen hűségnyilatkozatra chello ügyben .
    Ha netán mégis szar lenne , akkor az ADSL-ig ki lehet húzni vele .Gondolom ezzel tisztában lesz a UPC .Már csak arra vagyok kíváncsi ,hogy vajon mi lesz ha valóban CSŐDöt jelentenek be június 3.-án a hollandiai anyacégnél ?!
    Volt UPC , lesz UPC ?!
  • Efreet
    #7
    nagy jó ez a vidékieknek. eddig a 10900 volt az 1 gigás elöfizu...
  • Dikkma
    #6
    skorpio7 pont ennek örül, OLCSÓBB, és korlátlan lesz. Ezentúl nem 15-öt fizetnek havi pár gigáért (pontosan nemtom asszem 5? az ennyi) hanem 10900-at a korlátlanért. Ennek én is örülnék, ha lassú marad akkor is.
  • Laalee
    #5
    hat hogy a broadbandot atnevezik chellora meg ugyanaz a tulterhet szar marad, ami minden egyes ugyfel utan erösen leterhelté vállik, max a jo dolog hogy nem lesz forgalmi korlat rá.

    nemhiszem hogy ujrakábeleznek minden várost, anélkül meg marad a broadband másnéven.
  • skorpio7
    #4
    Hát persze ... akkor bizonyára hiába raktam be az URL-t .
    Inkább idemásolom neked , mit is nyilatkoztak a UPC részéről idén márciusban ( 18.-án ) !!! ( Hát persze , hogy nem ijedtek be ... pont amikor bejelentette a matáv , hogy hol is lesz még ADSL júniusban .Akkor a nyilatkozó elég tudatlan lehetett , ha idén május 10.-ei keltezéssel kaptam a chello-s levelet . :)
    Hát persze , hogy örülök ezek után a chello-nak , de pesrze ehezt kellett az ADSL-es beijesztés is , hiszen mint írtam , júniusig Szolnok kivételével lesz ADSL Nyíregyházán és Nagykanizsán is , Debrecenben pedig már van is .És van 2 fórum ismerős , akik pont a broadband-ot hagyták ott az ADSL-ért .És ez csak 2 személy , akit innen ismerek .Vajon hányan is lehetnek valójában ?! Lehet , hogy valaki előreszámolt a UPC-nél , hogy mi lesz , ha a többi broadbandos helyen is ADSL-re váltanak ( és a kötelező hűségszerződés miatt , hosszú időre elvszítik a potenciális ügyfeleket ) az eddigi kábelnetes előfizetők .Mert ugyan ki az az épeszű ember , aki egy rosszabb szolgáltatást erőltet egy jobb helyett ?!?
    Amúgy meg akkor mi igaz az alábbiakból ?!?!?!? :

    HWSW idézet ...

    -HWSW: Milyen fejlesztések várhatók idén? Több olyan területről is hallani, ahol például az egyik háztömbben már hosszú ideje van internet, míg a szomszédos épületben -- bár kábeltévé már van -- net még nincs. Mi lesz ezekkel a fehér foltokkal?
    -H. A.: Attól, hogy egy hálózaton a kábeltévé működik, még nem biztos, hogy alkalmas internetezésre. Ugyanolyan beruházás az is, hogy internetezésre alkalmassá tegyünk egy ilyen fehér folt-szerű területet, mint hogy kiépítsünk egy komplett hálózatot. Tehát el kell dönteni, hogy megéri-e vagy nem éri meg az adott beruházás, s hogy mikor lesz annyi pénz, hogy megcsinálhassuk, mi várható, hányan fognak előfizetni...
    Budapesten egyébként három új terület lesz, ahol az internetszolgáltatás elindul: ezek a VIII., IX. kerületek és Csepel, s ezzel gyakorlatilag minden kerület, ahol jelen vagyunk, -- kivéve az V.-et és a II., VII. kerületek egy-egy részét -- internet szempontból lefedetté vált.


    -HWSW: Vidéki fejlesztések? A Broadband mintha leállt volna...
    -H. A.: A Broadband valóban leállt, valószínűleg idén nem indul új helyen ilyen szolgáltatás. Jobban megéri koncentrálni a beruházásokat a nagy piacra, mint egy kisebb, tízezer előfizetős kisvárosban kiépíteni a hálózatot és elindítani a rendszert.

    -HWSW: A kiépítés költségeinek arányát tekintve mekkora különbség van a broadband és a chello között?
    -H. A.: A chello esetében sokkal drágább a szükséges technológia. Nagyságrendekkel többe kerül alkalmassá tenni egy hálózatot chellóra, mint Broadbandre, ezért a chellót nem érdemes egy kis piacon fejleszteni. Budapesten és Miskolcon -- ez a két legnagyobb piacunk -- megéri, mert Miskolcon van hatvanezer előfizetőnk, Budapesten pedig körülbelül kétszázezer.Ahol még elképzelhető, hogy megéri bevezetni a chellót, az Debrecen lesz, mert ott is van körülbelül ötvenezer kábletévé előfizető, s Pécsen is negyvenezer ügyfelünk van...

    -HWSW: ...Pécsen már van kábelnet, a Drávanet szolgáltat UPC hálózaton...
    -H. A.: Igen, hasonló konstrukció Székesfehérváron is van, ott a Datatrans szolgáltat a hálózatunkon. Az a gond, hogy egy ilyen hálózat, mint például a fehérvári, nem alkalmas nagyobb tömegű internetfelhasználó kiszolgálására, mert ezek a vidéki rendszerek 550 MHz-es hálózatok. Ugyan ez is csillagpontos, meg interaktív rendszer, de kisebb sávszélességű, mint a budapesti. Azért nem lehet nagyon bővíteni, és azért nem is propagáljuk, mert a hálózat sokkal több ügyfelet már nem bír el. Fehérváron például néhány száz internethasználó van, s már nem nagyon kötünk be újabb előfizetőt, mert ha lényegesen megnöveljük a hálózat terhelését, akkor azt a többiek is megsínylenék.

    -HWSW: A Broadband tehát végleg leáll?
    -H. A.: Nem végleg, de egyelőre nem arra koncentrálunk. Konkrét tervek most nincsenek, de idén nem fogjuk tovább bővíteni, mint ahogy valószínűleg a chellót sem, az imént említett három budapesti kerület kivételével. Ami viszont jó hír, hogy elkezdtük tesztelni a kibővített külföldi kapcsolatot, már múlt hét szerdán éjjel elindult ez a tesztidőszak. Négyszeresére bővül a külföldi sávszélesség.

    Hát tudod szerintem 2 hónap alatt nagyot fordult a világ kereke és ez volt az , ami a UPC-t lépésre késztette ... vagy mondhatom úgyis , hogy érezte a vesztét , ha nem lép .
    Vagy nem így látod ???
  • skorpio7
    #1

    IIIGGGEEENNN!!!



    2002.JÚLIUS 15.-étől megszűnik a BROADBAND ...

    ÉS CHELLO LESZ HELYETTE MINDENHOL !!! :)))



    Jól beijedhettek a UPC-nél , miután Szolnok kivételével mindenhol lesz ADSL júliusig . :))) Biztos tudták , hogy kb. hányan is térnek át a lekorlátozott , lassabb és drága szolgáltatásról ... egy korlátlan , gyorsabb és olcsóbb szolgáltatásra ... majd minden épeszű ( a'la Debrecen ) . :)))

    Hát ennyit arról , ami a HWSW-s cikk említett .

    http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=653&oldal=1