20
Miert sokkal dragabb itthon minden elektronikai cikk?
  • kisviku
    #20
    Egyszerű a válasz.
    Mert a köcsög magyar kereskedők baromi nagyot akarnak szakítani mindenen.
    Pl.Lehet,hogy kint már rég levitték a PS2,xbox,stb.árát,attól a magyar nem fogja levinni,max 1000 ft-ot,mert így aztán kaszál rendesen.
    Aróól nem beszélve hogy annyi bibsi van már itt hogy azok szabják meg mindenhol az árakat...meg az életedet is azok szabják meg...úgyhogy nem az Orbán Viktor miniszterelnök úrra kell ezt is kenni.De ez más téma...
  • dewdew
    #17
    Viszont az informatikai cuccok arfekvesevel nagyjabol meg vagyok elegedve, kulfoldon is annyi, mint nalunk.
    En elsosorban a TV-krol, DVD lejatszokrol, Hi-Fi-krol beszelek es minden mas elektronikai cikkrol, ami nem szamitastechnika.
  • Borg
    #16
    Ez igy nem teljesen igaz, én ismerek itt Sopronban egykét számtech boltot, akik 10% alatti (néha 5-6%, de persze van akár 20%felett is) haszonkulcsal dolgoznak, és még igy is BPen olcsóbbak a cuccok.
    Ez a nagykerek miatt van egyértelműen. Mindenképp az import költségeit jelölném meg elsö drágitó tényezőnek, másodikként az egyes átviteli pontok gyors meggazdagodásra törekvését.

    Érdekes mondjuk hogy nemrég Viktor eltörölte az informatikai cikkek vámját (ha joltom 25% volt eddig(?)), de ettől valahogy nem vettem észre árcsökkenést sehol.. igaz nem értek ehhez tulzottan..
  • dewdew
    #15
    Na de megis mennyivel? 200%-kal?
  • Ted Lapidus
    #14
    Szerintem a nagykerek és a kiskerek dolgoznak túl magas haszonkulccsal
  • Ted Lapidus
    #13
    hát azt se mondja már nekem senki, hogy azért drágább, mert alacsonyíak a bérek? Ha olcsóbban adnának itthon valamit, akkor arra csökkenne a kereslet?
  • TheZsenyka
    #10
    Talán meglepő, de egészen egyszerűen az alacsony bérek miatt... Egyszerű! Ha neked van egy boltod Nmetországban, nyugodtan árulhatod azt a Walkman-t 10e forintért, ami neked 7e forintban van, mert a magas kereset (hozzánk képest) garantál egy bizonyos felvásárló erőt. Amíg odakint eladsz mondjuk 100 walkman-t, itthon (ez most hasraütés) eladsz 30 walkman-t. 100x3ezer=300.000... Hogy ugyanekkora hasznot érj el 30 walkman eladásával, nem nehéz kiszámítani hogy nem 3ezer hanem 10ezer forintos hasznot kell rádobni. Persze figyelembe kell venni azt is amit Sentinel mondott, a piacgazdaság nálunk 12 éves míg odakint "némileg" régebben üzemel. Persze ez csak egy vélemény a részemről. Nem kell túl komolyan venni. :)
  • dewdew
    #5
    Negy eve vettem egy Sony Walkmant 10 ezerert Nemetorszagban. Ugyanakkor ugyanaz a cucc itthon 24.000 Ft volt. MIERT????

    Most vettem egy digitalis fenykepezot 120-ert Angliaban, ami Magyarorszagon 170. MIERT????
  • dewdew
    #3
    kulfoldon is van AFA... Angliaban pl 17.5 %
    tehat ez nem ok
  • dewdew
    #2
    DVD rendszert szeretnék venni az elkövetkezendő hónapokban és ehhez nézem a magyarországi árakat. Jelenleg Angliában vagyok és megszoktam az itteni kellemes árfekvésű műszaki cikkeket. Németországban is úgy vettem észre, hogy jóval olcsóbbak a műszaki cikkek, mint nálunk.

    Teljes házimozi rendszer akarok olcsón. Ehhez mára már sok cég kínál egész jó cuccot megfizethető áron. Itt van példának a Sony DVA300, amelyben a DVD lejátszó egyben van az erősítővel és 5.1-es hangszórórendszer jár hozzá.

    A DVD mániások ne fikázzák le, már van tapasztalatom ezzel a rendszerrel és maximálisan meg vagyok elégedve vele.

    A kérdésem az, hogy miért lehet megkapni
    Angliában 348 fontért (137.460 Ft)
    Németországban 479 eruóért (120.000 Ft)
    Magyarországon pedig 242.500 Ft-ért?

    Miért ilyen buzi drága ez a Magyarország, és miért nincs választék és miért ilyen rohadt dolog ez az egész?