32
help
  • JackDaniels #32
    OK, köszi, műxik! :-))
  • lck
    #31
    Esetleg próbáld meg az új Win DVD 6-ost. Ott a beállításokban külön ki lehet jelölni, hogy kiküldje a filmet a TV-re.
  • lck
    #30
    A megjelenítés tulajdonságai > videokártya beállításoknál ( ha Nvidia )a TV-t add meg elsődleges képernyőnek + klón-ban legyen. Ja és új drivert használj.
  • JackDaniels #29
    Nekem van egyx olyan gondom, nem tudom, hogy kodek miatt lehet-e, hogy TV-re nem tudok kitenni semmilyen lejátszóval semmilyen filmet. Más minden átmegy frankón a tv-re, de amikor bármilyen filmet le akarok játszani a lejátszó csak sötét képet mutat a tv-n. A hang át megy. Power DVD és BSPlayert használok XP prof SP1-el. MI lehet a gond? Nagyon megköszönnék bármilyen segítséget.
  • Tetsuo
    #28
    Ok. Jogilag nem szabvány, ami már maga kibaszás..
    Skineket pedig egy tinédzser is tud készíteni, egy programozó teamtől többet várok L.
    Az hogy nem egységes a videolejátszás, csakis a dagadt pénzéhes pazarló kapitalista köcsögöknek köszönhető.
    Néhány év múlva nem lesz olyan gép amin az átlagember le tudná játszani a filmgyűjteményét..jah h vásároljon legálisan? Azt sem fogja tudni. A DVD lemez gyorsabban Lavul mint a videokazi anno..

  • PetruZ
    #27
    Kicsit el vagy tájolva a fogalmakkal. :)
    Szabványos kodekek nincsenek. Nincs olyan, hogy kodek szabvány. Olyanok vannak, hogy kodek eljárások, amelyek gyakorlatilag többnyire szabadalmak, felhasználásuk korlátozott. Vannak olyan kodekek is, amelyek látszólag ingyenesek (pl. xvid), de valójában azok is a szerzői jogi szabadalmak alá esnek, így csak bizonyos körben használhatók (pl. pénzes munkában nem). Kodekeket meg nem kib*szásból írnak, hanem mert ha egyedi és használható a formátum, akkor licenszdíjat lehet szedni érte (pl. divx is már)... Vagy éppen azért írnak, mert a használható formátum licenszes, de többen szeretnék használni és néhány jótét lélek megírja az eredeti alapján, csak más eljárásokkal (hogy ne lehessen belekötni jogilag) és más vezérléssel (pl. xvid).
    A lejátszók bizonyos alap kodekeket (főleg korai, már de facto szabványokat, mint pl. a régi avi-k, a pcm hang, a run-length, huffman és egyéb tömörítések, stb.) általában eleve tartalmaznak, de ez kezd kiveszni, hiszen mindenki általánosan rááll a kodek meghajtók vezérlésére. Windows alatt ez gyakorlatilag mára a DirectShow vezérlőn keresztüli programozást jelenti.
    A sok kodek alapvetően nem lassítja a gépet. Csak akkor, ha filmet nézel, vagy (többnyire ha) valamilyen multimédiás alkalmazást használsz, mivel egy formátumtípushoz többféle kodek is tartozhat és ezek között a prioritás dönt.
    Olyan lejátszóprogram, ami "intelligensen" lejátszana mindent, egyáltalán nem kis dolog, gyakorlatilag a lehetetlenséggel határost súrolja. Bár a legtöbb kodek hasonló elvekre épül, de mindegyik egyedi, mindegyik más és más dekódolási eljárást kíván. Annak az illetőnek, aki ilyen player-t akar írni, gyakorlatilag mindegyikbe bele kell másznia, mindegyiket kisujjból kell tudnia - és mindegyiket úgy kell megírnia, hogy ne ütközzön jogi falakba, ha publikálni akarja (ld. fent).
  • Tetsuo
    #26
    Én jelenleg ac3(0x2000)/Dolby Labs./ audio codecet keresek.
    De csak azt s semmi mást.
    Ha vki tud ilyet akkor szóljon, v hallgasson mindörökre! :)
  • Tetsuo
    #25
    Azér mer köcsög fejlesztők leszarják a szabványokat ill újabbat hoznak amik persze nem kompatíbilisek semmivel.
    A kódoló-dekódoló kis programrészek (codecek) -amik a tömörített video és audiokat kezelik (kódolják v visszakódolják) a számítógép számára és a szoftveres lejátszók többsége tartalmaz néhányat belőlük- is néha rosszul vannak megírva (számít a verziószám stb..), soxor pedig egy kódekcsomagban össze-vissza vannak rossz prioritással.
    Azért sem jó ha sok van belőle, mert lassítja a gépet.
    Az is szar ügy, hogy a filmeket nem mindig szabványosan írják v sérült.
    A Windows MediaPlayeréhez tartozó kódekkek is bekavarnak soxor, amit újabban le sem lehet szedni a gépről..
    Sajna még nem írt senki olyan lejátszóprogramot ami intelligensen le tudna játszani minden videó és hanganyagot akár sérültet is (azt a részt kihagyva), pedig szerintem ez egy szakebernek nem nagy kunszt lenne. Az biztos h 1Mrd ember használná! Mindenki szív ezekkel a szarokkal..
  • fifi
    #24
    G Spot nevű programot keress, abba töltsd be a vidót és az megmondja, milyen kodek kell hozzá.
  • Narancs
    #23
    Egyáltalán mik ezek a codecek?
    Hogyan működnek?
    Mér kell ennyi belőlük?
  • lck
    #22
    off
    Ha-ha !!!
    Teccik hogy most valaki előhúzta ezt a régi topcot.
    Hogy szidtam az XP-t 2002-ben. (#12)( Bocsi Borg! )
    Most meg már csak azt használok. Igaz már P4-essel.
    on
  • Narancs
    #21
    Hi!
    Segítsetek légyszi!
    Letöltöttem 1 filmet, aminek .mpg a kiterjesztése. De a media player 9 csak a hangot játssza le...
    Milyen codecre lesz szükségem a lejátszáskor?
    Codec pack-eket nem akarok letölteni...
    A válaszokat előre is köszönöm!
  • Piko
    #15
    Hali!
    A Roland Garros 2002 indításkor azt írja ki hogy Codec Video Indeo 5.10 not found.Mi ez?Kösz!!
  • Raziel
    #14
    Sziasztok!
    Felraktam egy svcd codeket és utána a bsplayer fejjel lefelé játszotta le a filmet, mi lehet a gáz?
    Előre is köszi!
  • Borg
    #13
    Jó. Erre meg azt szokták mondani, hogy szar vason a linux is fagy.
    De most ne erről beszéljünk már, hanem arról hogy hogyan tudok az AC3ba rendes media player alatt is életet lehelni, mintahogy elözö XPm alatt minden további nélkül ment..
  • lck
    #12
    Bocs hogy megsértettem az XP-s lelkedet, de Én ezen a fórumon, ( meg a többin is ) azt látom, hogy mindenki tele van XP-s problémákkal. Ha ez olyan extra oprendszer, nem igaz hogy ennyi gond van vele. Nekem igaz csak egy AMD K-6 II 500-om van, 128 RAM-om, meg 16 megás videókártyám.( jobbra nincs pénzem ) Ezen 98 alatt az ablakok gyorsabban jönnek, a filmek simábban mennek, a játékok sem darabolnak annyira mint XP-n. Úgy vettem észre, hogy a letelepített programok az XP-ben is benthagyják a szemetüket, az XP is lefagy ( nincs kék halál, csak semmi nem mozdul ), a régi programok egy része nem, vagy nem úgy indul ahogy kellene ( pl. csak 640x480 -ban ), persze XP alatt is a klasszikus ablak és színbeállításokat használtam ( v.szinűleg majdnem mindenki.) és telepítés után már most egy csomó frissítést kell felrakni, mindenféle rések tömögetése céljából( Q1-től Q1 millióig ) Még lenne jó pár dolog, de most hirtelen ezek jutottak az eszembe. ( A végén az tett be hogy a rendszerindítással együtt indítandó programjaim egy részét indítás helyett a mappájának megnyitásával kezdte.) Persze az XP nagyon szép, de nekem megfelel a csúnya 98 is. Ezzel nem azt akartam mondani hogy Neked nem lehet jó az XP, de azért nem kell túlértékelni.
  • Borg
    #11
    Érdekes módon az mplayer2-vel meg megy a video.. full hang, kép minden... mp8 meg nem. Most akkor mi a franc a baja?
  • Crem
    #10
    Hi!

    Én letöltöttem egy 9MB-os codecpack-ot.Azóta minden filmemnél van hang és semmi sz@arakodás...
    http://www.fpscentral.hu/divxcenter/
    ACEMCP---pack
  • Borg
    #9
    Ezt a konstruktiv választ...
    Eddig is az volt, és tökéletesen ment? na erre mit lépsz?
    Imádom az ilyen hozzértő embereket.
  • lck
    #8
    mert az XP "annyira jó"
  • Borg
    #7
    Mitöl lehet az, hogy most friss XP install után, hiába teszek fel bármilyen divx codeket, és mellé AC3 codecet, van 1 videom amit 1/3 sebességű hanggal játszik le? Egyszerűen belassul az elsö másodperctől, és dörmögve megy tovább, a film is lassu.
    A playa lejátssza rendes sebességen de hang nélkül.
    Elözöleg XP alatt csak rányomtam az AC3 codecre, feltette, és ment is ez a video.. most meg nem akar.
    Ötletek?
  • chuck
    #5
    probalj ujjabb mediaplayert, esetleg telepits Quicktime-ot, az talan segit
  • chuck
    #4
    elecard_mpeg2_video_decoder.zip
    erre keress ra
  • fertam
    #2
    na nekem is egy codec problemem lenne, méghozhzá, hogy a Car Tycoon kiír egy olyat, hogy mmssytem263, és fagy, teljesen olyan,mintha codec problem lenne a videoval, de aszongya, hogy csak egy WMP 7.0 köll neki, az van oszt mégse megy. Ötlet?
  • chuck
    #1
    Hello all!

    Milyen codeccset ajanlotok arra a celra, hogy a mediaplayer frankon, teljes kepernyovel lejatsza a Gyuruk Ura 4 cds vcd valtozatat?
    Volt tipp, rakjam fel powerdvdt, vagy a windvdt. Ezekutan ok frankon lejatszak, de a meglevo feliratot nem rakjak fel. A legjobb eredmeny eddig az volt, hogy a mediaplayer felirattal, de alt enter utan is relativ kis kepernyon jatszotta le a movie-t.
    Akinek van valami epkezlab otlete, pls segitsen !
    Koszi