10
probálta valaki?
 • shabba
  #10
  Ez csak részben igaz és a kerületnek csak egy részét érinti. Az optikai területeken nincs ADSL(ez a kerület fele egyből), és a nem optikai területek sem teljesen lefedettek. Kábelnet sincs mindenütt, és itt nem csak a kertesházas területekre gondolok, sok ltp.-en sincs. Ráadásul kábelnet főleg az optikai területeken nincs, ahol a legnagyobb szükség lenne rá, inkább az a jellemző ahol van szélessáv ott mindjárt 2 közül lehet választani, vagy olyan van hogy nincs semmi választás. Nemrég az Axelero fórumában felrakrak egy grafikont ahol a kerületekben felmerült ADSL igénylések voltak szemléltetve. Ezt a diagrammot torony magasan vezette a III. kerület, még a 2. helyezettet is 3x-osan megverve. Ebből is látszik hogy nagyon nagy lenne az igény, de a fatáv ezeket az igényeket nem hajlandó kielégíteni. Kábelnetből is épp most van felmérés több területen, még 1 hónapig lesz, aztán mérlegelik hogy érdemes-e visszirányúsítaniuk a kábelhálózatot, amit tavaly csináltak. Igaz ilyen felmérés már több is volt az utóbbi évben de tett csak 1x követte, tavaly szeptemberben, azóta semmi.

  Az ADSL-edhez gratulálok. Szerencsés vagy. Nekem az egésszel pont ez a problémám hogy nem lé kell a szélessávhoz hanem szerencse. Pedig lé nagyon sok embernek lenne rá, de szerencséje idáig csak minden ezrediknek volt.
 • shabba
  #7
  A systelnetet alaposan kidumáltuk 1 hónappal ez előtt itt: http://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=9&t=000142 igaz akkor még nem tudtuk mire számíthatunk hamarosan. Magával a mikrohullámú nettel senkinek nem volt baja, a techologia nagyon igéretes, és jelenleg ez fejlődik a legdinamikusabban. Jelenleg 11Mbps-es technológiát használnak, de már létezik 54Mbps-es is csak Mo. még nincs frekvencia engedély az 5Ghz-es sávra. A legutóbbi CEBIT-en bemutatták a 108Mbps-es rendszereket is, tehát itt nincs gong. Ahol baj van az a szolgáltató, valami kis cég lehet, semmi referencia, szerintem jelenleg nincsenek is otthoni ügyfelei, csak most próbálkoznak. Így honnan tudnád hogy amit kínálnak az mit tud. Az ADSL esetén tudod hogy lehet vele 50Kb-al letölteni, mert a sok fórumból rengeteg tapasztalaton alapuló info szűrhető le. De itt ilyen nincs, szerintem ők még kisérleti nyulakat keresnek, és bizony az egyikünk sem szeretne lenni.

  Amikor rátaláltunk ammo a weboldalukra akkor szinte semmi info nem volt rajta(még sávszél info sem), az emilben feltett kérdéseinkre adott válaszok kerültek föl a weblapra, de sok lényegi nem került fel, pedig pont e miatt fulladt be oly hirtelen a topic.

  Az lehet hogy a hardware eszközökért nem kell fizetni, de az több éves elkötelezettség itt sokkal jobban visszatartó erő, elvégre itt zsákbamacskát veszek. Ha nem válik be és vissza akarod mindani, akkor ki kell fizetned a több éves havidíjat amire szerződtél és ez bizony 300ezer fölötti számla, ennyit meg senki nem fog kockáztatni.

  Nehány info, ami nincs kint és még bennem maradt.
  -10-12Km hidalható át, ha nincs természeti akadály az útban, ha jól tudom a központ a Citadellán működik
  -BIX 100Mbps, külföld 2Mbps(ez baromi kevés)
  -közösségi rendszernél a minimum fő 20

  Mivel nállunk itt a III. kerületben semmi szélessávú rendszer nincs és nem is lesz, egyedi esélyként 1 hónappal ez előtt megpróbáltuk, de visszakoztunk. Az új megváltozott helyzet most megint e felé hajt minket, hétfőtől megint próbálkozunk, elvégre a ltp.-en nem szeretnénk net nélkül maradni. Ha jövő héten küldenek vissza további infokat, majd beírom, azóta felmerült még bennünk jó pár további kérdés.
 • TheZsenyka
  #5
  Ez estben sok szerencsét kívánok a 170.000 HUF-os antennához. Enyhén szólva drága...
 • TheZsenyka
  #3
  Kalap retyó... megmondom miért: telefonos elérés is kell hozzá ami meglövi az egész történetet. (Ugyebár fogadni tudsz a műholdtól, de a műholdnak nem tudsz adni, hacsak nem veszel pár tízezer dollárért egy műholdadót.)
 • Gabeboy
  #1
  Próbálta már valaki a mikrohullámos internet elérést?

  Konkrétan a Systel érdekelne. Elég jó megoldásnak tűnik így leírva. Az ADSL kihívója lehet, ha elterjed.

  Bővebben info itt: www.systel.hu