Csikóbőrös kulacshoz..
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ez a topic ékes bizonyítéka annak, hogy semmit nem fejlõdött az emberiség 2002 óta. Már akkor is a netes társakra bízták a piszkos munkát...
és most nézem hogy 2002 LOL 😄D
dejó, émmost tanulom, google ban keresem a hülyeségeket erre kihozza ezt 😄, na szép ... 😄
ipszilon: Nagyon sokat segítettél! Ma tartottam belőle a kiselőadást! 😊 És szinte azt mondtam el, amit te írtál! 😊 Az osztály jót nevetett, tetszett nekik a vers is, meg ahogy előadtam! köszönöm! 😊
Lehet törölni a TOPIC-ot... 😄
Lehet törölni a TOPIC-ot... 😄
Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12
ipszilon: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!
Sokat segítettél! Jobban leírtad, jobban megértettem mintha ilyen tudományos szövegekben olvastam volna! thx!
Sokat segítettél! Jobban leírtad, jobban megértettem mintha ilyen tudományos szövegekben olvastam volna! thx!
innétôl kezdve már nem is olyan nehéz! ezt a tényt kell bebizonyítanod:
tehát az elsô hat versszak a kulacsot írja le
("csókra termett kerek szádat")
aztán rátér arrahogytartalmaz és hogy az miért tesz jót neki (8. versszak)
tisztára beleesett a kulacsába, ez a lényeg! fontosabb neki a pia, mint a felesége ("bárcsak a feleségemmel/Téged cserélhetnélek fel")
ugyanakkor tisztában van vele, hogy a túl sok bor árt neki: ( "elvisz a Szent Mihály lova"-> azaz a halál) ("szerelmed megemészt végre")
kissé alkoholistáva vált a psi: "Itt az utlsó forintom/ Erted adom ezt is tubám", "Tested tegyék holttestemhez"
tehát az elsô hat versszak a kulacsot írja le
("csókra termett kerek szádat")
aztán rátér arrahogytartalmaz és hogy az miért tesz jót neki (8. versszak)
tisztára beleesett a kulacsába, ez a lényeg! fontosabb neki a pia, mint a felesége ("bárcsak a feleségemmel/Téged cserélhetnélek fel")
ugyanakkor tisztában van vele, hogy a túl sok bor árt neki: ( "elvisz a Szent Mihály lova"-> azaz a halál) ("szerelmed megemészt végre")
kissé alkoholistáva vált a psi: "Itt az utlsó forintom/ Erted adom ezt is tubám", "Tested tegyék holttestemhez"
amúgy meg a lényeg az, hogy a költô egy mámoros pillanatában írta a verset (kicsit be volt rugva, szerintem, persze ezt szebben kell megfogalmazni!:-))
jaj!!!! az elôzô hozzászólásomat ne vedd figyelembe! nem olvastam el a verset elég figyelmesen!
jaj!!!! az elôzô hozzászólásomat ne vedd figyelembe! nem olvastam el a verset elég figyelmesen!
annyit tudok még segíteni, hogy AABB a rímképlete (de gondolom erre már te is rájöttél)
az elsô hat versszak a fizikai tulajdonságokat taglalja és dicséri. a 7. és a 8. versszak a belsô tualjdonságokat írja le. pl. így, csupán ténymegállapítással egy csomó dolgot írsz le, és ez már fél siker!
az elsô hat versszak a fizikai tulajdonságokat taglalja és dicséri. a 7. és a 8. versszak a belsô tualjdonságokat írja le. pl. így, csupán ténymegállapítással egy csomó dolgot írsz le, és ez már fél siker!
Hát köcsög a tanárom, az biztos!
Nagyon szépen köszönöm, hogy utánanélztél, aranyos vagy! thx!
Legalább megpróbáltál segíteni! 😊
Nagyon szépen köszönöm, hogy utánanélztél, aranyos vagy! thx!
Legalább megpróbáltál segíteni! 😊
elôször is: nagyon hálás vagyok neked, mivel amint kinyitottam az irodalom könyvemet, megtaláltam a nyár óta elveszettnek hitt szôgmérômet:-)
másrészt:
normális a tanárotok????? két irodalomkönyvet néztem végig és egyikben sincs elemzés, éppen hogy csak megemlítik, hogy népies vers, ill. mûnépdal. Valamint azt írják még, hogy ez a verse és a "Szegeény Zsuzsi, a táborozáskor" a mûnépdal elsô nagyszerû megvalósulása irodalmunkban!
másrészt:
normális a tanárotok????? két irodalomkönyvet néztem végig és egyikben sincs elemzés, éppen hogy csak megemlítik, hogy népies vers, ill. mûnépdal. Valamint azt írják még, hogy ez a verse és a "Szegeény Zsuzsi, a táborozáskor" a mûnépdal elsô nagyszerû megvalósulása irodalmunkban!